Houd je niet gewoon van reizen? Exotische bestemmingen, tropische stranden, nippen aan een Margarita op het geluid van Reggae beats terwijl een bloedrode zon smelt boven de oceaan? Er zijn maar weinig dingen die zo lonend zijn als ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Maar van de ene naar de andere plaats gaan kan een enorme taak op zich zijn. Als er ooit een gebied is dat rijp is voor verstoring van de blockchain, dan is het wel de gefragmenteerde en kostbare reisindustrie.

Hoewel blockchain ons misschien niet snel in staat zal stellen om te teleporteren, kan het het draaglijker maken om van A naar B te komen. Zoals de taxiservice-industrie al heeft gedaan ritten, wat het huren van een taxi om te reizen veel budgetvriendelijker maakt, blockchain heeft hier op geen enkele manier invloed op. Dit zijn de vijf belangrijkste manieren waarop blockchain de reisindustrie zal (en nu al begint te verstoren):

1. Weggaan met paspoorten & Kaartjes

Blockchain kan beveilig onze online identiteiten. Dit betekent dat we mogelijk door de douane aan internationale grenzen kunnen vliegen door simpelweg biometrische gegevens te gebruiken, zoals een vingerafdruk of een oogscan.

Nooit meer in je tas zoeken naar je paspoort of wachten op een ijzig trage douanebeambte die je uitreisstempel vindt. In feite hoeven ze geen vragen te stellen over uw bezoek, aangezien dit allemaal in uw online identiteit wordt weergegeven. Zeg voorgoed gedag tegen de zure grenscontroleurs!

Paspoorten & amp; Kaartjes

Paspoorten en kaartjes afschaffen

2. Op maat gemaakte vakanties mogelijk maken

Blockchain is nuttig gebleken bij het aanbieden van op maat gemaakte nichevakanties, vooral in samenwerking met Big Data en AI. Natuurlijk kun je je behoeften al online filteren in een engine zoals Expedia of Booking. Maar op de een of andere manier krijg je toch een hotel dat niet aan je verwachtingen voldoet of een huurauto die niet aan je wensen voldoet.

Bedrijven houden van Siesta Cloud en Chozun werken eraan om vakanties tot de kleinste ingewikkeldheid te beperken. U hoeft niet meer door beoordelingen en stapels informatie te bladeren om de dingen te selecteren die u wilt zien. Ze geven aanbevelingen op basis van uw eerdere gedrag, hobby’s en meningen van gelijkgestemde reizigers.

3. Reizen tegen lagere kosten

Als je je de dagen herinnert van het bladeren door een catalogus en het kiezen van een hotel, weet je hoe ver de reisindustrie is gekomen. Het internet ontwrichtte de reisindustrie onherkenbaar en elimineerde vrijwel alle fysieke reisagenten over de hele wereld door ons in staat te stellen onze eigen vluchten en hotels binnen slechts een paar minuten online te boeken.

Maar wat aanvankelijk zo geweldig leek, is langzaamaan beperkend geworden. Grote online reisbureaus hebben monopolies opgebouwd waarin kleine hotels en luchtvaartmaatschappijen verliezen en de eindklant ook extra betaalt. Deze centralisatie in de reisbranche leidt tot minder keuze en overal hogere prijzen.

Blockchain-technologie met zijn echte peer-to-peer-mogelijkheid kan gecentraliseerde tussenpersonen zoals Airbnb of Uber elimineren die hun forse bezuinigingen oplopen. Omdat blockchain de identiteit van de klant kan verifiëren, hoeven we ons geen zorgen te maken over het huren van het huis van een crimineel of het niet betalen voor een reservering.

Slimme contracten kunnen ervoor zorgen dat de overeenkomst door beide partijen wordt gehandhaafd en de volledige waarde van de transactie aan de verkoper overdragen. Geen keten van tussenpersonen, alleen een eenvoudige, veilige geldovermaking tussen koper en verkoper. En daar bovenop geen extra kosten.

4. Verbetering van het bijhouden van bagage

We hebben veel gehoord over blockchain en de toeleveringsketen. Het is handig om items bij te houden terwijl ze zich over de wereld verplaatsen. Welnu, hetzelfde kan worden gedaan voor uw bagage. Het verlies van bagage kost de luchtvaartsector jaarlijks miljarden –$ 2,1 miljard in 2016 om precies te zijn.

Naast het opdoen van onnodige kosten voor luchtvaartmaatschappijen, is er niets frustrerender dan zonder koffer op een bestemming aan te komen. Vaak is er niemand om bij te klagen, of moet u uren wachten om een ​​claim in te dienen.

Het vermogen van de blockchain om de efficiëntie in de toeleveringsketen te vergroten en items naar hun exacte locatie te volgen, zal deze hoofdpijn voor alle partijen wegnemen. De reiziger, de luchtvaartmaatschappij en de arme agent op de grond nemen flauwekul van klanten met een rood gezicht.

Bagage

Geen verloren bagage meer

5. U toestaan ​​om loyaliteitspunten te gebruiken

Er zijn genoeg bedrijven die opduiken om verbroken loyaliteitsprogramma’s aan te pakken en ze kunnen ook helpen in de reisindustrie. Dus in plaats van beloningspunten te hebben die u niet kunt gebruiken omdat uw hotelketen niet op een bepaalde plaats actief is, kunt u ze inwisselen via blockchain-apps.

Je kunt ze zelfs gebruiken om het beste uit een lokale ervaring te halen. Stel je voor dat je punten verzamelt met je favoriete restaurant thuis en ze vervolgens ruilt met een lokaal in India, Japan of waar je ook bent. Spaarpunten gaan nooit verloren en u kunt overal ter wereld gratis eten.

Blockchain heeft een groot potentieel voor de reisindustrie

Een van de grootste problemen met de reisindustrie is het feit dat gegevens in silo’s worden bewaard. Het gebrek aan communicatie tussen partijen in het algemeen is de reden voor verloren bagage, vertragingen, overboekingen, meerdere stappen om een ​​ticket te kopen en andere inefficiënties in de reisindustrie.

Blockchain-technologie kan de processen stroomlijnen, wat resulteert in een snellere, veiligere en aangenamere ervaring voor iedereen. Zonder meer vernietigende blikken van vijandige luchthavenbeambten of foutmeldingen terwijl u betaalt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me