Wat is BitGo?

BitGo is een bedrijf met één doel voor ogen– institutionele investeringen in cryptocurrency mogelijk maken. Maar waarom zou dit nodig zijn? Biedt crypto geen manier om banken en financiële instellingen te vermijden?

Cryptocurrencies en blockchain-technologieën hebben het vertrouwen en de investeringen van financiële instellingen nodig, willen ze ooit een echte reguliere acceptatie krijgen. Het grote geld ligt immers bij institutionele beleggers. Een columnist van de New York Times is het daarmee eens. In juni, Omid Malekan van de NYT schreef

“Instellingen hebben zoveel geld in handen dat ze alleen al een half biljoen dollar aan Apple bezitten, en dat is slechts één aandeel binnen één activaklasse. Als alle hedgefondsen en family offices die er zijn, besluiten om een ​​fractie van dat kapitaal te investeren in een gediversifieerde portefeuille van cryptocurrencies, kunnen ze de omvang van de sector verdubbelen. “

Er zijn tekenen dat de belangen van banken en financiële instellingen reëler worden. In mei heeft Goldman Sachs werd de eerste gereguleerde instelling om Bitcoin-handel toe te staan. Afgelopen maand nog, het halfjaarlijkse Grayscale Investments verslag doen van verklaarde dat 56 procent van de investeringen van $ 250 miljoen tot dusver dit jaar afkomstig is van institutionele beleggers.

De instellingen tonen dus interesse. Maar de huidige investeringsniveaus lijken eerder ploeteren dan duiken te vertegenwoordigen.

Feit is dat gezien de kinderschoenen van blockchain en cryptocurrencies er momenteel een beperkte infrastructuur is die betrokkenheid van institutionele beleggers mogelijk maakt. Banken en financiële instellingen zijn onderworpen aan lokale financiële voorschriften met betrekking tot veiligheid en privacy. Openbare blockchains zoals Bitcoin zijn gewoon niet ontworpen om aan die vereisten te voldoen.

Voer BitGo in

BitGo biedt Security-as-a-Service aan institutionele beleggers. Het bedrijf begon in 2013 in Palo Alto, Californië. Het ging verder $ 12 miljoen aan durfkapitaalfinanciering ophalen in 2014, gevolgd door nog een $ 42,5 miljoen vorig jaar.

BitGo-startpagina

De BitGo-startpagina

Het BitGo-bedrijfsmodel heeft meerdere takken, waaronder de volgende:

  • Bewaring van institutionele beleggers
  • Portefeuilles met meerdere handtekeningen voor zakelijke investeringen
  • Individuele blockchains op maat voor de financiële wereld
  • Platform API, waarmee ontwikkelaars BitGo-oplossingen kunnen integreren in hun blockchain-projecten

Portefeuilles met meerdere handtekeningen

De meeste cryptocurrency-wallets die tegenwoordig op de markt zijn, zijn niet geschikt voor gebruik door banken, bedrijven en andere instellingen. In het algemeen zijn voor bedrijfsuitgaven meer dan één autoriserende partij nodig. De meeste crypto-wallets zijn ontworpen voor gebruik door één partij.

BitGo is de pionier op het gebied van digitale portefeuilles met meerdere handtekeningen. Voor deze portefeuilles is meer dan één partij nodig om zich af te melden voor een cryptocurrency-transactie zonder zelf de bewaring van de digitale activa over te nemen.

Met de BitGo-software kan een bedrijf zijn eigen beleid en procedures opstellen voor de autorisatie van betalingen, waardoor wettelijke naleving van alle lokale wetgeving met betrekking tot zakelijke transacties wordt gegarandeerd.

Bewaring

Crypto-bewaaroplossingen zijn niet uniek, zoals de crypto-investeringsmaatschappij in Hong Kong Xapo en de Amerikaanse mega-uitwisseling Coinbase bevinden zich al in een vergelijkbare ruimte. BitGo biedt institutionele beleggers echter ook de bewaaroplossing die ze nodig hebben om toezichthouders te verzekeren dat hun crypto-investeringen veilig en in overeenstemming met de lokale wetgeving worden bewaard..

