Cryptocurrency Industry Spotlight: wie is John McAfee

Gevaarlijk. Paranoïde. Excentriek. Bullish op Bitcoin.

Dit zijn een paar woorden die opduiken bij een snelle zoekopdracht naar John McAfee – een gewaagde reeks bijvoeglijke naamwoorden voor een computerprogrammeur en oprichter van een softwarebedrijf.

In de wereld van excentrieke en ambitieuze mensen bestaat er een dunne lijn tussen onconventioneel en krankzinnig. Het leven van John McAfee is een leven geworden dat niet alleen op die lijn lijkt te wankelen, maar ook een lakmoesproef is voor de gestoorde multimiljonair.

Werp een diepgaand begrip van cyberveiligheid en een inherent wantrouwen tegenover elke gecentraliseerde instelling, en je hebt een behoorlijk invloedrijke figuur in de cryptocurrency-wereld.

John McAfee

Bron: The Canadian Press / AP Photo

John McAfee, geboren op 18 september 1945 in het Verenigd Koninkrijk, heeft een breed scala aan bepalende ervaringen opgedaan. Hij heeft alles gedaan, van werk voor NASA en heeft misschien wel de meest populaire antivirusscanner gemaakt tot een gecertificeerde yogi worden en in actie komen met gangsters in Belize.

john mcafee twitter

Van de Twitter van John McAfee.

Om verder op dat punt voort te bouwen, is het de moeite waard om eens te kijken naar de criteria (links) die McAfee toeschrijft aan het behoren tot de ‘coolste ter wereld’.

McAfee’s off-the-grid mentaliteit en abnormaal archetype leidde er onvermijdelijk toe dat hij een vocale adoptant werd van gedecentraliseerde valuta’s zoals Bitcoin en een breed scala aan andere cryptocurrencies..

McAfee is ook een vrij controversiële politieke activist en een van de meest prominente figuren in de Libertarische partij. Als de Libertarische partij een eenheid van superhelden van Avenger zou vormen, zou John McAfee een 72-jarige Rated-R Tony Stark zijn. Meest recent probeerde hij in 2016 de nominatie van de Libertarische Partij voor het Amerikaanse voorzitterschap in ontvangst te nemen, maar verloor hij van Gary Johnson.

Early Days: McAfee This en McAfee That

De vroege professionele dagen van McAfee begonnen als programmeur voor NASA’s Institute for Space Studies in New York City in 1968 – 1970. Daarna stuiterde hij rond bij Univac als softwareontwerper en vervolgens bij Xerox als besturingssysteemarchitect, Computer Sciences Corporation (1978) als software-adviseur, en vervolgens bij het adviesbureau Booz Allen Hamilton (1980-1982). Toen McAfee in de jaren tachtig voor Lockheed werkte, begon hij software te ontwikkelen om virussen te bestrijden nadat hij een kopie van het Brain-computervirus had ontvangen. In 1989 verliet hij Lockheed om zijn volledige aandacht op McAfee te richten.

McAfee richtte McAfee Associates op in 1987 en zag al vroeg succes met het maken van de eerste commerciële antivirussoftware, McAfee. In 1994 nam McAfee ontslag bij McAfee Associates (omgedoopt tot Intel Security nadat het in 2010 was gekocht door Intel), maar de antivirussoftware had nog steeds zijn naam tot 2014. McAfee was verheugd dat zijn naam niet langer met de antivirussoftware werd geassocieerd..

McAfee’s Life Post-McAfee

Twee jaar na de beursgang van McAfee Associates verkocht McAfee zijn resterende belang. Algemeen wordt aangenomen dat de rijkdom van McAfee in 2007 een piek bereikte van ongeveer $ 100 miljoen, voordat hij een scherpe duik nam tijdens de wereldwijde financiële crisis (de New York Times meldde dat zijn persoonlijk vermogen afnam tot slechts $ 4 miljoen).

McAfee in 1989.

McAfee in 1989. Foto- John Storey: The LIFE Images Collection: Getty

Nadat hij bij McAfee was vertrokken, verdiepte John zich in alles, van instant messaging (PowWow via Tribal Voice) en firewallsoftware (als lid van de raad van bestuur van Zone Labs) tot biotech (antibiotica op basis van anti-quorum sensing-technologie via QuorumEx), en daarna terug naar het rijk van persoonlijke cyberbeveiliging met Future Tense Central (beveiligde computernetwerkapparaten zoals D-Central) en Cognizant (smartphoneapplicatie die toestemming voor geïnstalleerde applicaties weergeeft)

In mei 2016 werd McAfee CEO en CEO van een technologieholding genaamd MGT Capital Investments.

Hij verplaatste MGT naar cryptocurrency-mijnbouw om MGT te helpen meer te weten te komen over blockchain, dat volgens hem belangrijk is voor cybersecurity. In augustus 2017 trad McAfee kort terug als CEO en werd hij voor een paar maanden MGT’s ‘chief cybersecurity visionair’ voordat hij volledig vertrok in een minnelijk gemeenschappelijk besluit om het grootste deel van zijn tijd te besteden aan cryptocurrencies..

De beruchte

McAfee heeft lang gediend als een soort antiheld voor de cyberbeveiliging, economische en politieke landschappen van de wereld.

John McAfee-video

Zijn technologische bekwaamheid als een quasi-ethische hacker, gecombineerd met zijn vervreemde multimiljonairachtergrond en schandalige reputatie heeft hem een ​​plek opgeleverd als een van de meest interessante personages in technologie en cryptocurrency..

