South by Southwest is een broeinest voor de kruisbestuiving van ideeën, en dat is precies wat de cryptocurrency-industrie nodig heeft.

In dezelfde geest was SXSW 2019 een bal van georganiseerde chaos, waar aanwezigen stuiterden rond een breed scala aan lezingen, door het bedrijf gesponsorde bar-tabbladen en themabars, en vergaderingen voor een ‘snelle kop koffie of drankje’ op elk uur van de dag. Het evenement was op de een of andere manier prachtig georganiseerd, dus petje af voor het logistieke team van SXSW, want zonder hen zou Austin, Texas waarschijnlijk een deel van maart in een dronken anarchie veranderen..

Alex en Steven bij SXSW

Alex en Steven nemen SXSW over (of in ieder geval deze met struiken bedekte muur, gedurende ongeveer dertig seconden)

De cryptocurrency-track bij SXSW was, zoals bij de meeste grote multidisciplinaire conferenties, relatief schaars in termen van opkomst, maar niet in termen van interessante onderwerpen.

Een paar publieksfavorieten waren onderwerpen als:

“Money, Apathy, and Cryptography: The Fates of Internet Societies” door Clovyr Medeoprichter & CEO Amber Baldet, die zich richtte op hoe cryptografie en gedistribueerde systemen zich terugtrekken tegen de aggregatie van gegevens door de technische oligarchie en regeringen.

Cameron en Tyler Winklevoss, de oprichters van Gemini, bespraken de toekomst van de cryptocurrency-industrie en hoe de ‘cryptowinter’ een goed moment is voor blijvende innovatie.

Een keynote door Joe Lubin, medeoprichter en CEO van Ethereum van ConsenSys, gaf een lezing over de toestand van de cryptocurrency-industrie, zijn kijk op het ecosysteem en een algemene pep rally voor Ethereum en ConsenSys.

“Waarom VC’s zich bij de Block Party hebben aangesloten”: een panel met Jimmy Song, een Bitcoin Core-bijdrager en Venture Partner bij Blockchain Capital; Gil Beyda, algemeen directeur bij Comcast Ventures; en Alyse Killeen, een partner bij StillMark; gehost door Rachel Wolfson, een cryptocurrency-journalist en gastheer van de podcast “The Crypto Chick”.

Ondanks boeiende gesprekken, wierp SXSW’s eerste blockchain- en cryptocurrency-track licht op de realiteit van de crypto-industrie in 2019.

In 2017 waren cryptocurrency-conferenties te veel verkocht aan tickets voor wilde prijzen en bestond de menigte uit een diepe mix van gestapelde ondernemers, investeerders, ontwikkelaars, journalisten en meer. Veel van de gesprekken met aanwezigen cirkelden rond ‘innovatieve’ nieuwe tokens, nauwelijks verholen opscheppen over vroeg beginnen met een of ander moonshot-project en af ​​en toe een intellectuele aanval over waar de cryptocurrency-industrie filosofisch gezien staat.

In 2019 is de instelling van cryptocurrency-evenementen gelukkig iets schaarser, met minder haaien die hun ICO’s willen shillen. Gesprekken waren een mix tussen deelnemers aan het bedrijf die bepaalde technologieën probeerden te begrijpen en mogelijk te implementeren, noobs die te laat waren met de crypto-party, en apathische cryptocurrency-dierenartsen die nipten van een Tito’s en frisdrank die neigden naar de psychologische wonden van een langdurige crypto-winter.

Een van mijn favoriete interacties op SXSW 2019 was toen we de ervaren Bitcoin-ontwikkelaar en crypto-cowboy Jimmy Song tegenkwamen en gingen zitten voor een uitgebreid gesprek over alles van crypto 2019 tot levensfilosofieën. Een paar snelle geparafraseerde hits zijn onder meer:

  • “Veel startups met cryptocurrency slagen er niet in om een ​​product-market fit te vinden. Het is het verschil tussen vinden wat grappig is en mensen zullen lachen en gewoon een grap schrijven en hopen dat het overgaat. “
  • “ICO’s hebben hun bedrijfsmodellen helaas in een denkbeeldige productmarkt-fit vergrendeld voordat ze het zelfs maar vonden.”
  • “Er is niet genoeg vallen en opstaan ​​voor veel nieuwe projecten.”
  • “Dingen die geld verdienen met Bitcoin: mijnbouwapparatuur, uitwisselingen en conferenties.”

Ons gesprek eindigde met een positieve noot, met Jimmy die zei: “je beste jaren liggen voor je, verkoop jezelf niet uit.” Jimmy’s woorden van wijsheid weerspiegelen ook zijn algemene gevoelens voor de cryptocurrency-industrie.

CC met Jimmy

Bedankt voor de tijd, Jimmy!

Een andere ontmoeting met een hoogtepunt was een nacht doorbrengen in de stad Vinay Gupta, een briljante technoloog, futurist en systeemtheoreticus die beweert dat blockchain de wereld kan redden. Vinay hielp eerder bij de lancering van Ethereum van $ 20 miljard en is een van de grotere denkers in de cryptocurrency-ruimte (serieus, ga geef hem een ​​vervolg.) We spraken over alles, van het achtergrondverhaal van de Ethereum-lancering, de rol van satire in de media en algemene oplossingen die de wereld nodig heeft voor de verschillende problemen.

Ik heb ook kort gesproken Neil Strauss, een ongelooflijke journalist en schrijver, die sprak over de kracht van verhalen vertellen in verschillende formaten.

Een paar van mijn favoriete lezingen waren onder meer Jonah Peretti van Buzzfeed over de toekomst van digitale media, en een gesprek met Instagram-oprichters Mike Krieger en Kevin Systrom, georganiseerd door TechCrunch Editor-at-Large Josh Constine, over de evolutie van sociale platforms.

Laatste gedachten

Over het algemeen had SXSW 2019 voor elk wat wils en deed het zijn reputatie eer aan. De stad Austin, Texas veranderde in een uitgebreide reeks lezingen door marktleiders, open bar-tabbladen, interactieve huizen van populaire merken en talloze toevallige ontmoetingen met geweldige mensen.

De eerste inaugurele cryptocurrency-track was trouw aan de staat van de blockchain en crypto-ruimte in 2019, en wij bij CoinCentral kijken ernaar uit om het te zien groeien naast het ecosysteem.