Wat is BitShares?

BitShares (symbool BTS), voorheen bekend als ProtoShares (PTS), is een “crypto-equity” van industriële kwaliteit, peer-to-peer gedistribueerd grootboek en netwerk op basis van een Delegated Proof of Stake (DPoS) -algoritme. Het werd in 2014 gecreëerd door visionair Dan Larimer (“Bytemaster”), mede-oprichter van Steemit, EOS en Cryptonomex.

BitShares is gebaseerd op Grafeen, een open source C ++ blockchain-implementatie, die fungeert als een consensusmechanisme. Grafeen wordt gebruikt door verschillende andere projecten, zoals Steemit.com (gedecentraliseerd Reddit, blogplatform) en PeerPlays.com (spelsite en token PPY), wat het gebruik in de echte wereld aangeeft.

BitShares werkt meer als een eigen vermogen dan als een puristische “valuta”, aangezien BTS-tokens worden gebruikt als onderpand voor een verscheidenheid aan gedecentraliseerde financiële diensten zoals slimme contracten, gedecentraliseerde uitwisselingen, bankieren, het creëren van derivaten (van aan de markt gekoppelde “bitAssets”) en valuta-rails.

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

BitShares technische details

Consensus-algoritme: Gedelegeerde Proof of Stake DPOS

Blokkeertijd: 1,5 seconde gemiddeld, 3 seconden max, ~ 1,5 seconde latentie voor 99,9% onomkeerbaarheid

Beloning blokkeren: 1 BTS (van reservepool)

Onomkeerbare blokkades: (2 * BLOCK_INTERVAL * GETUIGEN / 3) ~ 34s

Munten niet in reservefonds: 2.599.900.000 BTS (30 sept. 2017)

Munten in reservefonds: 1.000.668.097 BTS (30 sept. 2017)

Maximale munten: 3.600.570.502 (constant)

Maximale transacties per seconde: 100.000+ potentieel (bewezen 3.400+ tx / s)

Opvallend is de razendsnelle blockchain met gemiddelde bloktijden van 1,5 seconde en een doorvoerpotentieel van 100.000 transacties per seconde (wat meer is dan alle creditcardtransacties wereldwijd samen).

BitShares-beheer wordt gecontroleerd door een gedecentraliseerde autonome onderneming (DAC), een raamwerk waarmee BitShares-houders kunnen bijdragen en uiteindelijk kunnen beslissen over de toekomstige richting van BTS. Deze DAC werkt onafhankelijk maar in combinatie met de originele open source codebasis die continu wordt ontwikkeld en aangepast.

Uw portemonnee-adres is uw gebruikersnaam

Dit is veel beter dan lange, omslachtige reeksen letters en cijfers die alleen maar vragen om slechte gebruikerservaring en fouten. Uw gebruikersnaam fungeert als uw portefeuilleadres (zoals uw sociale media of Google-login). Het is veel gemakkelijker om te onthouden en “john-smith” te typen en dan 21x9d8sv37sd6m282u4j2hg9h4orbjht2u98f3.

BitShares Financial Service-aanbiedingen

BitShares concurreert met banken door onderpand te geven aan marktgekoppelde en stabiele bitAssets (ook wel slimme munten genoemd)

Dit betekent dat op cryptovaluta gebaseerde activa activa in de echte wereld volgen, zoals de in Amerikaanse dollar luidende “bitAsset”, bekend als bitUSD. Dit volgt de bewegingen van de dollar door een verscheidenheid aan gegevensbronnen samen te voegen die worden onderhouden door de BitShares-gemeenschap.

Dit Smart Coin-token heeft altijd ten minste 200% (of meer) van zijn waarde ondersteund door de BitShares-kernvaluta (BTS), waarnaar het op elk moment kan worden omgezet, als onderpand in een op smart contract gebaseerde lening die wordt beheerd door de blockchain.

Wat dit platform uniek maakt, is dat het vrij is van tegenpartijrisico en toch een lening heeft die wordt gedekt door onderpand. Dit wordt bereikt door het netwerk (en het softwareprotocol) in staat te stellen onderpand te beveiligen en verrekeningen uit te voeren.

