CEX.IO pregled

CEX.IO je pokrenut 2013. godine kao usluga razmjene bitcoina i usluga rudarstva u oblaku.

2016. tvrtka je preusmjerila njihov fokus. Njihove usluge rudarstva u oblaku zaustavljene su i dodali su Ethereum na svoju platformu.

Trenutno se nalazi izvan Londona, CEX.IO je tijekom godina izgradio zvjezdani ugled. Trenutno nude razmjenu, kao i jednostavne metode kupnje / prodaje za Bitcoin i Ethereum. Korisnici mogu uplatiti sredstva na burzu koristeći i bankovne transfere i kreditne kartice.

U ovome CEX.IO pregled, pokrivat ćemo:

Pregled CEX.IO: ključne informacije

Je li CEX.IO siguran?

Pored dugogodišnjih ponovljenih kupaca, postoji niz drugih čimbenika zbog kojih se CEX.IO čini sigurnom opcijom za kupnju i prodaju kriptovaluta.

Legitimnost tvrtke

Kao tvrtka koja posluje izvan Ujedinjenog Kraljevstva i služi kupcima u većini svijeta, CEX.IO slijedi niz državnih zakona i propisa.

  • Osnovano kao privatno društvo s ograničenom odgovornošću u Velikoj Britaniji.
  • Registriran za FinCEN.
  • Vijeće za sigurnosne standarde industrije platnih kartica.
  • Registriran u Uredu povjerenika za informacije Ujedinjenog Kraljevstva

Sigurnost sredstava

Iako nisam uspio pronaći previše detalja o tome kako CEX.IO pohranjuje sredstva korisnika, tvrde da koriste izvanmrežnu hladnjaču. Ovo je dobar znak, iako bih volio da daju konkretnije detalje koje je bilo lako pronaći.

Sigurnost osobnog računa

Možete osigurati svoje osobno CEX.IO račune s dvofaktorskom autentifikacijom, bilo putem Google Authenticatora ili putem zahtjeva za SMS / pozive. Preporučujem upotrebu Google Autentifikatora. Također se preporučuje da ne držite velike količine kriptovaluta na BILO KOJIM razmjenama ili mrežnim novčanicima. Ovdje možete saznati više o sigurnom pohranjivanju svoje kriptovalute.

Kako kupiti kriptovalute na CEX.IO

1) Prvi korak je registracija i stvaranje računa. To možete učiniti putem gumba za registraciju u gornjem desnom kutu. Korake za registraciju lako je slijediti i samo sebe objašnjavaju.

cex.io registracija

2) Tijekom postupka registracije od vas će se zatražiti da postavite dvofaktorsku autentifikaciju. Toplo vam preporučujem da ovo postavite kako biste zaštitili svoj račun.

cex.io sigurnost novčanika

3) Potvrdite svoj račun. Gotovo sve burze kriptovaluta koje prihvaćaju fiat valute (USD, EUR itd.) Zahtijevaju provjeru. To je potrebno kako bi se osiguralo da su te razmjene u skladu s raznim zakonima i propisima. Postupak potvrde razlikuje se ovisno o zemlji, ali evo nekoliko primjera podataka koji su potrebni za potvrdu vašeg računa:

  • Puno ime
  • Adresa
  • Slika ID-a
  • Dokaz o adresnom dokumentu
  • Selfi s kreditnom karticom

cex.io potvrda kreditne kartice i identiteta

Prema mom osobnom iskustvu, CEX.IO je vrlo brzo potvrdio moj račun.

4) Financirajte svoj račun. Kada je vaš račun potvrđen, možete ga financirati putem kreditne kartice ili bankovnog prijenosa. Kreditne kartice mogu biti brži način financiranja vašeg računa, iako imaju dodatne naknade. Vrijeme bankovnog prijenosa varira, ali obično traje 1-3 dana.

cex.io metode depozita

5) Kupite Bitcoin i / ili Ethereum. Nakon što vaš račun bude potvrđen i financiran, to možete i učiniti kupujte kriptovalute na CEX.IO.

