Wat is Zclassic?

Zclassic is een vork van Zcash opgericht door Rhett Creighton maar met de beloning van de oprichter van 20% en de langzame start verwijderd. De redenering van Creighton was dat de belasting- en gesloten, private financieringsronde van de oprichter van de Zcash met vooraanstaande VC-bedrijven en Bitcoin-walvissen oneerlijk was.

Dus verwijderde hij 22 regels code en bracht deze nieuwe Blockchain in het wild uit. Hij raakte de trage start van de mijnbouw in Zcash kwijt, waardoor er een kunstmatige schaarste aan tokenvoorraad ontstond.

zec distributiesnelheid

Langzame start van de mijnbouw waardoor de beloning steeg tot 12,5 ZEC per blok gedurende meer dan 30 dagen

Zoals vermeld in de Zclassic-whitepaper: “ De missie van Zclassic is om vanuit technologisch oogpunt net zo vergelijkbaar te blijven met Zcash, maar om nooit een pre-mine, beloning van de oprichter of een ander soort vergoeding te nemen die gaat naar een kleine groep individuen met speciale machtigingen, of gekozen, benoemd of anderszins. “

Hoewel het misschien een geweldig idee lijkt om de beloning van de oprichter te schrappen, zul je in deze Zclassic-saga zien dat geen budget voor ontwikkeling leidt tot … nou ja, een gebrek eraan. Dit betekent een vrij ruwe gebruikerservaring, geavanceerde toegangsbelemmeringen (zoals toegang via de opdrachtregel) en een gebrek aan veilige en stabiele portemonnee-opties. Laten we eens kijken.

Zclassic-statistieken

Max. Aanbod: 21.000.000 ZCL

Huidige voorraad: 3.458.950 ZCL

Algoritme: Equihash

Bewijs type: PoW

Lanceerdatum: 06/11/2016

Het begon allemaal toen Rhett Creighton verwijderde die 22 regels uit de originele Zcash-codebase en bracht het uit in de wereld. Sommigen beweren dat het haastig en zonder de juiste promotie is gedaan, maar naar eigen zeggen van Creighton deze vork is in het wild losgelaten om te ‘zien wat er gebeurt’.

Sommige oplettende mijnwerkers zagen deze kans en sprongen onmiddellijk aan boord en werden praktisch van de ene op de andere dag walvissen. Vanaf dat moment ging het een eigen leven leiden.

Ironisch genoeg, volgens Creighton, heeft hij het helemaal niet van mij gemaakt of gekocht, ook al was hij de oorspronkelijke kernontwikkelaar. In feite had hij een fulltime baan terwijl hij ook de belangrijkste kernontwikkelaar en projectleider was. Zijn rol omvatte het beheren van alle pull-verzoeken in GitHub die het netwerk, de portefeuilles en de kernapplicaties zouden updaten.

Hoewel Creighton hield de GitHub-repository bij, Het bouwen van Zclassic was een teaminspanning van de gemeenschap. Soms om snel het juiste antwoord te krijgen, je moet gewoon het verkeerde antwoord posten.

Zclassic fungeerde als lanceerplatform voor andere projecten

Het team dat nu ZenCash werd, nam contact op met Creighton met hun ideeën over veilige communicatie en andere protocolverbeteringen, maar hij vond dat Zclassic vast moest houden aan zijn kernwortels: geen beloningen voor de oprichters of andere prikkels voor ontwikkeling.

Dat leidde tot ZenCash-vertakking van een 1: 1-kettingsplitsing die gratis ZEN naar ZCL-houders bracht op een “airdrop” -wijze bij blok 110.000 op 23 mei 2017.

Recente ontwikkelingen

Het team heeft een nieuwe Electrum-portemonnee uitgebracht in januari tot een enthousiaste gemeenschap. Het is geschreven door Hertog Leto, kernontwikkelaar van HUSH, die deze portemonnee al voor hun token had geïmplementeerd.

