Apa yang PANAS?

PANAS adalah tanda Protokol Hydro. Ia tidak ada kaitan dengan panas atau api. Maafkan ahli etimologi dalam diri anda kerana menganggap protokol ada kaitan dengan air juga. Protokol Hydro dirancang untuk meningkatkan kecairan untuk pertukaran terdesentralisasi baru.

Kecairan adalah sifat yang sangat diinginkan untuk dimiliki oleh bursa baru kerana ia merupakan salah satu petunjuk aktiviti pasaran dan dengan demikian betapa baiknya membeli atau menjual cryptocurrency pada satu-satu masa tertentu. Ketika pertukaran baru bermula, aktiviti pasaran rendah kecuali jika langkah-langkah diambil untuk meningkatkan kecairan. HOT memberikan penyelesaian untuk klasik ini ayam atau masalah telur.

Ringkasan Token

Laman web

Simbol: PANAS

Spesifikasi: ERC20

Rangkaian: Ethereum

Jumlah Bekalan: 1,560,000,000 PANAS

Bekalan Beredar: 230,169,301 PANAS

Apa yang dilakukannya?

HOT meningkatkan kecairan dengan memberi insentif kepada pembuat pasaran profesional. Pembuat pasaran profesional juga disebut sebagai penyedia kecairan, mempunyai inventori cryptocurrency untuk diperdagangkan. Pengambil membuang kecairan itu ketika mereka berdagang dengan penyedia kecairan. Penyedia kecairan dapat menghasilkan wang membeli cryptocurrency tertentu pada harga tertentu dan menjualnya kemudian dengan harga yang lebih tinggi. Penyedia kecairan ini kini dapat juga menerima ganjaran berdenominasi HOT kerana memberikan kecairan ke bursa baru. Walaupun ada tangkapan. Untuk memenuhi syarat untuk pengedaran HOT berkala, penyedia kecairan perlu mengadakan HOT.

Latar belakang

Pembuat pasaran biasanya menyimpan sejumlah besar cryptocurrency tertentu yang ingin mereka berikan mudah tunai. Mereka kemudian menentukan harga yang mereka sanggup bayar untuk cryptocurrency. Harga itu adalah harga tawaran. Mereka juga menetapkan harga yang mereka rela berpisah dengannya. Itu dipanggil harga tanya. Secara tradisinya, mereka mendapat keuntungan dari perbezaan antara harga tanya dan tawaran. Keuntungan itu disebut spread.

Ekonomi Token

Apabila pembuat pasaran ingin menerima pengedaran HOT berkala selain penyebaran, Protokol Hydro terlebih dahulu menghendaki pembuat pasaran menahan HOT. Mengikut kertas putih, semakin PANAS penyedia kecairan dalam simpanan, semakin besar pembayaran HOT berkala yang diterima. Juga, semakin banyak aktiviti transaksi yang ditanggung oleh pembuat pasaran, semakin banyak mereka akan menerima dalam pengedaran PANAS berkala.

Pembuat pasaran diberi insentif untuk menyimpan banyak PANAS jika mereka menjangka bahawa mereka akan menjadi penyumbang utama jumlah transaksi keseluruhan dalam jangka masa tertentu.

Peniaga individu juga boleh mendapat manfaat daripada memegang PANAS. Untuk peniaga individu, ia berfungsi seperti token pertukaran, seperti token Binance. Satu-satunya perbezaan adalah bahawa pemegang HOT memilih pertukaran untuk menuai ganjaran pemilikan token dari dan setiap pertukaran dapat menentukan hadiah apa yang ditawarkan.

Bagaimana Protokol Hydro berfungsi?

Protokol Hidro adalah sebahagian daripada timbunan protokol. Ia beroperasi di lapisan rangkaian pertukaran terdesentralisasi. Terdapat aplikasi terdesentralisasi, atau dApp, yang berada di atasnya dan menyediakan antaramuka pengguna. Protokol 0x berada di bawahnya dan memberikan penyelesaian pesanan kepada blockchain.

