Crypto Bad – Blockchain Goed?

Het is niet altijd gemakkelijk om te vertellen hoe uw regering over cryptocurrencies denkt, vooral niet als er zoveel politici zijn die proberen om cryptocurrency in een negatief daglicht te stellen. Ironisch genoeg streven veel van deze individuen tegelijkertijd naar meer ontwikkeling van de blockchainsector. Zoals u gaat ontdekken, weerspiegelt het standpunt van een land over crypto niet altijd zijn mening over blockchaintechnologie. Blockchain-programma’s van de overheid worden de nieuwe norm.

Chinese minister van Financiën Xiao Jie Image via Forbes

Chinese minister van Financiën Xiao Jie – Afbeelding via Forbes

Republiek Georgië

U ziet de Republiek Georgië misschien niet als een blockchain-hub, maar de regering van dit land was de eerste ter wereld die een op blockchain gebaseerde verificatieprotocol voor eigendomstransacties. Het programma is het resultaat van een strategisch partnerschap tussen Bitfury Group en de Georgisch nationaal bureau voor openbare registratie.

Het systeem gebruikt een privé-blockchain van de tweede laag om acties te valideren. Transacties worden vervolgens geverifieerd tegen de openbare BTC-blockchain. Het programma is een enorm succes geweest en er zijn al plannen om het protocol in de nabije toekomst uit te breiden tot een breder scala aan eigendomstitels en notarisdiensten..

Australië

Het land down under draagt ​​zijn steentje bij door $ 521.000 toe te zeggen aan hun Digital Transformation Agency om de blockchain-integratie in de Australische overheid verder te onderzoeken. Dit programma is gericht op het berekenen van de implementatiekosten die gepaard gaan met blockchain-technologie.

De Australische minister van Financiën Hon Mathias Cormann

De Australische minister van Financiën Hon Mathias Cormann

Australië is bijna altijd pro-blockchain geweest. In 2017 werd nog eens $ 5,9 miljoen aan subsidies uitgetrokken voor het Smart Utilities Pilot Project. Dit unieke programma bestudeert hoe blockchain-technologie kan worden gebruikt om de gegevensanalysemogelijkheden te vergroten en het huidige energiedistributiesysteem te verbeteren.

China

Chinese regeringsfunctionarissen trokken internationale media-aandacht toen ze in april van dit jaar aankondigden dat ze dat hadden gedaan verhoogd $ 1,6 miljard om te besteden aan blockchain-onderzoek. Nog verbazingwekkender is het feit dat de Chinese overheid 30 procent van de financiering voor het project uit haar eigen budget heeft betaald. Het Xiong’An Global Blockchain Innovation Fund werd aangekondigd tijdens de grootse opening van China’s Blockchain Industrial Park.

Het project wordt ook ondersteund door het risicobedrijf Zhenfund. Zhenfund is geen onbekende in de blockchain-gemeenschap en ze staan ​​vooral bekend om hun betrokkenheid bij de platforms Stream en Lino.

ONS

Het Amerikaanse Department of Homeland Security heeft toegekend een miljoen dollar voor het opstarten van Virginia DigitalBazaar. DigitalBazaar werkt aan een breed scala aan speciaal gebouwde blockchains om de mogelijkheden voor identiteitsverificatie te vergroten. De subsidie ​​werd toegekend als onderdeel van de verdere ontwikkeling van de Homeland Security Enterprise Initiative. DigitalBazaar blijft financiering veiligstellen voor hun op blockchain gebaseerde identificatiesystemen, en dit is de derde keer dat het bedrijf beurzen heeft ontvangen.

EU

Vice-voorzitter van de Europese Commissie Andrus Ansip prees de blockchaintechnologie van de overheid tijdens EC’s Digital Day 2018-conferentie. Zijn opmerkingen volgen op de lancering van het EU Blockchain-observatorium en -forum. Deze organisatie richt zich op het bestuderen van de toekomstige integratie van blockchain-technologie in de economie van de EU. De groep heeft het al gedaan beveiligd meer dan $ 300 miljoen aan financiering sinds het begin van het jaar.

