Diepgaande blik op Verge Cryptocurrency & Platform

Verge is een op privacy gerichte cryptocurrency die transacties anoniem en onvindbaar wil houden en tegelijkertijd een hoge doorvoer en snelle bevestigingstijden mogelijk maakt.

Het project is volledig open source en wordt geleid door de gemeenschap. Er zit geen bedrijf of stichting achter Verge. In feite tekende het kernteam Verge’s zwart papier met alleen hun gebruikersnamen. De gemeenschap zet zich in voor privacy, anonimiteit en decentralisatie.

verge team

De munt begon oorspronkelijk als DogeCoinDark in 2014. In februari 2016, omdat ze afstand wilden nemen van zowel de Doge-meme als de ‘donkere’ connotatie, werd DogeCoinDark omgedoopt tot Verge. In de afgelopen twee jaar heeft het project een traject uitgezet naar legitimiteit voor acceptatie op de massamarkt.

Verge betreedt de drukte van de race om de beste privacymunt te zijn. In dit artikel gaan we bekijken welke privacymaatregelen Verge implementeert. We gaan ook diep in op de technologie achter Verge en of dit een project is met potentieel om naar de top te stijgen.

Gebruikersverbindingen anoniem maken

Verge valt de kwestie van privacy aan vanuit het oogpunt van hoe een gebruiker verbinding maakt met het netwerk.

Het internet dat we allemaal herkennen, is redelijk eenvoudig. Om informatie tussen computers te verzenden, gebruikt u een internetprovider (ISP) of een andere tussenpersoon om het bericht te vergemakkelijken. Wanneer u een bericht verzendt, kan uw ISP uw unieke identificatiecode op internet zien: uw IP-adres. Uw ISP moet ook het IP-adres van de bestemmingscomputer weten, zodat deze het bericht kan doorsturen.

Dit is oké voor normaal internetverkeer, maar het is niet anoniem. Na verloop van tijd leert een ISP veel over de IP-adressen waarmee u contact opneemt. Ze weten ook waarvandaan u berichten verzendt. In veel gevallen koppelt het aanmelden bij uw internetprovider uw identiteit aan uw IP-adres, waardoor meerdere anonimiteits- en privacyproblemen ontstaan. Verge gebruikt twee benaderingen – Tor en I2P – om anonimisering van verbindingen aan te pakken.

Voer Tor in

Tor is een bekend anonimiseringsschema voor IP-adressen. De naam is een acroniem dat staat voor The Onion Router, omdat het Tor-netwerk uw bericht in meerdere coderingslagen verpakt. In plaats van uw internetverbinding via één ISP te routeren, bouncet Tor de verbinding tussen vele relay-computers op het Tor peer-to-peer-netwerk.

tor verbinding

Hierdoor wordt het IP-adres van het bericht vele malen gewijzigd, waardoor het moeilijk is om terug te gaan naar de oorspronkelijke afzender. Met TOR weet geen enkel knooppunt de hele route die een bericht zal afleggen. Het bericht wordt snel anoniem en onvindbaar. Een directoryservice identificeert het pad voor verbindingen.

Tor is een peer-to-peer-netwerk. Als je Tor gebruikt, fungeer je ook als een relaisknooppunt voor andere berichten die via het Tor-netwerk worden teruggestuurd.

Verge implementeert Tor als standaard voor zijn transacties om gebruikersverbindingen met de blockchain te anonimiseren. Interacties moeilijker maken om te koppelen aan een IP-adres.

I2P

De volgende generatie oplossing voor anonimisering van verbindingen is I2P. Terwijl Tor directory-gebaseerde circuitroutering biedt, maakt I2P dynamische routering van informatiepakketten mogelijk. Er is geen directory op I2P, dus de responsieve routering van het netwerk kan congestie en onderbrekingen voorkomen.

i2p-verbinding

I2P verdeelt de routing ook in twee afzonderlijke tunnels, een uitgaande en een andere inkomende. Dat betekent dat de berichten die u naar een andere computer of website stuurt een ander pad volgen dan de berichten die u als reactie ontvangt. Iedereen die meeluistert, krijgt maar de helft van de berichtgeschiedenis te zien, zoals het afluisteren van slechts de helft van een telefoongesprek waarbij u niet weet wie er spreekt of met wie ze praten.