Tumpukan Protokol Hidro

Tumpukan Protokol Hydro (sumber: kertas putih PANAS)

Ia berfungsi dengan menyimpan pangkalan data kecairan yang disediakan oleh pembuat dan dikeluarkan oleh pengambil. Data ini digunakan untuk menentukan pengedaran PANAS berkala.

Selain itu, protokol mengawal pertukaran mana yang mempunyai izin untuk mengisi pesanan. Dengan menguruskan senarai kebenaran, protokol tersebut membolehkan pertukaran bekerjasama berkongsi kecairan. Apabila pertukaran memutuskan untuk menggabungkan kecairannya, ia disebut kumpulan kecairan.

Untuk mendapatkan akses ke kumpulan likuiditas, pertukaran terdesentralisasi baru juga dapat menahan PANAS. Ini dipanggil staking. Setelah dipertaruhkan, token hanya dikembalikan ke bursa setelah pertukaran baru itu sendiri telah menyumbang sejumlah kecairan dari masa ke masa.

Pengumpulan mudah tunai ini juga dapat dilakukan tanpa Protokol Hydro melalui model pesanan terbuka Protokol 0x. Walau bagaimanapun, perlanggaran perintah depan dan pesanan akan berlaku tanpa pengurusan tambahan yang diberikan oleh Protokol Hydro. Larian depan secara teknikal masih boleh dilakukan di dalam kumpulan kecairan. Namun, tingkah laku seperti itu dapat dihukum melalui mekanisme pemerintahan PANAS.

Mekanisme pemerintahan ini juga digunakan untuk menguruskan keanggotaan dalam kumpulan kecairan. Ia digunakan untuk menentukan ambang sumbangan untuk keahlian ke kumpulan kecairan.

Terakhir, Hydro Protocol mengendalikan pengagihan yuran transaksi. DDEX adalah contoh operasi pertukaran terdesentralisasi menggunakan Protokol Hydro pada lapisan rangkaian. Bayaran transaksi DDEX adalah 0.1%. Hydro Protocol bertanggungjawab untuk mengagihkan yuran transaksi 0.1%.

Siapa di belakang PANAS?

Tian Li, Kevin West, David Qin, Bowen Wang, Scott Winges, dan Shanchuan Yin adalah pasukan di belakang Hydro Protocol.

Pasukan DDEX

Pasukan telah mendapat sokongan dari Draper Dragon, Modal Bersama, dan paling baru Alexis Ohanian, kemasyhuran Reddit, di Modal Permulaan. Ketahui lebih lanjut mengenai pasukan, penasihat seperti Ohanian, dan protokol hidro di sini: https://thehydrofoundation.com/.

Rakan Strategik PANAS

Rakan Strategik PANAS

Di mana anda boleh membeli PANAS?

Menurut CoinLib.io, PANAS hanya tersedia di OKEx. Namun, ia juga tersedia di DDEX.

Di mana anda boleh menyimpan PANAS?

PANAS disokong oleh MetaMask pelanjutan penyemak imbas dan Pariti. Ia juga disokong oleh MyEtherWallet, jadi anda juga boleh menyimpannya di Lejar Nano S dan Biru lejar dompet perkakasan.

Adakah PANAS akan menjadi tanda panas?

Hydro Protocol mencadangkan penyelesaian baru untuk bootstrapping liquidity exchange dan mendapat sokongan yang kuat. Sesiapa sahaja boleh menahan PANAS. Sebenarnya, token mempunyai sesuatu untuk ditawarkan kepada semua orang dalam ekosistem. Pertukaran, peniaga, dan penyedia kecairan semua diberi insentif untuk mengadakan PANAS.

Terdapat dilema token, bagaimanapun. Malangnya, token tersebut dihidupkan pasaran sekunder. Oleh itu, nilainya selalu ditentukan oleh spekulasi dan bukan oleh kecairan yang sebenarnya disumbangkan oleh pertukaran, pembuat pasaran profesional, dan peniaga individu.

Memandangkan tekanan harga cryptocurrency yang menurun baru-baru ini, PANAS sangat baik buat masa ini. Tidak ada insentif untuk menahan PANAS dalam jangka waktu ketika harga sedang menurun.

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Sumber tambahan

Laman web

Telegram

Sedang

Twitter

Facebook

Reddit

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me