Asset tokenization is begonnen om het traditionele financiële systeem opnieuw uit te vinden. Asset-tokenization, het proces van het digitaal versleutelen van asset-titels, licenties en andere rechten in tokens, daagt de status quo van financiële en juridische afwikkeling uit met zijn talrijke voordelen.

Patrick SpringerDeze beweging om echte activa en effecten op de blockchain te plaatsen, biedt verbeterde beveiliging, transparantie en kostenverrekening in vergelijking met bestaande systemen.

We kregen de kans om de voormalige algemeen directeur van Morgan Stanley te interviewen, Patrick Springer, over de toekomst van activa van tokenisatie. Bovendien moesten we vragen stellen over de opkomst van Polybird, een end-to-end uitgifte & uitwisselingsplatform voor tokenized assets waar Springer momenteel lid van is van de raad van adviseurs.

Patrick Springer’s achtergrond

Patrick Springer is een veteraan in de financiële sector, die meer dan twintig jaar heeft gewerkt bij Morgan Stanley, waar hij werkzaam was als Managing Director in hun institutionele effectenbedrijf. Als leider in hun wereldwijde aandelenactiviteiten adviseerde hij in Noord-Amerika gevestigde institutionele aandelenbeleggers en leidde hij de distributie van talrijke internationale aandelenaanbodovereenkomsten. In de afgelopen tien jaar heeft Springer geholpen meer dan 50 miljard dollar aan kapitaal bijeen te brengen voor wereldwijde bedrijven in technologie en andere industrieën.

Polybird

Interview

Wat is volgens u de betekenis van asset-tokenization? Welke effecten zal het hebben op de financiën in het algemeen?

Er is een enorme kans op de financiële markten die verder gaat dan het creëren van een alternatief handels- en afwikkelingssysteem met een veel lagere kostenstructuur – er zijn meer efficiëntieverbeteringen die uit het huidige financiële afwikkelingssysteem moeten worden gehaald, vooral bij wereldwijde betalingen.

Blockchain vormt een enorme bedreiging voor het huidige systeem van kredietbetalingen en bankoverschrijvingskosten. Het digitaliseren van aandelen en obligaties voor grote bedrijven zal ook zijn plaats hebben.

Er is een enorme kans op de witruimtemarkt tussen de wereld van beursgenoteerde bedrijven die zijn genoteerd op de toonaangevende wereldwijde beurzen enerzijds en de wereld van kleine ondernemers die geld inzamelen via opkomende crowdfundingnetwerken anderzijds..

Asset tokenization zal bovendien de bied / laat-spreiding tussen privé-effecten, zowel private equity als privékrediet, verminderen, wat de kosten van in- en uitstappen voor gepensioneerden en pensioengerechtigden die via hun vermogensbeheerder beleggen, kan verlagen.

Er is ook een gigantische kans om verschillende soorten vastgoedinvesteringen beschikbaar te maken voor meer investeerders – en tegelijkertijd om meer financieringskanalen beschikbaar te maken voor vastgoedontwikkelaars van elke omvang.

Het tokeniseren van activa zal de wrijvingen op de markt verminderen. Door ze op een wereldwijde markt te plaatsen waar meer investeerders naadloos kunnen evalueren, waarderen en transacties kunnen uitvoeren, zal dit leiden tot een betere kapitaalallocatie en een efficiëntere economie.

Het aantal beursgenoteerde bedrijven aan de Amerikaanse effectenbeurzen is sinds 2000 gehalveerd. Daar zijn veel redenen voor, maar de meeste leiden tot de conclusie dat onze huidige kapitaalmarkten niet voldoen aan de behoeften van grote delen van de economie. Het digitaliseren van activa kan voordelen opleveren voor activamarkten die momenteel privé van aard zijn en veel kostenwrijvingen kennen.

Je werkte meer dan 20 jaar bij Morgan Stanley, de laatste tijd als Managing Director. Morgan Stanley heeft gemengde signalen over blockchain afgegeven, soms vergeleken met de dot-com-buste, soms geprezen. Denk je dat Wall Street momenteel bullish of bearish is op het gebied van blockchain-technologie??

Ik werk niet langer voor Morgan Stanley, dus ik vertegenwoordig hun standpunten niet. Maar ik zou zeggen dat Wall Street-bedrijven aspecten van blockchain zullen overnemen als:

1) Het is een voordeel dat hun kernklanten met hen willen handelen, zoals Bitcoin-futures, en

2) Of Blockchain-technologie hen aanzienlijke kostenbesparingen en / of kansen op marktaandeel oplevert

Met betrekking tot de eerste is de vraag naar bitcoin-futures en ETF’s door belangrijke institutionele beleggers nog steeds niet vastgesteld. De schade van de crypto-meltdown in 2018 plus de talrijke regelgevingskwesties zullen enige tijd vergen voordat de markt verteren.

