Wat is Loopring?

Loopring is een gedecentraliseerd uitwisselingsprotocol en een “geautomatiseerd uitvoeringssysteem” gebouwd op Ethereum waarmee gebruikers activa kunnen verhandelen via beurzen. Het is geen gedecentraliseerde centrale. Het vergemakkelijkt eerder gedecentraliseerde uitwisseling door middel van ring-sharing en orderafstemming.

Er zijn veel nieuwe buzz-woorden om op in te spelen, maar we zullen de buzz een beetje later verwijderen. Voor nu is het belangrijk om te begrijpen dat Loopring alle bestellingen die naar zijn netwerk worden verzonden, samenvoegt en deze bestellingen uitvoert via de orderboeken van meerdere beurzen. Zowel gedecentraliseerde als gecentraliseerde beurzen zullen Loopring kunnen implementeren, waardoor de beurzen toegang krijgen tot cross blockchain en cross exchange liquiditeit en beleggers toegang krijgen tot de beste prijzen die beschikbaar zijn op de bredere markt. Bovendien is Loopring blockchain-agnostisch, wat betekent dat elk platform dat slimme contracten gebruikt (bijv.NeO, Ethereum, Qtum) kan worden geïntegreerd met Loopring.

Nu we de basis hebben besproken, kunnen we hierop voortbouwen voor een meer gedetailleerd begrip.

Hoe het werkt

Bij gebruik van Loopring hoeven traders nooit geld op een beurs te storten om te beginnen met handelen. Zelfs met gedecentraliseerde uitwisselingen zoals Ether Delta, IDex of Bitshares, zou u uw geld op het platform moeten storten, meestal via een Ethereum smart contract. Maar met Loopring blijft het geld altijd in de portemonnee van gebruikers en wordt het nooit vergrendeld door bestellingen. Dit geeft u volledige autonomie over uw geld tijdens het handelen, waardoor u een order kunt annuleren, inkorten of verhogen voordat deze wordt uitgevoerd. U kunt zelfs geld uit uw portemonnee halen nadat u een bestelling heeft geplaatst, hoewel dit van invloed zou zijn op uw uiteindelijke bestelling, aangezien de ringminers van het protocol op de hoogte worden gebracht van het saldo van de portemonnee voordat ze bestellingen matchen..

Nu we het toch over ringminers hebben, laten we eens kijken naar de anatomie van een uitwisseling over het Loopring-protocol.lrcprocess

Een bestelling plaatsen

Als u klaar bent om te ruilen, dient u een order in via het loopring.io portemonnee door u af te melden met uw privésleutel. Deze bestelling zou vervolgens worden verzonden naar zowel slimme contracten op het Loopring-netwerk als een reeks off-chain relay-knooppunten. De slimme contracten zorgen ervoor dat, wanneer uw bestelling wordt gematcht, het geld in uw portemonnee wordt ingewisseld voor de verhandelde munten, en de off-chain relais zijn verantwoordelijk voor het bijhouden van een orderboek en het verzenden van deze bestellingen naar ringminers..

Ring mijnwerkers

Ringminers zorgen ervoor dat orders kunnen worden gevuld (of gedeeltelijk gevuld) door middel van orderringen totdat de gewenste transacties voor alle betrokken partijen zijn afgerond. Als compensatie voor deze service kunnen ringminers een vergoeding ontvangen in LRC (Loopring’s token) of een split-marge op het uiteindelijke aankoopbedrag van een bestelling. Als u bijvoorbeeld 1 ETH voor 10 NEO wilde ruilen, maar de ringminister vond een transactie voor 11 NEO, dan kon hij een deel van deze marge met u delen, of hij kon ervoor kiezen om de LRC-vergoeding te nemen die werd opgegeven toen de bestelling werd verzonden. Dit zorgt ervoor dat mijnwerkers eerlijk worden betaald voor het vinden van de beste wisselkoersen voor handelaren, en het stelt handelaren in staat om de grootste waar voor hun geld te krijgen – theoretisch zou dit ook arbitragemogelijkheden verminderen, aangezien de beste handelswaarde inherent wordt aangeboden via het protocol..

vergoedingen

Een transactie regelen

Zodra een bestelring is voltooid, evalueren de slimme contracten van Loopring de bestellingen om er zeker van te zijn dat ze kunnen worden uitgevoerd. Als alles klopt, dragen de slimme contracten munten over aan hun respectievelijke ontvangers. Dit proces is atomair en vindt plaats van portemonnee tot portemonnee.