Eleos Zclassic portemonnee

Bitcoin Private kondigde een co-fork / fork-fusie aan van Bitcoin en Zclassic

Bitcoin Private-aankondiging door RhettDe volgende evolutie van Zclassic is Bitcoin privé. De meerderheid van het kernontwikkelaarsteam van ZCL zal overstappen naar BTCP en de ontwikkeling van dat project voortzetten.

De oorspronkelijke leden zullen de overdracht aan een bekwaam team vergemakkelijken door middel van een initiatief voor het evalueren van voorstellen om ideeën en teams te onderzoeken. Ze zullen ook de ZCL GitHub behouden tot maart 2019 of het nieuwe team neemt het over (wat het eerst komt).

Onlangs is er een middelgroot bericht geplaatst om de toekomst van Zclassic verder uit te leggen:

Aankondiging van de toekomst van Zclassic

Uitdagingen en kritieken

De grootste kritiek, zoals eerder vermeld, was het volledig verwijderen van de beloning van de oprichter. Het beleid creëerde een sfeer van vrijwilligers en gemeenschap. Velen vinden echter dat projecten volledig door vrijwilligers moeten worden gefinancierd door de gemeenschap.

Het lijkt er echter op dat er ook een gebrek aan eenheid kan ontstaan ​​als het om ontwikkeling gaat, vandaar dat er samenhangende en toegewijde teams bestaan. De whitepaper van Bitcoin Private gaat verder: “Helaas leed Zclassic onder dezelfde ideeën waaraan het zijn grootheid ontleende: het ontbreken van een oprichtersbelasting leidde tot een gebrek aan actieve ontwikkeling.”

Een paar vragen blijven hangen: Hoe zullen degenen die zich inspannen voor de gemeenschap worden gecompenseerd? Als er geen compensatie is, hoe kan er dan een eerlijke verwachting zijn van kwaliteitsontwikkeling, marketing en klantenservice??

Meteorische ZCL prijsstijging en daling

Zclassic ging van $ 7 in januari 2018 naar $ 200 + een maand later en vervolgens terug naar $ 7 in de eerste week van maart.

Zclassic was lange tijd gewoon aan het chillen in enkele cijfers, maar dat veranderde allemaal toen de harde vork naar Bitcoin Private werd aangekondigd. Hoewel Bitcoin ook een 1: 1-splitsing van Bitcoin Private bood, was ZCL duidelijk de betere deal tegen prijzen met één cijfer.

Dit veroorzaakte een waanzinnige rush omdat mensen snel alle Zclassic-tokens die ze konden kopen ter voorbereiding op de airdrop opkochten, waardoor een recordverpletterend record van meer dan $ 200 werd veroorzaakt..

Zodra de momentopname plaatsvond, zakte de prijs terug naar $ 7 in wat waarschijnlijk een van de meest woeste grafieken ooit is.

ZCL / BTC 6-maandgrafiek op Bittrex

Au.

Problemen met het opnemen van munten uit Cryptopia

Als gevolg van het toegenomen volume en vervolgens de drastische dump, bleven veel munten voor gebruikers meer dan 48-96 + uur vastzitten. Dit was te wijten aan het gebrek aan mijnwerkers op het netwerk om de transactie te helpen verwerken, wat een grote achterstand veroorzaakte.

Aankondiging en update van Cryptopia ZCL

Sommige gebruikers hebben gemeld dat ze hun munten nog steeds niet krijgen zelfs vanaf dit moment.

Bittrex faalt en vermeende handel met voorkennis van ZCL

Cryptopia was niet de enige uitwisseling die met dit proces worstelde. De afhandeling van ZCL door Bittrex was een ramp en ware chaos. Ze beweerden dat ze de fork “gedeeltelijk” zouden ondersteunen, maar gaven de gebruikers geen garanties om tokens te verwachten vanwege het ontbreken van een “volledig ondersteunde portemonnee”. Bovendien worden geen momentopnamen van Bitcoin-balans ondersteund.