Het doel van prijsstabiele slimme munten (bitAssets):

  1. Een voorspelbare stabiele prijs met verminderde volatiliteit
  2. Een relatief betrouwbare oplossing om de toekomstige waarde van een token te voorspellen
  3. Een rekeneenheid die verschilt van activa met vermogenswinsten of -verliezen (waardoor de belastingverplichting is toegenomen)
  4. Afdekking tegen volatiele Cryptocurrency-markten en prijsactie

Een BitShares Market-Pegged Asset (MPA) kan worden gezien als een contract tussen een koper van activa die op zoek is naar prijsstabiliteit en een shortverkoper die een grotere blootstelling aan BTS-prijsbewegingen zoekt..

Figuur 2 Toont prijsontdekking en een shortverkoper die een weddenschap aangaat om te profiteren van BTS-prijsbewegingen, wat zorgt voor liquiditeit zoals bij een 24-uurs gedwongen oproep (verkoop van positie) vanaf de beltijd

BitShares als geldschieter

BitShares biedt de mogelijkheid om uw BTS-holdings te lenen met aanpasbare reserveniveaus (minimaal 200%, tot wel 1000 of zelfs 2000% + reserves). BitShares kan worden geïntegreerd met elk aandeel, grondstof of valutapaar, op voorwaarde dat er prijsfeeds beschikbaar zijn. Bovendien kunnen bitAssets, waaronder bitGold, bitSilver, bitOil en andere cryptogerichte commodity-paren, ook voorkomen in deze constructie.

Het is een werkende, dynamische ‘slimme’ economie die zich aanpast aan de behoeften van de markt. Om prijsstabiliteit te helpen behouden, kunnen grote leningen met onderpand (10-20x) worden gecreëerd waardoor leningen bijna voor onbepaalde tijd kunnen duren.

Gedecentraliseerde beurzen (DEX)

Traditionele beurzen creëren tegenpartijrisico als ontvangers van fiat en uitgevende instellingen van IOU’s

Bij beurzen is er meestal een verrekenkantoor nodig om kopers en verkopers te faciliteren. Hoewel het de markt de nodige service biedt, is er ruimte voor verbetering, aangezien gecentraliseerd beheer een constant veiligheidsrisico vormt.

Uitwisselingen hebben opnamelimieten en andere wettelijke beperkingen, waaronder het verstrekken van verschillende vormen van identificaties, energierekeningen en andere documentatie die moet worden toegevoegd.

Hoe traditionele cryptocurrency-uitwisselingen werken:

  1. Ontvang in plaats daarvan cryptocurrency en fiat-uitgevende IOU’s
  2. Inwisselen en uitwisselen van IOU’s toestaan
  3. Verwerk het orderboek

Wisselt uitgifte uit en verzilver IOU’s en het marktboek bijhouden

Heeft iemand er ooit over nagedacht dat dezelfde entiteit die de bovenstaande 3 stappen uitvoert, een belangenconflict is?? Om nog maar te zwijgen van een beveiligingsrisico. Dezelfde mensen zijn verantwoordelijk voor zowel de veiligheid van fondsen als de ‘boeken’ van de hele markt.

Het whitepaper over financiële diensten van BitShares gaat verder in op: “Er is geen reden waarom dezelfde entiteit verantwoordelijk moet zijn IOU’s uitgeven en voor het verwerken van het orderboek. In feite is dit eigenlijk een nadeel vanuit beveiligingsoogpunt. ”

Decentralized Exchanges (DEX) nemen het single point of failure en tegenpartijrisico weg

Omdat deze twee rollen zijn gecombineerd, zorgt dit voor centralisatie, met name in de Cryptocurrency-ruimte met uitwisselingen. Dit is problematisch gebleken, vooral bij het uitwisselen van slecht beheer van portefeuilles, sleutels of enig ander kwetsbaar aspect van de infrastructuur. (Het veroorzaken van inbreuken, hacks en andere verliezen van activa zoals met Mt Gox, Bitfinex, of Mintpal

Gateways bemiddelen bij het betreden en verlaten van verschillende activaparen

Gateways werken als betrouwbare portals om verschillende activa te verhandelen die zijn vastgelegd op de BTS-blockchain. Een gateway koopt de munt en stuurt deze vervolgens naar uw portemonnee, onder uw controle. Ze houden het niet voor je vast, zoals Coinbase en andere uitwisselingen. Dit is veiliger dan dat anderen uw munten vasthouden omdat u de privésleutels bezit.

