Apa itu AST?

AST, atau AirSwap Token, adalah token keahlian pertukaran terdesentralisasi AirSwap. Orang-orang di AirSwap memanggil iterasi pertukaran pertukaran terdesentralisasi (atau DEX) sekarang sebagai AirSwap Pedagang Token. Akhirnya, anda dapat menukar token ERC20 kegemaran anda secara percuma di AirSwap DEX mereka. Token AirSwap memberikan hak untuk menandakan niat anda untuk menukar satu cryptocurrency (atau aset) dengan yang lain. Sekiranya ada seseorang di luar sana yang bersetuju dengan syarat anda, transaksi boleh berjalan dengan selamat tanpa anda harus mengambil risiko memberikan hak penjagaan aset anda kepada pihak ketiga. Urus niaga dilaksanakan dengan cara peer-to-peer menggunakan dompet MetaMask atau Ledger.

Ringkasan Token

Laman web

Simbol: AST

Spesifikasi: ERC20

Rangkaian: Ethereum

Bekalan Beredar: 150,000,000 AST

Jumlah Bekalan: 500,000,000 AST

Pengenalan

Urus niaga bebas transaksi boleh dilakukan berkat Protokol Pertukaran. Protokol menyelesaikan pesanan pada blockchain (atau on-chain) melalui kontrak pintar Ethereum. Semua yang lain dikendalikan secara bebas daripada blockchain (atau di luar rantai). Menghubungkan pedagang luar rantai harus menjadikan pertukaran desentralisasi AirSwap lebih cepat daripada pertukaran terdesentralisasi lain seperti EtherDelta dan bahkan Plasma-berdasarkan OmiseGO pertukaran yang terdesentralisasi, yang bergantung pada blockchain untuk penyebaran maklumat dan pemenuhan pesanan.

Menghubungkan pedagang secara rantai tidak sesuai kerana simpul dalam rangkaian, seperti rangkaian Ethereum, mesti mencapai kata sepakat mengenai transaksi di setiap blok. Di rangkaian Ethereum, masa untuk mencapai kata sepakat adalah biasanya 15 saat. Sebagai perbandingan dengan pertukaran tradisional yang menghantar maklumat pesanan dalam mikrodetik, ini terlalu lambat.

Terlepas dari latensi yang diperkenalkan dengan menyebarkan maklumat pesanan secara rantai, kemampuan pihak yang tidak beretika untuk memanipulasi bahawa maklumat awam juga mungkin. Fenomena ini disebut berlari ke hadapan. Larian hadapan tidak unik untuk pertukaran cryptocurrency. Walau bagaimanapun, masalah khusus untuk pertukaran terdesentralisasi yang menerbitkan maklumat pesanan di blockchain.

Syukurlah, Swap Protocol menghilangkan pengendalian lombong oleh pelombong dan pengendali pertukaran. Ini berlaku kerana protokol tidak menerbitkan maklumat pesanan di blockchain awam. Pelombong tidak mengetahui maklumat sensitif yang boleh mereka gunakan untuk keuntungan kewangan.

Selanjutnya, protokol tidak menggunakan buku pesanan berpusat. Ia dapat melakukan ini berkat pelaksanaan:

  1. Pengindeks
  2. Oracle (Pilihan)

The Pengindeks AirSwap seperti mesin pencari. Ia menyebarkan maklumat rakan niaga secara terbuka. Peniaga kemudian boleh menyampaikan maklumat harga secara tertutup dengan rakan niaga yang disediakan oleh AirSwap Indexer. Sekiranya peniaga tidak tahu berapa harga yang harus digunakan dalam rundingan dengan pihak lawan, pedagang boleh berunding dengan AirSwap Oracle.

The AirSwap Oracle memberikan cadangan harga. Dengan menggunakan AirSwap Oracle, pertukaran terdesentralisasi AirSwap membolehkan penemuan harga tanpa memerlukan tahap kecairan yang terdapat dalam pertukaran berpusat yang besar dan berjaya.

Bagaimana AST berfungsi?

AirSwap Token pada dasarnya adalah tanda untuk pembuat pasaran profesional, atau sekadar pembuat, di AirSwap DEX. Pembuat mempunyai cryptocurrency yang ingin mereka tukar dengan cryptocurrency lain pada kadar tertentu dalam jangka masa yang ditentukan. Ini dipanggil menyediakan kecairan. Oleh itu, pembuat juga disebut sebagai penyedia kecairan.

