Zoals de meeste mensen was mede-oprichter van ShapeShift Jon de eerste keer dat hij erover hoorde niet overtuigd van Bitcoin. Sterker nog, hij geeft openlijk toe ‘het af te schrijven’. Pas een paar jaar later, rond 2013, “toen het door een van zijn eerste snelle stijgingen ging”, begon de ontwikkelaar van web- en mobiele apps verslaafd te raken.

“Ik viel in het konijnenhol waar we het in de branche veel over hebben, en het werd gewoon mijn hobby”, zegt hij. Een hobby die zou leiden tot een van de meest bekende en gerespecteerde crypto-naar-crypto-valuta-uitwisselingen in de industrie.

“Ik raakte gewoon meer gefascineerd”, geeft Jon toe, “nadat ik er meer dan vijf minuten aan had besteed, raakte ik er al snel van overtuigd dat deze technologie min of meer de toekomst was. Niet alleen financiën, maar misschien wel de ruggengraat van een nieuw type internet. Ik ben die fascinatie nooit kwijtgeraakt sinds ik het voor het eerst ontdekte. “

Konijnenhol

Vallen in het konijnenhol

Vallen in het konijnenhol

De meeste mensen in deze branche geven vrijelijk toe dat hun reis onverwacht was, of dat hun pad een wending nam die ze niet hadden voorzien. Zoals een vrije val van 12.000 voet zonder parachute of vallen in een konijnenhol, hoe verder je je in de fascinerende wereld van cryptocurrency en blockchain begeeft, hoe meer je verdiept raakt.

“Het is een van de weinige onderwerpen die ik heb gevonden, waarschijnlijk in mijn hele leven, dat hoe meer ik erover leer, hoe fascinerender het wordt. Dat heeft mijn aandacht gewoon heel lang vastgehouden ”, zegt hij.

ShapeShift is oorspronkelijk ontstaan ​​als een bijproject waarvan Jon en Erik (CEO) aanvankelijk dachten dat het iets kleins zou zijn. Toch heeft ShapeShift een buitengewone groei gekend. Van 12 naar 15 personen begin 2017 naar 110 medewerkers en groeiend.

“Het was een klein bijproject dat we heel snel samengooiden. Dat werd uiteindelijk het prototype van ShapeShift. Dat sloot al snel de vorige projecten onder en werd gewoon alles. Op dat moment ben ik er fulltime op gesprongen, zeggend dat ik hier echt in geloof en er deel van wil uitmaken. Sindsdien is het een beetje een sneeuwbal. “

ShapeShift

ShapeShift vraagt ​​gebruikers niet om accounts te maken.

De noodzaak van anonimiteit

Jon gebruikt op beroemde wijze geen achternaam. ShapeShift vraagt ​​gebruikers niet om een ​​account aan te maken. Je zou kunnen denken dat privacy en anonimiteit hoog op zijn lijst stonden. Er zijn zelfs nog andere redenen voor het ontbreken van informatie.

“Ik vind privacy en anonimiteit belangrijk. Hoewel eerlijk gezegd, het feit dat we onze achternaam niet gebruiken, heeft er weinig mee te maken dat we anoniem willen zijn, maar het is slechts een onderdeel van onze beveiligingshouding. We weten dat veel verschillende bedrijven en actoren in de ruimte in wezen op verschillende punten zijn aangevallen, voornamelijk via social engineering. En dat begint allemaal als je wat informatie kunt krijgen over wie iemand is. “

Dus het anonimiteitsbeleid is eigenlijk een zet voor ShapeShift om de hackers een stap voor te blijven? Ja, naast andere initiatieven.

