TaxBit is een belastingsoftwarebedrijf voor cryptovaluta dat houders van cryptovaluta en investeerders helpt bij het berekenen van hun winsten, verliezen en belastingverplichtingen en het genereren van IRS-vriendelijke belastingformulieren.

Zodra een gebruiker zijn uitwisselingen verbindt via de alleen-lezen API-sleutels van TaxBit, haalt TaxBit automatisch de transactiegeschiedenis van de gebruiker op en doorloopt deze door zijn belastingengine. Gebruikers kunnen dan de realtime belastingimpact van al hun cryptocurrency-transacties zien en hun jaarlijkse belastingaangifteformulieren downloaden.

Aangezien TaxBit alleen alleen-lezen API-sleutels verzamelt, heeft het platform alleen toegang om de transacties van een gebruiker te bekijken en geen toegang tot de daadwerkelijke activa. In het hypothetische geval van een hack zou de hacker alleen toegang hebben tot de transacties van een gebruiker, zonder toegang tot de activa. Een vertegenwoordiger van TaxBit verklaarde ook dat het platform geen persoonlijke informatie zoals burgerservicenummers of belastingidentificatienummers op hun servers opslaat.

TaxBit-oprichters en bedrijfsinformatie

TaxBit is opgericht door twee broers en heeft zijn hoofdkantoor in Salt Lake City, Utah.

taxbit team

Austin Woodward (CEO) is een gecertificeerde openbare accountant (“CPA”) met een masterdiploma in boekhouding van BYU, een vooraanstaand boekhoudprogramma in de VS. Voorafgaand aan TaxBit was Austin de controller en financieel professional bij Qualtrics.

Justin Woodward (Tax Compliance and Legal Officer) is een erkend belastingadvocaat met een diploma rechten aan de University of Chicago, een vooraanstaand rechtenprogramma in de VS..

TaxBit-prijzen

De prijzen van TaxBit zijn onderverdeeld in drie niveaus op basis van het transactievolume. Elk pakket omvat API-uitwisselingsintegraties, realtime portefeuille- en belastingtracering, transactie per transactie CPA- en IRS-audittrails, online klantenondersteuning met gecertificeerde belastingdeskundigen en automatisch genereren van belastingformulieren.

TaxBit-prijzen

Het bedrijfsmodel van TaxBit lijkt hun interne geautomatiseerde systemen en processen te gebruiken om een ​​betaalbaar prijskaartje voor belastingaangifte te bieden (in vergelijking met het inhuren van een CPA) om klanten met cryptocurrency aan te trekken. Aangezien de meeste gebruikers in 2018 verliezen hebben geleden, komen velen van hen in aanmerking om die verliezen te melden en hun belastingteruggave voor 2018 te verhogen.

Onboarding-stroom

Aan de slag gaan met TaxBit is een redelijk eenvoudig proces. Ten eerste stelt TaxBit enkele fundamentele demografische vragen waarmee ze de individuele belastingtarieven van een gebruiker kunnen berekenen. TaxBit geeft de belastbare winsten en verliezen van een gebruiker weer en past vervolgens zijn individuele belastingtarieven toe op die winsten en verliezen om weer te geven wat hij aan belastingen verschuldigd is.

Na het berekenen van de belastingtarieven van een gebruiker, begeleidt TaxBit gebruikers bij het koppelen van hun beurzen. Bij sommige exchanges, zoals Coinbase en Uphold, die snelle single sign-on-integraties hebben, kunnen gebruikers op Connect klikken om hun exchange eenvoudig te linken. Andere uitwisselingen, zoals Binance en Bittrex, bieden API-sleutels waarmee gebruikers de waarden in TaxBit kunnen plakken om de uitwisseling met hun account te verbinden. TaxBit biedt documentatie en video-tutorials die specifiek zijn voor elke beurs en begeleidt gebruikers bij het snel koppelen van hun beurzen.

Zodra een gebruiker zijn uitwisselingen verbindt, begint het systeem van TaxBit de uitwisselingen van de gebruiker te trekken. Dit proces kan enkele minuten duren. Zodra het synchronisatieproces is voltooid, kan een gebruiker onmiddellijk in de interface duiken en de belastingimpact van al zijn cryptocurrency-transacties zien, en zijn belastingformulieren downloaden.

De gebruikersinterface van TaxBit

Met de gebruikersinterface van TaxBit kunnen gebruikers een overzicht op hoog niveau van hun account zien, evenals de mogelijkheid om inzoomen op individuele transacties. Gebruikers kunnen hun totale portfoliowaarde, hun winsten of verliezen voor het jaar, hun munten en hun geschatte belastingverplichting zien. TaxBit houdt de kostenbasis van gebruikers bij voor elke transactie, en zowel korte als lange termijn winsten en verliezen.taxbitDoor elke transactie te volgen en in te zoomen, kunnen gebruikers de exacte belastingberekeningen voor elk van hun transacties zien. Dit biedt gebruikers een volledig controlespoor in het geval van een IRS-audit of CPA-onderzoek. Gebruikers kunnen er gerust op zijn dat hun belastingen op de juiste manier worden afgehandeld door gecertificeerde belastingdeskundigen in de cryptocurrency-ruimte.

Genereren van belastingformulier

Zodra alle uitwisselingen van een gebruiker zijn verbonden, kunnen ze hun ingevulde IRS-formulier 8949 exporteren – het belastingformulier dat de IRS nodig heeft om vermogenswinsten en -verliezen te rapporteren. Gebruikers kunnen hun belastingformulier in hun TaxBit-account genereren in pdf- of csv-indeling. Het pdf-formaat is handig wanneer een gebruiker een CPA gebruikt om zijn belasting te betalen, omdat hij dit formulier eenvoudig aan zijn accountant kan overhandigen en zich geen zorgen hoeft te maken over de hoge kosten voor een accountant om het formulier handmatig voor hem op te stellen. CSV-indeling is handig wanneer een gebruiker zijn belastingen indient met populaire belastingaangiftesoftware zoals TurboTax, TaxAct, enz..

Overzicht

Belastingheffing gaat een enorme rol spelen in de volwassenheid van de cryptocurrency-industrie. Voorlopig kan het navigeren door de huidige belastingwetten met betrekking tot digitale activa echter een verwarrend en vervelend proces zijn. Wat betreft het krijgen van fiscale hulp bij cryptocurrency, lijkt TaxBit een goede aanwinst om te gebruiken om uw belastingen nauwkeurig voor te bereiden en uw belastingverplichting te begrijpen.

U kunt een korting van 10% krijgen voor uw belastingaangifte bij CoinCentral: www.taxbit.com/invite/CoinCentral

Noot van de redacteur: het bovenstaande artikel is een stuk gesponsorde inhoud. Alle gesponsorde inhoud op CoinCentral moet voldoen aan onze redactionele richtlijnen voor gesponsorde inhoud.