Kupite na CEX.IO

CEX.IO’s Jednostavna metoda kupnje koristi narudžbe “Ispuni ili ubij” kako bi se zajamčile cijene. Na ovom snimku zaslona s njihove web stranice možete saznati više o ovom procesu.

cex.io ispuniti ili ubiti

Također možete trgovati na njihovoj burzi kako biste uštedjeli na naknadama.

Posjetite CEX.IO

Korisnička podrška

CEX.IO rješava korisničku podršku putem e-pošte. Oni također imaju opsežna FAQ.

U svom osobnom iskustvu s korisničkom podrškom tvrtke CEX.IO bio sam jako zadovoljan. Moj je račun potvrđen vrlo brzo, a e-mailovi su dobili odgovore u roku od 24-48 sati.

Podržane zemlje

CEX.IO nudi svoje usluge većini svijeta. Od pisanja ovog pregleda, CEX.IO podržava sve zemlje, osim ako u nastavku nije drugačije naznačeno.

Sljedeće zemlje imaju ograničenje deponiranja kreditnim karticama:

Bosna, Hercegovina, Island, Iran, Irak, Sjeverna Koreja, Sirija, Vijetnam

Sljedećim zemljama ograničeno je polaganje sredstava putem bankovnog transfera:

Afganistan, Obala Bjelokosti, Demokratska Republika Kongo, Eritreja, Etiopija, Gvineja, Gvineja Bissau, Haiti, Iran, Irak, Kenija, Liberija, Libija, Nigerija, Sao Tome i Principe, Somalija, Sudan, Sirija, Tanzanija, Tunis, Turska, Vijetnam, Jemen, Zimbabve

Neki dijelovi Sjedinjenih Država mogu biti ograničeni.

Ograničenja

Ograničenja za polog i povlačenje računa na CEX.IO ovisit će o vašoj razini potvrde računa.

Osnovni, temeljni računi mogu koristiti kreditne kartice samo za depozite i isplate.

Ograničenja pologa: 300 USD dnevno / 1000 USD mjesečno

Ograničenja povlačenja: 500 USD dnevno / 2000 USD mjesečno

Potvrđeno računi mogu koristiti i kreditne kartice i bankovne transfere za depozite i isplate.

Ograničenja pologa: 10.000 USD dnevno / 100.000 USD mjesečno

Ograničenja povlačenja: 10.000 USD dnevno / 100.000 USD mjesečno

Prema mom iskustvu, postajanje “provjerenim” bio je prilično jednostavan postupak. Morao sam ispuniti obrazac s nekim osobnim podacima i prenijeti slike svoje osobne iskaznice i mene kako držim osobnu iskaznicu.

Potvrđeno Plus

Ako želite povećati ograničenje na ono što je dostupno za “provjerene” račune, možete zatražiti “provjereni plus” u administratoru računa. Ako se prihvate, vaša će ograničenja biti neograničena.

Naknade

Naknade za CEX.IO razlikuju se ovisno o tome koristite li njihovu zamjenu ili jednostavne metode kupnje / prodaje.

Ako trgujete na burzi, naknade su samo 0,2%. Ako želite koristiti njihove jednostavne metode kupnje i prodaje, naplaćuju 7% naknade.

Uz to, postoje i naknade za pologe i isplate.

Naknade za polog su približno 3,5% pri korištenju kreditnih kartica, ali besplatne ako se koriste bankovni transferi.

Naknade za povlačenje iznose najviše 3,8 USD + 1,2% pri korištenju kreditnih kartica i 50 USD za bankovne transfere.

CEX.IO Sažetak pregleda

CEX.IO je početnik prilagođen načinu kupnje kriptovaluta. Njihova je web stranica vrlo jednostavna za upotrebu, a mogućnost korištenja kreditne kartice je sjajna.

Loša strana CEX.IO-a su njihove naknade. Ako koriste “jednostavnu metodu kupnje i prodaje”, naknade su im pristojno malo veće od konkurencije Coinbase. To je rečeno, njihovu razmjenu možete koristiti za uštedu na naknadama. CEX.IO vam također omogućuje puno veće limite depozita od Coinbasea kada koristite kreditnu karticu.

Uzimajući u obzir sve čimbenike, preporučio bih CEX.IO za početnike u kriptovalutama, posebno one koji žive u zemljama koje Coinbase ne podržava.