Blockchain.info Pregled novčanika

Blockchain.info je dugogodišnji Bitcoin i Ethereum novčanik i jedno je od najčešće korištenih web mjesta u industriji. Platforma je pokrenuta u kolovozu 2011., a sjedište joj je u Luksemburgu.

Blockchain.info također ima istraživač blokova čiji je cilj pomoći korisnicima da razumiju trenutni status Bitcoina, uključujući najnovije transakcije i broj transakcija dnevno.

U ovom pregledu novčanika Blockchain.info saznat ćete više o tome što platforma nudi, razini poteškoća u korištenju i na kraju odgovara li vašim potrebama.

Javno mišljenje

Novčanik Blockchain.info vrlo je popularan iz više razloga.

Ljudi vole jednostavan izgled, kao i pozitivnu reputaciju Blockchain.info. Međutim, postoji i nekoliko nedostataka usluge jer je internetska.

Pros:

  • Blockchain.info je etablirana tvrtka od povjerenja s dugogodišnjim iskustvom i milijunima korisnika.
  • Dobro se sviđa za male transakcije i redovna plaćanja.
  • Korisno potrošiti sredstva iz papirnatog novčanika.
  • Jednostavna i jednostavna za upotrebu čini je privlačnom za nove korisnike Bitcoina.
  • Ljudima se sviđa funkcionalnost aplikacije za pametni telefon.

Protiv:

  • Iskusni korisnici Bitcoina ne vole potencijalne rizike internetskog vrućeg novčanika.
  • Postoji nekoliko izvještaja o ispražnjenju i krađi računa.
  • Postoje tvrdnje da je korisnička podrška često beskorisna ili potpuno neuhvatljiva.

Ljudima se softver uglavnom sviđa kad je riječ o funkcionalnosti i svakodnevnoj upotrebi. Glavni problem (ako postoji) potencijalno propada u sigurnosti. Nije poznato jesu li korisnici koji se žale da su im novčanici hakirani poduzeli odgovarajuće sigurnosne mjere, ali vrijedi napomenuti da internetski novčanici mogu biti rizični. Plus, korisnička podrška često ignorira ovu pritužbu, ostavljajući korisnike malo suhim i suhim.

Preporučuje se da se novčanik koristi za niže transakcije, a zadržavanje velikih iznosa na platformi nije pametna ideja. Ako želite držati veće količine Bitcoina, preporučuje se upotreba tvrdog novčanika.

Korisničko sučelje

Kao i mnoge usluge, Blockchain.info ima prilično brz postupak prijave. Trebate poduzeti samo nekoliko koraka i imat ćete pristup novčaniku. Jednostavno unesite e-poštu, odaberite super jaku lozinku i spremni ste za početak primanja Bitcoina.

blockchain kući

Korisničko sučelje prilično je intuitivno nakon otvaranja s malim izborom kartica u kombinaciji s ljepljivim izbornikom “Pošalji i primi” na vrhu. Laiku je sve jasno i lako razumljivo. Ovo je savršeno ako je to vaš prvi Bitcoin novčanik.

Podaci o transakcijama nalaze se lako dostupni izravno u blizini značajke blockchain explorer. To znači da je nadgledanje svih ingoinga i izdataka moguće uživo izravno iz novčanika.

Sigurnost je istaknuta statusnim trakama, koje će prema vašoj prvoj prijavi biti crvene. Ovo bi trebala biti lijepa zelena puna boja nakon što prođete kroz sigurnosnu karticu.

U načinu na koji je predstavljen nema ništa neobično. Sve je fluidno i nisu potrebna dodatna preuzimanja. Djeluje na način na koji bi vrući novčanik trebao.

Sigurnost

Idealan novčanik trebao bi biti prikladan za pristup sredstvima i trgovanje njima, ali što je još važnije, trebao bi osigurati sigurnost vaših tokena.

Sigurnosna kartica Blockchain.info osigurava jačanje vaše obrane kako bi se spriječile potencijalne prijetnje ili hakovi.