Het EU Blockchain Observatory and Forum is het directe resultaat van een joint venture met de op Ethereum gebaseerde startup ConsenSys. Deze groep promoot standaardisatie van blockchains binnen de EU in de hoop een bloeiend gedistribueerd ecosysteem te creëren dat een hoge mate van interoperabiliteit behoudt. Ansip is van mening dat dit nodig is om een ​​nieuwe digitale Europese economie in te luiden.

Rusland

Rusland was niet altijd duidelijk over hun standpunt ten aanzien van crypto, maar ze hebben de blockchain-technologie in het land openlijk omarmd. De populaire Russische stemservice Actieve burger maakt gebruik van een blockchainprotocol van de overheid waarmee inwoners kunnen stemmen over een breed scala aan gemeenschapskwesties. Dit programma is gebruikt om de kleur van nieuwe stadionstoelen te kiezen en nieuwe buslijnen te benoemen.

Deze unieke communitytool heeft onlangs een serieuze upgrade gekregen met de implementatie van een op Ethereum gebaseerd consensusmechanisme. Kiezers hadden hun bezorgdheid geuit over het feit dat hun stemmen niet correct werden berekend. Als reactie op deze zorgen is het op Ethereum gebaseerde systeem gemaakt om echte transparantie te bieden. Het programma heeft veel succes gekend en ambtenaren willen het gebruik ervan het komende jaar uitbreiden.

De Russische president Vladimir Poetin is een groot voorstander van Blockchain Technology Image via ekonomihaber

De Russische president Vladimir Poetin is een groot voorstander van blockchain-technologie – Afbeelding via ekonomihaber

Japan

Er zijn maar weinig landen die zo openstaan ​​voor cryptocurrencies en blockchaintechnologie van de overheid als Japan. Het land heeft een enorme groei doorgemaakt in hun blockchain-sector na het maken van BTC legaal aanbesteding vorig jaar. In een poging om nog meer investeringskapitaal naar de markt te lokken, begon het Tokyo Metropolitan Government Accelerator Programme de “Block Chain Business Camp Tokyo.​

Het programma duurt twee maanden en is gericht op het stimuleren van private innovatie in de sector. Het doel is om blockchain-projecten te promoten die het potentieel hebben om de kwaliteit van leven van inwoners van Tokio te verbeteren. Evenals degenen die de economische positie van de stad in de blockchain-sector zullen bevorderen. Het programma is open voor het publiek en velen kijken naar dit programma om de lokale economie nieuw leven in te blazen.

UK

Het VK voert een pilot uit met een op blockchain gebaseerd onderzoeksprogramma, bekend als Aartsengel om dieper in te gaan op de voordelen van blockchain-archivering. Het programma is een inspanning van de gemeenschap die innovatieve geesten van de Universiteit van Surrey, het Open Data Institute en The National Archives.

Een woordvoerder van de organisatie, Alex Green, onlangs merkte op over het belang van het kunnen bewijzen van de geldigheid van een document door middel van blockchain-technologie. Hij legde uit dat dit transparantieniveau nodig is om het vertrouwen in de Britse regering te versterken.

Het VK herbergt een van ‘s werelds oudste archieven. Blockchain-technologie zou kunnen helpen om veel van de problemen met betrekking tot de opslag en validatie van zulke grote hoeveelheden belangrijke informatie te verlichten.

Stem op Blockchain

Zoals u nu weet, hebben regeringen van over de hele wereld ervoor gekozen om in hun lokale economie aan te dringen op meer blockchain-technologie. Het is logisch dat deze regeringen zoeken naar efficiëntere alternatieven voor de huidige systemen. De blockchaintechnologie van de overheid kan deze landen de middelen bieden om hun doelen te bereiken. Hopelijk zie je binnenkort nog meer blockchain-integratie, aangezien de voordelen van deze revolutionaire technologie te groot worden om te negeren.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me