Wat is Dentacoin (DCN)?

Dentacoin (DCN) is het eerste blockchain-concept dat is ontworpen om de mondiale tandheelkundige industrie betaalbaarder te maken. Volgens een gedecentraliseerd, op Ethereum gebaseerd slim contractprotocol beloont het DCN-token gebruikers via een systeem dat bijdraagt ​​aan de gemeenschap. Uiteindelijk is de missie van het project om hoogwaardige tandheelkundige zorg beschikbaar te stellen aan de bijna 80% van de wereldbevolking zonder.

Door de tussenpersoon (grote verzekeringsmaatschappijen) weg te nemen en de bevoegdheid weer in handen van de patiënt / tandarts te leggen, kunnen de kosten aanzienlijk worden verlaagd. Een manier om dit te bereiken, is door het opstellen van slimme contracten rechtstreeks tussen patiënten en tandartsen. Deze vergemakkelijken kleine maandelijkse bijdragen van Dentacoin aan tandartsen. Deze slimme contractoplossing is rechtstreeks afgestemd op de behoeften van de patiënt en zal de tandheelkundige zorg stroomlijnen en ervoor zorgen dat patiënten geen hoge premies aan verzekeringsmaatschappijen hoeven te betalen.

Volgens dit tandarts in Tempe AZ, de gemiddelde Amerikaan betaalt $ 544 aan contante uitgaven. Ook, bijna 90% van de kosten kan alleen worden vermeden als patiënten preventieve zorg krijgen en de tandarts minstens 3 keer per jaar bezoeken. Het probleem is dat naar de tandarts gaan niet de meest prettige ervaring is voor de gemiddelde persoon, en minder bezoeken correleren met hogere gevallen van tandvleesaandoeningen, gaatjes, enz..

Met Dentacoin krijgen patiënten de mogelijkheid om de controle over hun preventieve tandheelkundige zorg (zoals goede voeding / flossen) over te nemen en tandartsen profiteren financieel van het tandheelkundige succes van de patiënt op de lange termijn. Helaas moedigt het huidige tandheelkundige systeem tandartsen niet aan om na te denken over de voordelen op lange termijn voor patiënten (vanwege economische nadelen) en in plaats daarvan te focussen op waarde op korte termijn.

Tegenwoordig wordt de wereldwijde tandheelkundige behandelingsindustrie gewaardeerd $ 400 miljard dollar, maar brengt hoge kosten met zich mee voor zowel kleinere bedrijven als patiënten. Om in deze branche in te breken, vertrouwt de Dentacoin Foundation op de kracht van crowdfunding om haar doelen te benutten.

Belangrijkste kenmerken van Dentacoin

Dentacoin is zowel een financiële tech-tool als een logistiek platform. In tegenstelling tot veel andere gedecentraliseerde p2p (peer-to-peer) cryptocurrencies op de markt (zoals Bitcoin en Litecoin), is het Dentacoin-token niet bedoeld als het nieuwe middel voor wereldwijde betalingen. In plaats daarvan wordt het gezien als een niet-competitieve cryptocurrency die zich uitsluitend zal richten op de vooruitgang van de wereldwijde tandheelkundige industrie. Hoewel het opnieuw uitvinden van de branche een uitdaging blijkt, schetst Dentacoin een reeks tools om de doelstellingen van het team beter te illustreren:

  1. Op blockchain gebaseerd Trusted Review Platform: Platform waarmee patiëntbeoordelingen op een onpartijdige manier kunnen worden gepubliceerd, waardoor optimale marktonderzoekswaarde voor tandartsen wordt gecreëerd. Recensies worden beloond met DCN, dat op zijn beurt kan worden gebruikt om toekomstige behandelingen te betalen.
  2. Dentacare mobiele app: Biedt een gestimuleerd spelprogramma van drie maanden dat gebruikers leert (bijv. Afspraakherinneringen, poetstechnieken, voedingsadvies) over het handhaven van een goede mondhygiëne. Na drie maanden hopen we dat deze repetitieve, nuttige hygiënische handelingen permanent worden geïntegreerd in de routine van het individu. De app bevat ook een noodhulpfunctie die gebruikers in contact brengt met tandheelkundige specialisten in het netwerk.
  3. DentaVox Opinion Platform: Customer Intelligence-tool die gebruikers beloont voor het geven van feedback over verschillende tandheelkundige onderwerpen. Deze gegevens zijn nuttig voor tandartsen, leveranciers, fabrikanten, de media en in wezen iedereen die toegang heeft tot deze gegevens.
  4. Tandheelkundige verzekering concept: Slim contract tussen tandarts en patiënt dat verhandelbaar is op de blockchain. Tandartsen moeten hun werk zo goed mogelijk uitvoeren, maar de patiënt moet zich ook aan bepaalde hygiënische normen houden. Als aan deze verplichtingen wordt voldaan, worden beide partijen in geld beloond. “Super slimme contracten” zullen ook worden geïmplementeerd om de patiënt te beschermen in geval van insolventie of overlijden van de tandarts.
  5. Database voor de gezondheidszorg: De blockchain biedt veilige gegevensuitwisseling en maakt het tegelijkertijd mogelijk medische dossiers op te slaan voor het delen van tandartsen en patiënten (na toestemming).
  6. Ruilplatform: Langdurige toeleveringsketens verwijderen, tandheelkundige producten en apparatuur kunnen wereldwijd worden verhandeld met behulp van DCN. Dit helpt buitensporige tarieven en fluctuerende wisselkoersen te voorkomen.

