Wat is Status?

Status is een mobiel besturingssysteem dat de manier waarop de wereld omgaat met het Ethereum-netwerk volledig zal veranderen. Ontworpen als een gedecentraliseerde browser en privé-messenger, kunt u met Status verbinding maken met het volledige Ethereum-netwerk in de palm van uw hand.

Status werkt als een light client-node op Ethereum en geeft je toegang tot alle gedecentraliseerde applicaties (DApps) van Ethereum via een app op je smartphone. Het opent de deur naar massale acceptatie van Ethereum DApps door zich te richten op het snelst groeiende computersegment ter wereld – smartphonegebruikers.

Smartphonegebruikers zullen snel beseffen dat het gebruik van Ethereum en zijn DApps nog nooit zo eenvoudig en handig is geweest.

Status Mobiel Ethereum OS

Hoe Status sociale netwerken opnieuw uitvindt

Het Status-netwerk doorbreekt de onevenwichtige architectuur van verouderde sociale mediaplatforms. Deze traditionele netwerken geven bijna alle controle aan eigenaren en adverteerders; gebruikers hebben weinig macht over welke persoonlijke informatie ze delen. Bovendien hebben oudere gebruikers weinig stem om de evolutie van het platform te beïnvloeden.

Legacy sociaal netwerkontwerp

Sociale netwerken bestaan ​​tegenwoordig uit drie basispartijen: de eigenaar, de adverteerder en de gebruiker.

Verouderde sociale netwerken

De eigenaar

De eigenaar is normaal gesproken de maker van het netwerk. De belangrijkste twee rollen van de eigenaar zijn het werven en behouden van gebruikers op het sociale mediaplatform. Nadat ze gebruikers in het netwerk hebben gebracht, richten ze zich op het extraheren van waarde uit gebruikers.

De adverteerder

De adverteerder, door Status de datamakelaar genoemd, stelt de eigenaar in staat om waarde uit het netwerk en zijn gebruikers te halen. De adverteerder speelt een sleutelrol bij het uiteindelijk in stand houden van het sociale medianetwerk door gebruikersgegevens te kopen of advertenties voor producten en diensten te kopen.

De gebruiker

Gebruikers zijn degenen die sociale netwerken gebruiken om contact te maken met vrienden of om hun eigen speciale interesses te delen. In dit model zijn gebruikers bijna machteloos om te bepalen hoe het netwerk wordt ontwikkeld of welke informatie ze consumeren.

Hoe status sociale netwerken verandert

Vergeet oude sociale netwerkmodellen die alleen de eigenaren en adverteerders machtigen. Met de uitgifte van Status Network Tokens (SNT) stelt Status zijn gebruikers in staat om stakeholders te worden in het netwerk waaraan ze deelnemen.

Door het ontwerp van het platform kan het gedrag van het sociale netwerk en de software worden afgestemd op de interesses van de gebruikers. Als Status-gebruiker heb je volledige controle over welke informatie je deelt en kun je stemmen over de toekomstige ontwikkeling van zijn gedecentraliseerde netwerk.

Status Gemeenschap

Het statusnetwerk

Het Status Network is open source en gratis; iedereen wordt aangemoedigd om mee te bouwen aan de toekomst van het platform en de gedecentraliseerde apps die in zijn ecosysteem draaien.

De Status Network Token (SNT)

De Status Network Token is een modulaire utility-token die het netwerk van brandstof voorziet. Status is standaard gratis om te gebruiken en om mee te communiceren, maar je hebt SNT nodig om toegang te krijgen tot bepaalde functies van de Status Mobile Ethereum Client.

Gebruikers met SNT’s kunnen ook de ontwikkelingsrichting bepalen en beïnvloeden hoe het netwerk evolueert.

Status Gebruikersnamen

Op Status worden gebruikers momenteel geïdentificeerd door een openbare sleutel SECP256k1. Het team werkt nu samen met Nick Johnson, co-creator van de Etherenum Name Service, om een ​​gebruikersnaam-naar-SECP256k1 public key resolver te creëren op de Etherenum Name Service waarmee belanghebbenden gebruikersnamen op de applicatie kunnen registreren.

Om spam-accounts te elimineren, heeft Status een beleid opgesteld dat alleen accounts met SNT’s een gebruikersnaam kunnen reserveren. Net als hoe Twitter geverifieerde accounts met badges herkent, geeft Status zijn gebruikers de mogelijkheid om een ​​badge te ontvangen die aangeeft dat het account betrouwbaar is.

