Wat is Raiden Network Token (RDN)?

De Raiden Network Token is de eigen valuta van het Raiden Network, dat het protocol beschrijft als een middel voor “snelle, goedkope, schaalbare tokenoverdrachten voor Ethereum”. Het protocol is bedoeld om aanvulling Ethereum, concurreer er niet tegen, waardoor Ethereum-compatibele tokens mogelijk zijn (ERC-20) te gebruiken.

Over het algemeen beschrijft het Raiden-team het grootste probleem met blockchain: schaalbaarheid. Enorme vergoedingen in combinatie met lange bevestigingstijden maken het idee van massale acceptatie van Ethereum (samen met andere blockchains zoals Bitcoin) op dit moment onrealistisch. Dat is waar het Raiden-netwerk om de hoek komt kijken. Gebruiken off-chain transacties om de schaalbaarheidsproblemen op te lossen waarmee Ethereum wordt geconfronteerd, zal Raiden ‘bijna onmiddellijke, lage kosten’ betalingen leveren, ongeacht het aantal transacties dat in het netwerk wordt verwerkt.

Belangrijkste kenmerken van RDN

The Raiden Network is in wezen Ethereum’s oplossing voor schaalbaarheidsproblemen en is Ethereum’s versie van Bitcoin Lightning. Met dat gezegd zijnde, begrip het doel van Bitcoin Lightning zal uw begrip van RDN vergemakkelijken.

Volgens een video gepubliceerd op de officiële website van het Raiden Network, voordat de grootschalige acceptatie van blockchain-betalingen plaatsvindt, moet het ongeveer 100.000.000 tps kunnen faciliteren. Vanaf nu kan de Ethereum-blockchain ongeveer 10-15 tps (transacties per seconde) verwerken. Vergeleken met de Visa-creditcard, die 45.000 tps aankan, is het huidige Ethereum-netwerk zeer inefficiënt.

De belangrijkste kenmerken van het Raiden-netwerk om transacties tegen lage kosten te versnellen, zijn als volgt:

 1. Versnelde overdrachtsbevestigingen (<1 seconde ). Inkomstenoverdrachten op de Ethereum-blockchain kunnen enkele seconden tot minuten duren.
 2. Privéoverdrachten die niet zichtbaar zijn in het grootboek.
 3. Los schaalbaarheidsproblemen op zodat Ethereum massale acceptatie kan creëren, waardoor Ethereum de peer-to-peer, wereldwijde betalingsinfrastructuur met elektronisch contant geld kan worden waarvoor het oorspronkelijk was ontworpen.
 4. Transacties met lage kosten
 5. Mogelijkheid tot microbetaling
 6. Werkt samen met elk ERC-20-token. Tokens op deze lijst zijn onder andere EOS (EOS), Tron (TRX), Icon (ICX), Binance Coin (BNB) en meer.

Hoe werkt RDN?

Volgens de inhurende pagina op angel.co, RDN zal werken door over te schakelen “van een model waarbij alle transacties het gedeelde grootboek op de blockchain raken naar een model waar gebruikers tokens kunnen overdragen door privé berichten uit te wisselen zonder een wereldwijd consensusprotocol te gebruiken, terwijl de beveiliging en garanties behouden blijven zoals verwacht van het blockchain-systeem.”

De technologie van Raiden Network kan worden uitgedrukt als een laag bovenop de blockchain, waardoor uiteindelijk een samenwerkingsverband ontstaat tussen het en het basisraamwerk van Ethereum. Het neemt de behoefte aan wereldwijde consensus weg, waardoor het vermogen van netwerken om op verbeterde niveaus te schalen aanzienlijk wordt verminderd. Het wegnemen van de behoefte aan een wereldwijde consensus wordt “gedaan door gebruik te maken van een netwerk van betalingskanalen waarmee op veilige wijze waarde buiten de keten kan worden overgedragen, d.w.z. zonder de blockchain voor elke overdracht te betrekken.”

Opgesplitst in eenvoudigste bewoordingen, gaat het protocol ongeveer als volgt:

 1. Betaalkanalen die veilige transacties buiten de keten mogelijk maken. Met cryptografisch bewijs en slimme contracten kan de transactie effectief en veilig worden voltooid, aangezien deze altijd wordt ondersteund door een on-chain “aanbetaling”.
 2. Bidirectionele betalingskanalen, waardoor heen en weer token transacties mogelijk zijn.
 3. Multihop, hash-vergrendeld transfers, waardoor de tokens door meerdere knooppunten kunnen gaan in plaats van een enkel knooppunt terwijl ze worden beveiligd met een “sleutel”. Zonder de geheime sleutel die door de oorspronkelijke afzender is verstrekt, kunnen de tokens niet aan een ketting worden geclaimd.