Harga yang ditawarkan pembuat untuk membayar aset disebut harga tawaran. Harga yang ingin dibuat oleh penjual untuk menjual aset yang sama disebut harga tanya. Secara tradisinya, penyedia kecairan menyimpan sejumlah besar aset tertentu dan mereka menjana wang pada spread, atau perbezaan antara harga tanya dan tawaran.

Sesiapa sahaja boleh menjadi penyedia kecairan pada pertukaran terdesentralisasi AirSwap. Anda hanya perlu menunjukkan niat anda untuk memberikan kecairan. Untuk menunjukkan niat anda untuk berdagang, anda perlu memiliki 100 AST. Jumlah AST itu kemudian disimpan atau dikunci selama tujuh hari.

Jumlah dan tempoh kunci ini ditentukan oleh mekanisme tadbir urus yang dimasukkan ke dalam AirSwap Token. Pemegang AST secara kolektif dapat menentukan ambang dan tempoh kunci pada bila-bila masa. Buat masa ini, mengunci 100 AST memberi hak kepada pembuatnya untuk memberi isyarat 10 perdagangan.

Pengambil likuiditas, atau pengambil, menerima harga permintaan atau tawaran pembuat. Mereka berdagang secara percuma di bursa AirSwap yang terdesentralisasi. Walaupun mereka tidak memiliki AST, pengguna tidak membayar apa-apa untuk menemui pembuat melalui AirSwap Indexer, menerima maklumat harga dari AirSwap Oracle, dan / atau menyelesaikan pesanan melalui kontrak pintar Ethereum.

Yang hadir dengan AST?

Michael Oved dan Don Mosites mengasaskan AirSwap di Hong Kong pada tahun 2017. Keduanya pertama kali bertemu di Universiti Carnegie Mellon sebagai pelajar. Mereka berpisah setelah tamat pengajian, namun, cryptocurrency menyatukan mereka kembali. Deepa Sathaye adalah jurutera pertama dalam pasukan.

Pasukan pertukaran udara

Pasukan Tukar Udara

AirSwap dilancarkan dengan beberapa rakan strategik. Joseph Lubin, Bill Tai, Brock Pierce, dan Michael Novogratz adalah beberapa individu yang berprofil tinggi untuk menyokong projek ini.

Pada mulanya, rakan mudah tunai yang diam menyediakan pasaran untuk perdagangan AST-ETH. Walau bagaimanapun, jumlah penyedia kecairan terus meningkat. Pada 1 Mac 2018, Michael Oved diumumkan tiga rakan kecairan tambahan untuk AirSwap Token Marketplace yang akan datang. Pembuat pasaran bersambung dengan AirSwap Token Marketplace melalui API peribadi. Marketplace menggunakan AirSwap Token Trader untuk membolehkan perdagangan 24 cryptocurrency baru.

Rakan Kecairan Airswap

Rakan Kecairan AirSwap

Di mana anda boleh membeli AST?

Menurut CoinLib.io, AST boleh didapati di Binance, Huobi, Liqui, OKEx, Relay Radar, Gatecoin, IDEX, EtherDelta, dan ForkDelta. Ia pasti tersedia di Tukar Udara.

Aktiviti Pertukaran AST

Aktiviti Pertukaran AST

Di mana anda boleh menyimpan AST?

AST disokong oleh MetaMask dan Pariti dompet. Selain itu, MyEtherWallet menyokongnya, jadi anda juga boleh menyimpannya di Lejar Nano S dan Biru lejar dompet perkakasan.

Kesimpulannya

Token AirSwap paling berharga bagi pembuat pasaran di bursa AirSwap yang terdesentralisasi. Sekiranya platform berkembang, permintaan untuk AST akan meningkat apabila penyedia kecairan menjadi lebih aktif di pertukaran terdesentralisasi AirSwap. Pembuat mesti mengunci lebih banyak AST lebih aktif. Oleh kerana bekalan AST tetap, harga AST pasti akan meningkat dengan kejayaan pertukaran. Pasukan AirSwap, yang memegang 350 juta AST, akan sangat dihargai oleh penghargaan ini.

Potensi untuk menghargai ini juga menarik minat para spekulator. Berkat kekuatan kesan rangkaian, Pasar Token AirSwap yang akan datang, Rangkaian Rakan AirSwap, dan kenyataan bahawa AirSwap DEX bersaing dengan saingan yang tidak dibebankan oleh yuran transaksi, AST berada pada kedudukan yang baik untuk memberi kesan besar pada bagaimana semua orang membeli dan menjual cryptocurrency.

“>

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me