Wat het laatste betreft, hebben grote gevestigde ondernemingen in de handel, afwikkeling en betalingen al zulke grote marktaandelen en zijn de huidige systemen redelijk efficiënt voor bestaande gebruikt dat er niet veel prikkel is om een ​​agressieve first-mover te zijn.

Blockchain is inherent verstorend, dus de majors van Wall Street zullen alleen naar blockchain gaan als nieuwe soorten concurrenten, veiligheidsproblemen of nieuwe producten de investering aantrekkelijk maken.

Was u überhaupt betrokken bij de Blockchain-initiatieven van Morgan Stanley? Hoe ben je voor het eerst in aanraking gekomen met de technologie??

Als marktgerichte investeringsspecialist bij Morgan Stanley heb ik in 2016 en 2017 veel met investeerders en ons onderzoeksteam gepraat over waar blockchain-technologie en cryptocurrencies passen als investeringsthema voor institutionele investeringen, maar ik speelde geen enkele rollen in het bedrijf die beslissingen nemen over crypto-investeringen.

Ik raakte materieel betrokken bij blockchain-technologie toen ik afgelopen zomer Harish Gupta, CEO en mede-oprichter van Polybird Exchange ontmoette.

Wat zal 2019 naar jouw mening inhouden voor de blockchain-industrie? Gaan grote financiële instellingen een rol spelen?

Ondanks de crash van cryptocurrency en ICO-prijzen, zijn op blockchain gebaseerde effecten een blijvertje. Ik zeg dat omdat het vertrouwen in stabiele munten toeneemt en er nieuwe soorten blockchain-effecten zullen zijn waar beleggers naar kunnen kijken. Getokeniseerde activa, wat betekent dat digitale tokens van echte activa zullen beginnen, waardoor kansen ontstaan ​​in veel verschillende soorten activamarkten.

Institutioneel en geaccrediteerd (investeerders met een nettowaarde van minimaal $ 1 miljoen) Beleggers zullen aangetrokken worden tot een opkomende activaklasse van tokens die gemakkelijker eigendomsbelangen verschaffen of op een veilige manier inkomstenstromen opleveren. In de loop van de tijd zullen bulge bracket-spelers proberen investeringsoplossingen voor hun klanten te bieden.

Polybird uitwisseling

Hoe ben je bij Polybird terechtgekomen??

Harish Gupta en ik kruisten elkaar kort bij Morgan Stanley, en afgelopen zomer ontmoetten we elkaar en bespraken we mijn deelname als adviseur. Onder leiding van Harish en zijn mede-oprichters vond ik zijn visie om een ​​geheel nieuwe vermogensmarkt te ontwikkelen buitengewoon aantrekkelijk.

Wat is Polybird precies?

Polybird Exchange is een end-to-end uitgifte & uitwisselingsplatform dat het kopen en verkopen van tokenized assets zal vergemakkelijken. De taak van Polybird is het creëren van een marktplaats voor gedigitaliseerde activa, en het bedrijf creëert een platform, mogelijk gemaakt door blockchain, om flexibel te zijn zodat het wereldwijd kan werken en meerdere activa kan ondersteunen.

Terwijl bijna alle blockchain-uitwisselingen uitsluitend voor cryptocurrencies en utility-tokens zijn, richt Polybird zich op het ontwikkelen van een marktplaats voor tokenized assets, ook wel blockchain-effecten genoemd, waarvan de onderliggende activa onroerend goed, private equity, privékrediet en vastrentende effecten zijn..

Polybird is geregistreerd in de VS, maar staat niet open voor samenwerking met Amerikaanse staatsburgers, dat klopt?

In 2018 was een groot deel van het kapitaal dat op de blockchain- en cryptomarkten werd opgehaald, bestemd voor munten of utility-tokens, en veel uitgevers probeerden hun aanbod niet als een beveiligingsaanbod te erkennen. Maar voor Polybird, tokenized assets zijn effecten, en we zijn van plan om te voldoen aan de nationale regelgevende instanties.

Dit betekent dat het platform eerder te maken zal hebben met geaccrediteerde en institutionele beleggers, niet met particuliere beleggers.

Wat is de betekenis van het standpunt van de SEC over de meeste cryptocurrencies als effecten? Heeft dit het voor u moeilijker gemaakt om door de wateren van crypto te navigeren??

