GDAX pregled

Globalna razmjena digitalnih sredstava, koja se najčešće naziva GDAX, jedno je od najpopularnijih svjetskih mjesta za razmjenu kripto valuta.

GDAX vodi ista tvrtka koja posjeduje Coinbase, vjerojatno popularniju platformu za razmjenu kriptovaluta od njih dvije.

Iako oba pružaju istu funkcionalnost, mnogi napredni ulagači neizbježno čine GDAX svojim primarnim oblikom kripto trgovanja.

Tko bi trebao koristiti GDAX?

GDAX platforma prikladnija je za ljude koji imaju srednje razumijevanje kripto trgovanja, institucionalne ulagače i profesionalne ulagače. GDAX može izgledati pomalo zastrašujuće za početnike, ali prilično ga je lako razumjeti nakon što ga se uhvati.

Sredstva klijenta u USD u GDAX-u osigurana su od FDIC-a, što znači da je vaš saldo do 250 000 USD zaštićen.

Mjenjačnica ima razne digitalne valutne parove kao što su Bitcoin, Ethereum, Litecoin, kao i fiat valute kao što su USD i EUR.

GDAX platforma za razmjenu

Podrijetlo GDAX-a

GDAX i Coinbase u vlasništvu su iste matične tvrtke, a svaka je razmjena usmjerena na različite svrhe.

Coinbase kakvog danas poznajemo vrlo je jednostavan za upotrebu i to je uglavnom razlog zašto toliko prvi put kupci Bitcoina započinju s Coinbaseom.

Adam White, potpredsjednik Coinbasea, primijetio je “Vjerujemo da će razmjene koje pružaju napredne značajke trgovanja i udovoljavaju regulatornim zahtjevima najvjerojatnije uspjeti na duži rok.”

Šanse su da ako prvi put kupujete kriptovalutu želite da postupak bude što jednostavniji. Coinbase je prepoznao jaz između masovnog usvajanja korisnika i robusne funkcionalnosti i odlučio se podijeliti na dva različita poslovna modela. Coinbase želi ukrcati što više novih trgovaca, a GDAX želi pružiti obrazovanijim investitorima funkcionalnost koja im je potrebna.

Whiteovim riječima, “Coinbase je dizajniran za maloprodajne kupce, dok je GDAX usredotočen na uslugu sofisticiranim i profesionalnim trgovcima.”

Važno je napomenuti kako je tim Coinbase riješio flash pad u lipnju. Cijene Ethereuma na GDAX-u skočile su s 317 dolara na čak 10 centi zbog višemilijunskog tržišnog naloga za prodaju. Ovaj gigantski nalog za prodaju pokrenuo je lavinu od oko 800 automatiziranih stop-loss naloga i likvidacija iz marže.

Pad je izazvao popriličnu gužvu među trgovcima koji su se probudili ili su nestali svi njihovi Ethereumi zbog pada GDAX-a, ali tim Coinbase to je prilično dobro podnio. Trgovanje ETH-USD privremeno je zaustavljeno, ali je potom obnovljeno nakon što je tim Coinbase osigurao da nema problema s GDAX sustavima.

GDAX je ispoštovao svaku pojedinu transakciju koristeći sredstva tvrtke i preuzeo odgovornost za flash pad. Iako je financijska šteta ublažena, korisnici su i dalje primijetili da je nedostatak pristupa platformi tijekom pada otežavao.

GDAX pregled: Istraživanje platforme

Da biste koristili GDAX, sve što morate učiniti je imati Coinbase račun.

Sredstva sa svog Coinbase računa možete odmah prenijeti na svoj GDAX bez naknade.

GDAX depozit od Coinbase

Sve u svemu, ono što mi se najviše sviđa kod GDAX-a je to što ima izuzetno niske naknade, bez naknada koje se naplaćuju na poslovima proizvođača. Naknade za igrače počinju sa samo 0,25%, a popusti na temelju volumena mogu smanjiti te naknade na 0,1%.

To je velika razlika u odnosu na njegovog brata Coinbase, koji naplaćuje 1,49% po transakciji.

Imajte na umu da obojica koriste isti back-end, a obojica su osigurani i podržani od nekih od najvećih igrača u financijskom svijetu, kao što su New York Stock Exchange, Union Square Ventures i Andreessen Horowitz.

GDAX dolazi s vrlo intuitivnim sučeljem, pod uvjetom da imate srednje znanje o načinu funkcioniranja tih centrala. Korisnicima također pruža alate za crtanje i povijest trgovine. Još nekoliko GDAX značajki uključuju:

  1. Podaci o tržištu u stvarnom vremenu. Pogledajte najnovije cijene kripto.
  2. Fleksibilni API omogućuje sigurno i programsko trgovanje botovima. To je veliki razlog zbog kojeg mnogi institucionalni i profesionalni ulagači preferiraju GDAX. Redovite provjere IT sigurnosti i financijske revizije. Važno je napomenuti da tim Coinbase daje ogromnu vrijednost zaštiti svojih platformi.
  3. Redovite provjere IT sigurnosti i financijske revizije. Važno je napomenuti da tim Coinbase daje ogromnu vrijednost zaštiti svojih platformi.
  4. Sigurno spremište. GDAX drži 98% sredstava svojih korisnika s Interneta u hladnjači.
  5. FDIC osiguran USD iznosi do 250 000 USD.
  6. Široka paleta fiat i kriptovaluta. Trgovina između BTC / USD, ETH / USD, ETH / BTC, LTC / BTC, LTC / EUR, LTC / USD, BTC / GBP, BTC / EUR i drugima.

Povrh toga, GDAX vam omogućuje trgovanje koristeći razne različite strategije.

  1. Tržišna kupnja: Ovo je prilično standardno na bilo kojoj razmjeni i može se obaviti na Coinbaseu, ali ako to učinite na GDAX-u, platit ćete nižu naknadu.
  2. Ograničene kupnje: Ovo vam omogućuje da postavite ograničenje cijene po kojoj želite nešto kupiti. Na primjer, ako mislite da će cijena Bitcoina preko noći pasti, možete postaviti ograničenje kupovine za nižu cijenu. Ako cijena padne, GDAX će ispuniti vašu narudžbu po nižoj cijeni.
  3. Zaustavlja se: Ovo vam omogućuje postavljanje stop-gubitaka, što znači da će GDAX automatski prodati određeni iznos vaše kriptovalute ako cijena padne na određeni prag.
  4. Trgovanje maržom. To znači da možete maržirati trgovinu s polugom između 2x i 3x, ovisno o kripto paru za trgovanje. Ovo je vrlo rizičan način trgovanja, ali preokret može biti ogroman. Gazite lagano.

Jedini nedostatak je taj što ne možete kupiti toliko altcoina kao druge burze, a ograničeni su na one koji se pružaju na GDAX-u. Vjerojatno će se na razmjenu dodati više altcoina, ali zasad se jednostavno morate držati onoga što se trenutno tamo nalazi.

Završne misli

Sve u svemu, GDAX je izvrsna razmjena jer pruža istu sigurnost i pozadinsku funkcionalnost trgovanja kao i Coinbase, ali s dijelom naknada.

Ako ste početnik, može vam se činiti zastrašujućim velikim korakom da skočite s nečeg tako jednostavnog kao što je Coinbase u GDAX. Izgleda složeno, ali to ćete naučiti nakon što pogledate nekoliko videozapisa s uputama i poigrate se opcijama. Na kraju ćete moći uštedjeti tonu novca na naknadama, kao i uživati ​​u mnogo većoj funkcionalnosti.