Een interview met Polymath CEO Trevor Koverko is een ietwat surrealistische ervaring. Ik heb ontmoetingen gehad met belangrijke politieke figuren die gemakkelijker te coördineren waren – en zonder dat ik door een reeks aanbiddende menigten hoefde te snijden die vroegen om selfies te maken met de man van crypto van het moment. Dus wat heeft iedereen aan het praten over Trevor Koverko? Nogal wat dingen eigenlijk.

Christina Comben van CoinCental kneep een paar minuten van Trevors tijd bij de Wereld Blockchain Forum in Londen, en hier is wat we ontdekten.

Hij maakt slimme investeringskeuzes

Trevor Koverko

Trevor Koverko Polymath Oprichter & Directeur

Trevor is sinds het begin actief in crypto en kocht zijn eerste Bitcoin op eBay en staat bekend om zijn investeringen in vroege ICO’s, waaronder MasterCoin, Ethereum, ShapeShift en EOS. Daarvoor was hij in Silicon Valley en Wall Street.

En daarvoor was hij hockeyspeler en maakte hij de NYR Draft Pick. Nu zet hij zich in om leiding te geven aan wat hij ziet als het “grootste en best bewaarde geheim in crypto op dit moment” – beveiligingstokens.

Wat is er zo opwindend aan beveiligingstokens??

Misschien is een betere vraag om te stellen: wat is een beveiligingstoken? “Het is eigenlijk heel simpel”, zegt hij, “beveiligingstokens vertegenwoordigen eigendom van een actief, dat kunnen LP-aandelen zijn, of wat dan ook, en het is gewoon een symbolische versie ervan … Je hebt investeerders die winst verwachten, niet die een product verwachten. , en je hebt regelgeving en KYC. ”

Op dit moment zijn er echter nauwelijks beveiligingstokens, omdat het te ingewikkeld en omslachtig proces is om ze te maken. Bovendien zijn er geen uitwisselingen die beveiligingstokens vermelden, dus als je eenmaal de jouwe hebt uitgegeven, heb je vrijwel geen opties meer.

“Binance en al deze andere grote beurzen hebben veel liquiditeit”, zegt hij, “maar beveiligingstokens niet, want zodra je één effect op je beurs verhandelt, word je onder de bevoegdheid van de toezichthouders en de SEC. Iedereen vermijdt het opsommen van effecten. Nu is er al deze opgekropte vraag naar liquiditeit van beveiligingstoken en kan nergens heen. “

En dat is wat Trevor het meest opwindt aan het Polymath-platform dat de volgende generatie beveiligingstokens zal lanceren. “Polymath stelt biljoenen dollars aan financiële zekerheden in staat om moeiteloos naar de blockchain te migreren”, zegt hij.

Polymath heeft veel steun, omdat het de grootste community voor beveiligingstoken ter wereld heeft verzameld en Telegram met 50.000 groepsleden heeft afgesloten. Dit is belangrijk, zegt hij, omdat het hen in staat zal stellen snel een netwerkeffect tot stand te brengen.

Waarom financiële effecten tokeniseren?

Er zijn tal van redenen om financiële zekerheden te tokeniseren, van het vrijgeven van liquiditeit tot het creëren van 24/7 beschikbaarheid. Maar volgens Trevor is het meest opwindende deel de programmeerbaarheid van tokens:

“Met slimme contracten en effectentokens kun je ze programmeren om dingen te doen, stemmen bij volmacht, corporate governance, je kunt zoveel meer doen dan met papieren contracten die stof in een archiefkast liggen te verzamelen … Je kunt je hele backoffice elimineren.”

Polymath heeft een aantal ambitieuze plannen, in feite willen ze de “Ethereum of Security-tokens” zijn. Net zoals Ethereum het ontwikkelaars gemakkelijk maakte om IPO’s te lanceren, maakt Polymath het voor niet-technische Wall Street-mensen gemakkelijk om STO’s te lanceren. Door simpelweg hun platform te gebruiken, kunnen uitgevers hun eigen beveiligingstoken lanceren met een paar klikken (zonder Solidity te hoeven begrijpen).

