Stephane De Baets visualiseert een toekomst waarin elk bezit, of het nu een klein bedrijf of eigendom is, kan worden getokeniseerd en verkocht op de blockchain – en hij legt zijn tokens waar zijn mond is.

Stephane is een in België geboren vastgoed-, horeca- en investeringsondernemer met een voorliefde om op te vallen in elke respectieve branche. Als oprichter en president van Elevated Returns, een internationale vermogensbeheerder, lanceerde Stephane de eerste grote symbolische commerciële vastgoedveiling om een ​​deel van zijn eigendomsbelang in een van zijn eigendommen te verkopen – het idyllische Aspen St.Regis Resort in Aspen, Colorado . Stephane is ook de oprichter en eigenaar van Chefs Club, een restaurantgroep met een wisselende residentie van chef-koks van wereldklasse op haar locaties in Aspen en New York City..

Stephane De Baets in een zwembad, met dank aan https://twitter.com/stephanedebaets

Stephane gelooft dat de tokenisatie van de St. Regis zal leiden tot een lawine van interesse van vastgoedontwikkelaars en reguliere investeerders in de blockchain-industrie. Als een zichzelf beschreven ‘ultraconservatieve oude man op de kapitaalmarkten’, stelt Stephane dat zijn collega’s alleen tastbaar bewijs moeten zien van tokenized assets in actie om de waarde te zien van het toewijzen van kapitaal aan blockchain-gebaseerde investeringen..

“Blockchain gaat over mensen de tools geven om iets te doen dat beperkt was tot een paar geselecteerde individuen”, zegt Stephane. “Blockchain is een vergelijkbare evolutie als de overgang van fax naar e-mail – was voor communicatie. Het maakte het gemakkelijker en efficiënter. Mensen begonnen nieuwe toepassingen te vinden voor communicatie via e-mail en vervolgens via sms. “

Stephane’s tien jaar durende reis naar blockchain gaat niet alleen over het verdienen van meer geld – er zit ook een rebels element in zijn beleggingsfilosofie. Het stelen van vuur van de goden en het democratiseren van toegang voor de massa is een sentiment dat niet onbekend is bij degenen in de cryptocurrency-industrie. In het geval van Stephane is dit verloren vuur het vermogen om te investeren in projecten die over het algemeen buiten het gezichtsveld van de gewone investeerder vallen. De kern van Stephane’s belangrijkste boodschap is de disintermediatie van de financiële sector en het creëren van een directe weg voor het creëren en delen van waarde tussen bedrijven en hun klanten.

“Bij Elevated Returns denken we dat de huidige wereld te elitair is”, zegt Stephane. “Toegang tot kapitaal is beperkt tot een zeer klein aantal bevoorrechte individuen. Toegang geven tot dit hogere echelon van investeren op democratische basis, à la symbolisering, zou een lange weg gaan naar het bevorderen van gelijkheid. Het is niet normaal dat vijf bedrijven een vermogen beheren dat groter is dan de rest van de NASDAQ 100 samen. Ik denk dat tokenisatie laaghangend fruit is. Ik heb veel vertrouwen en de overtuiging dat er vroeg of laat een grote disintermediatie zal plaatsvinden, wat er ook gebeurt, en dat de mensen erop voor moeten zijn. “

De St. Regis Aspen, het hotel waarvan de AspenDigital-tokens gedeeltelijk eigendom zijn.

Noot van de redacteur: het volgende artikel is geschreven als educatief en informatief en mag niet worden opgevat als een goedkeuring, sponsoring of investeringsadvies voor de entiteiten die binnen worden besproken. Cryptocurrency is een inherent zeer risicovolle activaklasse en doe altijd uw eigen onderzoek en raadpleeg een erkend financieel adviseur voordat u een investering of aankoop doet.

Luxe onroerend goed 101: een wandeling door met Stephane De Baets

Stephane leidt ons door het traditionele proces voor ondernemerschap in luxe onroerend goed.

