Wat is Zcoin?

Zcoin gebruikt het Zerocoin-protocol om anonieme transacties op een unieke schaalbare manier aan te bieden. Met het protocol, oorspronkelijk bedoeld als een uitbreiding van Bitcoin, kunt u munten verzenden zonder transactiegeschiedenis. Bitcoin legt de geschiedenis van elke transactie vast in een openbaar grootboek, zodat iedereen het kan zien. Wallet-adressen zijn alleen pseudo-anoniem, met de mogelijkheid dat mensen uw identiteit aan een adres koppelen. Met Zcoin kunt u echter de vervangbaarheid en privacy van uw uitgaven behouden.

Logo van Zcoin

Zerocoin Protocol

Bij het verzenden van Zcoins werkt het proces precies zoals Bitcoin, waarbij transacties worden geregistreerd in een grootboek. Het Zerocoin-protocol omvat echter het vernietigen van uw Zcoins tot munt een Zerocoin. Zerocoins zijn nieuwe munten zonder Transactie Geschiedenis. “Je kunt de Zerocoin-laag zien als een vorm van muntenwasserij waar je je bestaande ‘vuile’ munten (die een lange transactiegeschiedenis hebben) in stopt en vervolgens nieuwe ‘schone’ munten inwisselt die gloednieuw lijken en geen eerdere transactiegeschiedenis. “

Je kunt dan de Zerocoins gebruiken in een besteden transactie, die de Zerocoins weer omzet in Zcoins. Met veel mensen slaan Zerocoins, het zal niet duidelijk zijn van wie de bestede Zerocoins afkomstig zijn, waardoor uw anonimiteit behouden blijft.

Munten en uitgaven

Om Zerocoins te maken, moet je het aantal munten selecteren dat je wilt slaan en een vergoeding van 0,01 Zcoins (XZC) betalen.

Slaan

Er is een vooraf bepaald aantal munten dat u kunt slaan om de anonimiteit te verbeteren. Als je bijvoorbeeld 1723 Zerocoins slaat en later 1723 uitgeeft, is het gemakkelijker om de transactie naar jou te herleiden.

Je moet ongeveer 70 minuten wachten voordat je de Zerocoins mag verzenden, dus het is aan te raden om van tevoren een munt te slaan als je weet dat je uiteindelijk wat geld gaat uitgeven. Zodra u daadwerkelijk klikt besteden, het adres van uw keuze ontvangt de Zerocoins zonder transactiegeschiedenis.

Zero-Knowledge-bewijzen

Om een ​​beeld te krijgen van hoe Zerocoins anonimiteit behouden, moet u eerst begrijpen nulkennisbewijzen. “In cryptografie, een zero-knowledge proof of zero-knowledge protocol is een methode waarmee de ene partij aan een andere partij kan bewijzen dat ze een waarde van x kent, zonder enige informatie over te brengen, afgezien van het feit dat ze de waarde van x kent. “

Een zeer vereenvoudigd voorbeeld van een nulkennisbewijs zou zijn dat u uw Reddit-wachtwoord kent aan een vriend zonder het hem te vertellen, door simpelweg in te loggen en te laten zien dat het werkte.

Uiteindelijk moet je voor Zcoin bewijzen dat je Zerocoins kunt verzenden zonder informatie over te brengen dat het jouw Zcoins waren die voor hen werden verbrand.

Zerocoin Anonimiteit

Eerst vernietig je een Zcoin en de Zerocoin-protocol genereert een willekeurig serienummer S voor een Zerocoin en een geheim nummer r. Dan gebruik je S en r cryptografisch om een ​​waarde te creëren C waar u zich voor inzet. Deze waarde C wordt op de blockchain geplaatst, zodat u deze later niet meer kunt wijzigen. Iedereen kan het publiek zien C waarden gecreëerd op basis van talloze mensen die munten slaan.

Om de Zerocoin te besteden S, je geeft een zero-knowledge proof dat je een S waarde die overeenkomt met een publieke waarde van C. De zero-knowledge proof laat alleen zien dat er wat is C dat overeenkomt met uw S, niet expliciet welke. Dus sommige Zerocoins zouden worden uitgegeven, maar niemand zou weten dat het de waarde is van C dat overeenkomt met jou.

Om dubbele uitgaven van Zerocoins te voorkomen, verifiëren knooppunten dat de zero-knowledge bewijs geldig was en dat Zerocoin S was nog niet uitgegeven.

In overzicht, ​Wanneer iemand een Zerocoin ontvangt, weet de persoon alleen dat er X-bedrag naar zijn portemonnee is gestuurd. In tegenstelling tot Bitcoin is er geen andere onbedoelde identificerende informatie over de afzender en ontvanger. Zero-Knowledge-bewijzen zorgen ervoor dat er geen informatielek is over de afzender en ontvanger van een transactie. “

Mijnbouw

Momenteel gebruikt Zcoin het Lyra2z-algoritme voor bewijs van werk. Uiteindelijk zullen ze overschakelen naar een Merkle Tree proof of work-algoritme, bekend als MTP. MTP is een uniek algoritme voor het harde geheugen dat tot doel heeft verschillende problemen op te lossen. Geheugen-harde algoritmen helpen de ontwikkeling van ASIC’s te voorkomen die leiden tot gecentraliseerde mijnbouwbedrijven.

