Blockchain-technologie wordt vaak het ‘internet van waarde’ genoemd. Als dat zo is, is het logisch dat de financiële sector tot de grootste behoort die profiteert van gedistribueerde grootboeken. Digital Asset is een bedrijf dat een flexibele infrastructuur voor gereguleerde financiële instellingen om processen en gegevens veilig te delen. En het is een van de eerste grote bedrijven die begint met het ontwikkelen van producten die blockchain integreren in de zwaar gereguleerde wereldwijde financiële markten.

De huidige projectenportefeuille, partnerschappen en algemene visie zullen een sterke verandering brengen in de manier waarop financiële en andere transacties met meerdere partijen worden uitgevoerd. Dit is hard nodig voor een bedrijfstak die nog steeds de gevolgen van de wereldwijde crisis van 2008 voelt op het gebied van regelgeving.

Huidig ​​landschap in de financiële sector

De financiële sector verwerkt dagelijks transacties ter waarde van triljoenen dollars. De infrastructuur die dit transactievolume verwerkt, is geëvolueerd: wetten, marktregels, computersystemen en databases.

Er is een enorme hoeveelheid gegevens gedupliceerd in verschillende databases die dienen om vertrouwen en veerkracht te creëren in de transacties die plaatsvinden. Elke partij bij een transactie moet elke invoer afstemmen, een noodzakelijke oefening om de integriteit van de geregistreerde gegevens te waarborgen. Denk aan dubbel boekhouden op wereldschaal.

Omdat de huidige infrastructuur in de loop van de tijd is geëvolueerd om een ​​groot transactievolume aan te kunnen, brengt dit problemen met zich mee. Als er een wijziging in de regelgeving plaatsvindt, zoals ingegeven door de wereldwijde financiële crisis, moeten systemen worden bijgewerkt om aan de wijzigingen te kunnen voldoen.

Evenzo dwingen hackers ontwikkelingen en upgrades in beveiligingsprotocollen af, die op hun beurt software-upgrades vereisen die duur en omslachtig kunnen zijn voor financiële bedrijven om toe te passen op oudere systemen..

Voer Digital Asset in

Digital Asset erkent het potentieel dat gedistribueerde grootboektechnologieën (DLT’s) kunnen bieden aan de financiële sector. DLT’s zorgen voor een permanente registratie van de waarheid tussen meerdere partijen, waardoor het dupliceren van gegevens tussen verschillende systemen die door verschillende partijen worden beheerd, overbodig wordt.

Logo van digitale activa

Digitale activa

DLT’s worden in realtime bijgewerkt, in tegenstelling tot veel huidige systemen. De automatiseringsmogelijkheden van slimme contracten bieden ook enorme waarde binnen de financiële sector, waardoor een geautomatiseerde workflow ontstaat voor de uitwisseling van waarde, met een onveranderlijke vervulling van overeengekomen voorwaarden. Slimme contracten kunnen daarom helpen bij het standaardiseren en automatiseren van de vele complexe juridische overeenkomsten die tegenwoordig in de financiële sector gemeengoed zijn.

Digital Asset begrijpt ook dat bestaande blockchains over het algemeen niet geschikt zijn voor het doel van de financiële sector. Dit komt door de vele juridische en marktbeperkingen die worden opgelegd aan financiële dienstverleners. Wettelijke vereisten bepalen ook wat voor soort informatie openbaar moet zijn en wat vertrouwelijk moet zijn. Bitcoin en Ethereum zijn niet ingesteld om aan die vereisten te voldoen.

De huidige transactiesnelheden vormen een andere beperking. Geen enkele bestaande openbare blockchain werkt snel genoeg om de benodigde transactievolumes te verwerken.

Ten slotte moeten alle slimme contracten die zijn ontwikkeld voor gebruik binnen de financiële sector, testbaar en voorspelbaar genoeg zijn om een ​​ijzersterke garantie te bieden dat ze niet worden onderworpen aan het soort onbedoelde gevolgen die de DAO ervaren.

Digitaal activaplatform

Digital Asset heeft een eigen gedistribueerd grootboekplatform ontwikkeld. Het is bedoeld om door de hierboven beschreven problemen te navigeren om de voordelen van gedistribueerde grootboektechnologie naar de financiële sector te brengen. Het platform biedt een flexibele infrastructuur die de gegevensintegriteit en vertrouwelijkheid garandeert. Met deze flexibiliteit hebben financiële instellingen toegang tot op maat gemaakte tools en processen waardoor ze transparant kunnen samenwerken.

