Apa itu Riot Blockchain ($ RIOT)?

Riot Blockchain Inc. ($ RIOT) adalah syarikat tersenarai NASDAQ pertama yang memfokuskan secara eksklusif pada syarikat berasaskan bitcoin dan blockchain.

Doug Polk kami sendiri menemubual penasihat (bergabung dengan Oktober 2017) kepada Riot Blockchain dan mengambil beberapa titik penting yang menjadikan Riot Blockchain seperti sekarang ini.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=HWAGIqs8NSI]

Sejarah Syarikat Riot Blockchain

Riot Blockchain seperti yang kita tahu telah melalui perubahan nama yang mengejutkan dalam tetingkap yang agak pendek.

Asalnya dikenali sebagai Venaxis Inc., syarikat itu membeli BiOptix Diagnostics Inc. pada tahun 2016 dan menukar namanya menjadi Bioptix Inc..

Langkah ini akhirnya menjadi langkah yang tidak diingini. Menurut Bloomberg, bekas Ketua Pegawai Eksekutif Michael Beeghley menyatakan bahawa syarikat itu terlalu kecil di pasaran dan berjaya menghasilkan wang tunai.

“Ketika saya naik ke papan, mereka telah membuat keputusan yang kami putuskan kerana dewan tidak masuk akal, jadi kami menutupnya dan kemudian memutuskan untuk mengubah fokus kami. Kami melihat sektor ini dan berkata, ‘Bagaimana kami dapat mengambil bahagian dalam ini, dan bagaimana para pemegang saham kami dapat mengambil bahagian dalam industri yang sangat menarik seperti permulaan internet?’

Pada Oktober 2017, Bioptix menukar namanya menjadi Riot Blockchain Inc. dan mengumumkan bahawa ia akan membeli perniagaan blockchain dan cryptocurrency; menambahkan Jason Mo, Cole Diamond, dan Jason Les ke lembaga penasihatnya dan melabur dalam pertukaran cryptocurrency Kanada “Coinsquare”.

Semasa peralihan, John O’Rourke menjadi CEO.

John O'Rourke

John O’Rourke

Ketika syarikat membuat pengumuman, stok hampir dua kali ganda.

Berikut adalah syarikat yang hanya memfokuskan diri untuk menghasilkan mesin diagnostik untuk industri bioteknologi membuat perubahan secara tiba-tiba dan tajam menjadi ekosistem cryptocurrency yang disalahfahami dan ditolak secara agresif untuk kepentingan pemegang saham dan kepimpinan syarikat.

Langkah itu mendapat kritikan dari dunia cryptocurrency dan kewangan tradisional. Mari kita lihat lebih jauh di luar ruang lingkup kritikan media ke dalam beberapa gerakan yang dibuat oleh Riot Blockchain dalam dunia cryptocurrency dan blockchain.

Perolehan Riot Blockchain

Sejak pangsi, Riot Blockchain membuat siri pemerolehan dan pembelian dalam industri blockchain dan cryptocurrency yang mengubah gelombang dari skeptisisme yang menuding jari menjadi rasa ingin tahu yang tidak puas hati.

Salah satu pemerolehan awal Riot Blockchain yang lebih terkenal ialah kepentingan 11% dalam pertukaran mata wang kripto Kanada Coinsquare, dengan peluang untuk meningkatkan kepentingan menjadi 14.7% pada bulan Mei 2018. Coinsquare adalah salah satu pertukaran terbesar di Amerika Utara (kedua terbesar di Kanada mengikut jumlah dagangan). Menurut wawancara dengan Jason Les, penasihat dan pengarah di Riot, Coinsquare baru-baru ini mengumpulkan pusingan pembiayaan institusi dengan penilaian CAD $ 430 juta dan kepentingan Riot kini 12.5%.

Satu lagi pemerolehan awal adalah Kairos Global Technology Inc., operasi perlombongan yang mempunyai 700 Antminer S9 dan 500 Antminer L3s dengan harga saham pilihan yang bernilai $ 11.9 juta.

Oktober 2017: Riot Blockchain membeli saham 52% di Tess, pemaju penyelesaian berasaskan blockchain untuk syarikat telekomunikasi untuk 75,000 saham dan pelaburan $ 320,000. Sejak itu Tess memeterai perjanjian pasti untuk bergabung dengan syarikat awam Kanada.

November 2017: Riot Blockchain melabur di Verady, sebuah syarikat yang menyediakanperkhidmatan pengiraan, audit, dan pengesahan untuk aset berasaskan blockchain.

Februari 2018: Riot Blockchain memperoleh a operasi perlombongan di bahagian barat Amerika dengan kapasiti kuasa 3000 Antminer S9s dan 12 MWs. Pada bulan yang sama, ia memperoleh 3800 lebih banyak Antminer S9s. Syarikat ini menjangkakan akan mengerahkan sepenuhnya 8000 pelombong ASIC syarikat pada Mei 2018.

Persediaan Perlombongan

Salah satu kemudahan perlombongan Riot Blockchain.

27 Mac 2018: Riot Blockchain membeli Logical Brokerage Corp, yang berpangkalan di Miami niaga hadapan memperkenalkan broker yang didaftarkan dengan Commodity Futures Trading Commission (“CFTC”), sebagai sebahagian daripada usaha syarikat untuk melancarkan pertukaran cryptocurrency di Amerika Syarikat.

Riot Blockchain juga menang 500 Bitcoin dari Lelong Marshall A.S. pada 24 Januari 2018.

Pemikiran Akhir

Riot Blockchain telah mengalami beberapa perubahan strategi dan penjenamaan yang cukup drastik, tetapi masih merupakan satu-satunya syarikat yang diperdagangkan secara terbuka yang meletakkan seluruh tumpuannya dalam dunia cryptocurrency.

Persediaan Perlombongan

Salah satu kemudahan perlombongan Riot Blockchain.

Hasrat Riot Blockchain nampaknya siap untuk mengembangkan pendekatan holistik untuk menjadi pemain utama di semua bahagian dunia cryptocurrency dan blockchain. Dengan kepentingan dalam industri perlombongan, pertukaran cryptocurrency, perakaunan, dan niaga hadapan, Riot Blockchain berpeluang memanfaatkan pelbagai aset mereka untuk mencipta momentum untuk projek mereka sendiri dalam industri yang sudah bergerak pesat.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Riot Blockchain, lihat mereka persembahan pelabur.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me