Coinvest adalah syarikat permulaan Amerika yang mengembangkan rangkaian produk dan alat untuk pelabur dan peniaga crypto. Tujuan mereka adalah untuk automatik dan permudahkan pengalaman pelaburan dan perdagangan untuk pengguna di semua peringkat.

Dalam panduan ini kami akan merangkumi perkara berikut:

Bagaimana Coinvest Berfungsi?

Kini terdapat tujuh produk berbeza sama ada tersedia untuk umum atau sedang dalam pembangunan. Kami akan melihat secara ringkas setiap satu.

CoinDNA

Ini adalah antara muka yang menyampaikan berita, data harga, dan analisis kepada pengguna. Sekarang ini percuma untuk digunakan dan tersedia untuk telefon bimbit. Tujuan utama di sebalik perkhidmatan ini adalah untuk mendidik pengguna untuk membuat pelaburan dan perdagangan yang lebih tepat. Coinvest jelas melihat ini sebagai makanan tambahan yang berguna untuk produk perdagangan dan pelaburan mereka.

Pelaburan Syiling

Ini adalah produk khas Coinvest, dompet dengan pasaran perdagangan terbina dalam. Dompet itu sendiri berguna kerana ini bermaksud pengguna dapat menyimpan aset crypto mereka yang berlainan semuanya di satu tempat. Walau bagaimanapun, ia adalah pasaran bawaan yang menawarkan nilai sebenarnya. Platform ini membolehkan pengguna melabur dalam pelbagai cryptocurrency di satu tempat. Lebih mengagumkan adalah hakikat bahawa pengguna dapat membuat dana indeks yang diperibadikan mereka sendiri sambil hanya memegang token COIN. Terdapat maklumat terhad sekarang mengenai mekanik tepatnya.

Coinvest Plus

Coinvest Plus adalah versi peningkatan pasaran perdagangan Coinvest. Ia menawarkan platform perdagangan yang maju untuk peniaga dan pelabur yang lebih canggih. Pada masa ini, pertukaran menawarkan 14 pasangan perdagangan yang berbeza dan kemampuan untuk menetapkan had dan pesanan pasaran. Daripada bayaran berdasarkan peratusan seperti kebanyakan pertukaran lain yang digunakan, Coinvest Plus mengenakan bayaran tetap $ 4,99 untuk setiap perdagangan. Walaupun fungsi ini pada masa ini menawarkan sedikit lebih banyak daripada bursa lain, ada rancangan untuk beberapa perkhidmatan tambahan, seperti penjualan pendek, perdagangan margin, kontrak niaga hadapan dan opsyen. Masih ada sedikit pertukaran yang menawarkan tahap kefungsian dalam industri crypto sehingga ini pasti membezakan Coinvest Plus.

pelaburan bersama ditambah

Antara muka pengguna Coinvest Plus

Kedua-dua Coinvest dan Coinvest Plus menggunakan persediaan yang terdesentralisasi. Daripada syarikat yang mempunyai akses ke dana dan menyimpannya di lokasi terpusat, keseluruhan perkhidmatan dilakukan melalui kontrak pintar, dan dana disimpan di escrow. Sebagai contoh, setiap kali anda menutup pelaburan atau posisi perdagangan, kontrak pintar digunakan dan memperuntukkan semua dana yang sesuai ke dompet anda. Ini bermaksud bahawa secara teori, dana anda harus lebih selamat dari penggodam dan kosnya akan jatuh kerana tidak memerlukan pengawasan manusia.

Selamat Melabur Duit Syiling

Ini adalah dompet perisian yang mudah dan mesra kanak-kanak. Malangnya, ia tidak tersedia buat masa ini. Memandangkan antara muka pengguna dompet yang sering rumit, keluarga harus menghargai perkhidmatan yang mesra kanak-kanak kerana mereka ingin mendorong penjimatan cryptocurrency bersama anak.

Coinvest Vault

Coinvest Vault adalah dompet perkakasan sederhana untuk pengguna yang mahukan keselamatan yang lebih kuat untuk aset crypto mereka. Pra-pesanan kini tersedia. Ia sangat kecil, sama dengan kad kredit standard dan yang penting digabungkan sepenuhnya dengan semua produk dan perkhidmatan Coinvest yang lain. Ini bermaksud pengguna dapat menikmati keselamatan tahap tinggi sambil memanfaatkan fungsi produk seperti Coinvest Plus. Kami tidak pasti pada tahap ini bagaimana ia akan dibandingkan dengan keselamatan dengan dompet perkakasan lain.

peti besi syiling

Skrin utama dompet perkakasan Coinvest

Debit Syiling

Walaupun tidak tersedia pada masa ini, ini adalah kad debit yang membolehkan anda menghabiskan COIN dan cryptocurrency lain di mana-mana kedai sokongan. Harapan dengan Coinvest Debit adalah untuk menambahkan fungsi tambahan pada token COIN sebagai kaedah pembayaran.

