Goede doelen hebben het behoorlijk moeilijk. Alsof het niet moeilijk genoeg is om willekeurige vreemden te overtuigen om in hun portemonnee te grijpen voor filantropische daden, moeten non-profitorganisaties ook tegen elkaar strijden. Ze worden regelmatig geconfronteerd met vermoeidheid van donoren, apathie, economische neergang en kritiek op hun bestedingskeuzes. Het accepteren van bitcoin-donaties zou dus een andere welkome inkomstenstroom kunnen zijn voor goede doelen die moeite hebben om het hoofd boven water te houden.

Maar hoe werkt het?

Gehoord worden in een drukke ruimte

De meeste fatsoenlijke mensen geloven in doneren aan goede doelen, in ieder geval zo nu en dan. 61 procent van de Britten heeft bijvoorbeeld in 2016 een donatie gedaan, en 2015 was het meest genereuze jaar ooit in de Verenigde Staten, met donaties die net geen $ 4 miljard. Maar deze financiering is verre van gelijk verdeeld.

Er zijn 1,5 miljoen non-profitorganisaties alleen geregistreerd in de VS, wat betekent dat liefdadigheidsinstellingen in een overvolle ruimte opereren. Ze zijn ook buitengewoon gevoelig voor macro-omgevingsfactoren, met name politiek, sociaal en economisch.

Sinds het politieke landschap in de VS in 2016 is verschoven, geldt dat ook voor de manier waarop donateurs hun geld schenken. En het weerspiegelt de ingrijpende sociaaleconomische ongelijkheid over de hele wereld. De rijken (goede doelen) worden steeds rijker en de armen (goede doelen) worden armer.

Interessant is dat liefdadigheidsinstellingen die geen voorstander zijn van de huidige administratie, zoals Planned Parenthood, een enorme toestroom van fondsen zien. De ACLU (American Civil Liberties Union) ontving ook bijna $ 80 miljoen aan online donaties gedurende de drie maanden na de verkiezingsdag. Dat is meer dan 60 procent van de totale uitgaven van het goede doel voor heel 2016!

Maar terwijl grotere liefdadigheidsinstellingen schijnbaar in opkomst zijn, kijken anderen hulpeloos toe terwijl hun donaties afnemen. En dit zal niet verder worden geholpen door recente bezuinigingen.

Kleine goede doelen hebben moeite om donateurs te krijgen

Goede doelen die minder bekende doelen steunen en goede doelen die beginnen, hebben moeite om financiering te krijgen. Ze zitten vanaf het begin in een catch-22-situatie. Sceptische millennials beschouwen te veel geld uitgeven aan marketing als iets slechts. Maar als ze niet besteden aan creatieve manieren om de aandacht te trekken, blijven ze onzichtbaar voor donateurs.

Om het nog erger te maken, hebben startende liefdadigheidsinstellingen het extra zwaar. Het duurt zeven jaar voordat ze kunnen worden beoordeeld door de Charity Navigator, die een lange levensduur gebruikt als een belangrijke marker voor stabiliteit.

Kleine goede doelen hebben ook moeite om plaats te winnen in de top van het publiek. Amerikanen hebben de neiging om aan hun favoriete goede doelen te denken of te doneren aan de namen die ze op de billboards of televisie zien. In feite gewoon 4,2 procent van alle giften in 2015 was gewijd aan internationale doelen, waar een dollar een aanzienlijk grotere impact zou kunnen hebben dan op Amerikaanse bodem.

In deze gecompliceerde context hebben goede doelen, met name kleinere, zo veel mogelijk manieren nodig om donateurs aan te spreken.

Bitcoin-donaties accepteren

bitcoin-donaties

Online donaties worden steeds populairder, vooral onder millennials. Alle goede doelen moeten beseffen dat een belangrijke manier om meer donateurs aan te trekken, is door het doneren zo gemakkelijk mogelijk te maken. Voor de donateur van vandaag betekent dit dat ze online kunnen doneren en zoveel mogelijk betaalmethoden accepteren.

Volgens een studie van WorldPay winnen alternatieve betalingsmethoden (APM’s) overal ter wereld terrein. In feite tegen 2021, meer dan de helft van alle online betalingen wordt gedaan met APM’s. Dus zelfs als uw online donaties zijn ingesteld, loopt u potentiële donateurs mis als uw liefdadigheidsinstelling alleen creditcardbetalingen accepteert.

Hetzelfde geldt voor het accepteren van bitcoin-donaties. Dit kan jonge startups een broodnodige boost geven om een ​​moderne millennial-donor aan te spreken. Bitcoin-manie hoeft immers niet alleen te gaan over individueel financieel gewin.

De afgelopen jaren, meer goede doelen hebben bitcoin geaccepteerd, inclusief de grote namen, zoals Save the Children en het Rode Kruis. Het geven van Bitcoin neemt toe, ondanks de volatiliteit van de valuta. En het is gemakkelijker voor liefdadigheidsinstellingen om bitcoin-donaties te accepteren dan u misschien denkt.

Zodra een goed doel zijn online portemonnee heeft opgezet, kunnen ze bitcoin-donaties gemakkelijk accepteren en inwisselen voor fiat-valuta. Veel online portemonnees bieden ook geen verwerkingskosten, wat betekent dat 100 procent van de donatie naar een goed doel gaat.

Voor donateurs is het goede nieuws dat bitcoin-donaties fiscaal aftrekbaar zijn. Goede doelen kunnen vermijd belasting te betalen ook op meerwaarden.

