Odyssey Coin heeft tot doel de gedecentraliseerde deeleconomie van de volgende generatie (d.w.z. Airbnb of Uber) en een peer-to-peer-ecosysteem op te bouwen. Het project wil dit bereiken door een combinatie van slimme contracten, kunstmatige intelligentie en big data te gebruiken.

De zeven belangrijkste principes van de ontwikkeling van Odyssey omvatten de volgende: gedecentraliseerde en minimale bedrijfskosten, open source en schaalbaar, betrouwbaar en anoniem, autonoom en betere naleving, gestimuleerde deelname, betere afstemming van vraag en aanbod en snellere transacties zonder betalingsbarrières.

Volgens de whitepaper van het project, de huidige deeleconomie is gebroken om drie belangrijke redenen. Ten eerste leent de deeleconomie van vandaag zich voor het creëren van een natuurlijk monopolie en zorgt het ervoor dat het platform zelf hoge marges kan verdienen. Ten tweede is het bezit van waardevolle activa geconcentreerd binnen een kleine groep welgestelde mensen. Ten derde is er geen effectief stimuleringsmechanisme om gebruikers aan te moedigen deel te nemen aan dit model, zich goed te gedragen of bij te dragen aan de zelfregulering van het ecosysteem..

In deze gids bespreken we het volgende:

Hoe werkt Odyssey Coin?

Het witboek zegt dat slimme contracten van Odyssey transparant zullen zijn en worden gemaakt op de Ethereum Virtual Machine (EVM). Volgens verschillende bronnen is Odyssey echter van plan over te stappen op de Tron-blockchain. Het is echter onduidelijk wanneer deze verhuizing precies kan plaatsvinden. Bovendien is het Odyssey-website geeft hier geen informatie over. Hoe dan ook, er zijn zes hoofdrollen binnen het Odyssey Coin-ecosysteem.

  1. Serviceproviders zijn de belangrijkste waardemakers van het ecosysteem.
  2. Beoordelaars plaatsen objectieve, grondige beoordelingen van eerder aangeschafte services.
  3. Consumenten nemen diensten af ​​bij OCN. Het protocol registreert de gedragskwaliteit van een consument gedurende de gehele levensduur van de dienst. Dit heeft een dynamische invloed op het krediet van de serviceconsument.
  4. Community-operators worden geselecteerd op basis van krediet en bijdragen aan het ecosysteem. Deze groep controleert en rapporteert services die in strijd zijn met de voordelen en het operationele protocol van het ecosysteem.
  5. Ontwikkelaars ontwikkelen dapp-subecosystemen, ondersteunende services / tools voor Odyssey, ecosysteemprotocollen, bugfixes, systeemupgrades, enz..
  6. Mijnwerkers spelen een belangrijke rol bij het verifiëren van transacties.

Advertentieplatform, Governance-details

Volgens het witboek is het project van plan een advertentiesysteem te lanceren. Het team zal deze functionaliteit toevoegen wanneer het Odyssey-ecosysteem “een redelijke schaal van gebruikers en verkeer” bereikt. Odyssey is niet van plan om provisiekosten te nemen, en alle winsten zullen terugvloeien naar de incentivepool. Het heeft ook een functie om clickfarming te detecteren en te voorkomen.

Zowel de raad van bestuur als een gemeenschapscommissie bepalen het gemeenschapsbestuur. Hoewel het gemeenschapscomité een belangrijk onderdeel van het ecosysteem zal zijn, heeft de raad van bestuur nog steeds de volledige en absolute controle. Het bestuur zal zaken als strategische planning, budgettering en protocolupdates beoordelen en goedkeuren.

Gebruik cases

Hoewel in het witboek de deeleconomie veel wordt genoemd, wordt er geen melding gemaakt van een bepaalde nichesector waarop het project zich als eerste wil richten. Integendeel, het doel van het platform lijkt te zijn om verschillende deeleconomieën te ondersteunen (d.w.z. ritten delen, accommodatie en meer) via één oplossing. Sinds eind 2018 heeft OCN weinig real-world integraties of use-cases; Dit zal echter in de toekomst waarschijnlijk veranderen wanneer native dapps worden gestart. Voorlopig dient OCNex, een crypto-naar-crypto-uitwisseling, als een van de kernonderdelen van het Odyssey-ecosysteem.

OCNex handelspagina

OCNex is een native crypto-naar-crypto-uitwisseling binnen het Odyssey-ecosysteem.

Team

Het technische team van Odyssey bestaat uit verschillende leden die leidinggevende ervaring hebben in enkele van de grootste bedrijven in China.

