Wat is samengevoegde mijnbouw?​Een mogelijke oplossing voor 51% aanvallen

Twee voor de prijs van één

Simpel gezegd, merged mining (ook bekend als Auxiliary Proof-of-Work) is het proces van het tegelijkertijd minen van twee verschillende cryptocurrencies. Sommige projecten hebben ervoor gekozen om dit mijnbouwproces in een vroeg stadium te implementeren in een poging de beveiliging te vergroten naarmate het netwerk groeit. Zoals aangetoond door de recente 51% -aanvallen, is het hebben van een substantiële hashkracht op het blockchain-systeem geen grap.

Merged mining is misschien wel de oplossing om jonge netwerken tegen die aanvallen te beschermen voordat ze zelf genoeg hashingkracht hebben vergaard. In dit artikel leert u precies hoe merged mining werkt, wat de voor- en nadelen zijn en welke projecten het in hun code hebben opgenomen.

Hoe werkt Merged Mining?

Allereerst moeten cryptocurrencies die deelnemen aan merged mining hetzelfde hash-algoritme delen. Populaire algoritmen zijn onder meer SHA-256 (Bitcoin), Scrypt (Litecoin) en Equihash (Zcash). Deze verbinding stelt miners in staat om blokken op beide ketens te bouwen met dezelfde hashing-berekening om ze te beveiligen.

Bovendien heeft elk samengevoegd mijnscenario een bovenliggende keten en een hulpketting. De moederketen bevat de feitelijke mijnbouw en hoeft niets te weten over de hulpketen of de mijnbouw van de hulpketen. De hulpketen is de blockchain die van de bovenliggende keten “meelift”. In tegenstelling tot de moederketen, heeft deze keten extra ontwikkelingswerk nodig, zodat hij kan registreren dat de mijnbouw uit de moederketen geldig is.

Het proces

Laten we eens kijken naar een algemeen voorbeeld van het merged mining-proces voor twee blockchains alsof jij de mijnwerker bent. De twee ketens die u aan het minen bent, zijn ParentChain en AuxiliaryChain.

Voordat u begint met minen, stelt u voor elke keten een reeks transacties samen. De AuxiliaryChain-set bevat de bijbehorende transacties op de ketting. De ParentChain-set bevat echter de standaardtransacties op de ketting plus een transactie die de hash bevat van het AuxiliaryChain-blok dat u zojuist hebt gemaakt. Nu, op mijnbouw.

Zoals hierboven vermeld, gebruiken ParentChain en AuxiliaryChain dezelfde hashfunctie. En AuxiliaryChain-ontwikkelaars hebben het netwerk gebouwd om merged mining mogelijk te maken. Met deze twee componenten kunt u de hash-functies op beide ketens tegelijkertijd oplossen zonder meer rekenkracht uit te oefenen.

Bij het minen van beide ketens kunnen zich twee hoofdscenario’s voordoen:

  1. Je lost de hash op op de moeilijkheidsgraad van ParentChain.
  2. Je lost de hash op op de moeilijkheidsgraad van AuxiliaryChain.

Idealiter, en omwille van de eenvoud van dit voorbeeld, zal de moeilijkheidsgraad van ParentChain altijd hoger zijn dan de moeilijkheidsgraad van AuxiliaryChain.

Scenario 1: U voltooit het maken van het ParentChain-blok en stuurt het naar het ParentChain-netwerk. Omdat je de ParentChain-hash hebt opgelost met een moeilijkheid die groter is dan AuxiliaryChain, ontgint je ook een AuxiliaryChain-blok en ontvang je beide beloningen.

Scenario 2: U voltooit het maken van het AuxiliaryChain-blok door de blokheader en hash van het ParentChain-blok in te voegen. De AuxiliaryChain accepteert dit blok omdat het bewijs bevat dat je het werk hebt voltooid na de AuxiliaryChain blokheader en transacties. Het bewijs is de ParentChain hash en header. Je ontvangt de AuxiliaryChain miner-beloning.