“Als je een hotel wilt hebben, moet je realistisch gezien zijn aangesloten op een zeer selectief netwerk van mensen die je kunnen laten zien wat er te koop is”, zegt Stephane. ‘Vervolgens moet u het kapitaal ophalen – meestal een deel van de schulden en een deel van het eigen vermogen. Dan moet u uw due diligence doen, bieden op het actief, onderhandelen over het contract, het contract uitvoeren en als u succesvol bent, zult u onroerend goed bezitten. Om een ​​inkomen te verdienen met dat onroerend goed, moet u ook goed zijn in het effectief beheren van het actief om winst te maken, wat het overschot aan cashflow is ten opzichte van de aflossing van schulden en andere uitgaven. Als je het pand omdraait, behaal je een meerwaarde. ”

Dit is de oude manier van duurder commercieel onroerend goed, en volgens Stephane een kleine, incestueuze wereld met een beperkt aantal spelers.

Een screenshot van de openbaarmakingsverklaring van The AspenCoin augustus 2020 op tZERO

“Er is niet veel toegevoegde waarde behalve het oplossen van die inefficiënties in de cashflow”, zegt Stephane. “Tokenization verandert het spel volledig. Als particuliere belegger kunt u naar een marktplaats gaan en een token kiezen dat overeenkomt met een onroerend goed. U kunt bijvoorbeeld op tZERO gaan en kijken naar AspenCoin, het digitale token voor de St. Regis. Er is een openbaarmakingsverklaring en u kunt het prestaties van het activum.​

tZero, is een project gelanceerd door Overstock dat fungeert als een platform voor activahouders om hun activa te tokeniseren. Met dit systeem kunnen gemiddelde beleggers meeliften op het werk van iemand als Stephane, een proces dat meestal privé wordt gedaan.

Dus wat iemand als Stephane stimuleert, is dat het publiek de vruchten van zijn werk kan plukken?

Stephane beschrijft de ervaring van het bezitten van een luxe eigendom als geweldig in termen van opscheppen, maar van korte duur.

Eigenaren zoals Stephane kunnen genieten van de schoonheid van hun eigendom, maar deze romantiek wordt al snel getemperd met het besef dat ze geen toegang hebben tot hun vermogen zonder de enorme hoeveelheid complicaties die de verkoop van het onroerend goed met zich meebrengt..

“Het bezitten van een onroerend goed betekent in feite dat je een balans hebt die aangeeft hoeveel je de bank verschuldigd bent en wat de waarde van je eigen vermogen is”, zegt Stephane, die de glamour van luxe onroerend goed reduceert tot boekhoudkundig spreken. “Er is geen prijsvorming, noch is er een andere manier voor u om die vermogenspositie te gelde te maken dan door het hotel te verkopen. Wanneer u uw activum als activahouder tokeniseert, heeft u prijsontdekking en kent u de volledige waarde van uw eigen vermogen. Beter nog, je hebt liquiditeit. Stel dat u gaat trouwen en een gezin sticht. U kunt enkele tokens van uw bezit verkopen. Als je denkt dat de symbolische prijs te laag is, kun je ze terugkopen. ”

Het hebben van uw geld opgesloten in een actief is zelden geschikt voor de eb en vloed van het leven; Zoals de eigenaar van een tokenized asset, suggereert Stephane, heeft u de flexibiliteit om uw positie te vergroten of te verkleinen en kent u de huidige gangbare koers van uw eigen vermogen. Daartoe maakt het geven van activa-eigenaren de luxe van liquiditeit die activa ook veel aantrekkelijker om aan te houden.

Wat is AspenDigital?

AspenDigital is het token geassocieerd met Stephane De Baet’s symbolisering van de St. Regis in Aspen, Colorado – een prestigieus toevluchtsoord voor de pinky-up bovenlaag van de samenleving verscholen in de Rocky Mountains.

Hoe is de tokenisatie van activa tot nu toe toegepast??

