Dengan harga Bitcoin (BTC) dan altcoin lain (cryptocurrency alternatif) melonjak ketika kripto menjadi lebih utama, gelombang baru pelabur yang berminat masuk dari pasar tradisional seperti Wall Street.

Sama ada anda ingin membeli .01 bitcoin atau 10+ bitcoin, panduan kami akan menunjukkan laman web terbaik dan pertukaran bitcoin untuk membeli bitcoin dan altcoin. Kami telah berjaya untuk anda dan menilai laman web ini berdasarkan kepercayaan, sokongan pelanggan, keramahan pemula, sentimen masyarakat, yuran dan lain-lain. Kami juga memasukkan pautan ke ulasan dan panduan mendalam untuk banyak pilihan yang disyorkan.

Laman Web Terbaik dan Pertukaran Bitcoin

Kajian Coinbase

Setelah berjaya melayan lebih dari 9 juta pelanggan di 32 negara, Pangkalan Wang Syiling adalah pilihan yang jelas untuk pemula bitcoin.

Coinbase ditubuhkan pada tahun 2012 untuk memberi pengguna cara mudah untuk membeli, menjual, dan menggunakan cryptocurrency. Tidak seperti kebanyakan pertukaran cryptocurrency, Coinbase secara langsung menjual Bitcoin (BTC / XBT), Ethereum (ETH), dan Litecoin (LTC) kepada pengguna mereka. Ini bermaksud bahawa semasa anda membuat pesanan, yuran dan harga yang dijamin dinyatakan dengan jelas semasa pesanan anda.

beli bitcoin di coinbase

Anda boleh membeli cryptocurrency di Coinbase dengan pindahan bank, kad kredit atau a mesin atm pertukaran bitcoin, serta menjual cryptocurrency sebagai pertukaran dengan pindahan bank atau PayPal.

Coinbase juga menyediakan dompet cryptocurrency. Dompet ini boleh digunakan untuk menyimpan, mengirim, dan menerima Bitcoin, Ethereum, dan Litecoin. Dana pelanggan diinsuranskan sepenuhnya, walaupun pengguna bertanggung jawab atas pelanggaran akaun peribadi. Sekiranya anda menyimpan dana di Coinbase, pastikan anda mengaktifkan pengesahan dua faktor (2FA) seperti Google Authenticator untuk melindungi akaun anda.

Sebagai perniagaan cryptocurrency yang berpusat di San Francisco, Coinbase mematuhi beberapa undang-undang dan peraturan:

Dengan mematuhi undang-undang dan peraturan ini, Coinbase secara semula jadi menarik pemula yang merasa selesa dalam keselamatannya.

Coinbase menawarkan sokongan pelanggan melalui e-mel dan biasanya bertindak balas dalam 24-48 jam.

Anda boleh membaca ulasan Coinbase penuh kami untuk mengetahui lebih lanjut, atau lawati Pangkalan Wang Syiling sekarang untuk mula membeli cryptocurrency.

Baca Ulasan Lengkap

Lawati Coinbase

Ulasan Gemini

Gemini adalah pilihan terbaik. Walaupun mungkin lebih rumit daripada laman web seperti Coinbase, Gemini telah melakukan pekerjaan dengan baik menjadikan pertukaran mereka mesra pengguna.

kajian pertukaran terbaik gemini

Di Gemini, anda hanya boleh menggunakan pindahan bank dan wayar untuk memperdagangkan USD untuk Bitcoin dan Ethereum.

Satu kelebihan besar Gemini ialah anda dapat memulakan perdagangan dengan segera setelah melakukan deposit. Tidak seperti kebanyakan pesaing pertukaran mereka, anda tidak perlu menunggu sehingga deposit anda diproses. Walau bagaimanapun, anda tidak boleh mengeluarkan cryptocurrency sehingga deposit anda dibersihkan.

Gemini dilancarkan pada tahun 2015 oleh kembar Winklevoss, dan terletak di New York. Walaupun merupakan pendatang baru, Gemini dengan cepat membina reputasi hebat kerana bayarannya rendah dan perkhidmatan pelanggan yang hebat.

Baca Ulasan Lengkap

Lawati Gemini

Kajian CEX.IO

Berpusat di London, CEX.IO adalah laman web lain yang membantu pengguna membeli cryptocurrency dengan mudah selama bertahun-tahun.

Semasa laman web ini dilancarkan pada tahun 2013, ia hanya menawarkan pertukaran Bitcoin. Sejak itu, Ethereum telah ditambahkan dan mencipta lebih banyak kaedah mesra pemula untuk membeli BTC dan ETH.

Seperti Coinbase, CEX.IO membolehkan anda menggunakan pindahan bank dan kad kredit untuk membuat deposit. Mereka juga membenarkan had deposit kad kredit yang lebih tinggi daripada Coinbase. Anda juga boleh menerima pengeluaran dengan kaedah ini.

Beli di CEX.IO

Kelemahan kaedah pembelian mesra pemula CEX.IO adalah bayaran mereka. CEX.IO mengenakan bayaran 7% (ditambah dengan bayaran deposit kad kredit tambahan), berbanding yuran Coinbases 1.5-4%.

