Mengira cukai Bitcoin anda setiap tahun tidak perlu menjadi proses yang menyusahkan atau menyusahkan. Ketahui asas-asas tabulasi keuntungan modal, dan anda akan dapat menyediakan penyata cukai pendapatan Persekutuan anda sendiri dengan yakin. Sebaik sahaja anda memahami asasnya, anda juga akan lebih baik berkomunikasi dengan CPA atau akauntan anda pada waktu cukai.

Berikut adalah gambaran umum mengenai cukai pendapatan Persekutuan seperti yang berlaku untuk keuntungan Bitcoin anda.

Contoh Keuntungan Modal Jangka Pendek

 1. Anda beli $ 10,000 dari BTCUSD pada 7 Februari 2018
 2. Harga BTCUSD seunit: $ 8,000
 3. Unit BTCUSD memperoleh: 1.25
 4. Bayaran transaksi: $ 150

Asas kos: $ 10,150

 1. Anda menjual 1.25 unit BTCUSD pada 17 Februari 2018
 2. Harga BTCUSD seunit: $ 10,750
 3. Bayaran transaksi: $ 202

Hasil bersih: $ 13,236

Mengurangkan asas kos anda sebanyak $ 10,150 dari hasil bersih anda sebanyak $ 13,256 menghasilkan a keuntungan modal jangka pendek sebanyak $ 3,086 untuk anda. Kerana anda memegang BTCUSD anda kurang dari satu tahun, keuntungan anda dianggap sebagai keuntungan modal jangka pendek. Kadar cukai keuntungan modal anda, dalam contoh ini, akan sama dengan anda kadar cukai pendapatan biasa.

Contoh Keuntungan Modal Jangka Panjang

 1. Anda beli $ 12,000 daripada BTCUSD pada 11 Oktober 2016
 2. Harga BTCUSD seunit: $ 640
 3. Unit BTCUSD memperoleh: 18.75
 4. Bayaran transaksi: $ 180

Asas kos: $ 12,180

 1. Anda menjual 18.75 unit BTCUSD pada 22 Disember 2017
 2. Harga BTCUSD seunit: $ 12,500
 3. Bayaran transaksi: $ 3,516

Hasil bersih: $ 230,859

Mengurangkan asas kos anda $ 12,180 dari hasil bersih anda sebanyak $ 230,859 menghasilkan a keuntungan modal jangka panjang $ 218,679 untuk anda.

Perhatikan bahawa anda selalu memasukkan kos transaksi perdagangan anda. Tambah mengikut asas kos anda dan tolak mereka dari hasil bersih anda. Kerana anda memegang BTCUSD anda selama lebih dari setahun, keuntungan anda dianggap sebagai keuntungan modal jangka panjang. Kadar cukai keuntungan modal anda, dalam contoh ini, adalah kurang daripada kadar cukai pendapatan biasa anda.

Anda keuntungan modal jangka panjang dikenakan cukai pada salah satu daripada tiga kadar:

 1. 0% untuk individu dalam dua kurungan cukai marginal terendah (10% dan 15%).
 2. 15% untuk empat kurungan cukai seterusnya (25%, 28%, 33%, dan 35%)
 3. 29% tertinggi (kurungan cukai 39.6%)

Cara Mengimbangi Kerugian Cryptocurrency Anda

IRS membolehkan anda mengimbangi keuntungan modal jangka panjang berbanding kerugian modal jangka panjang anda, hingga maksimum $ 3,000 setahun (jika anda berkahwin dan mengemukakan secara berasingan, had tahunan adalah $ 1,500). Sekiranya anda tidak mempunyai keuntungan jangka panjang dan hanya kerugian jangka panjang, anda masih boleh menolaknya pada borang Federal 1040 anda.

Jadi, bagaimana jika tahun cukai 2018 merangkumi $ 15,000 keuntungan Bitcoin jangka panjang dan $ 10,000 keuntungan Bitcoin jangka pendek untuk anda? Dan tahun cukai 2017 meninggalkan anda dengan kerugian keuntungan modal jangka pendek yang tidak digunakan ($ 3,000)?

