U moet begrijpen wat een blockchain-transactie is voordat u uw geld met vertrouwen in de cryptomarkt kunt investeren. Deze transacties vormen de ruggengraat van cryptocurrencies. Tegenwoordig werken blockchain-transacties op een aantal verschillende manieren.

Een blockchain is een netwerk van computers dat transactiegegevens in replica opslaat op elke pc (knooppunt) in het systeem. Deze gegevens worden een gedistribueerd grootboek genoemd. De gegevens worden in de keten ingevoerd in intervallen die blokken worden genoemd. Elk blok heeft een tijdstempel en de volgorde en transacties worden geverifieerd. Deze methode om gegevens in tweevoud op te slaan, creëert een reeks transacties of met andere woorden, een blockchain.

Blockchain-transacties bieden enorme voordelen op het gebied van transactiesnelheid en transactiekosten. Een normale bankoverschrijving kan een week duren. De vertragingen zijn het gevolg van talrijke verificatiesystemen van derde partijen. Een typische internationale transactie omvat meer dan 36 verschillende externe organisaties.

Een beter alternatief

Ter vergelijking: beleggers in cryptocurrency kunnen voor bijna niets enorme hoeveelheden geld sturen. Binance heeft bijvoorbeeld verzonden $ 600 miljoen van hun uitwisselingsportefeuille naar koude opslag (offline portemonnee) voor $ 7 in november 2018. De transactie duurde minder dan tien minuten om te voltooien.

Een poging tot dezelfde transactie via het huidige financiële systeem zou weken in beslag nemen en meer dan 100 keer meer kosten. De voordelen zijn onmiskenbaar. Cryptocurrencies zoals Ripple (XRP) zijn van plan de kloof tussen de twee markten te overbruggen door banken een blockchain-geldoverdrachtsysteem te bieden dat past in hun wettelijke vereisten.

Rimpel via Trustnodes

Rimpel via Trustnodes

Onomkeerbaar

Wanneer de blockchain-transactie is voltooid, is dat het. Er zijn geen terugbetalingen, annuleringen of terugnames. U kunt de gegevens later niet meer wijzigen of zelfs het record van de transactie verwijderen. Het zijn deze eigenschappen die blockchain-transacties een enorm voordeel geven in de markt. De onveranderlijke aard van de technologie maakt het ideaal voor meerdere bedrijfssectoren, waaronder supply chain management, financiële dienstverlening en transparantieprogramma’s van de overheid.

Hoe worden blockchain-transacties goedgekeurd?

De goedkeuring van een blockchain-transactie komt van een proces dat bekend staat als consensus. Consensus is een overeenkomst tussen alle knooppunten op de blockchain over wat de geldige ketting is. Een blok wordt toegevoegd aan de ketting zodra 51 procent van de knooppunten het eens zijn over de geldigheid van een transactie. Knooppunten vergelijken ketens om transacties te valideren. De langste ketting is de geldige ketting.

Deze verificatiemethode werkt goed, maar kan beschadigd raken als meer dan de helft van de knooppunten van uw blockchain door één partij wordt beheerd. De anonieme maker van Bitcoin, Satoshi Nakamoto, waarschuwde meerdere keren voor deze gevaren in het nu beroemde Bitcoin-witboek.

Bewijs van werk

Bitcoin-transacties voegen zich bij de blockchain met behulp van een vorm van consensus die bekend staat als proof of work. Het proces vereist dat de blockchain-knooppunten met elkaar concurreren om een ​​wiskundige vergelijking te beantwoorden met een antwoord dat begint met vier nullen. Verschillende blockchains kunnen verschillende algoritmen gebruiken. Bitcoin gebruikt het SHA-256-algoritme.

Het knooppunt dat de vraag als eerste beantwoordt, mag het volgende blok aan de blockchain toevoegen in ruil voor een beloning van 12,5 Bitcoin. Dit proces wordt mijnbouw genoemd, en net als mijnbouw voor goud zijn er bepaalde kosten verbonden aan de activiteit.