Ranran Liu werkte eerder als senior engineer bij Tencent. Minxu Liu is een voormalig data- en algoritme-expert bij Alibaba en een belangrijke ontwikkelaar bij het ontwerpen van Taobao’s dataplatform en aanbevelingsengine. Xianlong Shao was voorheen senior engineer bij PingAn, ‘s werelds grootste verzekeraar.

Partnerschappen en investeerders

Odyssey heeft sterke partnerschappen, waaronder Amazon Web Services, IBM en Tron.

Hoeksteeninvesteerders van blockchain-projecten zijn onder meer QTUM Foundation en TRON Foundation.

Het project heeft ook enkele opmerkelijke individuele investeerders, zoals onder meer Chandler Guo, Yongming Wu, Lijie Wang..

Project Roadmap

Net als bij veel projecten in de ruimte, heeft Odyssey veel werk voor de boeg. Dit project kwam echter iets later op de markt dan de meeste anderen en sloot de symbolische verkoop pas in januari 2018 af.Hoewel Odyssey ergens tussen februari 2018 en oktober 2018 een MVP (fase 1) zou lanceren, is het niet duidelijk of of niet het project heeft dit doel bereikt.

Fase 2 is gepland van oktober 2018 tot oktober 2019. Het omvat drie hoofddoelstellingen: integratie van extra deeleconomie en P2P-platforms, een blockchain-oplossing voor hoogfrequente en kleine transacties, en verbeteringen in gegevensopslag en schaalvergroting.

Fase 3, die gepland staat tussen oktober 2019 en oktober 2021, vermeldt de bredere doelstellingen van het project. Het Odyssey-team zal werken aan het gebruik van een universeel op krediet gebaseerd protocol om gegevens op ecosysteemniveau en een transactiesysteem tot stand te brengen. Ten slotte zal het project big data en AI implementeren.

afbeelding die laat zien hoe het Odyssey-ecosysteem werkt

Het Odyssey-ecosysteem heeft een lonende pool.

Handelsgeschiedenis

Handelsstatistieken voor OCN zijn beschikbaar vanaf januari 2018. De hoogste prijs ooit voor OCN was in januari 2018 ongeveer $ 0,093. De laagste prijs ooit is minder dan $ 0,0030. De prijzen lagen twee keer rond dit niveau, in augustus 2018 en opnieuw in december 2018.

Waar OCN kopen

Lbank en Huobi vormen de overgrote meerderheid van de OCN-wisseltransacties. Andere populaire opties zijn Bittrex, Bithumb en Upbit. Sinds eind 2018 ondersteunt geen enkele beurs OCN-handel in USD of EUR. Er zijn slechts twee fiat-handelsopties (KRW en INR). Er zijn echter een paar stablecoin-handelspaaropties zoals USDT en BITCNY. BTC en ETH zijn de twee belangrijkste cryptohandelparen voor OCN.

Hoe OCN op te slaan

Voorlopig is OCN nog steeds een ERC20-token. Dit betekent dat er tal van portemonnee-opties zijn om uit te kiezen. Hardware wallets zoals Trezor en Ledger Nano S zullen werken. MyEtherWallet, Enjin Crypto Wallet, Kcash en anderen ondersteunen ook OCN-opslag.

OCPay is de native wallet voor Odyssey Coin (OCN). Deze optie is een mobiele portemonnee, beschikbaar op iOS en Android. OCPay biedt ook tal van extra functies, zoals one-stop digitaal activabeheer, portefeuilles met meerdere accounts, realtime updates en P2P-betalingsmogelijkheden.

OCPay lijkt een verbeterde versie te zijn van wat de whitepaper ‘OCN Wallet’ noemt. De OCN Wallet API / SDK zorgt ervoor dat alle communicatie gebruikmaakt van 256-bits codering. Alleen de eigenaar van de portemonnee heeft toegang tot privésleutels.

screenshot van OCPay mobiele app

OCPay is de native wallet voor Odyssey.

Gevolgtrekking

Odyssey is een ambitieus project dat wil concurreren met Airbnb en Uber. Toch moet het zijn mogelijkheden nog aantonen en richting gebruikersacceptatie gaan.

Een deel hiervan kan te wijten zijn aan het feit dat het project pas begin 2018 van start ging, wat betekent dat het team niet genoeg tijd heeft gehad om zijn plannen uit te voeren. De vaagheid van de roadmap voor nichespecifieke marktuitvoering kan ook een beperkende factor zijn.

Met een getalenteerd team en sterke steun van grote technologiebedrijven en individuele investeerders is Odyssey echter zeker een project dat de komende jaren interessant zal zijn om te volgen..

Aanvullende bronnen