 • Anda perlu membayar cukai keuntungan modal jangka panjang pada $ 15,000. Walau bagaimanapun, kadar cukai akan lebih rendah daripada kadar cukai pendapatan biasa anda.
 • Anda akan dapat meneruskan kerugian $ 3.000 yang tidak digunakan pada tahun 2017, dengan mengurangkannya dari keuntungan $ 10,000 anda dalam jangka pendek. Keuntungan jangka pendek bersih $ 7,000 anda akan dikenakan cukai pada kadar cukai pendapatan biasa.

Mengira Pajak Bitcoin Anda

Katakan bahawa kurungan cukai 2018 anda adalah 24 peratus. Anda juga sudah berkahwin dan membuat penyata cukai persekutuan bersama pasangan anda. Anda akan membayar dua kadar cukai keuntungan modal yang berbeza pada keuntungan Bitcoin anda: satu kadar untuk keuntungan jangka pendek anda dan satu kadar yang lebih rendah untuk keuntungan jangka panjang anda. Lihat contoh ini berdasarkan angka hipotesis sebelumnya:

 1. Keuntungan modal jangka pendek anda: $ 7,000 (setelah ditolak kerugian maksimum $ 3,000 tahunan anda)
 2. Kadar cukai keuntungan modal jangka pendek: 24%

Anda akan membayar cukai keuntungan modal jangka pendek IRS $ 1,680.

 1. Keuntungan modal jangka panjang anda: $ 15,000
 2. Kadar cukai keuntungan modal jangka panjang: 15%

Anda akan membayar cukai keuntungan modal jangka panjang IRS $ 2,250.

 1. Jumlah cukai keuntungan modal anda disebabkan oleh IRS: $ 3,930
 2. Kadar cukai keuntungan modal gabungan anda: 17.86%

Pergi Panjang, Tunggu Ringkas Cukai yang Lebih Kecil

Contoh hipotetis itu menjadikan kes yang kuat untuk pelaburan jangka panjang dan bukannya untuk perdagangan jangka pendek. Bayangkan dapat mengurangkan bil cukai keuntungan modal anda 24 peratus hingga 15 peratus hanya dengan mengubah strategi pelaburan anda. Kecuali anda seorang pedagang berkemahiran tinggi dengan akses ke sistem perdagangan yang terbukti, anda mungkin lebih baik melabur dalam Bitcoin daripada sering memperdagangkannya. Lebih baik lagi, anda akan mendapat komisen yang jauh lebih sedikit dan selipar walaupun anda menikmati kadar cukai keuntungan modal jangka panjang yang rendah.

Borang IRS Diperlukan

Anda hanya memerlukan beberapa borang untuk mengisi pada waktu cukai melainkan anda memperdagangkan Bitcoin sebagai perniagaan. Sekiranya anda berniaga Bitcoin secara sambilan (bukan secara profesional) dan juga menjalankan perniagaan, anda juga perlu memfailkan dan membayar anggaran cukai setiap suku tahun.

mengira keuntungan Bitcoin anda Borang 8949

Ia berwarna hitam dan putih. Bayar Paman Sam, tepat pada waktunya, tetapi jangan membayarnya satu sen lebih daripada yang dituntut oleh undang-undang. Fikir! Imej: irs.gov Kesan khas: Snagit

Berikut adalah apa yang anda perlukan untuk menyiapkan cukai anda dengan betul:

 • Broker atau pertukaran anda Borang 1099-B atau Borang 1099-K. Biasanya tersedia selepas 31 Januari.
 • Penyata akaun bulanan anda. Gunakan ini untuk mengesahkan ketepatan Borang 1099-B anda. Anda juga harus menyimpan setiap notis pengesahan perdagangan dan memastikannya setuju dengan penyata akaun bulanan anda.
 • Anda perlukan Borang 8949 (Penjualan dan Pelupusan Aset Modal Lain) untuk menyenaraikan setiap perdagangan Bitcoin yang dibuat pada tahun cukai. Gunakan satu Borang 8949 untuk menyenaraikan keuntungan dan kerugian modal jangka pendek anda. Gunakan yang lain untuk menyenaraikan keuntungan dan kerugian modal jangka panjang anda.
 • Anda juga perlu Jadual D (Keuntungan dan Kerugian Modal) untuk mengimport maklumat dari Borang 8949 anda. Borang ini akan memisahkan keuntungan dan kerugian modal jangka pendek dan jangka panjang anda. Ini juga akan menentukan sama ada anda dibenarkan untuk mengurangkan kerugian modal daripada pendapatan biasa anda (pada Borang 1040).
 • Sekiranya anda bekerja sendiri dan juga menjangkakan keuntungan atau kerugian perdagangan Bitcoin yang signifikan untuk tahun pajak, pastikan anda memasukkan anggaran keuntungan atau kerugian pada Borang 1040 ES. Apabila anda menghantar IRS baucar pembayaran cukai anggaran suku tahunan (Januari, April, Jun, September) anda, angka yang anda masukkan dalam Borang 1040 ES anda akan membantu anda mengelakkan pembayaran yang lebih rendah atau berlebihan dari tanggungjawab cukai Persekutuan.
 • Walaupun anda TIDAK bekerja sendiri, anda mungkin masih perlu menggunakan pengiraan Borang 1040 ES yang sama jika anda menjangkakan keuntungan atau kerugian besar dalam perdagangan Bitcoin anda. Selalu terbaik untuk membuat pembayaran cukai suku tahunan yang tepat. Menunggu sehingga 15 April untuk mengira bil cukai tahunan Persekutuan anda boleh dikenakan denda dan denda yang besar. Terutama jika anda berhutang dengan IRS sejumlah besar cukai.

Kisah Seram atau Selamat Berakhir?

Bukti anekdot ada yang menunjukkan bahawa sebilangan peniaga Bitcoin dan crypto belum membayar cukai pendapatan atas keuntungan mereka. Sebilangan peminat Bitcoin ini salah mempercayai bahawa cryptos entah bagaimana di bawah radar mesin pungutan cukai Big Brother. Dan sekarang mereka menghadapi audit, hiasan gaji, bil cukai balik yang besar, denda, dan perbelanjaan perakaunan. Mereka pasti mempunyai mimpi buruk yang berterusan untuk ditangani, yang mungkin dapat dihilangkan dengan hanya melaporkan keuntungan Bitcoin mereka dan membayar cukai mereka.

Bungle in the Music Biz Jungle

Membayar cukai berbau busuk. Hampir semua orang bersetuju mengenai perkara itu. Tetapi sehingga sistem diubah, satu-satunya pilihan pintar anda adalah membayar wang The Man. Seorang kenalan saya dalam perniagaan muzik pernah memberitahu saya bahawa IRS merampas banglo Hollywood Utara bernilai $ 185,000 pada tahun 1993. Mengapa? Kerana dia lupa melaporkan sebahagian dari pembayaran tunai di bawah meja (semua sah) yang diterima sebagai sebahagian dari tugas pekerjaannya. Selama dua puluh tahun!

Saya fikir itu semua Donnie Brasco akan mengatakan tentang itu, adakah ini: ‘Fughettttaboutit!’

Berfikir Secara Kreatif, Bayar Minimum, Tidur dengan Tenang

Ya, pelajari setiap undang-undang celah cukai tersedia untuk mengurangkan liabiliti cukai anda (mereka ada di mana-mana, belajar berfikir secara kreatif dan anda akan kagum berapa banyak yang anda dapat menjimatkan cukai). Dapatkan nasihat cukai pro (biasanya membayar sendiri berkali-kali) semasa mengira cukai Bitcoin anda dan gunakan perisian pelaporan cukai terbaik yang ada.

Kemudian anda dapat menikmati akhir yang bahagia, kerana mengetahui bahawa Paman Sam tidak dapat berpindah ke banglo Hollywood anda. Biarkan dia tinggal di Washington, DC.