“IPO’s zijn rommelig, duur en tijdrovend”, zegt hij, “blockchain gaat dat allemaal veranderen.” Met een adviesteam dat nergens anders ongeëvenaard is, krijgt Polymath de steun van Overstock’s Patrick Byrne, ShapeShift’s Erik Voorhees en Ethereum mede-oprichter Anthony Di Iorio, naast andere zwaargewichten uit de industrie..

Polymath-adviseurs

Polymath-adviseurs / https://polymath.network/

Oh, en ze lanceren de ST20 Security Token Standard. Ja, net als de ERC20-standaard voor utility-tokens. Polymath plant hetzelfde model voor beveiligingstokens, waardoor de nieuwe standaard vooruitgaat – geen wonder dat hij zo gepompt is.

Welk type emittenten trekt Polymath aan?

“We zijn open source gedistribueerd”, legt hij uit, “en het is erg belangrijk voor mij om het te hebben waar we geen beslissingen nemen voor mensen. We zijn geen emittent, we geven ze alleen tools om hen te helpen compliant te zijn in elk rechtsgebied waarin ze zich bevinden, in welke klasse hun beleggers ook zijn en wat voor soort vrijstelling ze doen, zoals hoe ze het geld ophalen. Is het een vrijstelling van het Amerikaanse type? Is het een volledig prospectus? We helpen mensen bij het navigeren door dat proces. “

Enkele van de eerste Polymath-emittenten zijn echter aangekondigd en omvatten IPwe, ‘s werelds eerste patentregistratie met blockchain-ondersteuning, en BlockEstate, een tokenized Amerikaans vastgoedfonds. Trevor maakte ook live op de conferentie een aankondiging om te zeggen dat een van de eerste uitgevers een filmmaker is die via een STO geld inzamelt voor zijn film..

De Atari-film bevat Nolan Bushnell, de oprichter van Atari en wordt geproduceerd door Leonardo DiCaprio.

Hoe kwam Trevor Koverko hierin terecht??

Wanneer hem wordt gevraagd naar zijn eerste Bitcoin-moment, verschijnt er een wrange glimlach op zijn gezicht. “Destijds was het een cultus van een heel specifiek type persoon”, zegt hij. “Het was nog niet mainstream. De eerste golf waren geen technologiemensen. Het waren meer economische nerds en mensen in die kringen. Dat zijn jongens zoals Roger daar [hij wijst naar een informeel geklede man in de hoek van de perskamer].

‘Hij was de eerste echte jongen. Hij is de eerste persoon die uit de Libertarische Beweging kwam. Jongens zoals Erik Voorhees. Het was erg klein. Ik herinner me dat de conferenties in een klein kamertje plaatsvonden. We zouden allemaal gewoon rondhangen. Niemand deed het toen voor het geld. Het was als een geheim genootschap. Het was nerdachtig. We dachten dat we cool waren, maar dat waren we niet, ‘lacht hij, terwijl zijn ogen een beetje wazig worden.

“Iedereen was jonger, dit was een decennium geleden. We zijn net samen opgegroeid in de ruimte. Toen werd het mainstream en explodeerde het. Dat hadden we niet verwacht. Ik word nostalgisch omdat het toen heel puur en authentiek was. Niemand was aan het springen. Mensen geloofden echt in waar Bitcoin en crypto over gingen. “

Maar veiligheidstokens laten veel mensen weg

Als Trevor het niet deed voor het geld, maar voor het ideaal, is het dan vreemd dat de uitgevende instellingen van Polymath zich voornamelijk zullen beperken tot geaccrediteerde beleggers? Of dat de financiering voor Polymath niet via een ICO was, maar beperkt tot een besloten groep mensen? Heeft hij het gevoel dat hij in conflict is met de utopische samenleving waarover hij sprak? Iets. Maar hij slaapt er niet over.

