Coinbase en Bitstamp zijn twee van de oudste en meest gewaardeerde crypto-uitwisselingen. Beiden zijn al meer dan 5 jaar actief en hebben een volledige licentie in de VS (Coinbase) of EU (Bitstamp).

In deze Coinbase versus Bitstamp-vergelijking bespreken we de voor- en nadelen van handelen op elk.

Coinbase versus Bitstamp: belangrijke informatie

Gebruikerservaring

Coinbase is een geweldige site voor degenen die net zijn begonnen met investeren in cryptocurrencies. De gebruikersinterface is gebruiksvriendelijk en net zo intuïtief als PayPal of uw site voor internetbankieren. U kunt USD storten met een ACH-overboeking van uw bank, een bankoverschrijving of met een creditcard / betaalpas (maar veel succes als u probeert een kaartuitgever te vinden die de transactie niet blokkeert!). Als u al Bitcoin, Ethereum of Litecoin bezit, kunt u deze natuurlijk ook rechtstreeks naar Coinbase overboeken.

U kunt ofwel een directe aankoop doen van BTC, ETH of LTC, of ​​u kunt geld overboeken naar uw USD-portemonnee en later cryptocurrency kopen. Coinbase exploiteert ook een volledige cryptocurrency-exchange genaamd GDAX, die op dezelfde manier functioneert als andere grote cryptocurrency-exchanges zoals Poloniex of Bittrex. GDAX vereist dat u over aanzienlijke activa beschikt (>$ 5 miljoen aan discretionaire beleggingen) voor toegang tot margehandel en andere geavanceerde functies, dus het is gericht op institutionele beleggers.

Bitstamp is de meest bekende Europese cryptocurrency-uitwisseling en een van de oudste online crypto-uitwisselingen. De gebruikersinterface is iets minder intuïtief dan Coinbase, maar is over het algemeen zeker net zo functioneel. De handelsschermen lijken misschien behoorlijk technisch voor een beginner en kunnen enigszins intimiderend zijn.

Verificatie bij Bitstamp is meer een gedoe, omdat ze een voor- en achterkant van uw overheidsidentiteitsbewijs (paspoort of rijbewijs) en een bank- / energieverklaring nodig hebben. Een snelle telefoonfoto van uw identiteitsbewijs en een pdf van uw bankafschrift zijn voldoende, maar veel investeerders vinden het niet prettig om zoveel persoonlijke informatie te delen tijdens hun uitwisseling.

Het Hof van Publieke Opinie

Coinbase wordt algemeen beschouwd als een van de veiligste en meest betrouwbare crypto-uitwisselingen. Een eenvoudige test van googlen “meest vertrouwde crypto-uitwisselingen”Laat zien dat Coinbase consequent in de top 1 of 2 van alle beurzen staat.

Bitstamp staat ook goed aangeschreven in de cryptocurrency-ruimte en kreeg veel goede pers toen het werd de eerste nationaal gelicentieerde crypto-uitwisseling ter wereld. Omdat de EU een “paspoortprogramma” heeft voor financiële dienstverleners, kreeg Bitstamp door de vergunning in Luxemburg een vergunning in de hele EU. Sindsdien heeft Bitstamp veel geloofwaardigheid verworven als de veilige optie voor Europese investeerders, net zoals Coinbase dat in de VS heeft gedaan..

Klantenservice

Coinbase heeft een geweldige reputatie op het gebied van klantenservice in vergelijking met de meeste crypto-uitwisselingen. Ze hebben onlangs toegevoegd telefonische klantenservice, wat een primeur is voor grote crypto-uitwisselingen en een grote stap om de crypto-industrie naar normale zakelijke normen te brengen.

Bitstamp heeft ook een geweldige klantenservice voor een crypto-uitwisseling. Hoewel Bitstamp klachten van klanten heeft die u online kunt vinden zoals elke crypto-uitwisseling, is het vermeldenswaard dat deze klachten vaak direct beantwoord door Bitstamp-ondersteuning. De meeste klachten houden verband met het sluiten van accounts na stortingen die voor die gebruikers ongebruikelijk groot waren, en in alle gevallen lijkt het erop dat de gebruikers volledige terugbetalingen hebben ontvangen.

Bedrijfsgeschiedenis en naleving van regelgeving

Coinbase werd in 2012 opgericht in San Francisco en heeft serieuze steun van onder meer durfkapitaalbedrijven Union Square Ventures en Andreessen Horowitz. Aangezien Coinbase al 5 jaar actief is en voldoet aan alle Amerikaanse regelgeving voor financiële instellingen, het wordt algemeen beschouwd als een veilige optie voor beleggen in cryptocurrency.

Bitstamp is opgericht in 2011 en wordt ondersteund door Pantera Capital, een toonaangevend cryptocurrency VC-fonds. Bitstamp ondergaat jaarlijkse controles door een van de “Big Four” -accountantsorganisaties, en is over het algemeen transparant over hun naleving en activiteiten – altijd een goede eigenschap om te zien wanneer u een crypto-uitwisseling kiest om op te handelen.

