Wat is Enigma?

Enigma is een off-chain netwerk dat bedoeld is als aanvulling op blockchain-netwerken door gegevensopslag en berekeningen op een secundaire laag te bieden. Het protocol biedt privacy- en schaaloplossingen voor elk blockchain-programma dat het gebruikt, aangezien gegevens die naar het Enigma-netwerk worden overgebracht zowel privé zijn als bevrijd van on-chain netwerkcongestie.

Raadsel

Geheime contracten zullen de boter zijn voor Enigma’s privacybrood. Ze zullen voor Enigma zijn wat slimme contracten zijn voor Ethereum, en ze stellen ontwikkelaars in staat end-to-end gedecentraliseerde applicaties te bouwen die gericht zijn op vertrouwelijkheid.

Hoe werkt Enigma?

Enigma is blockchain-interoperabel en agnostisch, en het zal dienen als een uitbreiding op conventionele blockchain-platforms voor off-chain berekeningen. Code wordt verwerkt zowel op de blockchain, waar deze openbaar is, als op Enigma’s off-chain netwerk, dat privé is.

Om ervoor te zorgen dat gegevens veilig blijven, kunnen gegevens worden versleuteld voordat ze naar het netwerk worden verzonden. Deze off-chain laag is verantwoordelijk voor het distribueren van deze gegevens over de knooppunten van Enigma en het privé houden ervan. Het openbare grootboek van de blockchain slaat alleen verwijzingen naar deze gegevens op om bewijs van opslag te leveren, maar geen van de gegevens zelf is openbaar – het blijft onduidelijk, privé en opgesplitst op het off-chain netwerk.

Off-Chain Ecosysteem: MPC’s en DHT

Om u een idee te geven van hoe dit werkt, zoekt Enigma naar veilige multiparty-berekeningen (MPC’s) en een off-chain gedistribueerde hash-table (DHT) om gegevensprivacy te waarborgen. Raak niet te verstrikt in deze cryptische zinnen. Kortom, de MPC’s distribueren gegevens tussen knooppunten op het netwerk, waarbij de gecodeerde informatie in afzonderlijke stukken wordt gesplitst om de veiligheid te waarborgen. De DHT is dan verantwoordelijk voor het opslaan van deze gegevens in een off-chain database. We kunnen de MPC’s en DHT beschouwen als twee helften van hetzelfde geheel. De DHT slaat de gegevens op, terwijl MPC’s verantwoordelijk zijn voor het verwerken en ophalen ervan, terwijl beide ervoor zorgen dat de verwerkte gegevens volledig privé blijven.

Enigma structuur

Zie het als een puzzel. Elk knooppunt bevat een stuk van deze puzzel, maar elk stuk is nutteloos zonder alle andere. Bovendien kennen de operators van de knooppunten niet het beeld dat alle onderdelen maken. De gebruiker die Enigma opent om haar gegevens op te slaan, weet echter wat de afbeelding is en daarmee kan ze alle stukjes ophalen om deze afbeelding te reconstrueren wanneer ze dat wil.

Krijg de foto? De puzzelstukjes zijn de waarden die knooppunten opslaan voor de versleutelde gegevens. Deze waarden zijn afgeleid van de privésleutel van de gegevens, de afbeelding die nodig is om te verifiëren dat de puzzelstukjes van jou zijn. Zonder de privésleutel hebt u geen toegang tot alle gegevens die nodig zijn om het geheel opnieuw te creëren.Enigma-knooppunten

Alle gegevens worden dus opgesplitst tussen verschillende knooppunten en ze berekenen functies samen zonder informatie naar andere knooppunten te lekken. Concreet heeft geen enkele partij ooit toegang tot de volledige gegevens; in plaats daarvan heeft elke partij een betekenisloos (d.w.z. schijnbaar willekeurig) deel ervan, ” het project wit papier staten. In tegenstelling tot de knooppunten van Bitcoin is niet elk knooppunt verantwoordelijk voor het opslaan van informatie die naar het netwerk wordt verzonden. In plaats daarvan selecteert de netwerkreductietechniek van Enigma knooppunten voor een bepaald project op basis van zijn prestatievermogen en reputatie, zodat alleen de juiste knooppunten een taak op zich nemen op basis van de rekenbehoefte en dat het netwerk optimaal wordt gebruikt..