Aangepaste privé-blockchains

Bitcoin en andere openbare blockchains voldoen over het algemeen niet aan de wettelijke vereisten voor institutionele beleggers. Een andere service die BitGo aanbiedt, is daarom de ontwikkeling van op maat gemaakte private blockchains. Met een dergelijke oplossing op maat kunnen institutionele beleggers in digitale valuta handelen.

Een voorbeeld is het RMG-token (Royal Mint Gold). De Britse Royal Mint heeft dit token ontwikkeld om de handel in goud mogelijk te maken als een op blockchain gebaseerd actief. Het RMG-handelsplatform is gebouwd in samenwerking met BitGo en AlphaPoint om institutionele beleggers een conforme oplossing te bieden.

Royal Mint Digital Gold Screenshot

De Royal Mint maakt het mogelijk om goud te verhandelen via digitale tokens met behulp van een door BitGo aangepaste blockchain

Platform-API

Het BitGo-platform biedt een API zodat ontwikkelaars de multi-signature wallet-functionaliteit kunnen integreren in hun eigen Bitcoin-applicaties. In wezen betekent dit dat elke nieuwe app of software die Bitcoin als betaling gebruikt, kan profiteren van de BitGo-portemonnee-functionaliteit als betaalmethode..

Het project bood ook BitGo Instant (maar doet dit niet meer), een functie die directe transacties mogelijk maakt door effectief op te treden als betalingsgarantie. Het bedrijf respecteerde onmiddellijk alle verzonden betalingen en bood dezelfde soort directe betalingsdiensten als traditionele financiële tussenpersonen zoals Visa of PayPal. Crypto-uitwisseling BitStamp was een van de klanten die BitGo Instant gebruikten.

In het nieuws

BitGo was helaas betrokken door nieuwsuitzendingen in de 2016 hack van Hong Kong Exchange Bitfinex, waar bijna 120k Bitcoins werden gestolen. Het bedrijf ontkende met klem alle kennis of misstanden.

Om eventuele resterende twijfels over de beveiliging weg te nemen, a Juli persbericht beschreven hoe het bedrijf onlangs een Service Organisational Control 2 (SOC 2) -audit bij Deloitte heeft behaald. Het SOC 2-rapport biedt klanten zekerheid over de effectiviteit van beveiligingscontroles rond hun vertrouwelijke informatie.

Beveiligingskluis

De recente audit toont aan dat BitGo gegevens veilig bewaart.

Voorspellend UTXO-beheer

BitGo heeft ook onlangs geïmplementeerd voorspellend UTXO-beheer. UTXO staat voor niet-bestede transactie-output en verwijst naar een scenario waarin munthouders meerdere kleine fragmenten van Bitcoin in hun digitale portemonnee hebben.

De situatie is vergelijkbaar met het hebben van veel wisselgeld in een echte portemonnee, omdat u al uw bankbiljetten hebt uitgegeven. Daarom is UTXO het proces waarbij het wisselgeld wordt omgezet in grotere coupures.

Vanwege kosten kan dit echter een kostbaar proces zijn voor grote transactieportefeuilles. Het ‘voorspellende’ element verwijst naar het gebruik van perioden met lage kosten om deze conversies mogelijk te maken, waardoor de totale kosten voor individuele portemonneehouders worden verlaagd.

Ten slotte heeft BitGo ook onlangs een samenwerking aangegaan met Cinnober, die crypto-uitwisselingstechnologie creëert. Het partnerschap maakt uitwisselingstechnologieën van institutionele kwaliteit mogelijk, waardoor banken en financiële instellingen in crypto kunnen investeren met behulp van de dagelijkse uitwisselingen die particuliere crypto-investeerders gebruiken.

Gevolgtrekking

De introductie van institutionele beleggers in de crypto-ruimte is een essentiële ontwikkeling om de levensduur van digitale valuta en bredere blockchain-technologieën te waarborgen. BitGo heeft al aanzienlijke venture-investeringen aangetrokken en positioneert zichzelf als een cruciale speler in een nog niet drukke markt. Het bedrijf is er dus een om in de gaten te houden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me