Open Ledger is een gedecentraliseerde centrale (DEX) en Gateway

Open Ledger is een project van een Deens bedrijf waarmee gebruikers verschillende activa (zogenaamde open activa) kunnen kopen die IOU’s zijn zoals elke Gateway-munt. (Vergelijkbaar met kopen bij elk ander IOU-systeem zoals Bitfinex). Via dit platform kunnen ICO’s eenvoudig op een veilige en gedecentraliseerde manier worden aangemaakt en uitgegeven.

De DEX elimineert High-Frequency Trading (HFT), front-running en verborgen orders

De DEX brengt het speelveld voor de handel gelijk door de mogelijkheid om de gebruikelijke Wall Street-shenanigans uit te voeren, te elimineren. In dat systeem plaatsen slimme insiders hun handelsinfrastructuur dicht bij de beurzen voor snellere orderafhandeling in combinatie met handelsalgoritmen die de meeste niet-insiders buitensluiten..

U kunt handelen in verschillende op Crypto gebaseerde instrumenten en andere derivaten

Zaken als zilver, goud, olie en andere op cryptovaluta gebaseerde derivaten, waaronder aandelen, obligaties en andere marktkorven. Deze paren kunnen tegen elkaar worden verhandeld, zodat u zilver tegen goud of bitUSD naar BTC kunt verhandelen.

Smart Coins zijn gemarkeerde activa (MPA) die worden ondersteund door reële waarde

Dit zijn ingebouwde functies en zijn gekoppeld aan activa zoals bitUSD weerspiegelt de USD fiat-waarde. 1 bitUSD wordt altijd ingewisseld voor minimaal $ 1 aan BitShares. Prijspariteit wordt behouden via een prijsfeed die door Getuigen wordt bijgehouden. Hierdoor kunnen door onderpand gedekte shorts en opties de deur openen voor BitShares om een ​​hap uit de geschatte derivatenmarkt van $ 1 biljoen te halen..

Geen handelslimieten en lage tarieven creëren een nieuw niveau van financiële vrijheid

De meeste uitwisselingen vereisen het verstrekken van persoonlijke informatie, rekeningen, belastingpapier en andere gegevens die worden verplicht door Know Your Customer (KYC), Anti-Money Laundering (AML) en vele andere voorschriften. Met een DEX zijn er geen limieten en geen hoepels om doorheen te springen of handschoen om uw eigen transacties uit te voeren.

BitShares DEX grafische gebruikersinterface (GUI)

Gedelegeerd bewijs van inzet (DPoS) en bestuur

De problemen met duur, machtsverslindend bewijs van werk en de regel van de weinigen

Proof of Work (PoW) zoals gezien met Bitcoin kauwt een aanzienlijke hoeveelheid energie op met behulp van computerbronnen om wiskundige problemen op te lossen. Velen beschouwen deze onhoudbare lange termijn. Bovendien, met de opkomst van ASIC’s, worden veel gebruikers buitengesloten die zich door de moeilijkheid niet snel genoeg kunnen veroorloven of opschalen. Die miners hebben uiteindelijk de macht om het netwerk te ondersteunen of niet, aangezien hun machines de ruggengraat vormen van de beveiliging en validiteit van de blockchains.

Voer gedelegeerd bewijs van inzet (DPoS) in

Traditioneel Proof of Stake (PoS) wordt uitgevoerd door gebruikers met munten die extra munten creëren. Delegated Proof of Stake (DPoS) elimineert Proof of Work en vormt een aanvulling op de traditionele Proof of Stake-architectuur met een Governance-laag. Gebruikers „delegeren hun ring” en staan ​​het kiezen van Getuigen toe die transacties verzamelen, deze in een blok bundelen en naar het netwerk uitzenden. Getuigen en worden voor deze dienst in aandelen betaald uit de reservepool.

Stemmen bij volmacht stelt kiezers in staat de bevoegdheid aan een Getuige te geven of in te trekken

1 BitShare = 1 stem in het BitShares-netwerk. Voor de meeste gebruikers is dit proces omslachtig en daarom werd stemmen bij volmacht voorgesteld. Dit helpt de apathie bij de kiezers te verminderen en stelt aandeelhouders in staat snel te reageren op onmiddellijke zakelijke en veiligheidsproblemen. Traditionele bureaucratieën, ‘bureaucratie’, zijn traag en maken het bestuur traag. Met gedelegeerde Getuigen krijgt u tijdelijk gecontracteerd gecentraliseerd beheer met het recht om die bevoegdheid in te trekken, waardoor de decentralisatie behouden blijft.