Node-operators zullen vergoedingen ontvangen – geen mining-beloningen – voor hun inspanningen, aangezien zowel reken- als opslagvergoedingen zullen worden toegepast op netwerktransacties om operators te stimuleren computerbronnen te verstrekken. Om ze eerlijk te houden, moeten operators met een volledig knooppunt een borg betalen die ze dreigen te verliezen als ze handelen, legt de Enigma-whitepaper uit:

“Om deel te nemen aan het netwerk, gegevens op te slaan, berekeningen uit te voeren en vergoedingen te ontvangen, moet elke full-node eerst een borgsom indienen bij een privécontract. Nadat elke berekening is voltooid, wordt in een privécontract gecontroleerd of de juistheid en eerlijkheid zijn gehandhaafd. Als blijkt dat een knooppunt liegt over hun uitkomst of de berekening voortijdig afbreekt, verliest het de aanbetaling die wordt verdeeld over de andere eerlijke knooppunten. De berekening wordt voortgezet zonder het kwaadaardige knooppunt (bijvoorbeeld door het gegevensaandeel op 0 in te stellen). “

Om dit gedeelte af te ronden, kunnen we zien dat Enigma twee cruciale functies vervult voor het blockchain-rijk:

Privacy: Je bent waarschijnlijk het zat om deze te horen – en ja, het is waarschijnlijk overbodig om er nog een keer op te slaan – maar deze kernfunctie is waar Enigma om draait. Met Enigma kunnen gebruikers genieten van de volledige zekerheid van een onveranderlijk grootboek (de blockchain) met de veiligheid en geheimhouding van een off-chain, gecodeerde opslagoptie (Enigma). Stel dat een universiteit gezondheidsproblemen met haar studenten op de blockchain wil vastleggen zonder de kwalen te onthullen die elke student teisteren. Met Enigma konden ze elke conditie die in de enquête werd geregistreerd bijhouden zonder te onthullen welke student wat heeft. Een uitgebreid verslag van de enquête en de geregistreerde omstandigheden zijn openbaar op de blockchain, terwijl de input en informatie van elk individu privé wordt bewaard op Enigma.

Opslag / schaalbaarheid: Enigma kan ook worden gebruikt voor off-chain opslag, of deze gegevens nu versleuteld zijn of niet. Enigma presenteert dus een off-chain opslagoptie en een schaalbaarheidsoplossing, want het kan worden gebruikt om zware / intensieve berekeningen te verwerken die nog steeds publiekelijk verifieerbaar zijn op de blockchain..

Catalyst en Data Marketplace

Zoals we kort hebben besproken, maakt Enigma gebruik van geheime contracten waarmee ontwikkelaars gedecentraliseerde applicaties kunnen maken die zich richten op privacy. Onze universitaire ziekte-enquête is bijvoorbeeld zo’n use case voor een geheim contract DApp. Anderen lopen uiteen van stemapplicaties tot financiële audits van bedrijven en identiteitsbeheer.

Een van die use-cases, een datamarktplaats voor handel, is al live op het netwerk. Catalyst is de eerste DApp die is gebouwd op Enigma en maakt gebruik van een marktplaats waar gebruikers gegevens kunnen beheren, delen en ruilen om crypto-investeringsstrategieën te ontwikkelen. Zoals de Catalyst-whitepaper het stelt:

“Het belangrijkste doel van Catalyst is om te dienen als een one-stop-shop voor ontwikkelaars (of kwantitatieve handelaren) die geïnteresseerd zijn in het ontwikkelen van handelsstrategieën die actief zijn in het groeiende domein van cryptomarkten. Ontwikkelaars kunnen gebruikmaken van de talloze databronnen die via ons platform beschikbaar zullen worden gemaakt en die zullen worden bediend via Enigma’s peer-to-peer datamarktplaatsprotocol, om hun modellen te bouwen, ze te back-testen op basis van historische gegevens en om hun strategieën op de proef in een gesimuleerde of echte handelsomgeving. Na verloop van tijd zal Catalyst ook investeerders van dienst zijn zonder codeervaardigheden, door If This Then That (IFTTT) te creëren voor het ontwikkelen van investeringsstrategieën. “

De algemene datamarktplaats van Enigma zal dezelfde functie vervullen als Catalyst voor een overvloed aan industrieën en use-cases. Gegevens voor alles, van zorginstellingen tot belastinggegevens, kunnen op de markt worden verzameld en de toepassing / bruikbaarheid van deze gegevens is alleen beperkt tot de verbeelding van degenen die ervoor kiezen om de marktplaats te gebruiken.

Enigma Team en wat komen gaat

Het team van Enigma zit vol met MIT-verbonden individuen. Het bestaat uit MIT Lab en MIT Sloan fellows en ervaren software-engineers.