Oorspronkelijk, toen Bitcoin centen kostte, ontvingen mijnwerkers 50 BTC als beloning voor het toevoegen van een blok. Wat nog gekker is, is dat mijnwerkers deze taken rechtstreeks vanaf hun pc thuis kunnen uitvoeren zonder dat er extra hardware nodig is. Tegenwoordig is mijnbouw een industrie van miljarden dollars.

Tegenwoordig gebruiken Bitcoin-mijnwerkers krachtige ASIC-chips om BTC efficiënter dan ooit tevoren te delven. Mijnwerkers creëren ook grote partnerschappen, of mijnbouwpools, om hun inspanningen optimaal te benutten. Mijnbouwpools combineren de verwerkingskracht van elk knooppunt. De beloningen worden opgesplitst tussen knooppunten op basis van hun computerbijdragen, ook wel hash-kracht genoemd.

Uw pc kan veel energie verbruiken bij het verwerken van proof-of-work-vergelijkingen. Deze groeiende vraag naar elektrische bronnen heeft ertoe geleid dat sommige cryptocurrencies nieuwe, minder energieafhankelijke consensusmechanismen hebben ontwikkeld.

Bewijs van inzet

Het consensusmechanisme voor het bewijs van de inzet kwam tot stand als een direct gevolg van de waanzinnige hoeveelheid elektriciteit die Bitcoin-mijnwerkers opslokten. Om deze zorgen in perspectief te plaatsen, een verslag doen van toonde aan dat Bitcoin-mijnwerkers in 2017 meer elektriciteit gebruikten dan het hele land Nieuw-Zeeland.

Bewijs van consensus over de inzet elimineert de noodzaak voor computers om te vechten over wie de volgende is om een ​​blok aan de blockchain toe te voegen. In plaats daarvan kiest het protocol willekeurig knooppunten of op basis van hun bezit, grootte of bedrijfstijd. Sommige munten, zoals Peer Coin, gebruiken een combinatie van deze factoren om te beslissen welk knooppunt het volgende blok mag toevoegen.

Gedelegeerd bewijs van inzet

Gedelegeerd bewijs van inzetmunten vereist dat mijnwerkers aan bepaalde criteria voldoen voordat ze kunnen deelnemen als blokvalidator. De populaire cryptocurrency EOS maakt gebruik van dit consensusmechanisme. EOS laat slechts 21 blokvalidators tegelijk werken. Dit versnelt transacties door het aantal knooppunten dat nodig is om transacties goed te keuren, te verminderen.

Transacties volgen

Het volgen van blockchain-transacties is eenvoudig. Elke blockchain biedt een of andere vorm van block explorer om u te helpen transacties te volgen. In het geval van Bitcoin zijn er meerdere blokverkenners die u kunt gebruiken, waaronder blockexplorer, blockchain, en live.blockcyoher. U kunt een transactie zoeken door het adres van de portefeuille of het transactienummer in te voeren. Hier kunt u uw transactiebevestigingen bekijken.

Beveiligingstoken Blockchain-transacties

Beveiligingstoken-transacties verschillen van reguliere blockchain-transacties omdat ze een andere laag regelgevingsnormen bevatten waaraan moet worden voldaan. Deze tokens zijn niet naar believen overdraagbaar of aan anonieme personen. Beschouw beveiligingstokens als effecten die op de blockchain zijn uitgegeven. De SEC regelt en controleert deze transacties.

Beveiligingstokens overbruggen de kloof tussen de cryptomarkt en traditionele investeerders. Ze worden als een veiligere investering beschouwd in vergelijking met ICO’s, omdat het bedrijf dat de tokens uitgeeft, hun bedrijf, adres, management en financiële verklaring moet verifiëren. Beveiligingstokens blijven in populariteit toenemen naarmate meer bedrijven activa zoals onroerend goed en persoonlijk vermogen willen tokeniseren.

Blockchain-transacties van de toekomst

Blockchain-transacties hebben sindsdien een lange weg afgelegd Laszlo Hanyecz kocht in 2010 twee pizza’s voor 10.000 Bitcoin. De cryptomarkt blijft evolueren terwijl ontwikkelaars blijven zoeken naar nieuwe en efficiëntere manieren om blockchain-transacties uit te voeren. De toekomst van blockchain-transacties ziet er rooskleurig uit.