Om een ​​badge te ontvangen, moeten Status-belanghebbenden tegen een toeslag SNT storten tegen gebruikersnamen. Badges geven het bedrag van de waarde of het aantal geldschieters aan dat aan het account is gekoppeld.

De Status Mobile Ethereum-client

De Status-applicatie is momenteel beschikbaar voor zowel Android als iOS. Om op een Android-apparaat te downloaden, hoeft u alleen maar Status te zoeken en te downloaden van de Google Play Store.

Het downloaden op je iPhone vergt een paar extra stappen; de applicatie is nog niet in de Apple App Store terechtgekomen. Ga naar Status’s om te downloaden website en volg de aanwijzingen op de homepage.

Statusfuncties

Als een open-sourceplatform dat verbinding maakt met alle DApp’s van Ethereum, zijn de potentiële functies van Status werkelijk grenzeloos.

Hier is een beknopt overzicht van de geïmplementeerde functies van Status, vermeld in de lijst wit papier.

Gedecentraliseerde markt voor pushmeldingen

De gedecentraliseerde push-notificatiemarkt van Status heeft zowel voor- als nadelen voor de eindgebruiker.

Voordelen

  • Hiermee kunt u kiezen welke knooppunten in het netwerk u van dienst zijn
  • Hiermee kunt u kiezen welk soort aanbieders van pushmeldingen u wilt gebruiken
  • Biedt u de flexibiliteit om uw privacyniveaus in te stellen, aangezien u zich kunt aan- of afmelden voor elke service

Nadelen

  • U moet betalen voor elke pushmeldingsservice waarvoor u zich aanmeldt op Status
  • Bestaande sociale mediaplatforms bieden momenteel “gratis” pushmeldingsservices

In tegenstelling tot concurrenten die ‘gratis’ pushmeldingen aanbieden op hun sociale netwerk, profiteert Status niet van advertenties of door de informatie van klanten aan retailers te verkopen.

Status gelooft in het geven van keuze in alle zaken, vandaar de reden waarom er microtransacties in rekening worden gebracht voor melding en opslag.

Bestuur

In oudere sociale netwerken hebben gebruikers weinig invloed op hoe het netwerk zich in de loop van de tijd ontwikkelt. Status doorbreekt de mal door zijn belanghebbenden directe invloed te geven op alle beslissingen in het netwerk, inclusief softwareontwikkeling.

Elke SNT-houder kan een besluitvoorstel doen over het netwerk.

Status stemprotocol

  • Voor elke beslissing die op het netwerk moet worden genomen, worden de SNT’s van de gebruiker gekloond in afzonderlijke beslissingstokens.
  • Het aantal SNT’s dat door de gebruiker wordt vastgehouden, is recht evenredig (1: 1) met het aantal beslissingstokens dat die gebruiker ontvangt.
  • Het kost geen SNT’s om over voorstellen te stemmen.

Gemeenschapsbeheer

Net als hoe gebruikers inhoud op Reddit kunnen up- of downvoten, kunnen Status-gebruikers zich aanmelden om de inhoud te beheren die in hun app wordt weergegeven. Dit proces van het goedkeuren of afkeuren van inhoud op Status staat bekend als ‘signalering’.

In tegenstelling tot Reddit, waar alle gebruikers één gelijke stem krijgen om inhoud te beheren, bepaalt Status de stemsterkte van leden door een algoritme dat grotendeels wordt beïnvloed door de nummertokens van een account.

Eerbetoon aan praten

Stakeholders kunnen een minimum aantal SNT instellen dat een Status-gebruiker moet storten als eerbetoon aan iemand buiten zijn netwerk om contact met hen op te nemen.

Om een ​​stakeholder een bericht te sturen, moet een gebruiker eerst het vereiste bedrag aan SNT storten dat is aangegeven door de ontvanger van “Tribute to Talk”. Als de ontvanger op het bericht reageert, ontvangt de ontvanger ook het gestorte bedrag dat door de oorspronkelijke messenger is gepost.

Status eerbetoon om te praten

Beschikbare DApps

Hier is een lijst met enkele van de meest populaire DApps van Ethereum die Status ondersteunt.