Geheugen-harde algoritmen voorkomen ook dat botnets computers infecteren voor mijnbouwdoeleinden. Als een botnet meerdere optredens aan geheugen in beslag neemt, merkt u waarschijnlijk dat er iets mis is.

“De basis concept is dat het dezelfde prijs / kosten voor een enkele rekeneenheid op alle platforms moet vaststellen, wat betekent dat er geen enkel apparaat is dat een aanzienlijk voordeel zou moeten behalen ten opzichte van een ander voor dezelfde prijs, waardoor gelijkwaardig computergebruik wordt bevorderd.​

Het uiteindelijke doel is om CPU-mining te behouden als een haalbare manier om deel te nemen aan de beveiliging van het netwerk. Eerdere geheugen-harde algoritmen vereisten ook veel geheugen voor het verifiëren van knooppunten om transacties te bevestigen, waardoor het uitvoeren van een knooppunt relatief duur en kwetsbaar voor DOS-aanvallen werd. Als je geïnteresseerd bent in het delven van Zcoin, kun je de gidsen bekijken hier en hier.

Beloning van de oprichter

Gedurende de eerste vier jaar verzamelt de Founder’s Reward 14% van de gedolven Zcoins. The Founder’s Reward financiert de verdere ontwikkeling van Zcoin. Binnen die 14% ontvangt de oprichter Poramin Insom 2%. Seed-investeerders ontvangen 6% en het Zcoin-team ontvangt 6%. Na 4 jaar gaan de blokbeloningen volledig naar Znodes en miners.

Znodes

Znodes zijn knooppunten op het Zcoin-netwerk die worden gestimuleerd om een ​​volledige kopie van de blockchain uit te voeren en Zerocoin-transacties te verwerken. De knooppunten verdienen een aandeel van 30% van de nieuw gedolven Zcoins, 15 elk blok. Maar het runnen van een Znode vereist 1.000 Zcoins.​

U moet munten inzetten als bewijs dat u veel in Zcoin hebt geïnvesteerd. Als u veel geïnvesteerd heeft, wordt u gestimuleerd om het netwerk eerlijk en met een consistente uptime te laten draaien.

Geschiedenis

Professor Matthew D. Green van de Johns Hopkins University en afgestudeerde studenten Ian Miers en Christina Garman kwamen oorspronkelijk met het idee van Zerocoin. Bitcoin heeft het protocol nooit toegevoegd vanwege een gebrek aan consensus, dus Poramin Insom implementeerde Zerocoin in zijn eigen cryptocurrency, Zcoin..

Vanaf september 2016 moesten Zcoin en het Zerocoin-protocol worden geconfigureerd met RSA-codering. RSA-codering omvat het vermenigvuldigen van grote priemgetallen om een ​​getal te creëren dat buitengewoon moeilijk te ontbinden is. Dit zorgt voor een eenrichtingsfunctie die bijna onmogelijk om te keren is. Om een ​​nummer te selecteren dat zelfs Zcoin niet wist te factoriseren, kozen ze een nummer uit een factoring-uitdaging die meer dan 25 jaar geleden werd gehouden. RSA had een wedstrijd met een beloning van $ 200.000 voor het ontbinden van een 617-cijferig nummer, bekend als RSA-2048. Niemand heeft ooit het nummer in rekening gebracht en de harde schijf die werd gebruikt om het nummer te maken, werd vernietigd. Hoewel het denkbaar is dat iemand die met RSA is geassocieerd, de factorisatie van het priemgetal van het getal kent, lijkt het onwaarschijnlijk. Hoe dan ook, Zcoin wil verschillende versleutelingsmethoden gebruiken en uiteindelijk afstappen van RSA-versleuteling.

Vergelijkbare munten

Er zijn verschillende andere munten verbonden aan anonimiteit. Zcash maakt ook gebruik van nulkennisbewijzen. Zcash gebruikte een andere strategie voor het opzetten van hun initiële codering. Ze lieten 6 individuen elk een deel van een hoofdsleutel genereren en vroegen vervolgens alle 6 om hun deel te vernietigen. De veiligheid van Zcash hangt af van ten minste één van hen die echt hun deel vernietigt.

In andere cryptocurrencies, de anonimiteitsset kan worden beperkt door het aantal mensen waarmee je omgaat of met hoeveel mensen je een ring vormt. De anonimiteit die in Zcoin is ingesteld, is echter gebaseerd op het aantal mensen dat een munt van een bepaald bedrag heeft uitgevoerd en is een steeds groter wordend aantal dat kan opschalen tot de vele duizenden, in tegenstelling tot het mengen van oplossingen die doorgaans beperkt zijn tot een paar dozijn.”

Het Zcoin-team gaat nog dieper in op de voor- en nadelen van verschillende privacytechnologieën in cryptocurrency hier.

