Cara Membeli Cryptocurrency dengan PayPal: Panduan Langkah demi Langkah

Salah satu soalan yang paling biasa ditanya oleh pelabur crypto baru ialah: Bolehkah saya membeli cryptocurrency dengan PayPal? Hampir setiap orang mempunyai akaun PayPal dan dapat menggunakan akaun tersebut untuk membeli crypto menjadikan semuanya lebih mudah bagi mereka yang memasuki bidang crypto. Walau bagaimanapun, PayPal belum menyokong cryptocurrency. Syarikat itu malah menyenaraikan penjualan Bitcoin berbanding polisi syarikat.

Ketua Pegawai Eksekutif syarikat pengasas telah dipanggil Bitcoin satu penipuan secara terbuka, jadi mereka tidak betul-betul pro crypto. Tinjauan lebih dekat menunjukkan bahawa keputusan untuk tidak mengendalikan kripto secara langsung mungkin lebih berdasarkan mekanisme mata wang, dan bukannya membenci Bitcoin.

Pembayaran Tidak Boleh Dibalikkan: Cryptocurrency PayPal

Cryptocurrency, seperti Bitcoin, tidak boleh diterbalikkan. Walau bagaimanapun, PayPal beroperasi dengan cara yang serupa dengan kad kredit. Pengguna diberi kemampuan pengembalian dana tertentu bergantung pada keadaan transaksi dengan PayPal. Di Bitcoin, tidak ada pejabat pusat, perkhidmatan pelanggan, atau pencipta yang dikenali untuk menghantar aduan anda. Apabila anda menghantar Bitcoin, ia tetap. Ini menjadikannya tidak sesuai dengan rangkaian PayPal.

Ketahui Cara Membeli Cryptocurrency dengan PayPal

Walaupun anda tidak dapat menjual Bitcoin anda melalui PayPal, anda masih boleh membeli cryptocurrency menggunakan platform mereka. Anda hanya perlu menggunakan pihak ketiga yang pakar dalam jenis urus niaga ini jika anda tidak mahu berurusan dengan akaun yang dibekukan. PayPal terkenal kerana membekukan akaun. Dasar akaun mereka membenarkan mereka beku akaun anda selama 180 hari jika mereka percaya bahawa anda melanggar syarat mereka.

Amaran Pantas: Penipu

Kedua-dua PayPal dan pasaran kripto mempunyai bahagian penipu yang adil. Apabila anda menggabungkan keduanya, dan pelabur baru, anda boleh berada di perairan berbahaya. Salah satu penipuan cryptocurrency yang paling popular untuk dielakkan adalah penipuan pembelian balik PayPal. Ini juga merupakan salah satu sebab utama penjualan Bitcoin dilarang di PayPal.

Dalam penipuan ini, seseorang membeli Bitcoin dari anda melalui PayPal. Setelah Bitcoin berada dalam akaun mereka, mereka mengemukakan bayaran balik dengan PayPal yang mendakwa bahawa mereka tidak pernah menerima kripto. PayPal membalikkan pembayaran dan penipu keluar dengan dana mereka dan crypto anda. Untuk mengelakkan senario ini, ikuti hanya perkhidmatan ternama, seperti yang disenaraikan di bawah.

VirWox

VirWox memasuki pasaran pada tahun 2007 sebagai pertukaran maya untuk mata wang digital yang digunakan dalam permainan video. Platform ini membolehkan anda membeli Linden Dollar menggunakan PayPal atau kad kredit. Dolar Linden adalah mata wang digital yang digunakan dalam permainan video Second Life. Bitcoin, bersama dengan beberapa mata wang permainan lain, telah ditambahkan ke platform pada tahun 2011.

Anda membeli Linden Dollar melalui PayPal dan memindahkan dana mereka terus ke Bitcoin. Oleh kerana, secara teknikal, platform ini hanya menjual Linden Dollar, ini mengelakkan masalah PayPal dengan cryptocurrency.