“We hebben een digitale beveiliging gecreëerd als onderdeel van een programma voor eigendomsrechten”, zegt Stephane. “Voor ons is het geweldig omdat we tokenhouders kunnen belonen als een echte eigenaar. We besparen op marketingkosten, kosten voor reisbureaus, enzovoort. De kosten voor ons, de vastgoedeigenaar, zijn minimaal en het voordeel voor de consument is maximaal. ”

Volgens Stephane’s beschrijving van de tokenomics van AspenDigital,

  • Als u 10.000 tokens bezit gedurende 30 dagen of langer, heeft u recht op 20% contante korting op uw uitgaven tijdens uw verblijf.
  • Als u 100.000 tokens bezit: 35% contante korting.
  • Als u een half miljoen tokens bezit: 50% contante korting.

Stephane smeekt ons om na te denken over een patroon die Kerstmis of Nieuwjaar doorbrengt in de St. Regis: de gemiddelde kamer kost rond deze tijd ongeveer $ 2.000 per dag, en als je zeven dagen komt logeren bij een gezin dat twee kamers nodig heeft, moet je ‘ Ik heb een rekening van $ 28.000. Als de huidige prijs van een van deze tokens op tZERO $ 1,31 is, levert 10.000 tokens ongeveer $ 13.100 op.

AspenDigital op tZero

AspenDigital op tZERO

Deze forfaitaire som van tokens gaf recht op 20% cashback op je verblijf, of ongeveer $ 5.600 terug, wat iets meer is dan 42% rendement op de waarde van je tokens voor dat ene verblijf.

Ik droom van een wereld waarin ik geen bankleningen heb, en ik stuur alleen kortingen naar mensen die een vooruitbetaald verblijf in mijn hotel kopen. Ik zal bewijzen dat dit een goedkopere manier is voor een eigenaar om een ​​woning te financieren dan een traditionele hypotheek.

Met andere woorden, Stephane wil bankleningen uit de horeca schrappen en de infrastructuur bouwen voor ondernemers om kapitaal aan te trekken van hun topklanten.

“We willen een manier vinden om honderd procent van onze schuld terug te betalen en de voordelen van besparingen op uw cashflow voor de consument te behalen”, zegt Stephane. “Het enige dat de bank doet, is het overbruggen van een discrepantie in de kasstromen, aangezien ondernemers bedrijven bouwen om diensten aan klanten te verlenen. Uw consument is eigenlijk de partij die u contant geld geeft om uw werknemers te betalen, uw bankleningen te betalen en winst te maken. De ultieme manier van desintermediatie is om financiering rechtstreeks van de consument te krijgen. “

Directe fondsenwerving bij consumenten is geen nieuw concert. Elon Musk deed het bijvoorbeeld onlangs met Tesla en verkocht de Roadster tegen een hoge prijs om kapitaal aan te trekken. Het verkopen van uw toekomstige product is vaak de goedkoopste bron van kapitaal.

Hoe kan een activahouder de voordelen van tokenisatie benutten??

Het probleem met het huidige systeem is dat de waarde die anders zou worden besteed aan het verbeteren van de relatie tussen zaken en consumenten, in de schatkist van derde intermediaire banken terechtkomt..

“Als je kapitaal van banken en particuliere investeerders hebt opgehaald, moet je leningverplichtingen en rente in de vergelijking opnemen”, zegt Stephane. ‘De bank zal zeggen, Stephane, ik heb mijn rentebetaling van 6% nodig. En dan heb je privé-investeerders en partners die om hun 15% rendement op hun geld vragen. Als vermogensbeheerder word ik dus in de eerste plaats gestimuleerd om eerst mijn schulden te betalen, en dit is vaak niet in overeenstemming met het bieden van de absoluut beste ervaring voor de consument. “

U moet ervoor zorgen dat u uw eigenaars en investeerders kunt betalen, anders zit u in een hete stoel.

De dienstverlener en de consumenten worden besmet door die kwaadaardige tussenpersoon die bankieren heet. Als we de bank buiten beschouwing kunnen laten en consumenten ons rechtstreeks kunnen laten financieren, kunnen we onze inspanningen richten op het opbouwen van een betere relatie tussen ons als dienstverlener en onze consumenten.