Muntvoorziening en duurzaamheid

Oorspronkelijk waren er 21 miljoen munten zoals Bitcoin bedoeld, maar een bug leidde tot de creatie van 388450 extra munten. Het Zcoin-team heeft de bug opgelost. In maart 2018 is het circulerende aanbod ongeveer 4.204.000 XZC.

Zcoin heeft momenteel een bloktijd van 10 minuten en beloningen van 50 munten per blok. Net als bij Bitcoin zullen deze blokbeloningen na verloop van tijd halveren. Nadat alle blokbeloningen zijn vrijgegeven, verdienen de mijnwerkers geld door vergoedingen voor transacties te innen.

Zcoin Team en voortgang

Zoals eerder vermeld, is Poramin Insom de oprichter en kernontwikkelaar van Zcoin. Hij heeft oorspronkelijk Vertcoin opgericht, maar zag de behoefte aan anonieme transacties in de cryptocurrency-ruimte. Omdat hij al onder Matthew Green werkte aan de Johns Hopkins University, was het de perfecte mentor om te kunnen werken aan de implementatie van Zerocoin. Hij zegt dat hij uiteindelijk wil terugkeren naar de ontwikkeling op Vertcoin, maar Zcoin is voorlopig zijn belangrijkste focus. Naast Insom is er Peter Shugalev, hoofdontwikkelaar, evenals verschillende andere ontwikkelaars en bijdragers aan het Zcoin-team.

Zcoin-team

Routekaart

Het is belangrijk dat RSA nooit de factoring-challenge-nummers vrijgeeft. Als je ze kende, zou je vanuit het niets Zcoins kunnen gaan maken. We weten echter dat dit nog niet is gebeurd, aangezien het mogelijk is om het totale aantal Zcoins op het netwerk te kennen. Zcoin werkt aan de implementatie van het Sigma-protocol in plaats van RSA. Sigma zou de grootte van Zerocoin-proefdrukken verkleinen, waardoor de blockchain-maat kleiner zou blijven.

Het Zcoin-team onderzoekt ook het gebruik van TOR of andere manieren om uw IP te verbergen wanneer u Zcoin gebruikt om extra privacy toe te voegen. Je kunt hieronder hun roadmap voor 2018 en 2019 bekijken.

Zcoin-routekaart

Handelsgeschiedenis

Zoals bij de meeste munten, zag Zcoin eind 2017 een prijsexplosie met een zekere mate van retracement. We zouden een positieve prijsverandering kunnen zien als het Merkle Tree Proof of work zijn beloften nakomt. Decentralisatie en anonimiteit kunnen een krachtige combinatie blijken te zijn.

Waar kun je Zcoin kopen?

Het is fascinerend, maar misschien niet verrassend, dat het grootste deel van het handelsvolume op AEX plaatsvindt, waar Zcoin paren met BITCNY. BITCNY is als Tether, maar dan gekoppeld aan de Chinese Yuan. China verbood de aankoop van Bitcoin met Chinese fiat vanwege zorgen over kapitaalvlucht. Met het algemene gebrek aan privacy in China, is het geen wonder dat mensen het bewegingsgeld proberen te verdoezelen.

Zcoin is ook beschikbaar op Binance en Bittrex met BTC-paren.

Waar kun je het bewaren??

Zcoin heeft een officiële GUI-desktopportemonnee die u kunt vinden hier. De portemonnee heeft de ingebouwde munt en besteden functies.

Je kan ook gebruiken Coinomi, een externe portemonnee die tal van cryptocurrencies ondersteunt. Er zijn momenteel geen browserportefeuilles beschikbaar.

Gevolgtrekking

Op het eerste gezicht lijkt het misschien vreemd dat een bepaald percentage blokbeloningen rechtstreeks naar de eigenaar gaat. Maar om je wat perspectief te geven, bezit Satoshi Nakamoto naar schatting een miljoen Bitcoins. Terwijl Insom Vertcoin heeft uitgevonden, heeft hij toegegeven dat hij er niet meer aan werkt vanwege een gebrek aan financiering. Met financiering voor Zcoin en veelbelovende ontwikkelingen in de routekaart, zijn er redenen om optimistisch te zijn over het nieuwe team van Poramin. Hij is terug in Thailand om zijn land te helpen een leider te worden in cryptocurrency met Zcoin.

Vooruitkijkend heeft Zcoin het voordeel dat de code op Bitcoin is gebaseerd. Het zal voor hen relatief eenvoudig zijn om de nieuwe code-ontwikkelingen van Bitcoin te integreren. Of u nu in Zcoin gelooft of niet, het is belangrijk om te weten dat er opties zijn voor het anoniem overmaken van geld. En tot slot, hoewel Bitcoin in het verleden het Zerocoin-protocol heeft afgewezen, als Zcoin zijn moed bewijst, zal de anonimiteitsfunctie misschien een deel zijn van de toekomst van Bitcoin..

Aanvullende Zcoin-bronnen

Twitter

Reddit

Telegram

Onenigheid