Bittrex-verklaring over ZCL en BTCP

Bittrex merkte ook enkele technische problemen op die niet aanwezig waren bij Zcash maar wel bij Zclassic. Dit culmineerde in het feit dat de Zclassic-markt 15 minuten voor de momentopname werd bevroren, waarna de markt zou worden heropend..

Cool, dus wacht gewoon tot de uitwisseling opnieuw wordt geopend en alles komt goed, toch? Niet helemaal. Volgens Youtuber Austin’s Cryptoplay House, de Bittrex-prijs werd opnieuw geopend op $ 30, wat een daling van 70% was ten opzichte van vóór de momentopname.

Hoewel er na de momentopname een daling werd verwacht, is het feit dat er gehandeld werd terwijl de ZCL-markten gesloten waren behoorlijk verontrustend. Zoals … ga de gevangenis in als dit traditionele markten waren.

Zclassic Dump op Bittrex van @cryptoplayhouse

De ZCL-dump die plaatsvond terwijl de markten ‘gesloten’ waren op Bittrex (Bron

De les hier is dat uitwisselingen hun eigen monster zijn, ongeacht de munt, de technologie en het ontwikkelteam. Koopkracht is koopkracht.

En dit was een geweldig voorbeeld van wat er gebeurt als walvissen een markt overnemen. Dit is niet de eerste keer dat uitwisselingen (naar verluidt) gebruik hebben gemaakt van chaos dus, de vraag opwerpt wat het juiste gedrag en de juiste normen voor uitwisselingen zouden moeten zijn.

Desalniettemin is dit het wilde wilde, crypto-westen en dit is de huidige omgeving waarin we ons bevinden. Als je nog steeds niet helemaal in paniek raakt, laten we dan kijken waar je dit beest kunt kopen, delven en opslaan..

Waar te koop Zclassic

Als gevolg van de drastische verlagingen van de marktkapitalisatie en het handelsvolume is Bittrex momenteel de beste liquiditeitsoptie. Cryptopia staat op de tweede plaats in liquiditeit, maar gebruik het op eigen risico, aangezien gebruikers melden dat transacties vastlopen en / of worden vertraagd.

Waar kan ik Zclassic mijnen

Zclassic heeft een verscheidenheid aan mining pools beschikbaar en ondanks de chaos van de airdrop, blijft het een top-mineable Equihash-munt. Enkele van de beste zwembaden zijn minez.zone, suprnova, en zclmine.pro (0% kosten)

Waar bewaart u Zclassic

Momenteel is er een volledig knooppunt en electrum-portemonnee voor Windows, Mac en Linux, evenals een papieren portemonnee.

Laatste gedachten

Zclassic is een perfect voorbeeld van wat er gebeurt als je een munt kloont, een ontwikkelingsbudget verwijdert en er een door de gemeenschap aangestuurd gratis programma van maakt voor iedereen.

We vergeten voortdurend dat cryptocurrency niet alleen experimenteel is, maar ook veel kan lijken op ‘worst maken’ achter de schermen (wat nooit een mooi gezicht is).

Ondanks de rotsachtige weg en overstuur investeerders, staat Zclassic nog steeds. Met de Bitcoin Private-aankondiging brengen Creighton en een nieuw gedecentraliseerd team van over de hele wereld hun ervaring naar dit initiatief. Bovendien moedigt de uitstorting van gemeenschapsondersteuning voor Bitcoin Private verder het ethos van echte decentralisatie aan dat oorspronkelijk Zclassic heeft voortgebracht..

Hoewel sommige leden van de Zclassic-community zich verlaten voelen, beheert Bitcoin Private nog steeds voorstellen om een ​​nieuw team en hun ideeën te evalueren. Het BTCP-team zal tot maart 2019 updates voor het doorbreken van de blockchain bieden, of het nieuwe team neemt het over. Het lijkt erop dat Zclassic niet in de kou blijft staan ​​met het voorstelbeoordelingsplan.

Als gevolg hiervan gaat Zclassic door ondanks zijn rotsachtige en huidige onbekende wateren. Zoals altijd zal alleen de tijd ons de waarheid vertellen, maar voorlopig is Zclassic er nog steeds.