Tor was bedoeld als portaal voor anonieme toegang tot het gewone internet. I2P biedt een veel robuustere ervaring, wat leidt tot het creëren van een privénetwerk binnen internet. I2P is een echt darknet, met applicaties die speciaal voor I2P zijn geschreven.

Verge maakt ook gebruik van I2P-technologie voor zijn netwerk. Je hebt de mogelijkheid om je transacties via Tor of I2P te routeren, maar IP-anonimisering is standaard op Verge. Omdat de hele Verge-blockchain anoniem is, wordt de hele community veel moeilijker te volgen.

Wraith-protocol

Met het Wraith-protocol kunnen gebruikers kiezen tussen openbare en privé-blockchain-transacties. Openbare transacties zouden transparantie en snelheid opleveren. Particuliere blockchain-transacties zouden helemaal niet openbaar kunnen worden beoordeeld.

Ze zijn van plan om deze privétransacties uit te voeren met behulp van stealth-adressen die via Tor worden gerouteerd. Stealth-adressen sturen geld naar adressen voor eenmalig gebruik. Alleen de ontvanger kan fondsen identificeren en inwisselen die naar een verborgen adres zijn gestuurd. Stealth-adressen zijn een belangrijk onderdeel van hoe Monero, een toonaangevende privacymunt, werkt. Monero biedt echter ook complexere cryptografie en andere functies die de privacy effectiever garanderen.

belangrijke overeenkomst

De cryptografie van Verge is gebaseerd op elliptische krommen. Elliptische curve-cryptografie is goed ingeburgerd en erg cool. Het is een belangrijk onderdeel van Bitcoin en Verge gebruikt een kleine variant van de Bitcoin die bekend staat als Elliptische curve Diffie Hellman. Het stelt partijen in staat transactiesleutels en handtekeningen te delen en overeen te komen zonder dat een waarnemer iets leert.

Portemonnees

Verge maakt gebruik van de Electrum-portemonnee, oorspronkelijk ontworpen voor Bitcoin. Electrum ondersteunt Tor- en I2P-integratie. Het maakt ook veilige offline opslag van tokens mogelijk. Als u XVG moet verzenden, kunt u de transactie offline ondertekenen met uw privésleutel. Na ondertekening kunt u de transactie uitzenden vanaf een online computer die geen toegang heeft tot uw privésleutels.

Electrum ondersteunt ook wachtwoordherstel en multisignatuur, wat betekent dat u meerdere bevestigingen nodig heeft om een ​​transactie te verzenden, wat de veiligheid verhoogt. Ten slotte maakt de Electrum-portemonnee verbinding met gedecentraliseerde servers die de blockchain indexeren. Het is niet nodig om een ​​volledig knooppunt te gebruiken of de volledige transactiegeschiedenis van de blockchain te downloaden.

Android-portefeuilles

Verge ondersteunt ook twee Android-wallets. Een voor Tor en een voor I2P. Deze mobiele portemonnees bevatten beveiligingsmaatregelen zoals pincodes en biometrische vergrendeling. Ze ondersteunen ook QR-codes om saldi uit papieren portemonnees te halen.

Berichten

Verge heeft ook opties geïmplementeerd voor berichtentransacties. U kunt XVG verzenden via Telegram, Discord, Twitter of IRC. Het is eenvoudig om tokens te verzenden met alleen de gebruikersnaam van een persoon. Een bot zal de transactie verwerken en het geld op een holdingadres plaatsen. Vervolgens stuurt het een bericht naar de ontvanger met instructies voor het claimen van het geld. Verge is niet de enige cryptocurrency die berichtenbetalingen implementeert, maar het vertegenwoordigt een grote sprong voorwaarts in gebruikerservaring vanuit het oogpunt van gebruiksgemak.