Enkele van de aansnijden van McAfee die in de schijnwerpers staan, zijn onder meer:

  1. Openbaar vrijwilligerswerk om de iPhone van de San Bernardino-shooters te ontsleutelen als een publiciteitsstunt om de eenvoud van het kraken van een iPhone te demonstreren.
  2. Beweren dat hij en zijn team bij MGT een manier hebben gevonden om misbruik te maken van een Android-besturingssysteemfout waardoor hij versleutelde WhatsApp-berichten kon lezen.
  3. Zijn compound in Belize laten overvallen door de politie, waar de politie $ 20.000 in contanten vond, een arsenaal aan vuurwapens, waaronder zeven shotguns met pompactie en twee 9 mm pistolen (allemaal geregistreerd en legaal).
  4. Het maken van een sardonische parodie-instructievideo met de titel ‘How to Uninstall McAfee Antivirus’, met een John McAfee zonder shirt en met een pistool in holsters, omringd door schraal geklede vrouwen terwijl hij een (zogenaamd) prop witte substantie met het label ‘BATH SALTS’ snoof.
  5. Hoofdverdachte worden voor de moord op zijn buurman in Belize.

McAfee in cryptocurrency

De publieke perceptie van John McAfee over cryptovaluta in 2017 en 2018 schommelde tussen een blockchain-evangelist en de beschermheilige van shitcoins.

Een integraal onderdeel van de schande van McAfee is zijn Twitter-account (hetzelfde kan ook worden gezegd van een zekere 71-jarige beruchte man aan de macht). Na een handvol sprankelende aantekeningen van verschillende cryptocurrencies, begonnen geruchten de ronde te doen dat McAfee’s bescherming kon worden gekocht voor een koning losgeld van 25 bitcoin en 15% van uw tokens.

Als er echter één munt was, kunt u er vrij zeker van zijn dat McAfee pompt, het zou Bitcoin zijn. In juli 2017 verklaarde John McAfee dat als Bitcoin in drie jaar tijd geen $ 500.000 zou halen, hij zijn eigen lul op de nationale televisie zou opeten, een bijzonder gewaagde zet aangezien Bitcoin zich net in de buurt van $ 2.100 had gevestigd na een tijdelijke ‘technische correctie’..

zo niet, dan eet ik mijn lul op de nationale televisie.

– John McAfee (@officialmcafee) 17 juli 2017

Later dat jaar, in november, zou McAfee zijn gok voor het eten van lul verdubbelen en het eind 2020 een prijs van $ 1 miljoen geven..

Toen ik Bitcoin tegen eind 2020 op $ 500.000 voorspelde, gebruikte het een model dat eind 2017 $ 5.000 voorspelde. BTC is veel sneller versneld dan mijn modelaannames. Ik voorspel Bircoin nu tegen het einde van 2020 op $ 1 miljoen. Ik zal nog steeds mijn lul opeten als ik het mis heb. pic.twitter.com/WVx3E71nyD

– John McAfee (@officialmcafee) 29 november 2017

Betekent deze vrijmoedigheid noodzakelijkerwijs dat je religieus moet volgen De glimmende aanbevelingen van McAfee op Twitter? Waarschijnlijk niet.

Het zou echter even onverstandig en oneerlijk zijn om McAfee en zijn rol in de zich ontwikkelende cryptocurrency-wereld in diskrediet te brengen, een industrie die heeft overleefd in de wieg te worden gewurgd door politici, reguliere media en miljardairs over de hele wereld..

Laatste gedachten

Veel post-fortuin-techneuten die malafide zijn geworden, streven er waarschijnlijk enigszins naar om zo’n controversiële reputatie, maar het valt te betwijfelen of iemand McAfee zal evenaren in de breedte van de ervaringen en de levensduur van het karakter.

Het professionele pad van McAfee is geplaveid door tientallen jaren ervaring, waarin McAfee een substantiële rol speelde of op zijn minst dicht bij het steunpunt van innovatie stond.

Hoewel John McAfee een persoonlijkheid is die heeft bijgedragen aan het vormgeven van de post-internetwereld, weerspiegelt hij ook een off-the-grid libertaire ideologie die zo velen heeft aangetrokken tot de wereld van gedecentraliseerde valuta’s zoals Bitcoin..

In een interview met Katu, McAfee, een nieuwszender in Portland, zei: ‘Het belangrijkste om te communiceren is dat de wereld niet is zoals het lijkt. Er gebeurt altijd iets onder de oppervlakte. Als mensen dit vinden, wil niemand het geloven, omdat het de veiligheid en de normaliteit van het leven van mensen bedreigt. “

Het besef dat de wereld niet is zoals het lijkt en dat er iets net onder de oppervlakte gebeurt, is een concept dat resoneert met veel movers-and-shakers in de blockchain-wereld.

Of je McAfee nu wel of niet als een held, antiheld of slechterik ziet, dat laten we aan jou over. Er is echter op zijn minst een soort verwantschap met een man wiens biografie tot dusver dezelfde ingrediënten bevat (in weliswaar veel hogere doses) die duizenden naar cryptocurrencies hebben getrokken..

Opmerking van de uitgever: Bedrade en Gizmodo verschaften een aantal fenomenale en intieme inzichten in het leven van John McAfee in de gekoppelde stukken, twee lezingen die ik ten zeerste aanbeveel als je na het lezen van dit artikel onverzadigbaar geïnteresseerd bent in dit personage. Gringo: The Dangerous Life of John McAfee is ook een solide documentaire.