Ringen bestellen en bestellingen delen

Beide functies scheiden Loopring van andere gedecentraliseerde uitwisselingsplatforms. Een orderring maakt ring-matching mogelijk, een proces waarbij een reeks transacties aan elkaar worden geregen om elkaars orders uit te voeren. Bovendien, als een bestelling niet kan worden voltooid met een enkele transactie, maakt het delen van bestellingen het mogelijk om deze bestelling op te splitsen in deelorders totdat het oorspronkelijke bestelbedrag volledig is vervuld..

Enige hulp van onze hypothetische vrijwilligers kan deze praktijken beter demonstreren in actie. Molly, Angela en Carl willen allemaal een transactie uitvoeren op het Loopring-netwerk. Molly wil 2 OMG ruilen voor 10 ARK, Angela wil 21 EOS ruilen voor 1,5 OMG en Carl wil 20 ARK ruilen voor 40 EOS. Door middel van ringmatching vormden ringminers deze ontwrichte orders in één enkele orderring, waarin Molly haar OMG aan Angela zou verhandelen, Angela haar EOS aan Carl zou verhandelen en Carl zijn ARK aan Molly zou verhandelen. Nadat deze ringbestelling is goedgekeurd via de slimme contracten van Loopring, ontvangt iedereen zijn gewilde munten en is iedereen blij.

Slechts één probleem: niet ieders bestelling is voltooid. Molly ontving haar 10 ARK maar heeft nog steeds 0,5 OMG over en Carl moet nog 10 ARK ruilen voor 19 EOS – alleen Angela liep weg met haar bestelling volledig gevuld. Dankzij het delen van bestellingen door Loopring zou dit echter geen probleem zijn. De restanten zouden vervolgens worden verwerkt in een andere bestelring totdat elke deelbestelling optelde tot een voltooide bestelling.

Loopring’s Team en wat komen gaat

De oprichter van Loopring, Daniel Wang, leidde in 2014 een gecentraliseerde beurs genaamd Coin Port. “In die tijd,” vertelde hij Coin Central in een interview, “[was ik] aan het proberen om de problemen van gecentraliseerde uitwisselingen op te lossen, en toen realiseerde ik me dat het niet mogelijk is. Die problemen zijn inherent aan het gecentraliseerde uitwisselingsmodel. ” Zo begon hij te conceptualiseren wat Loopring zou worden. In het verleden bekleedde hij ook een functie als Google Tech Lead en was hij medeoprichter en VP van Yunrang Technology.

Jay Zhou, CMO van Loopring, was voorheen in dienst van Ernst and Young, hielp met het oprichten van SJ Consulting en werkte vroeger bij de afdeling Risk Operations van PayPal.

Johnston Chen, COO van het project, heeft gewerkt als Chief Information Officer bij 3NOD.

lrcteam

Wat de routekaart van Loopring betreft, 2018 maakt zich op om een ​​actief jaar te worden voor de implementatie en uitbreiding van het protocol. Onder andere mijlpalen op de roadmap, het Loopring-team heeft het volgende op hun rol voor 2018:

  • ERC223-ondersteuning en hybride handel met deze tokens en ERC20-tokens
  • Release van mobiele portemonnees voor iOS en Android
  • Implementatie van gedecentraliseerd bestuur
  • Implementeren met extra blockchains (NEO en Qtum)

Het laatste bulletpoint is een integrale zet voor Loopring om echt een cross-blockhain-protocol te worden. Integratie met NEO en Qtum maakt cross-chain trading mogelijk, maar hiervoor zijn twee nieuwe tokens nodig (LRN voor NEO, LRQ voor Qtum).