Veilig

Coinbase is nooit gehackt in de 5 jaar dat het actief is. Het houdt zich aan sterke veiligheidsmaatregelen en bewaart de overgrote meerderheid van zijn cryptocurrency-bezit in koude opslag, om hun geld te beschermen tegen hacks. Opgemerkt moet worden dat GDAX een “flits crash”In juni, waar de prijs van Ethereum daalde tot $ 0,10, kostte veel handelaren duizenden dollars. GDAX stelde vast dat alle transacties definitief waren omdat dit te wijten was aan een grote verkooporder en niet aan een technisch defect van hun kant.

Bitstamp heeft een meer geruite geschiedenis van accountbeveiliging, maar heeft de afgelopen 2 jaar een goede staat van dienst. Op 4 januari 2015 leed het aan een inbreuk op de beveiliging dat resulteerde in een verlies van 19.000 BTC, destijds ongeveer $ 5,1 miljoen waard. Het incident zorgde voor een grote deuk in de reputatie van Bitstamp, maar het bedrijf deed het juiste en nam het verlies op zich – geen enkele Bitstamp-klant verloor geld in de hack. Bitstamp heeft sindsdien geen grote beveiligingsproblemen meer gehad.

Vergoedingen

Als u alleen BTC, ETH of LTC op de hoofdsite van Coinbase wilt kopen, brengt Coinbase een vergoeding van 1,49% in rekening voor aankopen van cryptocurrency met bankrekeningen of Coinbase USD-portefeuilles, of 3,99% voor aankopen met creditcards of betaalpassen. Nadat u uw tokens naar keuze heeft gekocht, kunt u deze gratis overzetten naar andere BTC / ETH / LTC-adressen, maar u betaalt wel netwerktransactiekosten.

GDAX gebruikt een maker-taker-model voor vergoedingen. Als u een nieuwe bestelling op de beurs wilt plaatsen, is dat gratis, maar het voltooien van een bestelling die al in de boeken staat, kost u een vergoeding tussen 0,3% en 0,1%, afhankelijk van hoe groot uw recente handelsvolume is geweest..

Bitstamp-kosten kunnen redelijk zijn als u een inwoner van de EU bent. U kunt euro’s storten via een SEPA-overboeking zonder kosten, en slechts 0,90 euro aan opnames. Internationale overboekingen zijn ook laag met slechts 0,05% aanbetalingskosten en 0,09% opnamekosten. Ook zijn directe stortingen of opnames met cryptocurrency gratis. Stort gewoon niet met een creditcard! De kosten beginnen bij 8%, en zelfs als u meer dan $ 5000 stort, is de vergoeding nog steeds 5%.

Handelskosten zijn vergelijkbaar met GDAX als u aan de “nemer” -kant van een transactie staat. Helaas is er geen korting voor het plaatsen van bestellingen of het zijn van een “maker”, dus per saldo is de tariefstructuur bij Bitstamp wat slechter. Het feit dat alle maker fees 0% zijn bij GDAX stimuleert liquiditeit, dus je zou mogelijk kunnen handelen tegen bredere bied / laat spreads voor hetzelfde handelspaar bij Bitstamp.

Beschikbare cryptocurrencies

Coinbase biedt de verkoop en handel van BTC, ETH en LTC aan, met plannen om Bitcoin Cash (BCH) op 1 januari te ondersteunen. Omdat het slechts 4 cryptocurrencies biedt, is het waarschijnlijk niet de uitwisseling voor jou als je geïnteresseerd bent in meer exotische altcoins. Dat gezegd hebbende, ze hebben gesproken over het toevoegen van meer munten in de toekomst en hebben een voorbeeld bekeken van wat van hen zou kunnen zijn lijst met mogelijke toevoegingen.

Bitstamp biedt een vergelijkbare reeks cryptocurrencies met handelsparen voor BTC, ETH, LTC en XRP. Ondersteuning voor ETH, LTC, XRP is allemaal toegevoegd in 2017 en Bitstamp zegt dat ze in de toekomst meer nieuwe paren willen toevoegen.

Aangezien Bitstamp zes jaar lang alleen in BTC handelde en nu drie nieuwe valuta’s heeft toegevoegd in 2017, lijkt het erop dat er een momentum is om ondersteuning voor meer altcoins toe te voegen in 2018 en daarna. Bitstamp is ook onlangs begonnen het vergemakkelijken van opnames van Bitcoin Cash, hoewel handelsparen zijn vertraagd, wat te wijten was aan recente Chinese regelgevende maatregelen.

Coinbase versus Bitstamp: laatste gedachten

Coinbase en Bitstamp zijn beide beurzen van het hoogste niveau in de cryptocurrency-wereld, en die u gebruikt, hangt waarschijnlijk af van of u in USD of euro’s wilt investeren.

Als het USD is, is een van beide uitwisselingen een goede optie, maar u zult wellicht meer op uw gemak zijn bij het gebruik van Coinbase omdat het in de VS is gevestigd. Als u met euro’s bijdraagt ​​vanaf een Europese bankrekening, wordt de SEPA-overboekingsoptie met Bitstamp de gemakkelijkste route.