Ondanks wat u misschien gelooft, hoeft u niet rijk te zijn om Bitcoin te bezitten. Cryptocurrencies zoals Bitcoin werken net als de door de overheid gesteunde papieren valuta in uw portemonnee. Ze werken zelfs nog beter, omdat je met virtuele valuta’s ze in bijna oneindig kleinere eenheden kunt verdelen. Vandaag gaan we Bitcoin-fracties onderzoeken en uitleggen hoe gemakkelijk de Satoshi-valuta werkt in vergelijking met alledaags contant geld.

Verdelen & Veroveren

Het is belangrijk op te merken dat het verdelen van valuta in kleinere eenheden deze niet minder waard maakt. Eigenlijk is dit een kernprincipe om alles als geld te laten functioneren. Duizenden jaren geleden kon je een kip ruilen voor fruit of misschien een paar biertjes voor een klusjesman om een ​​lekkend dak te repareren.

Zoals u zich kunt voorstellen, is het meenemen van kippen, fruit of bier geen erg gemakkelijke manier om waarde op te slaan en uit te wisselen. De uitvinding van het papiergeld bracht de mogelijkheid met zich mee om snel en gemakkelijk waarde op te slaan en uit te wisselen. Het kan gemakkelijk worden opgeteld, afgetrokken, vermenigvuldigd en gedeeld. Een kip? Niet zo veel.

Veel liefhebbers van cryptocurrency denken ten onrechte dat het waardevoller is als je meer van de ene activa hebt dan de andere. Een goed voorbeeld hiervan is Ripple. Welke zou je liever hebben, 100 Ripple of 1/2 bitcoin? Op het moment van dit artikel zou 100 Ripple je ongeveer $ 28 opleveren, terwijl een halve bitcoin je $ 3100 zou opleveren.

Dit is geen poging tot Ripple, maar gewoon een illustratie. Meer van zoiets hebben mensen geloven collectief als waardevol is wat telt.

Een omkering van fortuinen

In 2010, toen Bitcoin niets anders was dan een hoop en een droom, betaalde een man uit Florida maar liefst ₿10 000 voor 2 pizza’s. Natuurlijk had hij op dat moment geen idee dat Bitcoin de komende jaren in prijs omhoog zou schieten. Snel vooruit naar vandaag (half augustus 2018) en met 2 Bitcoin koopt u ongeveer 1150 pizza’s. Oh, wat zijn de rollen omgedraaid!

Satoshi-valuta. Misschien wel de duurste cryptocurrency-transactie in de geschiedenis?

Misschien wel de duurste cryptocurrency-transactie in de geschiedenis?

Het enorme prijskaartje van Bitcoin ten opzichte van de dollar (en ander door de overheid gesteund papiergeld) is grotendeels te danken aan het wanbeheer van ons huidige waardesysteem. Al duizenden jaren zijn we getuige geweest van de devaluatie van ons geld door onbetaalbare staatsschulden en oneindig veel geld bij te drukken.

Op dit moment zitten we pal in het midden van een nieuwe monetaire crisis. Al dat gedrukte geld moet ergens heen. En het stroomt in aandelen, obligaties, huizen en zo ongeveer alles dat zijn waarde zal behouden. U kunt er zeker van zijn dat het ook naar crypto gaat.

Wat heeft dit allemaal te maken met Bitcoin-breuken, vraag je je misschien af? Nou, Bitcoin is ontworpen met de eigenschappen van gezond geld in gedachten. Aangezien papiergeld devalueert en de waarde van Bitcoin toeneemt, is het zeer waarschijnlijk dat we ons vertrouwd moeten maken met Bitcoin-fracties. Handelen in de Satoshi-valuta is niet iets waar alleen geeks en computergoeroes aan deelnemen.

Het afbreken

De kleinste eenheid van Bitcoin staat bekend als een Satoshi. Vernoemd naar de nu legendarische maker (s) van Bitcoin, 1 Satoshi = 1 / 100.000.000 (een 100 miljoenste) van een Bitcoin. In dollars $ 1 = ongeveer 16500 Satoshi.

