Spotlight op cryptocurrency-industrie: Tim Draper

Tim Draper is snel een van de meest prominente figuren in de blockchain-wereld geworden.

Draper is al lang een voorstander van Bitcoin en blockchain-technologie en heeft veel aandacht getrokken voor zichzelf en zijn activiteiten in de cryptocurrency-wereld..

Over Tim Draper

Hoewel velen in de cryptocurrency-wereld hun eerste kennismaking met Tim Draper hebben gehad door zijn betrokkenheid bij de ruimte, komt zijn bekendheid lang voor het tijdperk van blockchain..

Tim Draper komt uit een lange reeks durfkapitalisten, de derde in een familiale lijn van Drapers.

Hij studeerde in 1980 af met een BS in elektrotechniek aan de Stanford University en behaalde in 1984 een MBA aan de Harvard Business School..

In 1985 startte Draper zijn eigen risicokapitaalbedrijf, waar voormalig collega John H.N. Fisher in 1991 samen met Steve Jurvetson een partner werd. Vanaf 2015, Draper Fisher JurvetsonDe kernfondsen hebben meer dan $ 5 miljard opgehaald, dat is geïnvesteerd in meer dan 300 bedrijven. DFJ is ook een van de meest actieve investeerders in de ruimtevaartsector.

Tim Draper aan het woord

Algemeen wordt aangenomen dat Draper en Jurvetson de uitvinders zijn van ‘virale marketing’, ontstaan ​​uit hun idee om in 1996 automatisch een kort reclameboodschap te koppelen aan uitgaande Hotmail-e-mails..

Draper staat bekend om zijn vroege investeringen in Skype en andere eenhoorn- en neushoornbedrijven. Zijn vader, Bill Draper, was een eerdere investeerder in het peer-to-peer videoplatform, en DFJ investeerde in 2004 in Skype. In 2005 werd Skype voor $ 4,1 miljard aan eBay verkocht. DFJ bezat 10% van Skype op het moment van de verkoop.

Skype, samen met investeringen in Tesla, SpaceX, Hotmail, Baidu en Coinbase, hebben Tim Draper met meerdere generaties tot durfkapitaalfaam gebracht.

Draper & amp; zoon

Tim Draper speelt basketbal met zijn zoon Adam Draper. Afbeelding via https://www.mercurynews.com

In 2013 verliet Draper DFJ en kondigde aan dat hij zal blijven investeren via zijn persoonlijke fonds Draper Associates en zijn zoon zal helpen met het runnen van een incubator.

Op 27 juni 2014 kocht Draper ongeveer 30.000 bitcoins (naar schatting op dat moment ongeveer $ 19 miljoen waard) van de inbeslagname van de Silk Road-activa door US Marshals. Op het hoogtepunt van de prijs van Bitcoin in 2017 was zijn aankoop bijna $ 600 miljoen waard.

Tim Draper staat bekend om zijn belangenbehartiging en ondersteuning van Bitcoin. Op 27 januari 2015 wedde Draper rond $ 400.000 dat Bitcoin terug zou komen van zijn recente daling. Meer dan drie jaar later snel vooruit, is het duidelijk dat hij zijn geld op het juiste paard heeft gestoken.

Draper University

Tim Draper lanceerde Draper University in San Mateo, Californië als een fulltime, meeslepend educatief programma dat dient als een spoedcursus voor ondernemers over de hele wereld om kennis te maken met de verschillende vaardigheden die nodig zijn om een ​​startup te starten.

Draper luidsprekers

Draper University beweert te hebben geholpen bij de lancering 280+ startups die meer dan $ 51,4 miljoen aan financiering hebben opgehaald.

Draper University Blockchain Intensief

Eind 2017 introduceerde Draper University een op blockchain en cryptocurrency gerichte cursus, de Draper Blockchain Intensief. Deze cursus is een van de eerste in zijn soort en heeft de aandacht getrokken van honderden ondernemers en bedrijfsleiders van over de hele wereld.

Deze vierdaagse blockchain-spoedcursus is bedoeld om bedrijfsleiders in bedrijfsorganisaties aan boord te krijgen om blockchain, het huidige blockchain-landschap en de vele kansen die voortvloeien uit de blockchain-revolutie beter te begrijpen. Het schema is gericht op de ontwikkeling van een hoogstaand begrip van blockchain en hoe het kan worden geïntegreerd in verschillende industrieën.

Blockchain intensief

De cursus omvat evenementen zoals openhaardchats met Tim Draper zelf, blockchain-architectuur en technische details, integratie van blockchain in bestaande backofficemodellen, de regelgevende omgeving, het ICO-landschap en blockchain-gericht risicokapitaal. Al deze sessies worden geleid door gekwalificeerde experts in het veld.

Laatste gedachten

Het succes van Tim Draper tot dusver in de wereld van blockchain-investeringen en durfkapitaal heeft ertoe bijgedragen dat hij uitgroeide tot een van de meest invloedrijke figuren in de cryptocurrency-wereld op het gebied van durfkapitaal..

U kunt volgen Tim Draper op zijn Twitter en lees meer over de Draper Blockchain Intensive hier.