Identiteitsbeheer is het vermogen van individuen en / of bedrijven om op het juiste moment en om de juiste redenen toegang te krijgen tot de juiste bronnen. Digitaal leven wordt de norm en niet de uitzondering. Een onderzoek die eerder dit jaar werd uitgevoerd, schetste een toename van identiteitsfraude met ongeveer acht procent sinds 2017. Oplichters blijven profiteren omdat in diezelfde periode naar schatting $ 17 miljard aan fondsen werd gestolen van nietsvermoedende slachtoffers.

Identiteitsfraude is geen nieuw fenomeen. In feite bestaat het al een hele tijd, maar het was veel moeilijker om weg te komen met een paar honderd jaar geleden. De digitalisering van het moderne leven heeft ons veel gemakken gebracht en de bedriegers veel meer doelen tegelijk gegeven. Tegenwoordig kunnen fraudeurs ingewikkelde nadelen trekken met een internetverbinding. Identiteitsbeheer evolueert om deze nieuwe uitdagingen het hoofd te bieden.

Het veranderende gezicht van identiteitsbeheer

Een naam een ​​gezicht geven

Het internet luidde een nieuwe manier in van interactie met diensten van over de hele wereld. Hoewel dat het zeker een stuk handiger en efficiënter maakt om zaken te doen, introduceerde het ook een groot probleem in de vergelijking: anonimiteit. Handel is de ruggengraat van elke welvarende samenleving. Hoe kunnen we in een online wereld zien of de andere persoon met wie we handelen, daadwerkelijk is wie hij zegt te zijn?

Dit is het doel van identiteitsbeheer, om een ​​gezicht nauwkeurig aan een naam te koppelen. Zeventien miljard dollar is een groot deel van de verandering. Het is geen wonder dat er een hele reeks oplossingen naar voren komt om het groeiende probleem aan te pakken. Aangezien de meeste problemen waarmee we worden geconfronteerd van digitale aard zijn, valt dit onder de bredere categorie IT-beveiliging. Veel van de tools die vandaag tot onze beschikking staan, zijn daarom ook digitaal van aard. Netwerkprotocollen, digitale certificaten en wachtwoorden zijn er een paar die u waarschijnlijk kent. Cryptografie en blockchain winnen natuurlijk ook aan kracht.

Bedrijven en overheden bouwen tegenwoordig technische oplossingen die verificatie vanuit het comfort van uw eigen huis mogelijk maken. Dit is handig, probleemloos en kostenbesparend. Waarom uren in de rij staan ​​met verspild papier als een smartphone het lukt?

Vaardigheden van de nieuwe grens

De digitale impact op ons leven is zo uitgesproken dat non-profitorganisaties en bedrijven opduiken om ons te leren over de gevaren en verantwoordelijkheden waarmee we worden geconfronteerd. Denktanks zoals de DQ Instituut zijn uitsluitend gewijd aan onderwijs op het gebied van digitale intelligentie.

Sommige vaardigheden die nodig zijn om de digitale grens te navigeren. Afbeelding met dank aan Mulhallsue. Identiteitsbeheer

Sommige vaardigheden die nodig zijn om de digitale grens te navigeren. Afbeelding met dank aan Mulhallsue.

Millennials en de volgende generaties groeien op in een verbonden wereld. Hun uitdagingen zijn heel anders dan de rest van ons die het over jaren krijgen. Digitaal identiteitsbeheer speelt een sleutelrol bij het navigeren op de nieuwe digitale grens.

De donkere kant

Als je al een tijdje in de crypto-ruimte zit, is de kans groot dat je al te maken hebt gehad met een van deze moderne verificatiesystemen. De meeste uitwisselingen hebben ze nodig. Sommige bedrijven doen het blijkbaar redelijk goed om ervoor te zorgen dat alleen u toegang heeft tot uw middelen. Anderen zijn daarentegen een bron van publieke bezorgdheid.

Het lijkt tegenwoordig onmogelijk om een ​​paar weken te gaan zonder te horen dat er weer een datalek is van een groot bedrijf. Marriott Hotels was onlangs aangeklaagd slechts twee uur nadat ze een datalek hadden aangekondigd waarbij 500 miljoen van hun klanten betrokken waren. Koppel dit aan grote incidenten in 2018 bij technologiegiganten als Google en Facebook en er blijft een simpele vraag over. Wie moet identiteitsbeheersystemen uitvoeren? Bedrijven doen het niet zo goed, ondanks hun middelen en infrastructuur.

Een ander verontrustend voorbeeld bestaat in China. In een zeer controversiële stap voert de regering een griezelig sociaal kredietsysteem dat zijn burgers rangschikt op basis van hun gedrag. Zou dit de weg kunnen effenen voor nieuwe onderdrukkende vormen van censuur? Het is niet ondenkbaar dat de overheid gewoon een schakelaar omdraait en je bestaat niet meer (digitaal natuurlijk). Overheidssystemen zijn meestal niet bidirectioneel. Toegang eisen tot de persoonlijke gegevens van anderen en die van jou geheim houden, is een recept voor corruptie en misbruik.

Identiteit meme

Het is echter niet allemaal somberheid en onheil. Dergelijke systemen kunnen heel goed van pas komen als ze correct worden geïmplementeerd. Neem bijvoorbeeld een geval waarin zich een natuurramp heeft voorgedaan. Het vinden van uw dierbaren (die werden geëvacueerd) zou waarschijnlijk een veel eenvoudiger proces zijn met digitale identiteitsoplossingen. In de meeste gevallen wegen de risico’s gewoonweg op tegen de voordelen. Tenzij we het proces natuurlijk kunnen decentraliseren. Oh, er is een oplossing die u zegt?

Wat kan blockchain voor de partij betekenen?

Nou, blockchain introduceert een paar belangrijke kwaliteiten die ontbreken in veel van de systemen die we vandaag hebben. Namelijk onder meer decentralisatie, onveranderlijkheid en cryptografie met openbare sleutels. Cryptografie bestaat al geruime tijd. Maar pas sinds Bitcoin op het toneel verscheen, hebben we geprofiteerd van het potentieel voor veilige identiteitscommunicatie via peer-to-peer-netwerken..

Kijk bijvoorbeeld eens naar Civic, dat van plan is om gebruikersnamen en wachtwoorden helemaal af te schaffen. Civic is van plan om biometrische gegevens (vingerafdrukken en misschien ooit oogscans) te gebruiken om gebruikers te verifiëren op basis van hun blockchain-gegevens. Die gegevens zijn onveranderlijk of onveranderlijk. Met andere woorden, het kan niet worden gemanipuleerd door hackers of onderdrukkende autoriteiten die willen profiteren van uw gegevens.

Dat is sowieso de theorie. Blockchain-identiteitsbeheersystemen bevinden zich nog in de vroege ontwikkeling. Er is nog veel te bewijzen en we krijgen mogelijk pas validatie als die fraudeaantallen aanzienlijk beginnen te dalen. Ondertussen loont het de moeite om jezelf te informeren over de manieren van online uitwisseling. Uw digitale identiteit hangt ervan af.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me