Er zijn verschillende crowdfundingplatforms zoals bijtend en bithope die het voor donateurs gemakkelijker maken om bitcoin te geven en voor goede doelen om het te accepteren.

Wat goede doelen moeten weten voordat ze Bitcoin accepteren

Het klinkt dus overal als een win-winsituatie. Maar is het zo? Voordat u doorgaat en al uw donateurs begint aan te moedigen om u digitaal geld te geven, zijn er een paar dingen die u eerst moet weten.

Pas op voor belastingkwesties

Fishel Freund is een liefdadigheidsinstelling specialist in Canada. Hij zegt: “Ik zie de uitdaging van een bitcoin-donatie niet als een vraag over het accepteren ervan, noch over het aftrekken van belasting. Naar mijn mening wordt het volgens de Canadese wet (CRA) beschouwd als een schenking in natura waarbij je een taxatie nodig hebt om een ​​belastingaftrek te kunnen geven. “

Paul Lamb, een managementconsultant zonder winstoogmerk met een focus op tech for good en specialist op het gebied van crypto-filantropie zegt: “Liefdadigheidsinstellingen moeten weten dat bitcoin door de IRS als eigendom wordt geclassificeerd, wat de belastingaangifte voor de donor en ontvangende organisatie iets complexer maakt.”

Verwerken van een donatie in natura:

Bitcoin wordt gezien als een eigenschap of een schenking in natura. Dit is in wezen elke schenking die geen schenking in contanten is en die kantoorbenodigdheden en meubilair kan omvatten, of complexere activa zoals onroerend goed of aandelen en obligaties. Liefdadigheidsinstellingen moeten het daarom als zodanig verwerken.

En er zijn verschillende praktijken om gegevens bij te houden, waaronder het sturen van een bedankbrief met de verklaring: “Er zijn geen goederen of diensten ontvangen in ruil voor deze donatie.” Ook mag er geen waarde aan de schenking worden toegekend, aangezien dit de last van de schenker is.

Als u overweegt bitcoin-donaties te accepteren, is het logisch om eerst met een liefdadigheidsspecialist in uw regio te praten om ervoor te zorgen dat uw administratie correct is.

Beweeglijkheid

De vluchtigheid van Bitcoin is een groot struikelblok voor de brede acceptatie ervan, en liefdadigheidsinstellingen moeten deze factor in gedachten houden.

Lamb adviseert: “Goede doelen moeten weten dat, hoewel het opzetten en gebruiken van een tool om bitcoin-donaties op hun website te accepteren redelijk eenvoudig is, de conversie van bitcoin naar dollars complexer is. In sommige gevallen vindt de conversie van bitcoins naar dollars niet onmiddellijk plaats, en met een volatiele cryptocurrency-markt die de waarderingen van bitcoin naar dollar snel ziet stijgen en dalen, kan de uiteindelijke donatie minder waard zijn dan toen ze oorspronkelijk werd gedaan. ”

Hamza Amir, CEO van het opstarten van cryptocurrency Blurbiz en Cypro Hedge Fund Manager adviseert: “Bitcoin staat bekend om zijn schommelingen in zijn prijs. Met het oog hierop mag een goed doel alleen in een bullmarkt omzetten in fiat om het meeste rendement uit zijn investeringen te halen. Als ze het geduld hebben om meer dan 3 jaar vast te houden, kunnen ze heel mooi worden beloond. “

Lamb herinnert ons er echter aan dat dit een gevaarlijke strategie kan zijn, “een beslissing om bitcoin vast te houden en niet onmiddellijk in dollars om te zetten, brengt risico’s met zich mee”, waarschuwt hij..

Veiligheid

Het loont de moeite om te onthouden dat Bitcoin-portefeuilles niet per se veilig hoeven te zijn. Hoewel bitcoin de naam heeft onveranderlijk te zijn, zijn de portefeuilles die het opslaan verre van dat (in feite horen we bijna dagelijks over hackaanvallen). Goede doelen moeten dus begrijpen dat veiligheid essentieel is om hun donaties veilig te houden.

Hamza zegt: “Hacks in de cryptocurrency-wereld zijn heel reëel. Voor de zekerheid moet je een harde portemonnee kopen voor cryptocurrencies zoals het nano-grootboek [Ledger Nano S] en alle bitcoins erin overboeken en in een kluis bewaren. ZORG ERVOOR DAT U HET WACHTWOORD BEWAART EN HET VEILIG HOUDT. “

De afhaalmaaltijd

Als uw liefdadigheidsinstelling overweegt bitcoin-donaties te accepteren, kan dit een heel goed idee zijn. In een omgeving van baanbrekende concurrentie, waar donateurs worden beïnvloed door vele druk en liefdadigheidsinstellingen met hand en tand vechten voor geld, is het accepteren van allerlei soorten donaties logisch voor uw doel.

Maar onthoud dat als iets er te gemakkelijk uitziet, dat waarschijnlijk is omdat het zo is. Het accepteren van bitcoin-donaties is niet zonder uitdagingen. Spreek met een compliancespecialist. Zorg ervoor dat als u naar HODL gaat, u begrijpt dat het beide kanten op kan – en dat het omwisselen van het geld langer kan duren dan u denkt.

En als laatste, zorg ervoor dat uw bitcoins veilig zijn. Het is een behoorlijk lage crimineel die geld zou stelen van een goed doel. Maar maak het ze niet gemakkelijker om het te doen.