Wat is Exchange Union?

Exchange Union is een “gedecentraliseerd netwerk”Die individuele uitwisselingen van digitale activa van over de hele wereld met elkaar verbindt. Het team heeft een missie om een ​​van de meest prominente problemen van crypto’s op te lossen: illiquiditeit.

De meeste investeerders hebben dit uit de eerste hand ervaren: u vindt een digitaal bezit dat u leuk vindt en waarin u wilt investeren. De munt is echter slechts op een handvol beurzen verkrijgbaar. Bovendien kunt u alleen Bitcoin of Ethereum gebruiken om ervoor te handelen. Dit leidt tot een proces van soms een uur, gevuld met meerdere handmatige overschrijvingen over ten minste twee uitwisselingen.

En het illiquiditeitsprobleem betekent dat er talloze handelsparen zijn die nog niet eens beschikbaar zijn.

exchange union startpagina

Exchange Union verbindt de orderboeken van verschillende beurzen om u directe, betrouwbare transacties te bieden voor een betere prijs en een algehele verbeterde handelservaring.

In deze Exchange Union-gids behandelen we:

Hoe werkt Exchange Union?

Het Exchange Union-team beschrijft het platform als een ‘meta-uitwisseling’ omdat ze het bouwen als een laag bovenop de bestaande gecentraliseerde uitwisselingen. Het is in feite een uitwisseling van uitwisselingen. Om dit te doen, maakt het project gebruik van populaire schaaloplossingen voor de tweede laag, zoals:

  • Betaalkanalen
  • Atomaire swaps

Betalingskanalen

Betaalkanalen bieden een directe manier om digitale activa buiten de keten tussen twee partijen over te dragen. De transacties worden alleen geregistreerd op de blockchain wanneer het betaalkanaal voor het eerst wordt geopend en wanneer het wordt gesloten. U kunt het zien als het bijwerken van saldi aan beide uiteinden van het kanaal voor elke overdracht. Zodra u het betalingskanaal sluit, krijgen beide partijen hun respectieve eindsaldo.

Betaalkanalen zijn betrouwbaar – eventuele geschillen worden automatisch opgelost door middel van cryptografie. En overdrachten die ze gebruiken, worden beveiligd door de onderliggende blockchain, waardoor ze net zo betrouwbaar zijn als uitwisselingen op de blockchain zelf.

Het Lightning Network van Bitcoin en het Raiden Network van Ethereum zijn twee van de meest populaire voorbeelden van betalingskanalen.

Exchange Union maakt gebruik van Gehashte Timelock-contracten (HTLC’s) bij het verbinden van betalingskanalen tussen exchanges. Met deze contracten kan het platform XU-knooppunten opzetten als vertrouwensloze tussenpersonen om overdrachten via betalingskanalen naar meerdere partijen te routeren. Dit voorkomt dat exchanges met elke deelnemer op het netwerk betaalkanalen moeten openen. In plaats daarvan kunnen ze een route van kanalen gebruiken om transfers naar hun eindbestemming te vergemakkelijken.

Elk platform dat deelneemt aan transacties via Exchange Union moet een XU-knooppunt hebben en dit verbinden met ten minste één andere centrale voor elk digitaal activum met een betalingskanaal.

Atomic Swaps

Een vak bestaat altijd uit twee transfers via betalingskanalen. Hierdoor is er een inherent risico dat een partij zich oneerlijk gedraagt. Nadat ze hun deel van de transactie hadden ontvangen, kon de eerste partij eenvoudigweg zijn geld niet naar de andere partij overmaken. Via atomaire swaps, het is cryptografisch verzekerd dat beide kanten van de handel met succes moeten gebeuren. Dit maakt het handelen op Exchange Union veilig & onbetrouwbaar.

Atomic swaps gebruiken gemodificeerde HTLC’s om transacties via betalingskanalen mogelijk te maken. Bijvoorbeeld:

  1. Sally wil haar Litecoin inruilen voor Ethereum Classic op Exchange A.
  2. Bob wil zijn Ethereum Classic inruilen voor Litecoin op Exchange B..
  3. Exchange A stuurt het geld van Sally naar Exchange B op het Litecoin-betalingskanaal.
  4. Exchange B stuurt het geld van Bob naar Exchange A op het Ethereum Classic-betalingskanaal.
  5. De unieke HTLC garandeert dat beide kanten van het vak succesvol verlopen.

Exchange Union Trade voorbeeld

Het Lightning Network is momenteel live op Bitcoin, Litecoin en verschillende andere ketens, en omdat het Raiden Network alle ERC20-tokens ondersteunt, kun je met deze methode al een aanzienlijk aantal digitale assets ruilen..

Gedecentraliseerd orderboek

In plaats van een compleet, globaal orderboek te gebruiken, houdt elk XU-knooppunt de relevante orders op zijn eigen betaalkanalen bij. Elk knooppunt zendt vervolgens zijn lokale orderboek uit naar de andere knooppunten op het netwerk, waardoor een gedecentraliseerd systeem van orders ontstaat.

XUC-token

XUC is een ERC20-token die het Exchange Union-team voornamelijk gebruikt voor incentives op het platform.

Voor uitwisselingen

Het team zal XUC uitzenden naar alle handelaren op platforms die Exchange Union gebruiken. U kunt XUC alleen gebruiken om te betalen voor Exchange Union-services en u moet het token hebben om deel te nemen aan het netwerk. Idealiter zullen beurzen een toestroom van nieuwe handelaren zien die willen profiteren van het grotere aantal handelsparen en betere prijzen die de deelnemers aan Exchange Union bieden..

