Wat is MediBloc? Een gids voor beginners

Wordt u het beu om uw medische geschiedenis keer op keer op te schrijven of elke keer dat u naar een nieuwe arts gaat dezelfde medische onderzoeken af ​​te leggen? Gevreesde ervaringen als deze benadrukken enkele van de problemen waarmee de gezondheidszorg wordt geconfronteerd. Helaas zijn er maar weinig echte oplossingen.

Een belangrijk punt zijn wetten, zoals de Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPAA), die de centralisatie van medische dossiers mogelijk maken en het delen van die gegevens verbieden. Zonder een duidelijke kennis te hebben van de gezondheidstoestand van een patiënt vanwege de vaak beperkte toegang tot hun privégegevens, kunnen degenen die patiënten helpen (bijv. Artsen, medische hulpverleners, onderzoekers) geen eersteklas zorg verlenen. Dit is waar MediBloc van pas komt. Het team achter het project garandeert dat het platform volledig compatibel is met HIPAA.

MediBloc volgt een open-source protocol en omschrijft zichzelf als een “gedecentraliseerd ecosysteem voor gezondheidsinformatie gebouwd op blockchain-technologie voor patiënten, zorgverleners en onderzoekers.” Het blockchain-platform stelt het in staat om alles wat rond uw gezondheidswereld draait, zoals doktersbezoeken en het registreren van updates, te volgen en vast te leggen. Door de volledige medische geschiedenis van een patiënt in één beknopt formaat te verzamelen, kan betrouwbare, versnelde patiëntenzorg plaatsvinden en kunnen individuen de leiding krijgen over het verspreiden van hun eigen dossiers.

Bovendien zal de eigen valuta MediBloc (MED) het delen van inhoud van records vergemakkelijken via een beloningssysteem. Zowel patiënten als zorgverleners zullen worden gecompenseerd voor hun bijdragen aan het ecosysteem, en patiënten zullen de tokens kunnen gebruiken om routinematige medische transacties te initiëren (bijv. & verzekeringsuitkeringen) met degenen die samenwerken met Medibloc.

Belangrijkste kenmerken van MediBloc

Het belangrijkste doel van MediBloc is om gezondheidsgegevens toegankelijker te maken en tegelijkertijd de inhoud van medische informatie te stimuleren met het oog op wetenschappelijke vooruitgang. Enkele belangrijke kenmerken zijn:

  • Herverdeling van gegevenseigendom: MediBloc geeft patiëntgegevens weer in handen van patiënten en laat eigenaren van gegevens beslissen wie de documenten mag inzien.
  • Data verliesfraudepreventie: Er wordt een back-up van de gegevens gemaakt en alleen betrouwbare zorgfilialen hebben toegang om de gegevens te bewerken. Aangezien wijzigingen van gegevens transparant zijn voor alle gebruikers op de blockchain, zijn onethische aanpassingen hoogst onwaarschijnlijk.
  • Het ERC20 MED-tokenbeloningssysteem: Dit moedigt gegevenseigenaren aan om bij te dragen aan het data-ecosysteem door middel van winstemancipatie.
  • Wereldwijde data-interoperabiliteit: Wereldwijde uitwisseling van real-time informatie tussen de medische gemeenschap zal de medische vooruitgang stimuleren en onnodige herhaling van gegevens verminderen. Medisch personeel hoeft niet te wachten op bijgewerkte informatie, waardoor u uiteindelijk gestroomlijnde zorg krijgt met een grotere kans op een juiste diagnose.
  • Veiligheid: Het gebruikte blockchain-protocol biedt verbeterde veiligheidsmaatregelen om datahacks af te weren.

Als we kijken naar het onderwerp beveiliging, realiseren mensen zich vaak niet hoe kwetsbaar het huidige systeem is voor externe hacks (die momenteel in opkomst zijn). Zoals vermeld in Chicagobusiness.com, “Tegen 2024 zullen de gezondheidsgegevens van iedereen in de VS in gevaar zijn gekomen als de online diefstal in het huidige tempo blijft toenemen”. Dergelijke inbreuken zijn verwoestend duur voor de medische industrie. Alleen al in de VS., Inbreuken op de gezondheidszorg bedragen ongeveer $ 6 miljard per jaar in verliezen.

Hoe werkt MediBloc?

Het platform is een gedecentraliseerde app (DApp) geformuleerd op de Ethereum Virtual Machine (EVM). Zoals te zien is in de onderstaande afbeelding, vormen drie lagen de algemene structuur van het platform: Core, Service en Application. In de drie lagen heeft de informatie die wordt bewaard betrekking op persoonlijke informatie, medische gegevens en MED-account (gebruikers, providers, onderzoekers) saldo.

medibloc-lagen

  1. MediBloc Core: Omdat blockchain-opslag beperkt is, biedt de Core-laag extra opslag om verlies van zorggegevens tegen te gaan.
  2. MediBloc-service: Met behulp van Smart Contract-technologie verbindt deze laag de Apps-laag met de Core-laag en zorgt voor “gegevensinvoer / -uitvoer via verbinding met de Core-laag”.
  3. MediBloc-applicatie: Deze laag stelt mensen in staat om verschillende applicaties (bijv. Mobiele applicaties) te gebruiken om toegang te krijgen tot de informatie en deze te beheren.

medibloc-tokens

Het platform gebruikt de Medi Point-systeem (MP), een op punten gebaseerd systeem dat de gebruikersparticipatie meet. Om een ​​hogere MP te behalen, kan men deze aanschaffen bij MED of bijdragen aan het datanetwerk. Nadat je MP’s hebt verzameld en drie maanden hebt gewacht, kun je je MP converteren naar MED. Zoals eerder vermeld, kan het MED-token worden gebruikt bij medische transacties zoals verzekeringsuitkeringen. In tegenstelling tot MED-tokens, worden MP’s gebruikt in het verificatieproces en zullen ze het platform niet verlaten.