Vođenje računa kao bez korištenja sigurnosnih značajki gotovo je poput ostavljanja automobila otključanim na velikom parkiralištu. Svakako da bi to moglo neko vrijeme biti u redu, ali to je parkiralište pa će kradljivci automobila vjerojatno biti u blizini. Na kraju će jedan od njih probati kvaku na vratima i ona će se samo otvoriti.

sigurnost blockchain.info

S vrućim novčanikom uvijek je vitalno da pristupate ispravnom web mjestu. Dobra je ideja označiti https://blockchain.info ili ga posebno upišite svaki put. Ulazak na web mjesto putem Googlea ili klikanje e-pošte koja izgleda ispravno može vas jednostavno poslati na web stranicu prijevare koja čeka da vara vaše osjetljive podatke. Svakako provjerite web adresu prije unosa lozinki.

Za početak, svakako napravite sigurnosnu kopiju ključa za oporavak. Ako se za vaš oporavak stvori sigurnosna kopija, bitcoine ćete moći vratiti kao rezultat izgubljenih podataka ili lozinki. Izraz za oporavak zapravo je prikaz vašeg privatnog ključa, zato budite sigurni i nemojte ga nikada stavljati u digitalni format. Odluka za jednostavnu metodu olovke i papira iznenađujuće je sigurna (samo je nemojte izgubiti!).

Ovjera SMS-a i dvofaktorska autentičnost danas je očekivani korak na bilo kojem financijskom računu, a Blockchain.info uključuje taj izbor. Zaustavit će brzi pristup prstima vašem računu samo pomoću adrese e-pošte i lozinke.

Postoji lijepa završna značajka koja blokira Tor zahtjeve. Kada je uključen, učvršćuje vaš novčanik protiv anonimnih entiteta na tamnoj mreži.

Pristupačnost

Novčanik Blockchain.info vrlo je jednostavno započeti.

Pruža puno malih značajki koje izravnavaju sve grube rubove, čineći trgovanje i upotrebu Bitcoina jednostavnim za razumijevanje za novopridošlog.

Funkcija slanja je vrlo jasna.

Jednostavno odaberite koliko Bitcoina želite poslati unošenjem vašeg lokalnog fiat iznosa i on će ga pretvoriti po trenutnom tečaju.

Pretvaranje Bitcoina u Ethereum postaje bezbolno putem razmjene, što pomaže u zaustavljanju bilo kakvih pretjeranih konverzija ili korištenja vanjskih usluga. Te dvije značajke čine ga dostupnim onima koji ne žele da ih brinu tečajevi i konverzije.

blockchain.info

Korisnici novčanika pametnih telefona bit će ugodno iznenađeni funkcijom brzog uparivanja koja autorizira aplikaciju na vašem telefonu. Jednostavno skenirajte QR kôd preglednika i on će vas prijaviti u aplikaciju. Sve što trebate je baciti pin kod i nema vas.

Primanje sredstava putem preglednika bilo je u redu, iako mi je trebalo nekoliko sekundi da pronađem QR kod javne adrese. Volim da budu lijepe i pripremljene za brze uplate i bez grešaka. To je zasigurno nešto što je važno ako očekujemo da će se Bitcoin češće koristiti u svakodnevnom životu.

Jedan idealan mali pomoćnik za nove korisnike je skočni prozor koji vas pozdravlja pri prvoj odjavi. Savjetuje vam da postavite sigurnosni ključ za oporavak prije nego što nešto izgubite. Ovo je osobito korisno, čak i ako je to samo mali podsjetnik da usporite i vodite računa.

Odjava s blockchaina

Zaključak

Što se tiče vrućih novčanika, Blockchain.info je sve što vam treba s uobičajenim značajkama i elegantnim jednostavnim izvedbama. Sigurnost novčanika trebala bi biti dovoljno dobra za male saldo i transakcije, ali vjerojatno biste noću bolje spavali spremajući veće količine u hardverski novčanik. Morate u tvrtku položiti neko povjerenje treće strane, što Bitcoin zajednica ne pozdravlja uvijek.

Svaki novčanik ima svoje kompromise. Međutim, Blockchain.info je brzi funkcionalni novčanik koji se brzo postavlja i jednostavan je za upotrebu, što ga čini jednim od najboljih online novčanika na tržištu.

(Pogledajte najbolje preporučene bitcoin novčanike i Ethereum novčanice)