Voor handelaren

Handelaren ontvangen XUC wanneer ze bepaalde mijlpalen in het handelsvolume bereiken op het Exchange Union-netwerk. Het team heeft de mijlpaal- of beloningsnummers nog niet bepaald.

Voor serviceproviders

Node-operators krijgen XUC beloond voor het doorgeven van orders aan exchanges. Ook ontvangen personen die de hoofdketen controleren op illegale activiteiten XUC-beloningen.

Voor ontwikkelaars

Om een ​​sterke ontwikkelaarsgemeenschap op te bouwen, beloont Exchange Union ontwikkelaars die bijdragen aan de platformcodebase met XUC. U kunt ook de code bekijken en testen om XUC-betalingen te ontvangen.

Levering & Distributie

Er zijn in totaal 3.000.000.000 XUC-tokens met slechts 65.000.000 momenteel in omloop. Exchange Union heeft geen ICO gehad – een zeldzaamheid tegenwoordig. In plaats daarvan werden 60.000.000 XUC-tokens (2%) verkocht aan particuliere investeerders om het project te financieren. De verdeling is als volgt:

exchange union token distributie

Exchange Union-team & vooruitgang

Team

James Wo (CEO), Terry Culver (CSO), Mikael Wang (Chief Blockchain Architect) en Kilian Rausch (Product Director) leiden de Exchange Union het management team. Het team heeft uitgebreide blockchain-ervaring met een aantal indrukwekkende posities op hun cv.

Wo is de oprichter en voorzitter van de raad van bestuur van Digital Finance Group – ‘s werelds toonaangevende op blockchain gerichte businessgroep. Wang was formeel de CTO van BTCC en tevens Chief Solutions Architect bij Ericsson. Rausch was voorheen de PO bij Mobi, een toonaangevende digitale activaportefeuille.

Er zijn ook enkele indrukwekkende namen die het team adviseren. Brenden Eich, de maker van Javascript, Mozilla Firefox en de Brave-browser (BAT-token), is een hoofdadviseur. Andere adviseurs runnen of zijn betrokken bij populaire handelsplatforms zoals Unocoin, Ripio, OKCoin en Kraken. Dit zou veel goeds moeten voorspellen voor het team bij het integreren met uitwisselingen.

Vooruitgang

Het project staat nog relatief in de kinderschoenen – het begint in het derde kwartaal van 2017. Het team zal de technische specificaties in het tweede kwartaal van dit jaar (2018) vrijgeven en tegen het eerste kwartaal van 2019 een testnet lanceren..

Uitwisselingsvakbondsplan

Wedstrijd

Er zijn talloze blockchain-projecten die het illiquiditeitsprobleem aanpakken. Gedecentraliseerde uitwisselingsprotocollen zoals 0x en Kyber Network proberen dit probleem op te lossen door een nieuw paradigma voor uitwisselingen te bieden.

QASH is een ander soortgelijk project dat een gecombineerd orderboek van uitwisselingen over de hele wereld opbouwt in combinatie met hun in-house matching-algoritme.

Exchange Union is uniek omdat het team werkt aan integratie met reeds bestaande uitwisselingen. Het platform is ook een van de weinige die betalingskanalen gebruikt voor transacties. Gedecentraliseerde beurzen zoals 0x, EtherDelta en Kyber gebruiken atomaire swaps, maar geen betalingskanalen. Daarom zijn ze meestal langzamer en / of duurder.

Handel

Het XUC-token begon eind oktober 2017 met de handel, dus er zijn niet veel handelsgegevens om te analyseren. De prijs is turbulent geweest, variërend van een dieptepunt van ongeveer $ 2,00 (~ 0,00028 BTC) tot een maximum van meer dan $ 17,00 (~ 0,00092 BTC). Onlangs lijkt de prijs zich te hebben neergelegd in het bereik van $ 8 – $ 9.

Het zal moeilijk zijn om prijsbewegingen te voorspellen totdat het platform dichter bij de lancering is, maar er zijn een paar dingen die het kunnen beïnvloeden. De belangrijkste dingen die de prijs omhoog kunnen drijven, zijn aankondigingen van mijlpalen in de ontwikkeling en een toenemend gebruik van het netwerk.

Waar kan ik XUC kopen

Omdat het project zo jong is, heb je beperkte mogelijkheden om XUC te kopen. U kunt het token op OKEx of HitBTC pakken voor Bitcoin, Ethereum of Tether.

Als u opnieuw begint zonder geld, moet u eerst Bitcoin of Ethereum kopen op een beurs zoals Gemini.

Voor een volledige en bijgewerkte lijst met XUC-uitwisselingen, ga je naar de Exchange Union website.

Waar bewaart u XUC

Als ERC20-token is de ideale plek om uw XUC op te slaan in een portemonnee met ERC20-ondersteuning. MyEtherWallet is de meest populaire online optie.

Trezor is een geweldige hardware wallet met ERC20-ondersteuning als je geïnteresseerd bent in iets met meer beveiliging.

Gevolgtrekking

Exchange Union verbindt bestaande uitwisselingen via betalingskanalen om meer liquiditeit te brengen in het cryptocurrency-ecosysteem. Hoewel het project relatief nieuw is, hebben het team en de adviseurs erachter ruime ervaring op het gebied van blockchain.

In tegenstelling tot de meeste andere gedecentraliseerde uitwisselingsgerichte projecten, werkt Exchange Union rechtstreeks samen met gecentraliseerde uitwisselingen om hun technologie te integreren. Wees dit jaar op uw hoede terwijl het team begint met het uitbouwen van hun product en de ontwikkeling ervan. U kunt op de hoogte blijven van al het nieuws en aankondigingen van Exchange Union via hun blog.

Extra Exchange Union-bronnen

Telegram

Gitter (Alleen ontwikkelaars)

Twitter

Facebook