Voor meer informatie over de technologie achter MediBloc, verwijzen wij u naar het wit papier.

Over MediBloc

Volgens de missie van MediBloc zal het “de toegang tot en de beleving van de gezondheidszorg verbeteren door de waarde van persoonlijke gezondheidsgegevens te herverdelen, waardoor de wereldwijde verschuiving naar decentralisatie van privé-informatie wordt versneld”. Opgericht in Seoul, Zuid-Korea in 2017 door een team van artsen en ontwikkelaars, is het een particulier bedrijf dat momenteel 10 teamleden en 10 adviseurs op de lijst heeft staan. Officiële Pagina.

Mede-oprichters Dr. Allen Wookyun Kho (voormalig hoofdsoftware-engineer bij Samsung) en Dr. Eunsol Lee brengen jarenlange medische en technische expertise naar het bedrijf door tegelijkertijd gecertificeerde artsen en software-ingenieurs te zijn. Om op de hoogte te blijven van de projectupdates, kun je de teamofficial volgen GitHub.

medibloc team

MediBloc muntenvoorraad

MediBloc verdeelde 20% van zijn tokens aan het oprichtende team, 10% aan adviseurs / vroege investeerders, 12% aan bedrijfsontwikkeling, 8% aan onderzoek en 50% aan deelnemers aan het “token generation-evenement” (tokenverkoop).

medibloc-tokenstatistieken

Tijdens de crowd-sale kondigde MediBloc de uitgifte aan van 10 miljard MED, waarbij alle tokens die overbleven na de verkoop moesten worden verbrand. Momenteel heeft MediBloc een totale tokenvoorraad van ongeveer 4 miljard MED, met 2.966.384.100 MED (de totale hoeveelheid verkochte MED) in omloop. Uitgelegd in MediBloc’s blogpost, de reden voor het verbranden van resterende munten was om twee redenen:

“1. Het MediBloc-team wil alleen het benodigde aantal tokens bezitten waarmee het team door kan gaan naar de volgende stap en verantwoordelijk en aansprakelijk is voor de MediBloc-gemeenschap en het ecosysteem.

2. Het MediBloc-team wil de tokenwaarde beschermen en handelen in het beste belang van de deelnemers aan de tokenverkoop. “

MediBloc handelsgeschiedenis

Volgens CoinMarketCap begon MED op 22 december 2017 te handelen voor ongeveer $ 0,02 en bereikte ATH’s van bijna $ 0,35 op 10 januari 2018. Op het moment van schrijven schommelt de prijs van MED rond $ 0,08, een scherpe daling die gaat samen met de huidige bearish trend van de algehele cryptocurrency-markt.

Naarmate het gebruikersbestand van het MediBloc-platform groeit, zou de waarde van MED moeten stijgen, wat leidt tot een prijsstijging. Zoals bij alle cryptocurrencies, kunnen andere factoren, zoals de algemene trend van de markt, deze groei belemmeren.

medibloc trading

Waar kunt u MediBloc kopen?

Slechts twee beurzen ondersteunen momenteel de handel in MediBloc – Coinrail en Gate.io. Nieuwe gebruikers kunnen BTC- of ETH-munten kopen op sites die creditcardaankopen mogelijk maken, zoals Bitstamp of Coinbase, en deze vervolgens in hun respectievelijke portemonnee op Coinrail of Gate.io storten..

Waar kunt u MediBloc bewaren??

Als u uw MED-tokens liever niet op uitwisselingsportefeuilles bewaart, biedt het team van MediBloc een stap voor stap gids over hoe u uw tokens op de Qtum Core-portemonnee. Vanaf nu is dit de enige beschikbare methode om MediBloc-munten op te slaan totdat nieuwe portefeuilles worden ondersteund.

Gevolgtrekking

Volgens MediBloc-adviseur Sang Min Park (die ook de hoofdprofessor is van de afdeling Huisartsgeneeskunde aan de Seoul National University), “We bevinden ons op een moment dat de privacy moet worden gegarandeerd en patiënten het recht en de middelen moeten hebben om autonome beslissingen te nemen. De innovatieve oplossing van MediBloc zal in dit opzicht leiden tot nieuwe veranderingen in het medische ecosysteem. “

MediBloc lijkt een solide team achter zich te hebben en belang te hebben bij het beschermen van zijn belanghebbenden door middel van hun plausibele verklaring van de muntverbranding. Omdat de oprichters ervaring hebben op zowel medisch als technisch gebied, is het niet moeilijk voor te stellen dat ze uit de eerste hand de problemen van de gezondheidszorg kennen en creatieve manieren hebben om deze op te lossen door middel van technische vooruitgang..

Als het project uitvoert wat het beoogt, kan het revolutionair zijn in de gezondheidszorg. Het zou niet alleen patiënten en medische professionals veel tijd en moeite kunnen besparen, het zou ook kunnen bijdragen aan de vooruitgang van de geneeskunde door de toegang tot kritieke gegevens over de hele wereld te decentraliseren. Dus hoewel het project nog in de kinderschoenen staat en nog een lange weg te gaan heeft, zijn de plausibele use-cases voor het MediBloc-platform / de valuta moeilijk te negeren..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me