Als je in 2018 cryptocurrencies wilt minen, dan is de kans groot dat je moet overwegen om in bepaalde mining-hardware te investeren. Een Scrypt ASIC of een SHA-256 ASIC biedt een reeks opties voor het delven van verschillende munten. Hier bekijken we enkele van de opties voor hardware- en muntmijnbouw met behulp van SHA-256 of Scrypt ASIC’s in 2018.

Waarom mijnen met ASIC’s?

In 2018 wordt het minen van veel grote cryptocurrencies voornamelijk uitgevoerd met behulp van ASIC’s. Dit geldt voor Bitcoin, Litecoin, Bitcoin Cash en nu ook Ethereum. Daarom probeert iedereen die deze munten vandaag mijnbouwt met een GPU of CPU, te concurreren met kolossale mijnpools. Deze pools gebruiken allemaal ASIC-hardware die specifiek is aangepast om de cryptografische puzzels op te lossen die worden gegenereerd door mijnalgoritmen. Dus het opnemen tegen hen met behulp van een GPU is als opduiken bij een vuurgevecht bij het OK. Corral gewapend met een waterpistool.

Het is waar dat er hier enkele uitzonderingen zijn. Monero is een voorbeeld van een munt die regelmatig van mijnalgoritme verandert in een poging om resistent te blijven tegen ASIC’s. Maar als je in 2018 Bitcoin, Litecoin of vele andere altcoins wilt minen, dan ben je afhankelijk van hardware zoals een SHA-256 of Scrypt ASIC om de klus te klaren.

Mijnbouw

Mijnbouw is niet meer wat het was, vroeger. (Bron afbeelding: Pixabay)

Wat is het verschil tussen mijnbouw met een Scrypt ASIC versus SHA-256?

Bitcoin gebruikt het SHA-256-algoritme om hashes te maken die de gegevens vertegenwoordigen die in blokken op de blockchain worden bewaard. SHA-256 is complex om uit te voeren, wat betekent dat het zeer nauwkeurig en veilig is, maar ook traag. Dit is de reden dat het tien minuten duurt om elk blok op de Bitcoin blockchain te genereren.

Mijnbouw met SHA-256 vereist een zeer hoge hash-snelheid, binnen het bereik van gigahashes per seconde (gH / s). Vanwege de hoge hash-snelheid realiseerden miners zich al snel dat speciale hardware een betere oplossing bood voor het minen van Bitcoin dan een GPU, omdat het met een veel hogere hash-snelheid kan minen. In 2011 begonnen mijnwerkers over te schakelen op aanpasbare hardware, Field Programmable Gate Arrays (FPGA’s) genaamd, als een manier om meer rekenkracht in de mijnbouw te kanaliseren.

Eens de eerste ASIC maakte zijn debuut in 2013, mijnbouw werd een industriële inspanning en tegen 2014 was het duidelijk dat ASIC-gebruik de toekomst van Bitcoin-mijnbouw zou domineren.

Verzet is zinloos

Het Litecoin-team introduceerde aanvankelijk het Scrypt-algoritme toen het in 2011 werd gelanceerd. Destijds werd gedacht dat het resistent was tegen de nieuwere mijnbouwhardware die werd ingezet voor Bitcoin-mijnbouw. Scrypt is een minder complex algoritme en vereist niet zo’n hoge hash-snelheid als SHA-256. De bloktijd voor Litecoin is slechts twee en een halve minuut.

Scrypt is echter meer geheugenintensief dan SHA-256. De hardware die beschikbaar was op het moment dat Litecoin werd opgericht, kon Scrypt niet van mij afnemen. Zelfs toen ASIC’s in 2013 verschenen, werden ze aangepast voor SHA-256. Dus voor een korte tijd heerste GPU-mining van Litecoin oppermachtig.

Het was echter slechts een kwestie van tijd. In 2014 lanceerde ZeusMiner zijn eerste Scrypt ASIC. Tegenwoordig worden de markten voor zowel SHA256- als Scrypt ASIC-hardware gedomineerd door mijnbouwmonoliet Bitmain.

Mijnbouwhardware

De Bitmain Antminer-hardware is snel uitgegroeid tot een van de beste op de markt. Hoewel er andere opties zijn, domineert Bitmain momenteel de markt en hebben kleinere ASIC-fabrikanten moeite om te concurreren.

Bitmain Antminers SHA-256

Een selectie van de SHA-256 Antminer-hardware van Bitmain

Bitmain produceert zowel SHA-256- als Scrypt ASIC-hardware. Welk model u wilt, hangt af van een aantal factoren, waaronder uw budget voor de initiële hardware-investering, de gewenste hash-snelheid en het stroomverbruik. Om een ​​idee te krijgen van de winstgevendheid en afwegingen, gebruikt u een rekenmachine.

Mijnbouwmunten met een SHA-256 ASIC

Enkele opties voor het minen van munten met een SHA-256 ASIC zijn:

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Peercoin
 • Namecoin
 • Litecoin Cash
 • Unobtanium

Mijnbouwmunten met behulp van een Scrypt ASIC

Enkele mogelijkheden voor het minen van munten met een Scrypt ASIC zijn:

 • Litecoin
 • Dogecoin
 • Monacoin
 • Syscoin
 • Viacoin

Op het moment van schrijven zijn alle bovenstaande munten momenteel nog springlevend. Er zijn andere munten om te minen met zowel SHA-256 als Scrypt ASIC, maar ze behoren tot de meer obscure altcoins. Hoewel mining altijd een potentieel risicovolle onderneming is, creëert het delven van onbekende altcoins, die morgen zouden kunnen verdwijnen, een veel hoger risiconiveau.

Wanneer u kiest welke munten u wilt minen, moet u rekening houden met veel variabelen. Winstgevendheid is er een die u kunt bepalen met behulp van een rekenmachine. Verschillende munten hebben echter verschillende software nodig, waarvan sommige complexer zijn om te werken dan andere.

Je zult moeten beslissen of je lid wilt worden van een mining pool of dat je de coin solo wilt minen (wat misschien alleen een haalbare optie is voor de zeer kleine altcoins). Ten slotte moet u er ook voor zorgen dat u een portemonnee heeft ingesteld voor alle munten die u wilt mijnen.

Tenslotte

Iedereen die overweegt om in 2018 voor het eerst in de mijnbouw te gaan, moet serieus onderzoek doen voordat hij investeert in hardware zoals een SHA-256 of Scrypt ASIC. Vooral met de huidige marktwaarden is de winstgevendheid van mijnbouw gedaald en kan het lang duren voordat u enig rendement op uw investering ziet.

Het is ook vermeldenswaard dat fabrikanten zoals Bitmain altijd geüpgradede versies van ASIC-hardware zullen uitbrengen. Dit betekent dat mijnbouw waarschijnlijk voortdurende investeringen vereist om concurrerend te blijven. Als je erover denkt om in de mijnbouw te gaan, zorg er dan voor dat je al je huiswerk hebt gedaan en je ogen wijd open hebt staan ​​voor de risico’s.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me