Samengevoegd mijnbouwproces

Samengevoegd mijnbeloningsproces (Courtesy: SBA Research)

Voors en tegens

Samengevoegde mijnbouw heeft een aantal duidelijke voordelen. Er is geen twijfel over. Maar er is een reden (of meerdere) dat meer teams het niet in hun projecten implementeren. Laten we eerst naar de positieve punten kijken.

De voors

Merged mining vereist geen extra rekenkracht. Omdat miners beide hashing-functies tegelijkertijd oplossen, blijft hun rekenkracht hetzelfde. Ze dienen hun bewijs van werk gewoon in bij twee verschillende ontvangers.

Hulpkettingen krijgen meer hashkracht. Kleinere blockchain-projecten kunnen merged mining gebruiken om gebruik te maken van de hash-kracht van een grotere moederketen. Idealiter zouden mijnwerkers er geen probleem mee hebben om over te schakelen op merged mining, omdat ze voor dezelfde hoeveelheid werk meer beloningen ontvangen. Daarom zou dit type mijnbouw een betrouwbare manier kunnen zijn voor opkomende blockchains om zichzelf te beschermen tegen 51% aanvallen terwijl ze opschalen.

De bovenliggende keten wordt niet beïnvloed. De moederketen heeft geen extra werk nodig om deel te nemen aan merged mining. En de enige toevoegingen aan de blockchain zijn de hashes van de hulpketen die aan de transactieboom worden toegevoegd.

De nadelen

Merged mining is complex om op te zetten. Hoewel merged mining voordelen heeft, zijn veel teams niet van mening dat de extra netwerkbeveiliging de tijd waard is die nodig is om te implementeren.

Het vereist extra werk voor mijnwerkers. Om deel te nemen aan merged mining, moet u extra muntdaemons draaien en de nieuwe blockchains beheren. Dit extra werk kan vooral tijdrovend zijn voor zwembadexploitanten die veel meer bewegende delen hebben dan slechts één mijnwerker.

Projecten met behulp van samengevoegde mijnbouw

Verrassend genoeg zijn er niet veel projecten die merged mining hebben geïmplementeerd. Hier zijn een paar van de meest opvallende die hebben:

Namecoin

Namecoin was de eerste cryptocurrency die van Bitcoin afsplitste en de eerste die mijnbouw heeft samengevoegd. Omdat beide de SHA-256-hash gebruiken, kozen de ontwikkelaars ervoor om Bitcoin als de moederketen aan te sluiten. Het project is sindsdien relatief inactief geworden.

Dogecoin

De Dogecoin-gemeenschap werd opgesplitst toen de ontwikkelaars uiteindelijk besloten om te beginnen met het samenvoegen van mijnbouw met Litecoin. U kunt nog steeds het AMA Reddit-thread waar Charlie Lee vragen van de gemeenschap beantwoordt en pleit voor het gefuseerde mijnbouwpartnerschap.

Elastos

Een jonger blockchain-project, Elastos, heeft ook mijnbouw samengevoegd met Bitcoin. Het Elastos-netwerk omvat zijketens waarvan het team beweert dat ze zullen profiteren van het gedistribueerde vertrouwen dat de mijnbouwstrategie biedt.

De toekomst van samengevoegde mijnbouw

Het is niet perfect, maar merged mining kan een goede manier zijn voor kleinere blockchains om wat bekendheid te verwerven en zichzelf te beschermen tegen een hashing-overname. Het opwaartse potentieel is er, maar tot nu toe heeft het extra werk de meeste ontwikkelteams uitgeschakeld.

Met een toenemend aantal aanvallers die azen op blockchains met lage netwerkhash-snelheden, zouden we kunnen beginnen te zien dat het sentiment van de gemeenschap verschuift ten gunste van dit unieke consensusmechanisme. Het is moeilijk te zeggen, maar de overstap naar merged mining is mogelijk een sleutelfactor geweest voor Dogecoin die uitgroeide tot de veerkrachtige, met memes gevulde cryptocurrency die we tegenwoordig kennen en waarderen..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map