Wedstrijd

Het is duidelijk dat Loopring het gebied van gecentraliseerde en gedecentraliseerde uitwisselingen betreedt, en aan de oppervlakte lijkt Loopring hierdoor een stevige concurrentie te hebben. Maar eigenlijk wil Loopring met deze beurzen implementeren om hen – en wisselaars – van de broodnodige liquiditeit te voorzien.

Op het gebied van gedecentraliseerde uitwisselingsplatforms zijn er een paar crypto’s die op hetzelfde doelwit schieten. 0x is er een die in je opkomt, maar het verschil zit hem in het feit dat het iedereen in staat stelt een knooppunt als een gedecentraliseerde centrale te runnen. Net als Loopring worden orders off-chain verwerkt en worden alle transacties afgewikkeld via chain, maar in tegenstelling tot Loopring trekt het niet uit meerdere beurzen, aangezien alle liquiditeit afkomstig is van beurzen die zijn opgezet op het platform van 0x..

Andere concurrenten zijn onder meer Bancor, Blocknet en Kyber Network. Bancor en Kyber Network bieden orderafstemming en liquiditeitspools om ervoor te zorgen dat transacties worden nagekomen via slimme blockchain-contracten, terwijl Blocknet dezelfde diensten alleen aanbiedt via ordermatching. Geen van deze biedt echter de ringopdrachten die ringmatching creëert volgens het protocol van Loopring.

Handelsgeschiedenis

Op het moment van schrijven neemt alles een kick in de broekzak, en Loopring is geen uitzondering.

lrcchart

Op 9 januari kende het een hoogste punt ooit van $ 2,19 en op dit moment staat het op de 52e plaats op de Coin Market Cap.

Waar te koop, waar te bewaren

Loopring staat vermeld op een handvol uitwisselingen, maar het grootste deel van het volume komt via Binance, OKEx en Gate.io. Alle drie bieden BTC- en ETH-handelsparen aan, terwijl OKEx en Gate.io ook USDT-paren aanbieden.

Als je eenmaal wat LRC hebt gekocht – als je dat wil, kun je ofwel naar loopring.io gaan om de officiële portemonnee te gebruiken en te beginnen met uitwisselen, of je kunt hem in een ERC20-compatibele portemonnee bewaren.

Laatste gedachten

Er zijn een paar belangrijke afhaalrestaurants van Loopring die het onderscheiden van gedecentraliseerde uitwisselingen en andere gedecentraliseerde uitwisselingsprotocollen. Om te beginnen probeert het niet om DEX’s en gecentraliseerde uitwisselingen te verslaan, het probeert er verbinding mee te maken. Dit heeft het potentieel om de liquiditeit te vergroten op alle markten die Loopring implementeren, en het zou mogelijk arbitrage kunnen neutraliseren dankzij het matchen van orders tegen de laagste prijs..

Bovendien scheiden ringbestellingen Loopring van andere gedecentraliseerde uitwisselingsprotocollen. Ring-matching zou de liquiditeit nog verder kunnen verhogen, omdat het betekent dat drie of meer orders aan elkaar kunnen worden gekoppeld om meerdere transacties tegelijk uit te voeren. Het delen van orders biedt ook voordelen ten opzichte van traditionele modellen voor het matchen van orders, waardoor er flexibeler kan worden gehandeld.

Flexibiliteit lijkt de MO van Loopring te zijn. Het is blockchain-agnostisch (zolang die blockchain slimme contracten ondersteunt), kan worden gebruikt door gedecentraliseerde en gecentraliseerde uitwisselingen en kan een enkele bestelling via meerdere wegen vervullen. Gedecentraliseerde uitwisselingen zullen in de toekomst waarschijnlijk populairder worden naarmate ze hun gebruikerservaring verbeteren. Als dit het geval blijkt te zijn, hopen we dat deze gids (en andere soortgelijke) u op de hoogte zal houden van deze gedecentraliseerde oplossingen terwijl we een nieuw tijdperk van cryptocurrency-handel binnengaan..

Aanvullende bronnen:

Website

Middelgrote blog