Hoe werkt Dentacoin?

Om te begrijpen hoe Dentacoin werkt, helpt het om het concept van slimme contracten te begrijpen. De projecten wit papier geeft ook een goede uitleg van slimme contracten en beschrijft ze als “computerprotocollen in de Ethereum-blockchain die contracten tussen individuen en hun contracterende partij faciliteren, verifiëren, onderhandelen en sluiten.”

Dit klinkt misschien ingewikkeld voor degenen die niet in de technische industrie werken of nieuw zijn in cryptocurrency, maar een eenvoudige manier om aan het DCN smart contract te denken, is door het te relateren aan de verwerking van een cheque. Iemand schrijft een bepaald bedrag op de cheque met hun naam en handtekening, de cheque wordt vervolgens afgeleverd bij de bank die de cheque ‘vereffent’ en de beoogde ontvanger krijgt het geld. Alleen als aan al deze voorwaarden is voldaan, kan de transactie slagen.

Net als bij slimme contracten van DCN, moet er een reeks gebeurtenissen plaatsvinden en moet aan verplichtingen worden voldaan (zoals het voltooien van een dienst) voordat DCN’s kunnen worden overgedragen. Toch heeft u geen bank of tussenpersoon nodig om te controleren of aan de verplichtingen is voldaan. Hallelujah voor slimme contracten!

Bovendien kunnen gebruikers DCN-tokens naar elke op Ethereum gebaseerde portemonnee verzenden of aanvragen. Beide partijen die deelnemen aan DCN-overboekingen kunnen hun transactiegeschiedenis in het grootboek met volledige transparantie bekijken, evenals rekeningsaldi in de contracten die voortdurend worden bijgewerkt..

Over Dentacoin

De Dentacoin Foundation omvat ongeveer 20 kernteamleden en werd opgericht door Prof.Dr.Dimitar Dimitrakiev, Philipp Grenzebach (bedrijfsontwikkelaar) en Jeremias Grenzebach (kernontwikkelaar).

Prof. Dr. Dimitrakiev, lid van de IEEE Computational Intelligence Society, heeft meer dan 25 jaar ervaring op de financiële markten en is een “zeer gerespecteerde universitair docent”. Philipp Grenzebach wordt beschouwd als het “economische brein achter Dentacoin”, terwijl Jeremias Grenzebach wordt beschouwd als de “Code Wizard” van Dentacoins. Het is interessant om op te merken dat Jeremias Grenzebach heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van grote projecten zoals Ethereum, Waves en ZCash (onder andere) en al 8 jaar in de blockchain-scene zit.

In juli 2017 kocht Dentacoin een fysieke tandheelkundige kliniek in Londen genaamd “Dentaprime International Plc. London ”voor een waarde van $ 90 miljoen USD volledig met DCN-tokens. Het team is van plan de acquisitie van tandheelkundige klinieken uit te breiden naarmate het project vordert en hun technologie in elk van de klinieken te implementeren.

Raadpleeg de onderstaande routekaart om inzicht te krijgen in toekomstige plannen en andere belangrijke prestaties zoals de aankoop van de tandheelkundige kliniek:

Dentacoin routekaart

Dentacoin muntenvoorraad

Je kunt Dentacoin niet mijnen, en het heeft een totale maximale voorraad van 8 biljoen tokens. Het circulerende aanbod is momenteel ongeveer 325 miljard DCN en heeft op het moment van schrijven een totale marktkapitalisatie van $ 553.021.732.

