Wat is een Airdrop?

Heeft u ooit een onverwachte stijging van uw cryptocurrency-portemonnee opgemerkt en wist u niet waar de gratis munten vandaan kwamen? Dat, mijn vriend, is hoogstwaarschijnlijk het resultaat van een airdrop. Hoorah voor gratis geld!

Airdrops kunnen op verschillende manieren worden geleverd, waaronder forks (bijv.Bitcoin Cash, Bitcoin Diamond), ICO-aankopen (bijv.Raiden Network) en freebies (bijv.Binance geeft klanten 500 gratis TRX cadeau). Soms zal er een airdrop plaatsvinden als een team achter het blockchain-project besluit om “gratis” tokens weg te geven aan de cryptocurrency-gemeenschap.

Een van de meest bekende voorbeelden van een airdrop is wanneer een hard fork van Bitcoin, Bitcoin Cash, huidige Bitcoin-houders een gelijkwaardige hoeveelheid Bitcoin Cash gaf. Als je op het moment van de airdrop 0,4 Bitcoin in handen had, was je een van de vele gelukkige ontvangers van 0,4 Bitcoin Cash. Met Bitcoin Cash momenteel ter waarde van $ 2.469,36 USD, klinkt dat als een mooie deal!

Waarom komen Airdrops voor?

Er blijft echter een grote vraag. Waarom gebeurt dit en waarom zou een team besluiten waardevolle tokens weg te geven? Denk er op deze manier over na. Wanneer u door het gangpad van uw favoriete supermarkt loopt en werknemers u voedselmonsters aanbieden om te proberen, kunt u even kijken om te analyseren wat het voedsel is om te beslissen of u het wilt proberen. Je neemt een hap, en het is zeker heerlijk. De medewerker die je het gratis monster aanbiedt, zegt dan “als het je bevalt, vind je het in gang 5 aan de linkerkant”. Van dat ene hapje kun je het product gewoon gaan kopen.

In marketing is bekendheid vaak een van de eerste stappen in het traject van een koper. Net als bij het voorbeeld van een supermarkt speelt psychologie een cruciale rol in de aspecten van een airdrop, aangezien een koper veel eerder een product koopt dat hij kent dan een product waar hij niets van af weet. Daarom zien degenen die verantwoordelijk zijn voor het verdelen van de tokens een airdrop als een belangrijke kans om u een voorproefje van hun tokens te geven. In vergelijking met alternatieve vormen van dure advertenties (zoals Facebook-advertenties), zijn airdrops vaak een effectievere manier om munten te presenteren.

Hoe kan ik mezelf informeren over een aanstaande Airdrop?

Veel sites en online groepen zijn toegewijd om gebruikers te informeren over aanstaande, vroegere en actieve airdrops. Icodrops en Airdropalert, toon bijvoorbeeld een lijst met aankomende airdrops. Ze adviseren u ook over hoeveel dagen er nog over zijn voordat ze plaatsvinden en welke valuta u op elk moment moet aanhouden om de munten te ontvangen.

Een andere manier om jezelf te informeren over een airdrop is door simpelweg op de hoogte te blijven van de verschillende social media-accounts van elk project.

Bitcoin Smart Airdrop

Dat gezegd hebbende, zijn airdrops vaak verrassingen (tenzij je samenwerkt met het projectteam). In andere omstandigheden wordt een airdrop van tevoren aangekondigd en gelden er andere regels voor het ontvangen van de tokens. De regels voor een airdrop worden bepaald door het projectteam. Dit verklaart de verschillen in airdrop-strategieën. Op dit moment zijn er geen standaard implementatieregels voor hoe airdrops moeten worden ontworpen. Mogelijk zien we officiële regelgeving over hoe ze kunnen optreden als de overheid ingrijpt.

Een token airdrop dat momenteel aan de gang is, is er een van het ShipChain-project. Hun strategie is een beetje ingewikkelder dan alleen een bepaalde valuta in je portemonnee houden en gratis tokens ontvangen. Volgens hun website krijgen “in aanmerking komende” airdrop-ontvangers de tokens rond maart in hun respectievelijke portemonnee, zolang ze deze richtlijnen volgen:

  1. Wees een “actief lid van onze Telegram-groep. Een ‘actief lid’ betekent iedereen die lid is van onze Telegram-community voordat het aanmeldingsproces voor airdrop is voltooid, wat twee weken na de startdatum van 15 januari is. “
  2. “Pass KYC / AML (Ken uw klant / anti-witwaspraktijken). Dit is een eenvoudig formulier dat we u zullen laten invullen, het wordt binnen 1-3 weken na het voltooien van deze registratie naar u gemaild. “
  3. “Heb een geldige ERC20 non-exchange wallet.”

Welke portefeuilles heb ik nodig?

Meestal vinden airdrops plaats op de Ethereum- of Bitcoin-blockchain en heb je alleen een account op een exchange nodig. Degenen die de leiding hebben over de airdrop zullen echter soms een specifieke portemonnee vermelden die nodig is, zoals een “ERC20 non-exchange wallet”. Als u nieuw bent met cryptocurrency, weet u misschien niet wat dit precies betekent en dat is oké, we zijn er om u te helpen.

Wat ShipChain met een niet-uitwisselingsportefeuille bedoelt, is gewoon een portefeuille die zich niet op uitwisselingssites zoals Binance of Coinbase bevindt. Gerenommeerde non-exchange wallets zijn onder meer Exodus en Jaxx. Bezoek onze Bitcoin Wallet-gids voor een gedetailleerde lijst met portefeuilles. Het artikel bevat ook manieren om uw tokens veilig op te slaan en de voor- en nadelen van het gebruik van verschillende soorten wallets.

Een ERC-20-portemonnee betekent simpelweg elke portemonnee die het Ethereum-blockchain-systeem ondersteunt. Sommige tokens volgen het Bitcoin-protocol, andere volgen Ethereum, enz. Daarom is het belangrijk om een ​​portemonnee te hebben waarin u ERC-20-tokens kunt opslaan als dat is waar de airdrop-richtlijnen om vragen. MyEtherWallet (MEW) is een populaire ERC-20-portemonnee.

bitcoin-portefeuilles

Laatste aanbevelingen

Het belangrijkste is dat u de officiële site van het project bezoekt wanneer u onderzoek doet naar airdrops. Een goede manier om oplichtingssites eruit te filteren, is door de officiële socialemediapagina’s te bezoeken en een bericht te vinden dat u terugverwijst naar hun website. Zoals eerder vermeld, is de markt voor cryptocurrency momenteel niet gereguleerd en is de kans op fraude en diefstal van munten groot. Gerenommeerde blockchain-projecten zullen u niet om privé-portemonnee-informatie vragen buiten het openbare adres van uw portemonnee. Geef nooit uw privésleutels aan ICO’s die beweren deze “nodig” te hebben om uw airdrop af te leveren. Identiteitsdiefstal en hackpogingen komen veel voor in de cryptocurrency-gemeenschap en u wilt geen slachtoffer zijn als de juiste maatregelen kunnen worden genomen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me