Wat is Hshare & Hcash? Een kijkje in de klimmunt

Hshare is een waardetoken vóór de lancering met een 1: 1-inruil voor Hcash wanneer het wordt gelanceerd.

Hcash is een nieuwe cryptocurrency die is ontworpen om waardeoverdracht tussen blockchains en tussen blockchains en blockless cryptocurrencies mogelijk te maken. Bovendien ondersteunt Hcash privétransacties, DAO-beheer en kwantumweerstand.

Vanaf november 2017 handelt Hshare op de 14e plaats CoinMarketCap met een totale waardering van $ 853 miljoen (zie hierboven voor de huidige prijs en rang). Sinds Hshare in de top 20 van cryptocurrencies is opgenomen, hebben veel investeerders en cryptoliefhebbers vragen gehad over de technologie, het potentieel en de legitimiteit ervan..

Terwijl sommigen de voordelen van transacties tussen blockchains als een enorm voordeel voor deze cryptocurrency beschouwen, zijn anderen sceptisch over het vermogen van het Hcash-team om zo’n enorme technologische uitdaging aan te gaan, en zij zijn van mening dat Hshare overgewaardeerd is..

Het Hcash-team is gevestigd in China en Australië. Hoewel ze een aantal indrukwekkende universitaire ondersteuning en advies hebben, is het grootste deel van het kernontwikkelingsteam onbekend in de cryptogemeenschap. Het is onduidelijk wat de sterke punten en eerdere ervaring van dit team zijn.

In dit artikel gaan we kijken naar wat Hcash is, hoe het zal werken en de tijdlijn voor de lancering. We gaan ook in op enkele van de kritiek die Hcash heeft ontvangen in deze vroege fase vóór de lancering. Hoewel deze gids bedoeld is als een solide inleiding, is het geenszins een volledige analyse. U zult willen lezen Het witboek van Hcash en andere relevante bronnen van de industrie voordat u beslissingen neemt over de technologie.

Hcash werkt met blok- en blokloze cryptocurrencies

Valuta’s zoals Bitcoin en Ethereum werken op de blockchain en gebruiken mijnbouw om een ​​reeks blokken te maken die hun individuele transactiegrootboeken bevatten. De Bitcoin-blockchain kan echter niet praten met de Ethereum-blockchain. Als u waarde tussen de twee wilt overdragen, moet u een omruilservice gebruiken. Naarmate het aantal onafhankelijke blockchains blijft toenemen, groeit het probleem van waardeoverdracht tussen blockchains.

Gerichte acyclische grafiek

Het probleem wordt nog ingewikkelder als je nadenkt over nieuwe valuta’s zoals IOTA en Byteball die helemaal geen blockchain gebruiken. In plaats daarvan implementeren ze gerichte acyclische grafieken (DAG) -cryptografie om een ​​web van transacties te creëren die elkaar verifiëren.

Wisseldiensten zijn problematisch omdat ze traag kunnen zijn, kosten in rekening kunnen brengen en gecentraliseerde instellingen zijn. Blockchain-valuta’s zijn ontworpen om een ​​alternatief te bieden voor bankieren met lage kosten en zonder centrale autoriteit. Elke keer dat u tussen blockchains moet overstappen, komt u echter dezelfde problemen tegen met betrekking tot kosten, snelheid en centrale autoriteit als bij een bank..

Hcash probeert dit probleem op te lossen door te opereren als een zijketen voor blockchain- en DAG-valuta’s. Hcash zal twee gelijktijdige netwerken ontwikkelen: een die op blockchain is gebaseerd en een andere die DAG gebruikt. Die netwerken bieden adressen die compatibel zijn met andere gangbare cryptocurrencies, zodat u verschillende valuta’s in uw Hcash-portemonnee kunt verzenden en ontvangen..

Openbare en privéadressen

Aangezien Hcash een zijketen wil zijn voor veel verschillende cryptocurrencies, inclusief privacymunten, zal het privacyfuncties moeten implementeren om te maskeren hoe gebruikers hun geld verplaatsen. Om dit probleem aan te pakken, komt Hcash met twee soorten wallets: wit en zwart. Hoewel de witte adressen publiekelijk zichtbaar zijn, blijven de zwarte adressen privé.

Om deze privacy te bereiken, zal Hcash zero-knowledge proofs implementeren. Dit systeem, zoals bewezen op de blockchain van Zcash, omvat het maskeren van de identiteit van de afzender en ontvanger door het gebruik van geavanceerde cryptografie om transacties te verifiëren zonder informatie over de transactie met mijnwerkers te delen. Als gevolg hiervan bevatten blockchains die zero-knowledge proofs implementeren geen identificeerbare gebruikersinformatie.

Aangezien Hcash nog niet is gelanceerd, valt nog te bezien hoe goed het ontwikkelingsteam privacy kan implementeren op zoveel verschillende netwerkverbindingen. Privacy is absoluut een van de grootste technische uitdagingen waarmee de Hcash-ontwikkelaars worden geconfronteerd, aangezien het beschermen van gebruikersgegevens steeds moeilijker wordt in het licht van aanvallers met geavanceerde hardware en codeervaardigheden.

Kwantumweerstand

Over geavanceerde hardware gesproken, quantum computing heeft het potentieel om de cryptocurrency-wereld op een slechte manier omver te werpen. Kwantumcomputers zouden onze huidige rekenkracht op klassieke machines ver kunnen overtreffen, omdat het, in tegenstelling tot de huidige computers, mogelijk is dat ze in andere staten dan “0” of “1” bestaan.

kwantumcomputerchip

Quantum computing-chip van D-Wave Systems, Inc. – Creative Commons

Moderne cryptografie is gebaseerd op een koppeling tussen openbare en privésleutels. Voor cryptocurrencies betekent dit dat mensen geld naar uw openbare adres kunnen sturen, maar alleen u kunt uitgaven vanaf dat adres autoriseren met uw privésleutel. Het is momenteel ongelooflijk moeilijk om de relatie tussen een openbare en privésleutel te berekenen.