Over RDN

Het Raiden Network-project wordt ontwikkeld door het Duitse Brainbot Technologies AG, een softwarebedrijf dat zich toelegt op de ontwikkeling van blockchainprotocollen. Opgericht in 2000 door Heiko Hees, heeft het momenteel tussen de 11 en 50 medewerkers in kantoren in Berlijn, Mainz en Kopenhagen. Hees, ook de oprichter van PediaPress, is sinds maart 2014 een kernontwikkelaar van Ethereum. Als kernontwikkelaar voor Ethereum is het duidelijk hoe de oprichter de tekortkomingen in het huidige huidige protocol ziet met manieren om het te verbeteren.

Interessant genoeg bevat de website RDN niet als een van hun belangrijkste blockchain-ontwikkelingen, wat kan worden toegeschreven aan de moeilijkheid om een ​​breed scala aan projecten die ze momenteel uitvoeren op één pagina te markeren. Er zijn echter geen updates over de status van het Raiden Network Project Twitter noch Medium sinds 1 december 2017. Hoewel verschillende bronnen suggereren dat het project vertraging heeft opgelopen, lijkt het erop dat het project aan de gang is met een nader onderzoek naar hun huidige openstaande posities (die kunnen worden aangevraagd hier) en recente updates van hun Github.

RDN-munttoevoer

Het totale aanbod van RDN ligt op 100.000.000 en heeft een circulerend aanbod van bijna 50% van dat op 50.148.936. Met een marktkapitalisatie van bijna $ 341 miljoen staat het momenteel op de # 102-positie van alle munten.

Op 1 december maakte de ploeg via Twitter “We verplaatsen wat RDN naar de vloeistoftoevoer naar a) compensatieadviseurs b) hebben wat tokens in een handiger portemonnee.” Volgens de officiële website van Raiden werden de munten op de volgende manier toegewezen:

 • 50% Openbare veiling
 • 34% behouden door de inrichting van brainbotlabs (projectleider Raiden)
 • 16% Extern ontwikkelingsfonds

Er wordt dus opgemerkt dat een grote hoeveelheid RDN-munten wordt gebruikt om de ontwikkeling van het project te financieren.

RDN-handelsgeschiedenis

In vergelijking met andere cryptocurrencies heeft de munt de afgelopen jaren een ietwat gestage stijging gekend, wat mogelijk de gevoelens van de investeerdersgemeenschappen zou kunnen weerspiegelen dat dit een langetermijngreep is in plaats van een snelle geldmaker..

raiden grafiek token coinmarketcap

Waar kunt u RDN kopen?

U kunt RDN kopen op uitwisselingssites zoals Huobi, Binance, en Gate.io. Een van de eenvoudigste manieren om voor deze munten te handelen, is door in eerste instantie een Coinbase- of Bitstamp-account aan te maken. Na verificatie kunt u Ethereum kopen via bankoverschrijving of creditcard en vervolgens de tokens storten op een alternatieve beurs, zoals Binance. Zodra je de tokens hebt ontvangen, volg je de stappen op de betreffende exchange die wordt gebruikt en ruil je weg.

Vanaf nu is het een beetje moeilijk om je op veel beurzen te registreren vanwege de overweldigende interesse in cryptocurrency. Dit maakt het moeilijk voor uitwisselingen om de vraag bij te houden en keren nieuwe gebruikers vaak af van het onvermogen om adequate diensten te verlenen zonder hun infrastructuur bij te werken. Als u probeert te investeren in cryptocurrency, vergeet dan niet uw due diligence te doen om betrouwbare sites te vinden die uw persoonlijke gegevens niet zullen stelen. Als je onze uitgebreide gids ‘Bitcoin en andere populaire cryptocurrencies kopen’ bekijkt, zul je een reeks uitwisselingssites vinden om je op weg te helpen met je RDN-zoektocht.

Waar kunt u RDN opslaan?

Aangezien RDN een ERC-20-token is, kun je het opslaan op hardware-wallets die de Ethereum-blockchain ondersteunen, zoals Trezor of Ledger Nano S. Je kunt het ook opslaan op MyEtherWallet (MEW). Raadpleeg onze gids om meer portemonnees te bekijken De beste Ethereum-portefeuilles.

Gevolgtrekking

Sinds de start in 2015 definieert het Raiden Network zichzelf als “een langverwacht blockchain-kerninfrastructuurproject, met als doel de capaciteit van het Ethereum-platform te vergroten om een ​​aanzienlijke acceptatie te ondersteunen.” Het is interessant om op te merken dat er geen updates zijn die mogelijk investeerders zouden kunnen lokken, maar het project op zichzelf lijkt eerder een langetermijnstop dan alleen maar een ander pump-and-dump-plan.

De use-case voor het project en de achtergrond van de CEO zijn interessante facetten van het project die de geloofwaardigheid ervan verdienen. Als alles goed komt, zouden we RDN kunnen zien als een van de belangrijkste digitale valuta voor retail- en P2P-betalingen.

Zonder verdere informatie over het project en vanwege de algemene aard van de cryptocurrency-industrie, is het project nog steeds zeer speculatief. Houd er rekening mee dat dit slechts een informatief artikel is dat niet als financieel advies kan worden beschouwd.