Laten we eens kijken naar enkele aanvullende Bitcoin-breuken en enkele termen die worden gebruikt om ze te beschrijven in de cryptocommunity:

De volgende kleinste eenheid wordt een genoemd MicrobitcoinμBTC) wat gelijk is aan 100 Satoshis. Verderop hebben we een MillibitcoinmBTC​De verhouding mBTC tot Satoshi is 1: 100.000. Laten we tot slot eens kijken naar een symbool dat niet zo algemeen bekend is als de Bitcent cBTC​De Bitcent = 1 miljoen Satoshis en kan worden vergeleken met centen, stuivers en dubbeltjes in Amerikaanse valuta.

Er zijn een aantal conversiesites zoals bestchange als u op zoek bent naar een snelle en gemakkelijke manier om de waarde van uw lokale contanten te berekenen ten opzichte van de Satoshi-valuta.

Mythbusting voor cryptocurrency

Bitcoin is ontworpen als een systeem van waarde-uitwisseling voor vrijwel iedereen, waar ook ter wereld. Degenen die beweren dat het bezitten van Bitcoin alleen voor de rijken is, begrijpen de technologie gewoon niet.

Beperkt aanbod

Houd er allereerst rekening mee dat er slechts ongeveer 21 miljoen Bitcoin zal bestaan. Met opzet. Als we alleen in Bitcoins zouden werken, zou dat lang niet genoeg zijn om zinvolle handel op een kleine eilandstaat mogelijk te maken, laat staan ​​de hele wereld van ongeveer 7 miljard mensen. Het verdelen van Bitcoin in Satoshis en andere conventionele namen is essentieel om meer gebruikers te kunnen ontvangen terwijl ze aan boord van het cryptocurrency-fenomeen klimmen.

Dit is oneindig veel gemakkelijker te doen met virtuele valuta’s, omdat we ons geen zorgen hoeven te maken over het fysiek creëren en meenemen van grote sommen contant geld. Om nog maar te zwijgen van de voordelen die dat ook voor het milieu zou opleveren.

Onverenigbaar met bestaande financiële instrumenten

Ten tweede lijkt een groot deel van de reguliere financiële gemeenschap Bitcoin te vergelijken met gewone bedrijfsaandelen. In de meeste gevallen kunt u geen fracties van aandelen bezitten. Overweeg Berkshire Hathaway die wordt verhandeld voor meer dan $ 300.000 per deel op de New York Stock Exchange. Je moet zeker rijk zijn om die te bezitten.

Dat is duidelijk niet het geval met Bitcoin. Legitieme cryptocurrencies moeten in de eerste plaats worden gezien als een valuta en misschien in de tweede plaats als een investering.

Satoshi-valuta – een geestverschuiving

Hopelijk heb je je inmiddels gerealiseerd dat het nog steeds de moeite waard is om een ​​kleine hoeveelheid (of fractie) Bitcoin aan te houden. Het feit dat de meesten van ons zouden kunnen handelen Satoshis en niet per se in Bitcoins is een bewijs van hoe waardevol Bitcoin is geworden sinds het begon. De Satoshi-valuta is een experiment. En nog een jonge.

Net als bij baby’s zullen er kinderziektes en obstakels zijn die moeten worden overwonnen. De overgang van het prijzen van dingen in Bitcoin naar het prijzen van dingen in Satoshis is een mentale. Een groot deel van de mensheid is zich om te beginnen niet eens bewust van virtuele valuta. Het is dus echt geen grote zorg totdat we het sowieso op grote schaal in de handel gaan toepassen.

Een gemakkelijke manier om met Bitcoin-breuken te werken, is door je dat voor te stellen 1 Satoshi $ 1. We gaan verder door te converteren 1 μBTC naar $ 100 enzovoort uit de bovenstaande tabel. De wiskunde is geen rocket science. En ja hoor, misschien kunnen de namen een opknapbeurt gebruiken, maar dat komt wel op tijd. Wat we nu echt moeten begrijpen, is dat Bitcoin een flexibele, deelbare en capabele manier is om waarde uit te wisselen.