Digitale valuta’s en hun onderliggende blockchain-technologie hebben nieuwe mogelijkheden gecreëerd in een wereld waar bijna alle online trends potentiële monetariserende ondernemingen zijn geworden. En nu heeft cryptogokken gokkers in staat gesteld deel te nemen aan markten die nog nooit eerder waren gerealiseerd, zoals het plaatsen van moordweddenschappen op beroemdheden en politieke kandidaten.

Dat is het niveau van potentieel en democratisering dat wordt geboden door Augur, een marktvoorspellingsplatform dat cryptocurrencies gebruikt en op de blockchain draait. Het stelt gebruikers in staat om weddenschappen te plaatsen op een oneindig aantal weddenschapsresultaten die alleen worden beperkt door iemands verbeeldingskracht. Het legt ook geen geografische beperkingen op en biedt de toegevoegde waarde van anonimiteit. Op dit moment zijn Jeff Bezos, Donald Trump en Warren Buffett drie personen die al op het Augur-platform weddenschappen op moord hebben geplaatst..

De weddenschap over de moord op Trump luidt bijvoorbeeld: “Zal Donald Trump (president van de VS) op enig moment in 2018 worden vermoord?”

Augur is ontwikkeld door de Forecast Foundation en stelt je in staat om een ​​evenement te creëren om te voorspellen, er een markt voor op te bouwen en vervolgens aandelen te verhandelen op basis van het resultaat. De gebeurtenissen variëren van verkiezingsvoorspellingen tot natuurrampen tot marktcrashes.

Zodra een gebruiker een uitkomst wint, kan hij een rapport maken op basis van de weddenschap, en andere gebruikers kunnen het ermee eens of oneens zijn. Winnende weddenschappen worden uitbetaald nadat de markt is opgelost. Het gokplatform gebruikt de cryptocurrency van Ethereum om te handelen.

Natuurlijk is er de echte angst dat weddenschappen op uitkomsten zoals moordaanslagen in werkelijkheid gerelateerde gebeurtenissen kunnen veroorzaken. Dit soort weddenschappen heeft echter onbeduidende financiering opgeleverd en biedt weinig stimulans voor iemand om inspiratie uit de weddenschappen te halen.

augur-interface

Augur-interface

Wetgevende kwesties

Dat gezegd hebbende, veroorzaakt het voorspellingsplatform nog een ander probleem. Het vervaagt het verschil tussen online gokmarkten en voorspellingsmarkten. De eerste is vooral populair op Augur en is gebaseerd op voorspellingen van gebeurtenissen, maar is verboden door tal van landen zoals China, de Verenigde Arabische Emiraten, Brunei, Japan, Cyprus en anderen..

Het probleem ligt in het feit dat, zelfs als blijkt dat Augur de wet heeft overtreden door gokken of andere illegale activiteiten te faciliteren, er maar weinig manieren zijn om dit af te dwingen..

Er zijn ook angsten die gebaseerd zijn op de sterk ongereguleerde aard van het platform, aangezien de ontwikkelaar van Forecast Foundation dat inderdaad heeft gedaan distantieerde zich van eigendom van het protocol, dat het beschrijft als open-source software. De ontwikkelaars benadrukken ook dat ze geen controle hebben over het peer-to-peer-platform en geen toegang hebben tot privésleutels van gebruikers of persoonlijk identificeerbare informatie. Dit omvat wettelijke namen, nationale ID-nummers, e-mailadressen en portefeuillesaldi.

De situatie benadrukt de machteloosheid op het gebied van jurisdictie die kan worden veroorzaakt door een dergelijk platform in het licht van een snelgroeiende gokmarkt, gekatalyseerd door populaire evenementen zoals het WK..

Met betrekking tot de Verenigde Staten onderzoekt de Commodity Futures Trading Commission of de activiteiten van Augur onder haar jurisdictie vallen.

De Crypto Gambling World

De crypto-gokwereld is in de loop der jaren gestaag gegroeid, naarmate steeds meer mensen kennis maken met cryptocurrencies. In 2013 had 50 procent van alle bitcoin-transacties betrekking op gokken, en sinds 2014 zijn meer dan 3,7 miljoen BTC ter waarde van $ 26 miljard gebruikt op gokplatforms.

En tijdens de maanden juni en juli van dit jaar was er een aanzienlijke stijging van de crypto-gokactiviteit. Dit gold vooral in landen waar online gokken illegaal is, gestimuleerd door het WK. De trend bracht echter ook het potentieel voor misbruik aan het licht, gezien het feit dat cryptocurrencies en hun blockchain-technologie ongereguleerd zijn..

In China arresteerden de autoriteiten zes verdachten die verdacht werden van het runnen van een WK-gokring in de provincie Guangdong, die ongeveer $ 1,5 miljard aan cryptocurrency-weddenschappen had. Dit is volgens a verklaring vrijgegeven door Chinese autoriteiten.

Het schema, gebaseerd op het dark web, accepteerde Ethereum, Bitcoin en Litecoin al 8 maanden voordat de operators werden opgepakt. Het lokte meer dan 300.000 spelers uit verschillende landen en had ongeveer 8.000 aangesloten marketeers om het netwerk te ondersteunen.

De groei van een dergelijke operatie is een indicator van hoe groot een platform als Augur kan worden, gebaseerd op de gemarginaliseerde markt waarop het zich richt. In landen als China zijn bijvoorbeeld zowel handel in cryptovaluta als gokken illegaal. Als zodanig heeft een gedecentraliseerd gokplatform zoals Augur een toezichthouder nodig. Het zet zichzelf echter op de markt als een ‘voorspellingsmarkt’, wat een grijs gebied is voor veel landen waar gokken als illegaal wordt beschouwd, en daarom zullen er een aantal wetgevingskwesties opduiken die hiermee verband houden..

Bovendien stelt het een gebruiker in staat om een ​​evenement te creëren, erop te wedden en er een markt voor op te bouwen. Als zodanig kan de gebruiker tegelijkertijd een maker, marketeer en potentiële begunstigde zijn als de gokker. Dit vereist een geheel nieuwe reeks complexe wetgeving.

In Groot-Brittannië classificeert de U.K. Gambling Commission (UKGC) bijvoorbeeld een peer-to-peer-protocol zoals Augur als een tussenpersoon voor wedden op afstand. De classificatie is echter niet volledig genoeg om deze definitief als zodanig te categoriseren. Dit houdt rekening met de geëvolueerde aard van gebruikersparticipatie, de technologie die eraan ten grondslag ligt en toen de regelgeving voor het eerst werd vastgesteld, namelijk in 2013.

Crowd Wisdom Potential

Volgens Nolan Bauerle, Directeur onderzoek bij Coindesk, voorspellingsmarkten hebben het potentieel om de wijsheid van het publiek aan te boren op een manier die maar weinig platforms kunnen en zijn grotendeels verkeerd begrepen.

Volgens de uitvoerende macht zouden ze van onschatbare waarde zijn als ze zouden kunnen groeien naar een wereldwijde schaal, en zouden ze mogelijk zeldzaam inzicht kunnen geven in trends in de branche.