Berichtenbetalingen op Slack en Steem komen later dit jaar naar XVG.

Mijnbouw

Verge is een van de weinige projecten die de consensus over meerdere algoritmen testen. Dit betekent dat miners XVG op vijf verschillende manieren kunnen minen. Alle algoritmen zijn gebaseerd op het bewijs van werk. Sommigen geven echter de voorkeur aan ASIC-hardware, terwijl andere GPU-compatibel of lichter zijn.

De vijf algoritmen zijn Scrypt, X17, Lyra2rev2, myr-groestl en blake2s. Digibyte was een pionier in deze multialgoritme-benadering. Het voordeel is een grotere decentralisatie, aangezien meerdere algoritmen betekenen dat veel verschillende soorten mijnbouwinstallaties kunnen deelnemen aan XVG-mijnbouw.

Verge heeft een beoogde bloktijd van 30 seconden, verdeeld over de vijf algoritmen. In totaal zullen er 16,5 miljard XVG zijn, waarvan 9 miljard in het eerste jaar (2014) en 1 miljard daarna elk jaar.

XVG-munt

XVG, oorspronkelijk DogeCoinDark, gelanceerd zonder een ICO of premine. De ontwikkelaars kochten Verge-munten net als iedereen.

Verge staat momenteel in de top 30 van cryptocurrencies wereldwijd. Het is genoteerd op veel grote beurzen, waaronder Binance en Bittrex.

Toekomstplannen

Verge heeft verschillende toekomstplannen die het project aantrekkelijker kunnen maken als een complete privacyoplossing.

Atomic Swaps

Vanaf 2018 hoopt Verge ondersteuning te implementeren voor atomaire swaps met de meeste grote cryptocurrencies. Atomic swaps gebruiken hash-locks en time-locks om tokens op de ene blockchain te bevriezen in ruil voor het vrijgeven van tokens op een andere chain. Verge hoopt dat de interoperabiliteit met andere ketens het een go-to privacyprovider maakt.

Slimme contracten

Het Rootstock-project is van plan om een ​​zijketen aan Verge toe te voegen die slimme contracten verwerkt. Het wordt Turing compleet en vergelijkbaar met Ethereum. Het is nog niet gelanceerd, dus die claims zijn nog niet geverifieerd.

RSK-tokens op Rootstock kunnen worden gekoppeld aan Verge-tokens, zodat ze dezelfde waarde hebben. U kunt XVG op Verge storten en de bijbehorende RSK uitgeven aan de zijketen van de onderstam.

Onderstammen beweren dat ze een doorbraak hebben bereikt in de schaalbaarheid van slimme contracten. Hun doel is 2.000 tx / s met behulp van off-chain-afwikkelingsoplossingen vergelijkbaar met Lightning Network.

Gevolgtrekking

Verge is interessant in zoverre het een gedecentraliseerd, open source-project is. Het ontbreken van een formele structuur kan echter ook een nadeel zijn. De meeste serieuze cryptoprojecten hebben tegenwoordig een basis achter zich die de ontwikkeling leiden en een routekaart opstellen.

Het project heeft ook externe beoordeling nodig. Hoewel veel van de technologieën die ze implementeren elders zijn getest, kan Verge een dosis legitimiteit van een onafhankelijke bron gebruiken.

Ze hebben ook niet dezelfde bronnen als hun concurrenten op het gebied van privacy. Monero, Z Cash en Dash hebben honderden medewerkers op hun Githubs. Verge heeft er maar 12.

Dat gezegd hebbende, het verbergen van IP-adressen is een belangrijke grens voor blockchain-anonimiteit. Als ze anonieme slimme contracten kunnen oplossen, zou dat een unieke doorbraak zijn voor de ruimte.