Het bedrijf is van plan om tussen 2018 en 2042 elk jaar 76,1% van de tokens in “Timelock” -contracten langzaam te verdelen. De oprichters zullen 5% DCN ontvangen, terwijl kernteamleden 2,4% DCN zullen ontvangen. Bezoek hun Github-pagina om meer inzicht te krijgen in de toewijzing van de muntvoorraad en om de Timelock-contracten persoonlijk te verifiëren hier.

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Dentacoin handelsgeschiedenis

Dentacoin begon begin augustus met de handel voor een fractie van een cent en blijft dat nog steeds. Terwijl DCN op 8 januari ATH’s (hoogste punt ooit) bereikte van $ 0,006 cent, was de prijs nog steeds onder vrijwel elke andere munt en daalde tot het huidige niveau van ongeveer $ 0,0015 cent.

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”; var scripts = document.getElementsByTagName (“script”); var embedder = scripts [scripts.length – 1]; (function () {var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname); if (appName == “”) {appName = “local”;} var s = document.createElement (“script”); s.type = ” text / javascript ”; s.async = true; var theUrl = baseUrl + ‘serve / v2 / coin / chart? fsym = DCN&tsym = USD&periode = 6M ’; s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0?​&”:“? ”) +“ App = ”+ appnaam; embedder.parentNode.appendChild (s);​

Waar kunt u Dentacoin kopen?

U kunt Dentacoin kopen op populaire beurzen zoals Cryptopia, EtherDelta, Mercatox, Muntuitwisseling, en HitBTC. Om dit te doen, moet u Bitcoin of Ethereum op uw respectieve beursportefeuilles storten.

Het team hier bij CoinCentral stelt voor om gerenommeerde sites te gebruiken bij de eerste aankoop van cryptocurrencies. Coinbase en Bitstamp zijn populaire keuzes die creditcardaankopen en bankoverschrijvingen mogelijk maken, maar andere sites zoals CoinMama zullen je ook initiële cryptocurrencies bezorgen in ruil voor fiatgeld..

Waar kunt u Dentacoin bewaren??

Hoewel u uw Dentacoin op uitwisselingssites kunt opslaan, wordt het sterk aangeraden om uw DCN over te zetten naar niet-uitwisselingsportefeuilles in geval van cyberaanvallen. Aangezien Dentacoin een ERC20-token is, kan het worden opgeslagen op op Ethereum gebaseerde portefeuilles.

Populaire Ethereum-portefeuilles zijn onder meer MyEtherWallet, MetaMask, imToken, en Coinomi. Voor hardwareportefeuilles zijn Trezor en Ledger Nano S gerenommeerde merken die uw digitale activa verder zullen helpen beschermen.

Conclusie

De plausibele use case voor dit project is moeilijk te negeren. Andere medisch gerelateerde blockchain-projecten, zoals die van MediBlocs, hebben ook succes geboekt bij het richten op de gezondheidszorg in het algemeen en de dringende behoefte aan aanpassingen. Hoewel Dentacoin zich uitsluitend richt op de tandheelkundige industrie, moeten de overeenkomsten tussen de twee projecten (zoals het decentraliseren van gezondheidsdossiers en het belonen van bijdragen van de gemeenschap aan het platform) worden opgemerkt, aangezien MediBloc mogelijk zou kunnen proberen de algehele mondiale gezondheidszorg te domineren, inclusief tandheelkundige.

De oprichters van Dentacoins bezitten niet het grootste deel van de muntenvoorraad (zoals die van Ripple) en het ontwikkelingsteam lijkt sterk te zijn, wat goede tekenen zijn. De whitepaper van Dentacoins geeft lezers ook een gedetailleerde routekaart met zicht op hun doelmarkten op korte, middellange en lange termijn, tot het jaar 2042. Bovendien hebben ze een symbolisch bedrag van 4,1% vastgehouden voor de jaren na 2042. (indien nodig).

Dat gezegd hebbende, dit is een van de blockchain-projecten die er zijn die duidelijk zijn doelen definieert met numerieke waarden (zoals in concreet detail te zien is in de wit papier​Bovendien is het een van de weinige projecten die een werkende use-case hebben, zoals te zien is in hun tandartspraktijk in Londen die in 2017 is gekocht. Als het project bereikt wat het belooft, kan het de wereld veel goeds doen.