Hoe kunnen beveiligingstokens of utility-tokens de wereld van onroerend goed veranderen? Wanneer bedrijven rechtstreeks door klanten worden gefinancierd, beweert Stephane, kan een volledige activaklasse worden gewijzigd:

  1. De waardering van het actief wordt enigszins irrelevant. Iemand koopt een asset omdat ze deze in de toekomst tegen een betere prijs willen gebruiken. Ze willen een goede deal. Ze willen de asset niet bezitten, ze willen in de toekomst toegang tot een dienst tegen een aantrekkelijkere prijs.
  2. Tokenization vereenvoudigt de relatie tussen een serviceprovider en een consument. Als hotelaanbieder of hotelexploitant is het bijvoorbeeld uw taak om de beste service aan uw consument te bieden. Je wilt dat ze heel blij zijn met de ervaring die hij opdoet in jouw zaak. Als u geld inzamelt van uw klanten, die nu gedeeltelijk eigenaar worden van uw eigendom, wordt u beter gestimuleerd om verder te investeren in de klantervaring. Evenzo worden uw klanten gestimuleerd om uw bedrijf te ondersteunen.

“Om extraatjes te kunnen bieden, moet je de activa bezitten”, zegt Stephane. “Als iemand extraatjes belooft op het bezit van iemand anders, word ik ongemakkelijk. Om succesvol te zijn in het model dat we aan het ontwikkelen zijn, moet je bereid zijn om eigenaar te zijn van het item waarop je extra’s aanbiedt. ”

Dit is waarom, geeft Stephane toe, traditionele bankrelaties zullen altijd een plaats hebben in het bedrijfsleven. Om vermogen zonder eigen kapitaal aan te houden, heeft u iemand nodig die u geld leent. Kredietverlening moet echter met de wereld meebewegen en niet tegenwerken.“Ik zie de kredietmarkt de komende tien jaar aanzienlijk veranderen”, zegt Stephane. “Denk er over na; als u Aspen Digital koopt, heeft u de hefboomwerking die in feite de hypotheek van het actief is. Laten we aannemen dat ik morgen de hypotheek betaal en meer tokens geef. U zou een geldschieter moeten kunnen laten zien dat u tokens bezit die staan ​​voor onuitputtelijk eigendom van een hotel en om een ​​grotere hefboomwerking op uw portemonnee vragen. Ik denk dat je uiteindelijk zult zien dat op activa gebaseerde hefboomwerking verschuift naar hefboomwerking op consumentenbasis. “

Een screenshot van de handelsgeschiedenis van AspenDigital op tZERO.

Stephane ziet een toekomst waarin houders van digitale activa, of dat nu Bitcoin is of een munt die een luxe berghotel vertegenwoordigt, naadloos leningen kunnen aangaan bij reguliere banken..

* Opmerking: er zijn een paar aanbieders van cryptocurrency-leningen, zoals BlockFi en Celsius, die leningen met cryptocurrency-stortingen verstrekken.

Er is ook een aanzienlijk nut van deze tokens, stelt Stephane, dat niet over het hoofd mag worden gezien.

“Nut betekent dat mensen er gebruik van kunnen maken, wat een natuurlijke liquiditeit in de activaklasse creëert”, zegt Stephane. “De voordelen die u van uw tokens ontvangt, kunnen tokenhouders een waarde geven die veel groter is dan mogelijke meerwaarden.”

Stephane wordt filosofisch en beschrijft contant geld slechts als een medium om in de toekomst goederen en diensten te verwerven.

“Contant geld is een instrument om een ​​uitwisseling tot stand te brengen”, zegt Stephane. “Als je dat instrument niet nodig hebt omdat je toegang hebt tot de services door simpelweg het bezit aan te houden en het niet uit te geven, verander je de relatie tussen mensen en geld.”

Met andere woorden, in plaats van dat de waarde uit de relatie tussen zaken en klant wegglijdt in de handen van derde tussenpersonen, kunnen klanten geheel nieuwe voordelen behalen die doorgaans alleen worden toegekend aan de high-rollende eigenaren.