Enigma-team

Guy Zyskind, CEO en medeoprichter van Enigma, heeft meer dan tien jaar ervaring in softwareontwikkeling met een M.S. van MIT, was een voormalig onderzoeksassistent van het MIT Media Lab en gaf de allereerste les over blockchain aan het MIT. Can Kisagun, de CPO van het project en andere mede-oprichter, afgestudeerd aan MIT’s Sloan School of Management, heeft ervaring met een handvol tech startups en werkte bij McKinsey & Bedrijf als bedrijfsanalist na het behalen van zijn MBA.

Het project wordt ook doorgelicht door een lijst van indrukwekkende investeerders, waaronder Floodgate, Flybridge Capital Partners, de Digital Currency Group en (niet verrassend) MIT.

Wat de routekaart van Enigma betreft, er is geen volledig uitgewerkte infographic waar u naar toe kunt verwijzen of Trello Board om de ontwikkelingen van het project bij te houden. Het team houdt een redelijk actief medium bij, en op het moment van schrijven is het grootste nieuws de aanstaande release van Enigma’s datamarktplaats als aanvulling op Catalyst.

Enigma’s competitie

Je denkt misschien dat alle privacymunten zich in de competitieve arena voor Enigma bevinden, maar privacymunten zijn gericht op transactieprivacy, terwijl Enigma’s bestaansrecht gegevensprivacy is – vergelijkbaar concept, ander eindspel.

Er zijn een paar projecten die datagestuurde marktplaatsen bouwen (zie Iconomi, Cindicator, iExec RLC), maar de eerste twee missen de off-chain privacycomponent die Enigma biedt en iExec richt zich vooral op off-chain cloud computing voor DApps. Bluzelle is gefocust op datamanagement, maar mist ook Enigma’s off-chain benadering en zijn datamarktplaats.

Houd netwerk komt misschien het dichtst in de buurt van Enigma bij een concurrent, maar het staat nog in de kinderschoenen en heeft (voor zover deze auteur weet) geen plannen voor een datamarktplaats voor DApp-ontwikkeling.

Enigma handelsgeschiedenis

Enigma bereikte op 10 januari een piek van iets meer dan $ 8,20, maar zag tijdens de januari-februari-crash een gestage neerwaartse trend. Op het moment van schrijven staat het op de 88e plaats op CoinMarketCap en zweeft het in het bereik van ~ $ 2,50.

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName (“script”);

var embedder = scripts [scripts.length – 1];

(functie () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

if (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement (“script”);

s.type = “text / javascript”;

s.async = waar;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = ENG&tsiemen = USD, EUR, CNY, GBP, BTC ’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0?​&”:“? ”) +“ App = ”+ appnaam;

embedder.parentNode.appendChild (s);

Waar te koop Enigma

De dominante markten van Enigma bevinden zich op Binance, Huobi en Bittrex, en u kunt het op alle drie deze beurzen verhandelen voor zowel BTC als ETH.

Waar Enigma op te slaan

Enigma is een ERC20-token, dus elke Ethereum-compatibele portemonnee (bijv.Ledger Nano S, Trezor, MyEtherWallet, MetaMask, Parity, enz.).

Laatste gedachten

Enigma belooft twee broodnodige oplossingen te bieden voor gegevensbeheer / opslag op de blockchain: privacy en schaalbaarheid. Met Enigma stellen geheime contracten gebruikers in staat om gevoelige informatie te verbergen, terwijl ze ook de betrouwbaarheid hebben van een blockchain-netwerk om deze gegevens te valideren. Bovendien kunnen ontwikkelaars Enigma gebruiken om rekenintensieve gegevens te offloaden naar Enigma’s off-chain netwerk, waardoor blockchain-platforms een schaalbare opslagoptie en een alternatieve bron voor het verwerken van gegevens krijgen..

Bovenop beide oplossingen hebben we Catalyst, een datamarktplaats van Enigma. De eerste biedt handelaren nuttige tools om hun investeringskeuzes te optimaliseren, terwijl de laatste een uitgebreide, veilige marktplaats zou kunnen bieden met verschillende gegevens die individuen kunnen consumeren of waaraan zij kunnen bijdragen met de privacy en integriteit van het Enigma-netwerk..

Het is zeldzaam om zo’n uniek project tegen te komen met een toegewijd, doorgelicht team dat ernaar streeft om conceptie te realiseren. Als deze realiteit werkelijkheid wordt, is het niet te zeggen wat de geheime contracten en datamarkt van Enigma de komende jaren naar de crypto-sfeer zouden kunnen brengen..

Aanvullende bronnen:

Website

Wit papier

Middelgrote blog