Proses Mendaftar

Proses pendaftaran untuk VirWox meminta anda membuat pautan ke avatar permainan anda. Langkah ini diperlukan untuk memindahkan dana maya anda dari akaun VirWox anda. Pada mulanya, anda mengisi maklumat pendaftaran akaun anda, yang merangkumi nama, e-mel, dan maklumat avatar yang disebutkan di atas. Anda tidak boleh meletakkan avatar jika tidak memilikinya.

VirWox melalui Laman Utama

VirWox melalui Laman Utama

Pengesahan

Seterusnya, anda akan menerima e-mel pengesahan yang merangkumi kata laluan sementara. Anda perlu mengikuti pautan yang disediakan dan memasukkan nama pengguna dan kata laluan sementara anda untuk mendapatkan akses ke platform. Setelah masuk, anda boleh mengubah kata laluan anda.

Dana Deposit

Sebaik sahaja anda masuk ke akaun, pergi ke butang deposit yang terletak di sudut kanan halaman di bawah bahagian Akaun Saya. Butang ini membawa anda ke gambaran keseluruhan bahagian pembayaran. Di sini anda akan melihat pilihan pembelian anda dan berapa lama masa yang diperlukan untuk diselesaikan. PayPal disenaraikan sebagai transaksi segera pada carta.

Tatal ke bawah halaman sehingga anda sampai ke bahagian pembayaran PayPal Express. Anda akan menemui pautan yang akan membawa anda ke pilihan pembelian PayPal anda. Klik pada pautan PayPal, dan muatkan akaun anda dengan seberapa banyak wang yang anda ingin belanjakan untuk cryptocurrency. Walaupun ini adalah transaksi pantas, anda mesti membenarkan transaksi di laman PayPal atau tidak akan selesai.

Arahan PayPal melalui VireWox

Arahan PayPal melalui VirWox

Tukar dengan Bitcoin

Setelah akaun anda dibuat, anda boleh menukar Linden Dollar (SLL) yang anda beli dengan sebilangan Satoshi manis. Langkah seterusnya adalah mengklik tab pertukaran yang menyenaraikan BTC / SLL. Tab ini terletak di sebelah kiri laman web di bawah bahagian Akaun Saya. Butang ini membawa anda ke halaman yang akan memberitahu anda berapa banyak SLL yang anda ada di akaun anda.

Seterusnya, buat pesanan untuk menukar SLL anda dengan BTC pada kadar yang diinginkan di halaman. Dalam beberapa minit, anda akan menghantar Bitcoin anda ke alamat yang anda masukkan semasa transaksi pertukaran. Tidak semudah Coinbase, tetapi ia membolehkan anda menggunakan akaun PayPal itu untuk mendapatkan Bitcoin.

Bitcoin tempatan

Sekiranya proses sebelumnya terlalu banyak untuk anda, selalu ada kaedah asal menggunakan PayPal untuk membeli cryptocurrency: Bitcoin tempatan. Platform ini sebenarnya tidak menukar cryptocurrency. Sebaliknya, pengguna membuat hubungan melalui papan maya dan kemudian bertemu secara langsung untuk menguruskan transaksi Bitcoin mereka. Walaupun ini memerlukan beberapa perbelanjaan dan masa perjalanan tambahan, ia memberi anda cara tanpa nama untuk membeli cryptocurrency melalui PayPal.

LocalBitcoin melalui Laman Utama

LocalBitcoin melalui Laman Utama

Jangan terkejut jika orang yang menjual Bitcoin berharga mereka meminta anda mengesahkan transaksi semasa anda berada di sana bersama mereka. Ini dilakukan untuk mengelakkan penipuan pembayaran balik PayPal yang telah dibincangkan sebelumnya. Seperti urus niaga dengan orang asing, anda harus selalu berhati-hati, seperti bertemu di tempat awam. Sekiranya anda memerlukan namanya tidak dikenali, ini adalah jalan untuk diikuti.

Membeli Cryptocurrency dengan PayPal: Tidak mustahil

Sekarang setelah anda mengetahui dengan tepat cara membeli Bitcoin dengan PayPal, anda sudah bersedia untuk memulakan strategi pelaburan crypto anda. Pastikan anda membuat penyelidikan, dan ikuti petua ini untuk meningkatkan portfolio crypto anda seperti profesional.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map