Veel enthousiastelingen denken bij cryptovriendelijke locaties meteen aan Zwitserland. De kleine eilandstaat Singapore maakt echter zijn eigen schreden in de gelederen. Zo’n officieel classificatiesysteem bestaat natuurlijk niet, maar dat heeft er niet voor gezorgd dat verschillende opinielijsten de afgelopen maanden online zijn verschenen. Verwacht dat “blockchain Singapore” twee woorden zijn die u vaker hoort, aangezien het land zijn stempel lijkt te drukken als leider op het gebied van cryptocurrency.

Opstartcultuur voor cryptocurrency

Ondanks zijn omvang wordt Singapore op veel gebieden gerespecteerd vanwege zijn progressieve waarden. Het scoort bijzonder hoog op het gebied van bankieren en technologie. Maar misschien nog belangrijker: het staat open voor nieuwe manieren om dingen te doen.

In een gebied waar andere grote economieën zoals de VS en China achterop zijn geraakt, voornamelijk als gevolg van overregulering, is het dan ook geen verrassing dat een groot aantal blockchain-startups hier in het Aziatische zuiden hun thuis vinden..

Verlaat fase rechts

Hoewel de VS niet zo ver zijn gegaan om investeringen in cryptocurrency ronduit te verwijderen, nam China die stap eind vorig jaar door een verbod op iknitial coin offerings (ICO’s). Volgens leiders in Beijing worden ICO’s nu gedefinieerd als illegale fondsenwervingsinstrumenten vanwege de toename van cryptocurrency-fraude. Om dit te illustreren, concludeerde een recent onderzoek door ICO-adviesbureau Satis Group dat maar liefst 80 procent van alle ICO’s in 2017 geïdentificeerd kon worden als oplichting..

Of dat aantal nu juist is of niet, is een gok. De industrie is zo jong dat het verstandig is om onderzoek met een korreltje zout te nemen. Maar één ding is zeker, er is een duidelijke trend in opkomst. Het aantal blockchain-startups dat naar cryptovriendelijke locaties verhuist, neemt toe. Zowel Hong Kong als Singapore hebben al veel verhuizingen van startups opgevangen en er zullen er waarschijnlijk meer komen.

Vanwege de nabijheid van het vasteland, overeenkomsten in cultuur en, nog belangrijker, openheid voor verandering, zal Singapore een hotspot blijven voor talent in digitale valuta. Enkele van de meest bekende namen in blockchain noemen Singapore nu hun thuis en omvatten onder meer TenX, Qtum, Kyber Network, Wanchain en Zilliqa om er maar een paar te noemen.

Het circuit

Populaire tv-shows in de branche zoals Crypto Trader van CNBC ontwikkelen een behoorlijke reputatie voor het reizen over de hele wereld en het ontmoeten van lokaal blockchain-talent. Naarmate het aantal conferenties blijft groeien, versterkt de berichtgeving in de media de reputatie van Singapore als wereldspeler verder.

Blockchain Summit Singapore wordt geprezen als het grootste blockchain-evenement in Azië. De conferentie eindigde niet zo lang geleden (augustus 2018) en zal een jaarlijks terugkerend evenement zijn. Het brengt meer dan 700 ondernemers, investeerders, marktleiders, programmeurs en technologische innovatoren samen op een intensieve eendaagse top.

Bovendien heeft het ongelooflijk succesvolle jaarlijkse Consensus-evenement van Coindesk nu een Aziatische tak. En je raadt het al, Singapore zal de gastheer zijn. Het cryptocurrency-circuit blijft een effectieve trekkingskaart, aangezien nieuwe en gevestigde projecten willen samenwerken en ideeën willen pitchen voor investeerders over de hele wereld.

Project Ubin

ICO’s brengen duidelijk een nieuwe klasse investeerders naar het startup-financieringsspel. En hoewel Singapore zichzelf aan het vestigen is als een zakelijke honingpot voor deze technologie, reken er niet op dat de autoriteiten op de achtergrond gaan zitten.

De Monetary Authority of Singapore is van plan om mee te doen. In 2016 publiceerde het World Economic Forum een ​​rapport dat voorspelde dat tot 80 procent van de banken in de daaropvolgende jaren een of andere gedistribueerde grootboektechnologie (DLT) zou ontwikkelen..

Blockchain Singapore. Wereldwijde tractie in gedistribueerde grootboektechnologie

Wereldwijde tractie in gedistribueerde grootboektechnologie

DLT is een controversieel onderwerp omdat de banksector Bitcoin snel heeft afgewezen, maar de zogenaamde onderliggende grootboektechnologie omarmt. Project Ubin is het door de overheid geleide initiatief om DLT naar de nationale munteenheid van Singapore te brengen. De centrale bank werkt samen met drie verschillende technologieproviders om een ​​platform voor levering versus betaling (DvP) te ontwikkelen. Het belangrijkste doel is om een ​​symbolische vorm van de Singaporese dollar (SGD) te creëren.

Een digitale valuta in Singapore zal voor veel lezers echter geen verrassing zijn. Er is al een push wereldwijd voor geldloze samenlevingen. Landen als Zweden hebben al zwaar in dit idee geïnvesteerd, tot het punt dat veel bedrijven eenvoudigweg weigeren contante betalingen te accepteren. Ubin is misschien wel het project dat die realiteit naar huis brengt voor de stadstaat.

Overheden en bedrijven over de hele wereld promoten het idee van DLT in zakelijke praktijken. Maar waar staat de consument in dit alles? Sceptici zullen hun petje af hebben, hoewel velen in de cryptocurrency-gemeenschap zich afvragen hoe verspreid deze projecten werkelijk zijn..

Blockchain Singapore

De race is gaande. Een geheel nieuwe manier van financieren staat voor de deur, en steden doen hun best om de leiders te zijn in dit opkomende gebied. Welke locatie wordt de hoofdstad van blockchain-technologie? Zwitserland? Singapore? Malta? Als de hausse van de technologiebedrijven van begin 2000 iets te bieden heeft, zullen de vroege spelers vrijwel zeker een groot voordeel hebben.

Het kan interessant zijn om de advocaat van de duivel te spelen en je af te vragen of steden in de toekomst inderdaad zo’n belangrijke rol zullen spelen. We hebben al veel getalenteerde bedrijven met teams verspreid over alle uithoeken van de wereld. Zowel internet als Bitcoin hebben een pioniersrol vervuld in dit idee van decentralisatie, en dat concept vindt zijn weg naar andere delen van ons leven. Het is niet zo vergezocht om je voor te stellen dat een programmeur een baanbrekende oplossing bedenkt van ergens afgelegen, zoals Groenland.

Hoewel dat soort scenario’s opwindend is, is het niet wat we momenteel zien. Voorlopig zullen hubs zoals Singapore in ieder geval investeringen, ondernemers en dromers blijven aantrekken die naam willen maken op het meest opwindende gebied dat er is..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me