Volgens Lamont Wood, het zou een aanvaller 10,79 biljoen jaar kosten om de relatie tussen sleutels op een 128-bits encryptie te ontdekken. Als aanvallers echter met succes een computer hebben ontwikkeld die exponentieel krachtiger is dan onze huidige computers, kan die computer mogelijk dezelfde 128-bits codering binnen zes maanden decoderen..

Terwijl de meeste experts dat beamen kwantumcomputers is nog ver weg, de Hcash-ontwikkelaars nemen geen enkel risico. Ze hebben gespecificeerd dat kwantumweerstand vanaf het begin in de code van Hcash wordt ingebouwd. Kwantumbestendige grootboeken gebruiken nieuwe transactiehandtekeningen en iteratieve hashes om ervoor te zorgen dat kwantumcomputers, wanneer ze worden ontwikkeld, geen ongepaste invloed krijgen op het netwerk van Hcash.

Hybride proof of work & bewijs van inzet voor DAO-governance

De meeste blockchains gebruiken proof of work (PoW) of proof of stake (PoS) om transacties te verifiëren en nieuwe blokken te maken. Als bewijs van werk strijdt een groep mijnwerkers om een ​​cryptografische puzzel op te lossen die het blok op zijn plaats in de ketting vastzet. Om de puzzel op te lossen moet je veel rekenkracht inbrengen, maar als je hem oplost, win je een beloning.

Als bewijs van inzet kijkt het systeem naar iedereen die een deel van de valuta bezit en hoeveel ze bezitten. Op basis van hun inzet selecteert het netwerk willekeurig iemand als verificateur voor een nieuw blok; mensen die meer van de munt bezitten, worden eerder gekozen. De verificateur compileert de transacties en verzegelt het blok, en de rest van het netwerk inspecteert het. Als het blok eerlijk is, krijgt de verificateur een kleine beloning. Als het blok frauduleus is, verliest de verificateur alle munten die hij op die blockchain bezit.

Hcash stelt een hybride PoW / PoS-systeem dat maximaliseert gebruikersbetrokkenheid en rekenkracht op het netwerk. PoW stimuleert miners om rekenkracht bij te dragen, terwijl PoS de gemiddelde gebruiker stimuleert om betrokken te blijven.

Hcash is van plan dit systeem te gebruiken om stemmen mogelijk te maken, waardoor een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO) ontstaat die Hcash bestuurt.

Het stemrecht van gebruikers zal gebaseerd zijn op hun aandeel (aandeel in het totale Hcash-aanbod) en op hun werk (rekenkracht bijgedragen aan het netwerk). Deze scheiding tussen PoW en PoS biedt interessante tegengewichten en potentiële voordelen. De technologie is echter nieuw en enigszins ongetest buiten het gebruik ervan op de Decred blockchain.

Kritiek: fouten, GitHub, Reddit en LinkedIn

Hcash is het doelwit van aanzienlijke kritiek sinds CoinMarketCap naar de topposities is geklommen. Een Reddit-thread ging zelfs zo ver om Hcash een oplichtingsmunt te noemen, met een team dat nooit van plan is de technologie te bouwen die ze in hun whitepaper hebben beschreven. Het Hcash-witboek zelf is erg generiek en beschrijft bestaande technologieën, maar geeft niet duidelijk aan hoe die technologieën in een samenhangend systeem zouden worden geïmplementeerd.

hcash github

Een andere kritiek is dat Hcash niet bijzonder actief in ontwikkeling lijkt te zijn. De Hcash Github heeft in de afgelopen vijf maanden slechts 17 commits van één bijdrager gezien. Hoewel de ontwikkeling mogelijk offline of elders plaatsvindt, is GitHub de standaard voor open source-projecten zoals deze, en het is vreemd om zo weinig activiteit te zien.

hcash subreddit

Bovendien zorgen nieuwe cryptocurrencies met groeiende belangstelling meestal voor levendige forums voor debat. Reddit is de meest voorkomende plaats waar dit gebeurt. Echter, De subreddit van Hcash is overwegend stil, met slechts vijf berichten en het meest recente bericht meer dan een week oud. Het is ook vreemd dat het kernteam geen LinkedIn-accounts heeft en gebruikersgeschiedenis mist op andere veelgebruikte sociale media.

Deze problemen kunnen een gevolg zijn van het feit dat het team in China is gevestigd, waar de toegang tot sommige van deze websites beperkt is. Als ik Chinees sprak, zou ik misschien meer bronnen kunnen vinden over het kernteam. Voor een munt met een marktkapitalisatie van meer dan $ 800.000 is het internet echter opmerkelijk stil als het gaat om Hcash-discussie en verificatie van de inloggegevens van het team..

Gevolgtrekking

Zoals de meeste nieuwe cryptocurrencies, heeft Hcash een veelbelovende visie op een toekomst waarin blockchains met elkaar verbonden zijn en waarde gemakkelijk kan worden overgedragen tussen platforms. De waarde van Hcash komt uiteindelijk neer op de implementatie.

Op dit moment is het niet helemaal duidelijk hoe het ontwikkelingsteam zal doorgaan en welke vooruitgang het heeft geboekt.