Getuigen verpakken en valideren transacties, publiceren prijsfeeds (de basis voor bitAsset-markttracering), onderhouden de blockchain en verbeteren het BitShares-ecosysteem.

Commissies

De commissieleden zijn verantwoordelijk voor het aanpassen van het vergoedingsschema van transacties om ervoor te zorgen dat ze op een laag niveau blijven naarmate de prijs van BTS stijgt. Om gekozen te worden, berekent het protocol het verschil tussen op- en neerstemmen voor elk commissielid. (Vergelijkbaar met Reddit na het stemmen) Dan wordt de mediaan van de best beoordeelde gebruikers commissieleden.

Code fungeert als een kanaal om voorstellen in te dienen, waarde bij te dragen en BitShares te verdienen

U kunt een “werknemer”, een specifiek BTS-account, aanmaken om werk voor het BitShares-netwerk voor te stellen. U zou een reikwijdte van het werk, start- / einddatums en uw loontarief opnemen dat naar het netwerk van BTS-tokenhouders zou worden gestuurd. Ze ontvangen en stemmen over het voorstel dat door het netwerk kan worden aanvaard of afgewezen. Een tegenbod (zoals bij het aangevraagde betalingstarief) kan ook worden teruggegeven aan de oorspronkelijke gebruiker die dit voorstelt.

BitShares deelt netwerkvergoedingen onder leden

BitShares biedt lidmaatschapsabonnementen aan die een “levenslang” lidmaatschap bieden tegen lagere kosten voor het gebruik van de BitShares-rails. Daarnaast is er een verwijzingsprogramma voor leden dat één niveau diep is, waardoor ze lagere vergoedingen kunnen ontvangen en een percentage van de vergoedingen die worden betaald door degenen die ze doorverwijzen.

Problemen en risico’s

Klinkt goed, maar hoe zit het met de ondergang? Er is altijd wel iets …

Het onderpandrisico van een “zwarte zwaangebeurtenis” (plotselinge crash in waarde)

Aan de markt gekoppelde activa volgen de prijs van echte activa via een cryptoderivaat dat wordt gedekt door onderpand met een vastgestelde marktwaarde. Uiteindelijk worden alle bitAssets uitgedrukt en gedekt door BitShares (BTS). Dit token is niet immuun voor prijsacties, inclusief drastische waardedalingen.

Hoewel er een ingebouwde constructie is om margeoproepen te activeren (posities uitverkocht om de oorspronkelijke hoofdsom te dekken), is het niet waterdicht. Het grootste risico is dat de waarde te snel daalt en dat onderpand het actief niet meer kan kopen. Zoiets als wanneer een huis in waarde daalt tot onder de totale lening als gevolg van een marktdaling.

Hoewel de totale marktkapitalisatie van Cryptocurrency tot nu toe overweldigend exponentieel is toegenomen, is dat niet zonder een lange hobbelige rit geweest. Deze Black Swan-gebeurtenis zou het vertrouwen in het systeem aanzienlijk aantasten en de mogelijkheid om een ​​veilige transactie (zoals een lening) uit te voeren, verstoren, vooral op grote schaal.

Mensen en bedrijven (zelfs banken) zijn gevoelig voor hun geld, dus het moet feilloos werken. Dit is nog steeds allemaal erg experimentele technologie, wat waarschijnlijk eng is voor ‘mensen met veel geld’.

Bittrex uit de lijst overrompelde de markt en de gemeenschap en veroorzaakte enorme FUD

Ah FUD (Fear, Uncertainty and Doubt), het favoriete woord van de gemeenschap. Dit is wanneer mensen een spervuur ​​van negatieve berichten over een munt (of wat dan ook) creëren. Markten zijn erg gevoelig voor FUD (vooral kleinere marktkapitalisaties) en kunnen daardoor aanzienlijk dalen.