ICOS en tokens die op de markt kwamen zonder de juiste dialoog met en begrip van de SEC, FINRA en andere toezichthouders, creëerden een negatieve branding voor alle deelnemers aan de “crypto” -ruimte.

De vooruitzichten op het gebied van regelgeving zijn inderdaad zeer uitdagend, aangezien iedereen, ook de toezichthouders, zich op nieuw terrein bevindt. Maar we zien de markt voor digitale activa als een kans om activa transparanter, beter verhandelbaar en efficiënter te maken, wat toezichthouders uiteindelijk zullen waarderen.

Wat brengt 2019 op het gebied van regulering?

Ik denk dat er veel vraag is van zowel de cryptocurrency- als de investeringsgemeenschap naar de toezichthouders om aanvullende richtlijnen te geven en meer duidelijkheid over het soort aanbiedingen en marktplaatsen dat ze zullen ondersteunen. Maar het is moeilijk te zeggen wanneer dat zal gebeuren.

Is tokenisatie van activa onvermijdelijk?

Economie zal de onvermijdelijkheid ervan drijven. Als blockchain kan worden gemaakt om te leveren wat nodig is voor een robuustere activamarkt met minder wrijving, dan zal activatokenisering plaatsvinden. Het internet heeft de aanvankelijke dromen over het creëren van een digitale informatiesnelweg en communicatiemedium in hoge mate waargemaakt.

Blockchain is wat mensen in staat zal stellen om zowel fysieke als virtuele activa digitaal en veilig te bezitten en te beheren en hen in staat te stellen goedkoper en met veel lagere kosten transacties ermee te doen.

Kun je ons harde voorspellingen voor 2019 geven? Wanneer keert de bullmarkt terug voor cryptocurrency??

Er zal weer een bullmarkt voor crypto ontstaan ​​wanneer alle speculanten zijn vertrokken, d.w.z. wanneer beleggers die geloven in de grotere dwaze theorie van het verkopen van hetzelfde activum aan iemand maar tegen een hogere prijs, allemaal vertrekken. Het zal ook weer komen als er een grote shake-out is in het aantal cryptocurrencies en utility-tokens – het heeft geen zin om een ​​onbeperkt aantal digitale valuta’s uit talloze forks te hebben.

Het is echter ook belangrijk om te onthouden dat Bitcoin een zeer belangrijke functie vervult in landen over de hele wereld die failliet zijn of een diepe valutacrisis hebben. Terwijl bitcoin de tijd afloopt en zijn belofte nakomt om het aantal munten dat het kan afdrukken te beperken, kunnen reguliere investeerders er opnieuw naar kijken..

Hoe haalbaar is de tokenisatie van beursgenoteerde bedrijven op de Blockchain?

Het is volkomen haalbaar, maar de use-case hiervoor moet volledig zijn ontwikkeld en doordacht. Momenteel handelen en vereffenen aandelen van beursgenoteerde bedrijven in grote economieën zoals de VS zeer efficiënt. Liquiditeit verschilt per effect, maar dat hangt af van het onderliggende belang in de fundamenten van dat effect.

Het tokeniseren van een momenteel bestaand effect betekent niet noodzakelijk dat er voldoende vraag en liquiditeit naar zal zijn. Op de markten van de Verenigde Staten zijn er veel buitenlandse ADR’s met een zeer lage liquiditeit. In Japan stonden bijvoorbeeld vroeger veel Amerikaanse bedrijven genoteerd aan de Tokyo Stock Exchange, maar daar was weinig vraag naar en uiteindelijk trokken de meeste bedrijven hun noteringen. Er moet een use-case zijn.

Denk je dat dit een van de eerste mainstream use-cases voor cryptocurrencies zal zijn? Zo niet, wat zal er zijn?

Gedigitaliseerde of tokenized asset-aanbiedingen die worden gedaan in overeenstemming met lokale regelgevers, zullen zeker een belangrijke katalysator zijn voor reguliere beleggers om de waarde van blockchain-effecten te zien. Ik denk ook dat stabiele munten die zich met succes kunnen vestigen als een middel voor betaling in verschillende valuta met ultralage kosten, ook een belangrijke katalysator zouden zijn.

Wanneer begon de tokenisatie van activa officieel??

Het tokeniseren van activa begon vorig jaar naar mijn mening met het aanbieden van onroerend goed door Harbor of South Carolina. De tokens zijn beschikbaar op hun website. Wanneer er meer tokens en emittenten op de markt komen, moet er allemaal een markt worden ontwikkeld.

Bedankt voor uw inzichten en tijd!