Regulering en innovatie: een historisch giftige relatie

Stephane’s reis naar blockchain op zoek naar een alternatief voor een zeer verouderende kapitaalmarkt en een banksysteem, een zoektocht die tientallen jaren beslaat.

“Het feit dat we nog steeds vertrouwen op de Securities Act van 1933, die te maken hebben met papieren effecten en een verrekenkantoor gebruiken, is amusant omdat het bijna 100 jaar oud is. De hele financiële sector en de financiële afgeleide waren echt klaar voor een revolutie, en ik geloof dat het vermogen om activa op de blockchain te tokeniseren een strijdkreet is. ”

Stephane moedigt een toekomst aan waarin regelgeving samen met innovatie groeit, in plaats van deze te belemmeren.

Stephane De Baets FOTOKREDIT: BENJAMIN LOZOVSKY

“Als ondernemers moeten we de autoriteiten en regelgevers respecteren, want hoewel innovatie nieuwe deuren kan openen, kan het ook zwendel, fraude en misbruik mogelijk maken”, zegt Stephane. “Collaboratieve regelgeving zorgt ervoor dat we niet een hele onderneming sluiten om de massa te beschermen tegen een heel klein aantal negatieve actoren.”

Om de evolutie van een landschap echt te stimuleren, heb je een gezonde regelgevende omgeving, infrastructuur voor nieuwe gebruikers en marktleiders nodig.

“Als je 2017 beschouwt als de eerste reguliere golf, kijken we nu naar de tweede”, zegt Stephane. “We hebben het perfecte element van een relatief stabiele economie gehad om innovatie te laten stabiliseren vóór deze tweede golf, en nu dwingt deze meer onstabiele economische omgeving de noodzaak om financiële hulp rechtstreeks in de handen van de mensen te brengen. Het brengt ons ertoe om na te denken over wat de feitelijke sterke punten zijn van de oude bankomgeving en hoe goed deze aansluit bij de belangen van de mensen? “

Afkomstig van kapitaalmarkten, stelt Stephane, is deze revolutie geen kwestie van als; het is een kwestie van wanneer, wie en hoe.

“Ik kan zeggen dat binnen vijf jaar alles digitaal zal zijn, inclusief de dollar en de euro”, zegt Stephane. “We zullen een digitale portemonnee in handen hebben en we zullen onze activa kunnen beheren zonder naar de bank of een geldautomaat te hoeven gaan om geld op te nemen of geld te storten.”

Laatste gedachten

De toegang tot kapitaal is niet gelijkelijk verdeeld over de wereld, en zoals Stephane opmerkt, is het een heel klein netwerk van mensen dat de meeste toegang heeft. De bedrijven die het hoogste rendement opleveren, zijn meestal niet beschikbaar als investeringsoptie voor de alledaagse Joe.

De belangrijkste hefboom van elke zakelijke relatie is in handen van de partij die het kapitaal bezit. Dit kapitaal heeft historisch gezien zelden de greep van banken en de ultrarijke samenleving verlaten, en het spervuur ​​van belastingvoordelen en reddingsoperaties in met name de Verenigde Staten heeft ervoor gezorgd dat veel geld blijft zitten.

Door echter de kapitaalbemiddelaars kwijt te raken door de toegang tot investeringen te democratiseren door middel van symbolisering, zal de luxe van de ultrarijke samenleving uiteindelijk naar de massa sijpelen.. Dat is tenminste het argument dat Stephane De Baets aanvoert met de symbolisering van het St. Regis hotel.

Deze tussenpersonen, een categorie waar de verhoogde opbrengsten Stephane De Baets weliswaar in vallen, handelen niet in het beste belang van de hoteleigenaar Stephane of de klant Stephane. De veelzijdige Stephane lijkt zijn professionele identiteit echter onder één vlag te brengen: de democratisering van toegang en de desintermediatie van de overspannen derde partij van banken, en hij wil AspenDigital gebruiken om een ​​revolutie teweeg te brengen in de vastgoedsector..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me