“We laten onze medewerkers niet publiceren dat ze voor ShapeShift werken op LinkedIn, of hun volledige naam publiceren met betrekking tot ShapeShift. Het is niet echt om anoniem te zijn, het is om hen en ons hele bedrijf te beschermen, want het enige dat een hacker nodig heeft, zijn een paar van die threads die een hacker kan gebruiken en ze kunnen u en uw organisatie veel schade toebrengen. ”

ShapeShift zorgt ook voor gebruikersbeveiliging op een aantal manieren die verder gaan dan een strikt vertrouwelijkheidsbeleid voor werknemers. “We hebben ook bepaalde processen in termen van hoe we onze servers beveiligen en hoe we er toegang toe geven”, legt hij uit, “waarbij we alleen bepaalde codes toestaan ​​op niet-netwerkapparaten en een aantal andere facetten … We nemen beveiliging zeer serieus omdat we er zelf het slachtoffer van zijn geworden … het hoort gewoon bij het territorium. “

Een woord over regelgeving

Regulering is het vierletterwoord van 2018 geweest, waarbij veren door de cryptogemeenschap over de hele wereld worden gerimpeld. Als Amerikaans staatsburger met een in Zwitserland gevestigd bedrijf is Jon zelf niet verlegen geweest in zijn kritiek op de SEC. Niet alleen vanwege hun inmenging, maar ook vanwege de grote onduidelijkheid over de hele linie.

Dus, wat denkt hij dat er nodig is in termen van regelgeving voor de industrie? We kunnen beginnen met een beetje duidelijkheid. Hij legt uit:

“Wat zijn de regels, want niemand weet het? Hopelijk begrijpen we dat deze technologie echt nieuw is en categorie-doorbreekt. Dit is het moeilijkste. Ik denk dat om uit te leggen over crypto en Bitcoin en al deze verschillende tokens is dat sommige ervan misschien in oude categorieën passen, maar veel ervan doorbreken echt de oude categorieën. Het is erg beperkend en verstikkend om te proberen die vierkante pin in het ronde gat te stoppen en ze in de oude categorieën te plaatsen. “

Proberen om de bestaande wetgeving inzake vrijstelling van effecten aan te passen en STO’s uit te geven, zal dan niet werken? “Ik denk dat ik begrijp dat deze dingen categorie-doorbreken en dat er misschien meer begrip en ontwikkeling voor nodig is voordat we zelfs maar weten wat die regels zouden moeten zijn. Maar in de tussentijd, voor welke regels ze ook willen toepassen, zorg ervoor dat ze duidelijk zijn. “

Onzekerheid en zaken zijn niet de beste kameraden. Toch is onzekerheid het kenmerk van de cryptocurrency-ruimte, vooral in de Verenigde Staten. Volgens Jon was de SEC zelfs niet verantwoordelijk voor het verklaren dat Ethereum geen beveiliging was.

“Het was geen enkele vorm van officiële wetgeving”, zegt hij, “het was niet eens een officiële aankondiging van de SEC. Het was gewoon een lid van de SEC die op een conferentie sprak en mensen moesten daar gewoon interpretaties uit putten, maar iedereen doet het, want dat is alles wat ze hoeven te doen. Ik denk dat een systeem met veel minder interpretatie en veel meer duidelijkheid … buitengewoon nuttig zou zijn voor de hele omgeving. “

sec

Duidelijke richtlijnen van de SEC zouden nuttig zijn

Cryptocurrency en Blockchain in een gereguleerd raamwerk

Kan innovatie floreren als we het in een doos proberen te stoppen? Zullen wetgevers, zelfs met de beste bedoelingen, uiteindelijk de innovatie vernietigen als ze te haastig zijn om in actie te komen??

“Ik zou zelf voorstander zijn van een wereld waarin er in wezen dezelfde houding zou zijn als veel toezichthouders in de VS in het begin ten opzichte van internet, wat een afwachtende houding was. Ze wisten niet waar de technologie naartoe ging en als ze te snel te veel regels probeerden op te stellen, zou dat de innovatie onderdrukken en allerlei problemen veroorzaken.