Walaupun mempunyai bayaran yang tinggi, CEX.IO adalah pilihan terbaik bagi anda di lokasi yang tidak dilayan oleh Coinbase. Ini juga salah satu daripada beberapa pilihan yang membolehkan pengguna menggunakan kad kredit untuk pengeluaran.

Kajian CEX.IO

Lawati CEX.IO

Kajian Coinmama

Coinmama telah lama menjadi pilihan utama pelabur cryptocurrency yang mahukan cara cepat dan mudah untuk membeli Bitcoin. Syarikat yang ditubuhkan pada tahun 2013, membolehkan pengguna membeli Bitcoin dan Ethereum menggunakan kad kredit dan debit.

Kelemahan pertukaran Slovenia ini adalah bayaran yang tinggi. Pembelian kad kredit disertakan dengan bayaran sekitar 12%.

Akaun Daftar Coinmama

Kajian Coinmama

Lawati Coinmama

Kajian Bittrex

Sekiranya anda ingin memperdagangkan pelbagai jenis altcoin, maka Bittrex adalah pertukaran untuk anda. Mereka menawarkan lebih dari 250+ pasangan perdagangan.

Pertukaran Bittrex

Tetapi, jika anda belum memiliki cryptocurrency, Bittrex mungkin bukan pilihan terbaik anda. Bittrex hanya menerima deposit fiat (USD, dll.) Berjumlah lebih dari $ 10,000 dan tidak menawarkan pengeluaran fiat. Kecuali anda seorang pemain bola dan anda mempunyai beberapa ribu dolar untuk dilaburkan, kami mengesyorkan anda memulakan di laman web lain.

Oleh itu, Bittrex yang berpangkalan di A.S. telah menjadi salah satu pertukaran paling popular sejak dilancarkan pada tahun 2014.

Kajian Bittrex

Lawati Bittrex

Kajian Kraken

Kraken adalah satu lagi pilihan pertukaran kukuh untuk berdagang cryptocurrency untuk mata wang fiat.

kraken beli & amp; menjual pesanan

Walaupun kami lebih suka Gemini secara keseluruhan untuk perkhidmatan pelanggannya, antara muka yang mudah, dan pilihan pembelian yang cepat, Kraken mempunyai beberapa kelebihan: Kraken menerima deposit fiat melalui transfer bank dalam USD, EUR, GBP, JPY, dan CAD. Mereka juga mempunyai pilihan cryptocurrency yang lebih luas untuk diperdagangkan, termasuk: BTC / XBT, ETH, DASH, EOS, XMR, ETC, ZEC, XRP, XLM, XDG, USDT, REP, LTC, GNO, MLN, BCH dan ICN.

Syarikat ini berpusat di San Francisco, California dan telah dipercayai oleh komuniti crypto sejak 2011. Sangat bagus bagi mereka yang ingin menukar dengan pelbagai crypto.

Kajian Kraken

Lawati Kraken

Kajian GDAX

Syarikat yang sama memiliki Coinbase dan GDAX (Global Digital Asset Exchange). Walaupun Coinbase adalah pilihan mesra pemula mereka, GDAX adalah pertukaran penuh mereka.

Tidak ada yang istimewa mengenai GDAX selain daripada reputasi mereka yang boleh dipercayai, yang juga dimiliki oleh pertukaran lain.

GDAX menerima deposit melalui bank wire dalam USD, EUR, dan GBP dan anda boleh berdagang untuk BTC, ETH, dan LTC.

Kajian GDAX

Lawati GDAX

Kajian LocalBitcoins

LocalBitcoins tidak seperti kebanyakan laman web dalam panduan ini. Walaupun sebahagian besar laman web ini adalah pertukaran terpusat, LocalBitcoins adalah platform perdagangan Bitcoin peer-to-peer. Ini bermakna anda boleh menukar wang tunai fizikal, PayPal, kad hadiah, atau kaedah pembayaran lain untuk bitcoin.

bitcoin tempatan

LocalBitcoins juga berbeza kerana tidak sesuai dengan pesanan secara automatik. Namun, mereka menawarkan perkhidmatan escrow dan reputasi untuk membantu menjaga keselamatan pembeli dan penjual.

Contoh Proses LocalBitcoins:

  1. Pengguna A ingin membeli 1 bitcoin dari Pengguna B dengan pertukaran $ 3,000 melalui Moneygram.
  2. Setelah permintaan pembelian dibuat, 1 bitcoin Pengguna B disimpan dalam escrow oleh LocalBitcoins sehingga Pengguna B mengesahkan bahawa dia menerima $ 3.000 pembeli melalui Moneygram.
  3. Setelah Pengguna B mengesahkan pemindahan Moneygram, Pengguna A diberikan 1 bitcoinnya.

Walaupun LocalBitcoins telah digunakan untuk memperdagangkan wang besar, sistemnya tidak sempurna. Terdapat kes penipu menggunakan laman web, jadi berhati-hatilah! Dengan itu, LocalBitcoins mempunyai sistem penilaian untuk semua penggunanya. Sekiranya anda terus berdagang dengan pengguna ternama, kemungkinan anda akan selamat.

Ulasan Bitcoin tempatan

Lawati LocalBitcoins