  • uPort – Verklaar digitale onafhankelijkheid. uPort is een zelf-soeverein identiteitssysteem.
  • Gnosis – Wijsheid uit het publiek. Maak onderweg complexe voorspellingen met een gebruiksvriendelijke voorspellingsmarkt.
  • Oasis Exchange – Geniet van een vrijwel onmiddellijke gedecentraliseerde uitwisseling van digitale activa tussen ETH- en ECR20-tokens.
  • Ethlance –De gedecentraliseerde banenmarkt. Huur of werk voor cryptocurrency zonder kosten.
  • Aragon – Creëer niet te stoppen bedrijven en organisaties en waardeer zonder grenzen.
  • Etherisc – Een gedecentraliseerd verzekeringsplatform. Koop onderweg een polis en ontvang automatisch claims.
  • Ujo – Ujo is een thuis voor kunstenaars. Creëer en beheer uw creatieve inhoud en deel deze met de wereld.

Status Voorgestelde functies

Om het platform te helpen groeien, stelt Status in zijn whitepaper verschillende functies voor die kunnen worden toegevoegd. Hier is een kort overzicht van de grootste drie.

Status Teller-netwerk

Een gedecentraliseerde app binnen Status, het Teller Network, zou belanghebbenden in staat stellen gebruikers in de buurt te vinden om hun geld in te wisselen voor digitale activa. Met het Teller-netwerk kan iedereen met een smartphone eenvoudig cryptocurrency verkrijgen door simpelweg contant te betalen.

Gedecentraliseerde toepassingsdirectory

Sinds de oprichting van Ethereum is het aantal gedecentraliseerde apps dat beschikbaar is op het netwerk de laatste tijd enorm gestegen. Om dit probleem te bestrijden, is Status van plan een gedecentraliseerde applicatiedirectory te lanceren die zal worden beheerd door zijn leden.

Net als in de Apple App Store of de Google Play Store, is Status van plan om zowel categorieën als beoordelingen op te nemen in de Decentralized Application Directory om ervoor te zorgen dat u precies kunt vinden wat u zoekt.

Sticker Markt

Status is ook van plan om een ​​stickermarkt te implementeren waarmee iedereen zijn creaties over de hele wereld kan ontwerpen en verkopen. Net als zijn gedecentraliseerde applicatiedirectory, zou de stickermarkt worden gesorteerd op categorie en omhoog of omlaag worden beheerd op basis van gebruikersrangschikking.

De status is van plan om van alle Sticker Market-deelnemers te eisen dat ze SNT hebben om de kwaliteit van alle gebruikers en stickerbeoordelingen te waarborgen.

Status Sticker Markt

Ontwikkelingsnieuws

Op 30 januari 2018 kondigde Status de release aan van hun nieuwste Alpha-versie 0.9.13 op iOS en Android. Belangrijke updates zijn onder meer fluister offline inbox, ERC-20-tokenondersteuning en verbeteringen in de ervaring van ontwikkelaars.

Status Hardware Portemonnee

In november 2017 introduceerde Status de Status Hardwallet. In tegenstelling tot andere crypto-wallets die een bekabelde verbinding nodig hebben om valutatransacties uit te voeren, kunt u met de Status Hardwallet cryptocurrencies opslaan, verzenden en ontvangen zonder contact met de ingebouwde NFC.

Andere hoogtepunten van Status’s Hardwallet zijn onder meer dat ze geschikt zijn voor mobiel en volledig open source zijn; de code van de Hardwallet kan worden geïnspecteerd en bewerkt om precies aan de behoeften van elke gebruiker te voldoen. De Status Hardwallet werkt met ETH-, SNT- en ERC-20-tokens.

Status Hardwallet

Open premies

In november 2017 kondigde het team ook de lancering van Status aan Open Bounty. Dit programma biedt open source samenwerkingsoplossingen voor zowel ontwikkelaars als organisaties om projecten af ​​te ronden.

Door organisaties in staat te stellen hun ontwikkeling te decentraliseren, geeft Status Open Bounty ontwikkelaars een lijst met projecten waaraan ze kunnen bijdragen. Het betaalt beloningen in SNT of de ERC-20 cryptocurrency van uw keuze zonder kosten van derden.

In samenwerking met Status Open Bounty lanceerde het team ook een premiefonds van een miljoen dollar dat volledig is bedoeld voor de financiering van open source-projecten.