Om onbekende redenen die niet door Bittrex zijn gespecificeerd, zou BitShares op 13 oktober 2017 van hun beurs worden verwijderd (maar dat is het nog steeds niet). Sommigen zeggen dat dit komt omdat de BitShares DEX concurreert als een gedecentraliseerde beurs. Anderen noemen het FUD om de prijs te verlagen. Toen was het dat hun knooppunten “te groot” waren om uit te voeren.

Het bovenstaande is een niet-geverifieerd vermoeden. Het enige dat we weten is dat Bittrex zei dat ze Bitshares schrapten, maar dat niet deed zonder uitleg om gebruikers of het BitShares-team uit te wisselen.

Speculanten zijn wispelturig en of het nu de schuld van BitShares is of niet, de meeste speculanten schrikken als een roedel schapen die snel op het nieuws dumpten, waardoor de prijs van BitShares daalt.

Een ding dat opmerkelijk is, is dat ondanks dit negatieve nieuws er nog steeds behoorlijk wat koopactiviteit en “ondersteuning” is geweest. (Veel andere van de notering verwijderde munten zijn gecrasht of zijn helemaal gestorven)

Niemand kan de mogelijkheid van onvoorziene inbreuken, softwarefouten of exploits voorkomen

Hoewel dit argument tot nu toe over elk project zou kunnen worden gemaakt, inclusief Bitcoin, is het nog steeds geldig voor deze projecten. Zoals te zien is bij de $ 53 miljoen DAO-hack in Ethereum moesten ze het netwerk hard fork, wat een opsplitsing in twee verschillende munten veroorzaakte: Ethereum en Ethereum Classic.

Of wat dacht je van de recente Ethereum-portemonnee Parity-debacle? (Een kwetsbaarheid waardoor $ 300 + miljoen aan Ethereum wordt bevroren en ontoegankelijk wordt gemaakt)

Gebruikersfouten zijn de gedocumenteerde oorzaak van de meeste problemen met IT en cybersecurity. Dit is een voortdurende bedreiging, niet alleen bij cryptocurrencies, maar ook bij technologie in het algemeen. Zoals bij alle Crypto, is dit experimentele technologie, dus moet altijd een gezonde hoeveelheid scepsis en voorzichtigheid worden betracht.

Laatste gedachten

Uiteindelijk leidt BitShares het peloton met voorbeeldig denken en architectuur

Om de belangrijkste behandelde ideeën samen te vatten:

  • BitShares is een gedecentraliseerd netwerk, protocol en platform van industriële kwaliteit – Gebaseerd op een Delegated Proof of Stake (DPoS) -algoritme en Graphene (Steemit’s backend-engine) met het potentieel om meer dan 100.000 transacties per seconde te verwerken.
  • BitShares biedt een scala aan gedecentraliseerde financiële diensten – Uitgifte van slimme bitAssets met inbegrip van Market Pegged Assets (MPA) en andere van cryptovaluta afgeleide paren van erkende gecommoditiseerde activa (bijv. Goud, olie, S&P 500)
  • Het Delegated Proof of Stake (DPoS) -algoritme voegt een bestuurslaag toe – Voortbouwend op het traditionele Proof of Stake-model dat toeneemt en munten produceert op basis van bezit.

Ondanks al deze genoemde risico’s en uitdagingen, zet het team door, groeit en strijkt voortdurend knikken weg. Hun diensten zijn gewoon geweldig (ondanks duidelijke risico’s en valkuilen). Ik heb persoonlijk hun DEX gebruikt en vind het redelijk intuïtief, soepel en snel.

Als het platform volwassen wordt en zichzelf bewijst, zal het dat ook doen interesse wekken van spelers op het gebied van fintech en financiële dienstverlening.

Ik heb de neiging om extra grote interesse te tonen in projecten die decentralisatie en praktijkvoorbeelden bevorderen. Deze ICO-rage is soms gewoon misselijkmakend (serieus, Paris Hilton ?! lol) en de ruimte heeft dringend behoefte aan hoogwaardige initiatieven

Een wankel marktvertrouwen, symbolische verwatering, verborgen hackers, op de loer liggende regelgeving en andere onvoorziene valkuilen wachten ons. (En eerlijk gezegd veel “munten”, misschien zelfs de meeste, zal het niet op lange termijn redden

Daarom is het superbelangrijk dat we onze aandacht vestigen op het helpen bouwen van zinvolle langetermijngerichte gemeenschappen en projecten.

Ik geloof dat BitShares er een van is.