De manier waarop ze met internet omgingen was geweldig en het zorgde ervoor dat het internet, vooral in de VS, echt tot bloei kwam en allerlei nieuwe dingen kon ontwikkelen die niemand had bedacht en die niemand 20 jaar geleden had kunnen voorspellen. In crypto denk ik dat omdat het financieel gerelateerd is of omdat er waarde aan verbonden is, het al het stigma met zich meebrengt en mensen het in een bepaald vak willen stoppen.

Nogmaals, ik heb echt het gevoel dat het het beste is om het te laten ontwikkelen, omdat we gewoon niet weten waar deze dingen naartoe gaan. Ze zijn erg experimenteel en zelfs degenen onder ons in de branche hebben geen idee waar dit ding over een paar jaar zal zijn, laat staan ​​over vijf of tien jaar. Ik wil niet zien dat de volgende geweldige applicatie die op deze dingen kan worden gebouwd, wordt onderdrukt en niet wordt gemaakt omdat het in wezen in een doos is gestopt die het niet zou moeten hebben. “

De toekomst van ShapeShift en cryptocurrency

Wat is de volgende stap aan de horizon voor de uitwisseling van digitale activa en voor cryptocurrency in het algemeen? “We hebben een aantal innovaties in de pijplijn, waarvan ik de meeste natuurlijk nog niet kan bespreken”, lacht hij.

“Er is ShapeShift, de beurs zelf, maar we hebben ook CoinCap, de bron van marktgegevens. We hebben afgelopen zomer de hardware wallet-maker KeepKey overgenomen, en we hebben ook ons ​​Prism-product gebouwd op Ethereum smart contracts dat zich in een gesloten bèta bevindt en we hopen dat binnenkort voor het publiek open te stellen. ”

En hoe zit het met de industrie in het algemeen, wat kunnen we verwachten te zien aan de nabije en verre horizon?

“De hele branche, denk ik, heeft een enorm potentieel, zowel om een ​​revolutie teweeg te brengen in de financiële sector, maar ook om een ​​revolutie teweeg te brengen in alles waar er een tussenpersoon is. Alles dat op dit moment vertrouwen vereist. Ik denk dat we allerlei toepassingen gaan zien die op deze technologie zijn gebouwd en die we op dit moment niet echt kunnen voorspellen.

Het zal over een paar jaar zelfs mensen in de hoofden van de industrie blazen als we beginnen te zien dat deze dingen samenkomen. Zelfs zoiets als de Cryptokitties-rage was een goed voorbeeld. Iets dat niet veel mensen zagen aankomen, hoewel ik zou zeggen dat we dat wel deden, maar niet veel mensen zagen zoiets aankomen. Het is slechts een voorbeeld van het soort dingen dat hierop kan worden gebouwd en dat niemand echt verwacht. Ik denk niet dat het per se financieringsaanvragen zullen zijn.

Ik denk dat crypto niet alleen de band zal blijven verleggen en bewust de grenzen van onze definities van deze verschillende dingen zal verleggen. Onze definitie van wat geld is, onze definitie van wat waarde is, ik denk dat die fundamenteel zullen veranderen in de komende 10 tot 15 jaar, aangezien deze technologie nieuwe mogelijkheden biedt die we ons nog niet hadden kunnen voorstellen. Maar wat die dingen zijn, weet ik nog niet zeker. “

Inpakken

En nog een laatste vraag voordat je vertrekt. Jon, die Satoshi Nakamoto is?

Hij lacht. “Ik heb geen idee. Ik denk niet dat het gewoon Craig Wright is, dat zal ik je vertellen. Ik zeg niet dat zo iemand er geen deel van uit kon maken. Ik denk dat het ook onwaarschijnlijk is dat het slechts een enkelvoudig persoon was. Ik denk dat het vrijwel zeker een kleine groep of een behoorlijke groep mensen was. Waarschijnlijk zou geen grote groep mensen of het geheim niet bewaard zijn gebleven, maar ik denk dat een kleine, hechte groep mensen daar het meest waarschijnlijke antwoord op is. In termen van wie het eigenlijk is, kan ik niet eens beginnen te speculeren. “

Heel erg bedankt, Jon!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me