Status Bounty

Status Budgettoewijzing

  • 50% – Kernontwikkeling
  • 15% – Beveiliging
  • 10% – Marketing
  • 10% – Legaal

Fondsenwerving en handel

De Bijdrageperiode van Status begon op 20 juni 2017. Het was bedoeld om weken te duren, maar de Bijdrageperiode was in minder dan een dag uitverkocht. SNT’s werden verdeeld met een snelheid van 10.000 SNT per 1 ETH. In slechts een paar uur tijd had het project in totaal 99 miljoen dollar opgehaald.

Status heeft een totale voorraad van 6.804.870.174 tokens waarvan 3.470.483.788 momenteel beschikbaar.

Toen SNT in juli 2017 voor het eerst op beurzen werd genoteerd, begon het voor ongeveer $ 0,05 te handelen. De komende vijf maanden presteerde SNT slecht, aangezien de gemiddelde prijs stotterde in het bereik van $ 0,03 tot $ 0,04. SNT begon begin december 2017 met een indrukwekkende bull-run en schoot snel omhoog naar een recordhoogte van 65 cent.

Sinds het nieuwe jaar is de prijs van SNT consequent gedaald, aangezien de meeste cryptomarkt naar beneden fladderde. Op het moment van schrijven is de prijs van SNT al gedaald naar 18 cent. De negatieve prijsbeweging van SNT in 2018 is sterk gecorreleerd met de prijs van Bitcoin die de afgelopen maand kelderde.

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName (“script”);

var embedder = scripts [scripts.length – 1];

(functie () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

if (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement (“script”);

s.type = “text / javascript”;

s.async = waar;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = SNT&tsiemen = USD, EUR, CNY, GBP ’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0?​&”:“? ”) +“ App = ”+ appnaam;

embedder.parentNode.appendChild (s);

Waar SNT-tokens worden opgeslagen?

Over het algemeen is het voor beleggers het veiligst om hun cryptocurrency-bezit op een beurs op te slaan.

Als ERC20-token moeten SNT’s worden opgeslagen in een Ethereum-portemonnee. Populaire keuzes voor softwareportefeuilles die ERC20-tokens ondersteunen, zijn onder andere MyEtherWallet en MetaMask.

Hardware wallets zoals de Ledger Nano S of Trezor bieden het hoogste beveiligingsniveau en kunnen ook worden gebruikt om uw tokens op te slaan.

Het statusteam

Het Statusteam bestaat uit meer dan veertig fulltime leden en tien ervaren adviseurs. Het grootste deel van de medewerkers zijn ingenieurs die zich bezighouden met de kernontwikkeling van het platform en het creëren van gedecentraliseerde applicaties. De rest van het team behandelt bedrijfsactiviteiten zoals communitybeheer, naleving van wet- en regelgeving en marketing.

Mede-oprichters

The Status Network is opgericht door Carl Bennets en Jarrad Hope, die al zes jaar samenwerken aan verschillende projecten. Drie jaar vóór Status hadden Carl en Jarrad met succes een softwaredistributienetwerk beheerd.

Hun prestaties vóór de status omvatten het behalen van twintig miljoen installaties voor verschillende softwareproducten. Met de winst van hun softwaredistributienetwerk financierden Carl en Jarrad persoonlijk het project tot aan de ICO.

Status Medeoprichters

Nabil Naghdy aangenomen als COO

In november 2017 kondigde Status aan dat voormalig Google-directeur Nabil Nahdy het team zou komen versterken als Chief Operating Officer. Bij Google leidde Nabil met succes Google Maps en Google Flight-producten.

Met ervaring met het bouwen van producten die zijn gebouwd voor meer dan een miljard gebruikers, brengt Nabil een enorme ervaring en leiderschap mee naar het Status Team. Als COO zal Nabil zich richten op het creëren van een bedrijfsvisie, het opstellen van een routekaart voor doelen en het leveren van het product terwijl het naar Beta gaat..

Nabil Naghdy

Adviseurs

Status adviseurs

Gevolgtrekking

Status is een mobiele client die de kracht van het volledige Ethereum-netwerk in uw hand legt. De mogelijkheden voor dit project zijn onbeperkt, aangezien Status-gebruikers toegang hebben tot alle huidige en toekomstige gedecentraliseerde applicaties die op Ethereum draaien.

Status is een open source- en gemeenschapsgericht project en moedigt iedereen aan om bij te dragen aan het besturingssysteem en aan de toekomst van het gedecentraliseerde web. Status heeft het sociale netwerk opnieuw vormgegeven en heeft zijn gebruikers op unieke wijze de macht gegeven om te beslissen hoe zijn platform zal worden beheerd en verder ontwikkeld.