Perdagangan Coinvest

Ini adalah API sederhana yang membantu pedagang menerima COIN sebagai pembayaran untuk barang dan perkhidmatan. Sekali lagi, ini juga belum tersedia, tetapi seperti Coinvest Debit, ia harus meningkatkan nilai dan kes penggunaan token COIN.

Tujuan Token Coinvest

Token COIN pada dasarnya adalah token utiliti dengan pengguna dapat mengakses perkhidmatan Coinvest dan menggunakannya sebagai pembayaran melalui perkhidmatan pedagang mereka. Selain itu, kerana anda dapat menggunakannya untuk mendapatkan akses ke berbagai aset crypto melalui dana indeks, COIN membantu tujuan penyederhanaan Coinvest.

Daripada jumlah penawaran 107.142.857 token, hanya 11.900.835 yang sedang beredar, yang pada kadar 11.1 peratus adalah jumlah yang sangat kecil berbanding dengan kebanyakan token utiliti lain di pasaran.

Pasukan Coinvest dan Peta Jalan

Pasukan Coinvest agak kecil, kini hanya terdiri daripada empat orang ahli. Namun, mereka mempunyai dua penasihat dan juga lapan rakan kongsi, termasuk Quantstamp dan Gemini.

Pada tahun 2019, pasukan ini bertujuan untuk memperoleh lesen perbankan dan lesen broker / peniaga, serta menayangkan langsung ke-tujuh produk dan menambahkan fungsi tambahan, terutamanya untuk Coinvest dan Coinvest Plus.

Sejarah Dagangan Token Coinvest

COIN hanya diperdagangkan di pasaran awam sejak 31 Julai 2018. Ia mencapai paras tertinggi sepanjang masa pada $ 0.6381 pada 9 November 2018 dan hari ini diperdagangkan pada $ 0.1470.

Selain dari ketinggian sepanjang masa yang diturunkan dengan cepat, COIN secara amnya terikat sejak berdagang secara terbuka dan secara mengejutkan tidak menunjukkan korelasi trend yang kuat dengan pasaran cryptocurrency yang lain. Ini mungkin disebabkan oleh jumlah dagangan yang rendah dan sokongan pertukaran yang sangat terhad.

Pelabur mungkin didorong oleh ketahanan harga relatif yang ditunjukkan oleh COIN tahun ini.

Tempat Beli COIN

Malangnya, COIN adalah token yang agak sukar diperoleh. Pada masa ini ia hanya diperdagangkan di IDEX dengan jumlah yang munasabah. Walaupun begitu, menurut data dari CoinMarketCap, jumlah dagangan 24 jam antara $ 150 hingga $ 250.

Pelabur harus sedar bahawa, anda tidak akan dapat membeli COIN dalam jumlah besar tanpa menggerakkan harga pasaran. Anda akan bijak membahagikan pesanan anda menjadi pesanan yang lebih kecil dalam jangka masa tertentu sehingga anda tidak membayar lebih daripada yang anda perlukan.

Cara Menyimpan COIN

COIN adalah token ERC20 dan boleh disimpan di mana-mana dompet yang menyokong standard Ethereum ini. Sudah tentu, anda boleh menyimpannya di salah satu dompet Coinvest sendiri, sama ada pilihan perkakasan atau perisian mereka.

Sekiranya anda ingin menyimpan simpanan di luar mana-mana dompet Coinvest, maka kami mengesyorkan menggunakan MyEtherWallet, yang boleh digunakan bersama dengan dompet perkakasan yang selamat seperti Trezor atau Ledger. Gabungan ini memberi anda keselamatan tahap premium dan antara muka yang mudah digunakan.

Kesimpulannya

Coinvest berusaha memposisikan diri untuk dapat menawarkan alat pendidikan dan penyelidikan, pengurusan pelaburan, penyimpanan aset dan pelaksanaan perdagangan semua di bawah satu bumbung.

Adakah mereka dapat menawarkan produk yang dapat memenuhi keseluruhan spektrum cita-cita ini masih belum dapat dilihat. Namun, mereka berjaya dengan pasukan yang sangat kecil untuk melancarkan versi awal produk mereka yang paling inovatif dan mempunyai peta jalan yang menarik untuk 2019.

Token COIN itu sendiri adalah token utiliti standard dan masuk akal untuk akses rangkaian. Fungsi ini senang dilihat berfungsi. Namun, adakah ia boleh digunakan juga sebagai tanda pembayaran seperti yang disangka Coinvest kurang pasti.

Sumber Token Coinvest Tambahan

Nasib baik, Coinvest mempunyai banyak saluran di mana anda boleh mengikuti perkembangan terkini mereka: