De Bitcoin ATM-sector warmt op dankzij een combinatie van factoren, waaronder betere technologie, meer functionaliteit en een grotere vraag. De toegenomen vraag is de belangrijkste reden waarom meer investeerders naar dit geautomatiseerde bedrijfsmodel kijken als het slimme toegangspunt tot de Bitcoin-bedrijfssector.

Bitcoin-geldautomaten verschijnen op nieuwe locaties op een toenemend tarief. Met deze stand-alone cryptohubs kunnen gebruikers de cryptomarkt betreden zonder dat technische kennis nodig is. In wezen hoeft een gebruiker van een Bitcoin-geldautomaat niets te weten over de cryptomarkt. Bitcoin-geldautomaten worden door velen beschouwd als de ontbrekende schakel tussen de cryptomarkt en de dagelijkse consument. Deze machines zijn gemakkelijk te gebruiken en bieden crypto-investeerders een betrouwbaar alternatief voor fiat-naar-crypto-uitwisselingen, zoals Coinbase. Laten we even de voor- en nadelen van deze ontluikende cryptobedrijfssector onderzoeken.

Groeiende populariteit

De cryptomarkt breidt zich uit. Elke dag leren nieuwe investeerders over de voordelen van blockchain-technologie. Deze vraag creëert een unieke kans voor slimme ondernemers die zichzelf in de markt willen positioneren voordat ze door de mainstream worden geaccepteerd. Bitcoin-geldautomaten brengen een nieuw niveau van gemak naar de cryptomarkt, doordat iedereen rechtstreeks crypto kan kopen.

Bitcoin ATM via Beyond Your Daily News

Bitcoin ATM via Beyond Your Daily News

Kostenefficiënt

Bitcoin-geldautomaten zijn een van de meest kosteneffectieve BTC-bedrijven die u kunt starten. Deze eenheden kosten elk ongeveer $ 10.000. Bitcoin-geldautomaten hebben niet veel elektriciteit nodig om te functioneren en er is geen extra hardware nodig om uw investering te bewaken. Deze lagere bedrijfskosten lokken potentiële mijnwerkers naar de geldautomatensector.

Bij het overwegen van de exploitatiekosten van uw geldautomaat moet u rekening houden met de kosten voor herbevoorrading. Bij de meeste apparaten moet u uw apparaat aansluiten op een hot wallet die speciaal is bedoeld voor uw geldautomaat. U moet deze portemonnee controleren om ervoor te zorgen dat bitcoin beschikbaar is voor aankoop door uw klanten. Als u uw portemonnee leeg laat lopen, kunnen uw klanten geen bitcoin kopen.

Sommige units zijn voorgeprogrammeerd op een centrale. Voor deze eenheden hoeft u geen warme portemonnee op te slaan. In plaats daarvan wordt Bitcoin rechtstreeks bij de beurs gekocht en overgedragen aan de Bitcoin ATM-gebruiker. Met deze optie kunt u opstartkosten besparen, maar u moet de wisselkosten doorberekenen aan uw klanten om te voorkomen dat u in uw winst bespaart..

U moet uw geldautomaat met contant geld vullen als u in een gebied woont waar klanten hun Bitcoin op het apparaat kunnen verkopen. Pro-crypto-landen zoals Japan en Zuid-Korea bieden hun burgers deze mogelijkheid. De VS hebben deze optie restrictief toegestaan ​​vanwege de regelgeving die draait om het wisselen van fiat-valuta.

Toegevoegde functionaliteit

Bitcoin-geldautomaatfabrikanten voegen in duizelingwekkende snelheid nieuwe functionaliteit toe aan hun eenheden. Het kan zijn dat sommige van deze nieuwe functies even waardevol zijn als de mogelijkheid om Bitcoin te kopen. Bij de meeste Bitcoin-geldautomaten kan de gebruiker verschillende altcoins kopen. Litecoin, Ethereum en Bitcoin Cash zijn de meest populaire altcoins die aan deze geldautomaten zijn toegevoegd. Hoewel sommige units een veel ruimere selectie bieden.

Optionele KYC – Anonieme transacties

Een van de grootste voordelen van een Bitcoin-geldautomaat is de anonimiteit waarvan de gebruiker kan genieten. Omdat Know Your Customer (KYC) -wetten de crypto-ruimte binnensluipen, kunnen degenen die hun privacy willen beschermen dit doen door een van deze handige apparaten te gebruiken.

Met de beste Bitcoin-geldautomaten kunt u zich aanmelden voor KYC-wetten als deze vereist zijn wanneer u in uw regio actief bent. Met deze functie kunt u ook de functionaliteit van uw Bitcoin-geldautomaat aanpassen aan uw lokale wetgeving. De crypto-ruimte ziet groeiende regelgeving en door een geldautomaat met deze mogelijkheid te kiezen, zorgt u ervoor dat uw machine voldoet aan de lokale wettelijke vereisten.

Directe toegang tot ICO’s

Sommige Bitcoin-geldautomaten bieden hun klanten directe toegang tot goedgekeurde Initial Coin Offerings (ICO). Met de nieuwste lijn van Trilliant kun je altcoins kopen bij ICO’s met BTC, ETH, LTC of fiat-valuta. De ontwikkelaars achter het project erkenden de behoefte aan meer open toegang tot de cryptomarkt, en deze nieuwste functie maakt het betreden van de crypto-ruimte gemakkelijker dan ooit.

Programma’s voor fractioneel eigendom

Gedeeltelijk eigendom Met Bitcoin-geldautomaten kunt u voor slechts $ 100 in een eenheid kopen. Deze programma’s maken gebruik van wettelijk bindende, op blockchain gebaseerde slimme contracten voor het delen van inkomsten om uw winstpercentage te garanderen. Blockchain-technologie biedt gebruikers 100 procent transparantie.

Bitcoin ATM-problemen

Er zijn enkele inherente problemen binnen de Bitcoin ATM-markt. Concreet zijn er geen federale wetten met betrekking tot de plaatsing van deze eenheden in de meeste regio’s van de wereld. Dit gebrek aan transparantie maakt het moeilijk om te garanderen dat er niet met uw Bitcoin-geldautomaat wordt geknoeid door lokale functionarissen. De staat Vermont is beroemd afsluiten een vroege Bitcoin-geldautomaat in 2015 vanwege verschillende interpretaties van de juridische status van deze machines.

Naast de onzekerheid van de markt heb je ook te maken met prijsschommelingen in Bitcoin. Afgelopen december was Bitcoin iets minder dan $ 20.000 per stuk. Tegenwoordig is Bitcoin net boven de $ 6.000. U zou een aanzienlijk verlies hebben geleden als u uw hete portemonnee met $ 19.000 BTC’s had gevuld en deze voor minder dan de helft van hun oorspronkelijke aankoopprijs had verkocht. De volatiliteit van de markt heeft een direct effect op uw winst.

Exchange-gekoppelde Bitcoin-geldautomaten hebben verschillende problemen. Deze eenheden moeten vertrouwen op de uitwisselingen om de bestelling van een klant te voltooien. Er zijn talloze klachten ingediend door personen die zeggen dat deze units voortdurend defect raken.

Bitcoin-geldautomaat via financieringsmagneten

Bitcoin-geldautomaat via financieringsmagneten

Een van de meest gepubliceerde incidenten tot nu toe deed zich voor toen Business Insider-analisten Matt Weinberger geprobeerd om een ​​Bitcoin-geldautomaat te gebruiken in Las Vegas. De geldautomaat weigerde uiteindelijk zijn aankoop van $ 11 omdat hij niet aan het vereiste minimumbedrag had voldaan. Er was echter geen melding gemaakt van een minimum aankoopbedrag op het toestel.

Bijgevolg behield de eenheid zijn $ 11 en gaf hem geen BTC. Nadat hij contact had opgenomen Coin Cloud, het bedrijf legde uit dat de eenheid zijn BTC niet kon afgeven vanwege de mijnvergoedingen op dat moment. Het bedrijf bood aan om zijn BTC rechtstreeks te sturen. Dit incident benadrukt de tekortkomingen die nog steeds bestaan ​​in deze nieuwe technologie.

Uiteindelijk functioneerde de geldautomaat correct, maar de markt ondervond congestie, wat resulteerde in de belachelijke vergoedingen. U kunt zich voorstellen hoe uw toekomstige klanten in deze situatie van streek zouden raken.

Bitcoin-geldautomaten – u beslist

Alleen u kunt beslissen of een Bitcoin-geldautomaat de juiste investering is. Misschien vindt u dit een lucratieve investering als u in een gebied woont met een sterke crypto-aanhang. BTC-bedrijven zullen naar verwachting de komende maanden verder worden toegepast. Het is geen verrassing. Mensen zijn altijd op zoek naar een eenvoudigere manier om de cryptomarkt te betreden. Bitcoin-geldautomaten kunnen die route zijn.