‘Er zijn een paar manieren waarop ik over die vraag nadenk. We hebben onze kernovertuiging dat crypto open, gedecentraliseerd en anoniem is, zoals we daarin geloven, maar we moeten ook een aantal van die dingen in gevaar brengen om echt impact te hebben. Als we mainstream willen worden en mensen echt op schaal willen helpen, moeten we de regels volgen en moet je de dingen compliant en correct doen. “

In de VS zullen STO’s in ieder geval grotendeels openstaan ​​voor geaccrediteerde investeerders. Wat zijn zijn gedachten hierover? Hij vindt het niet zo leuk. “Is het eerlijk dat alleen rijke mensen mogen investeren in opwindende nieuwe bedrijven? Persoonlijk vind ik dat niet eerlijk. Ik denk dat deze regels moeten worden bijgewerkt. Alleen omdat u geld heeft, wil nog niet zeggen dat u een intelligente belegger bent. Dat betekent dat je geld hebt.

Mensen die geen geld hebben, kijk naar Ethereum. Ethereum heeft veel rijkdom gecreëerd voor veel niet-geaccrediteerde mensen. Als de regering zou zeggen: nee, je mag niet investeren in Ethereum, dat alleen de grote instellingen en rijke mensen zijn binnengehaald, dan vind ik dat niet eerlijk. “

In deze veranderende tijden gelooft hij echter dat er veranderende regelgeving zal komen. “Er is al een beweging naar toe met de Jobs Act en er komen verschillende vrijstellingen uit, wat bemoedigend is. We hebben ook een wereldwijde mentaliteit, dus we kijken niet alleen naar de VS en Europa. Het is een open canvas en iedereen kan het aanpassen aan zijn specifieke situatie. Net als Ethereum zelf. “

Polymath Ethereum

De Polymath Ethereum-vergelijking

Welke andere uitdagingen liggen er in het verschiet?

Hoe stelt Polymath uitgevers in staat om te voldoen aan de regels van de SEC of ervoor te zorgen dat hun beveiligingstokens veilig blijven? Hij pauzeert even en zegt:

“Oké, dus we doen niet veel dingen. We focussen ons graag op waar we goed in zijn. Waar we goed in zijn, is het creëren van de technologielaag voor programmeerbare equity. In plaats van alleen een aandeelcertificaat dat stof verzamelt in uw archiefkasten, heeft u een token dat op de blockchain leeft en die u kunt opdragen om dingen te doen. U kunt modules hebben. Ik denk dat we bij Polymath verschillende modules hebben voor KYC om dat proces te stroomlijnen. “

Dus op dit moment, als het gaat om KYC of het beheren van de beveiliging van uw beveiligingstoken, is Polymath nog niet uw one-stop-shop, hoewel “sommige dingen in de pijplijn zitten”, zegt hij. Er zijn ook een heleboel juridische grijze gebieden, zoals wat er gebeurt na de STO en waar beveiligingstokens op de balans van een bedrijf staan.

“Daar hebben we hulp bij nodig”, zegt hij. “Zaken als voogdij, zaken als uitwisselingen. Er is nog steeds niet veel liquiditeit voor beveiligingstokens. Dat is een regelgevingsprobleem, want er zijn veel uitwisselingen van utility-tokens die op eBay lijken. Ze ruilen gewoon producten als een utility-token dat geen beveiliging is. ”

Wanneer zal de verandering plaatsvinden??

Wanneer zullen effectentokens de scène gaan domineren en het blockchain-universum in de schaduw stellen? “Dit gebeurt nu. Dit is het keerpunt. Dit kwartaal denk ik dat het hier allemaal gebeurt. Het is al een tijdje aan het afronden en nu zien we de vruchten van al het harde werk dat iedereen heeft gedaan. Het is een zeer community-gedreven inspanning en dat is wat ik leuk vind. “

Hoeveel van een plaats ziet hij voor vooruitgeschoven nutsfiches? “Oh, heel veel. We houden van utility-tokens, daar is het allemaal mee begonnen en we meeliften gewoon op de technologie die het utility-token heeft gemaakt. Ik denk gewoon dat het zal consolideren en dat er veel fusies en sterfgevallen en lijken zullen zijn en we zullen zien dat een paar van de grote protocollen die verschijnen, groter worden en de netwerkeffecten die ze zullen krijgen. Dan zal het veiligheidstoken een gestaag en steeds verder marcherend fenomeen zijn. “

Beveiligingstokens zijn in opkomst … ben je er klaar voor??

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me