De volgende kerninnovaties vormen de kern van het systeem:

Toegestane en gescheiden grootboeken

Grootboeken die alleen kunnen worden bekeken en bewerkt door degenen met toestemming. Bovendien houdt het scheidingselement in dat de grootboekgegevens in delen worden gescheiden. Alleen gemachtigde deelnemers kunnen de specifieke sectie bekijken waartoe ze toegang hebben.

Alle gescheiden delen van het grootboek delen een wereldwijde set cryptografische hashes, zoals vingerafdrukken. Deze hashes worden uitgelijnd om ervoor te zorgen dat de volledige grootboekgegevens nauwkeurig zijn. Het blijft consistent voor alle deelnemers, ongeacht wat ze kunnen bekijken of bewerken.

Het grootboek bevat twee componenten:

  1. De Private Contract Store: Hierin staan ​​de details van alle contracten en transacties voor die bepaalde deelnemer of organisatie.
  2. Het globale synchronisatielogboek: Dit zorgt ervoor dat elk gescheiden onderdeel van het grootboek wordt bijgewerkt en consistent is voor alle deelnemers, ongeacht hun kijkrechten. Het dient om ervoor te zorgen dat dezelfde transactie nooit twee keer wordt gelogd. Het meldt ook wijzigingen aan degenen die de relevante machtigingen hebben om hiervan op de hoogte te zijn.

Bedrijfslogica-laag

De Business Logic Layer wordt bovenop het grootboek uitgevoerd. Deze laag is ontwikkeld in een aangepaste programmeertaal genaamd Digital Asset Modeling Language (DAML). Dit is een domeinspecifieke taal. Het verschilt van een programmeertaal voor algemene doeleinden, zoals die worden gebruikt bij de ontwikkeling van DApps voor Ethereum. Met algemene talen kunt u elke gebeurtenis programmeren, maar ook elke gebeurtenis ervaren. DAML stelt u daarentegen in staat om voorspelbaar gedrag te programmeren en alle mogelijke uitkomsten van een bepaald scenario te analyseren.

Het gebruik van DAML biedt gereguleerde financiële instellingen zekerheid. Het zorgt ervoor dat slimme contracten die op het Digital Asset Platform zijn opgezet, de werkelijke voorwaarden adequaat weerspiegelen. Dit omvat de naleving van wet- en regelgeving.

Digital Asset – Het verhaal tot nu toe

Digital Asset is geen blockchain-startup in de gebruikelijke zin van het woord. Het heeft geen ICO uitgevoerd. Volgens haar website heeft het bedrijf meer dan $ 110 miljoen aan durfkapitaalfinanciering opgehaald bij grote investeerders, waaronder Citi, JP Morgan Chase en ABN Amro..

De CEO van Digital Asset is Blythe Masters, een voormalig bestuurder bij JP Morgan. Naast haar functie als CEO is Masters ook voorzitter van de raad van bestuur van het Hyperledger-project.

Blythe Masters - CEO van Digital Asset Holdings

Blythe Masters – CEO van Digital Asset

Het bedrijf werkt momenteel aan een aantal spraakmakende projecten over hoe aandelenbeurzen financiële transacties uitvoeren en vastleggen. De Australische effectenbeurs aangekondigd dat het live gaat met gedistribueerde grootboek-gebaseerde handel in 2020, op basis van het Digital Asset Platform.

Zwitserse SIX Exchange heeft ook aangekondigd het zal het Digital Asset Platform gebruiken voor een oplossing die de hele levenscyclus van obligaties bestrijkt, van uitgifte tot afwikkeling.

Je kunt zien hoe Blythe Masters de samenwerking tussen Digital Asset en Hyperledger bespreekt in de onderstaande video.

Hoge verwachtingen voor 2018

Digital Asset staat op de WSJ-lijst van 25 toptechnologiebedrijven om in de gaten te houden in 2018. De lijst bevat bedrijven waarvan de WSJ denkt dat ze in hun respectievelijke vakgebieden als leiders zullen opkomen, op basis van factoren zoals investeringen, de ervaring van oprichters en groei. Als de financiële wereld een grote verandering ondergaat met de komst van blockchain en crypto, dan lijkt Digital Asset aan het roer van het schip te staan..

Houd er rekening mee dat alle informatie in dit artikel is gebaseerd op huidig ​​onderzoek, inclusief de bedrijfswebsite van Digital Asset. Het is correct vanaf juni 2018.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me