Pregled novčanika Jax

S obzirom na sve veću popularnost digitalnih valuta, tržište je sada ispunjeno mnoštvom novčanika s kriptovalutama. Mnogi od ovih novčanika nude izvrsne značajke koje uistinu mogu koristiti korisniku.

Jaxx predstavlja popularni novčanik s više valuta koji je razvila Decentral, poznata bitcoin tvrtka poznata po svojim bankomatima, novčaniku i drugim uslugama u ekosustavu digitalne valute..

Jaxx novčanik podržava više od sedam različitih kripto valuta, uključujući Bitcoin, Ethereum i Dash, a poznat je po značajci uparivanja na više platformi, jednostavnom sučelju, sigurnosnoj praksi na strani klijenta, sjajnom dizajnu, jednostavnosti prebacivanje između pohranjenih kovanica, skeniranje izvornog fotoaparata, glavna sigurnosna kopija sjemena i još mnogo toga.

Ovaj pregled Jaxx novčanika pomoći će vam da shvatite kako se Jaxx uklapa u trenutni Bitcoin ekosustav i hoće li to dobro odgovarati vama ili ne.

jaxx novčanici

Sud javnog mnijenja

Trenutno je javno mnijenje podijeljeno na dvije odvojene strane.

Jedna strana vjeruje da je novčanik vrlo dobro dizajniran i nudi širok spektar sjajnih karakteristika, što je definitivno točno. Međutim, druga strana radije se drži podalje od Jaxxa, jer je poznato da je s vremena na vrijeme prilično pokvarena i spora, na više uređaja.

Ljudi su često komentirali da ponekad postoje razmjene iz jedne digitalne valute u drugu, a novčanik ih ne uspije registrirati, što zahtijeva od korisnika da ih ponovno izvrše.

Očigledno je potrebno i neko vrijeme dok se aplikacija ne učita. Nakon testiranja, mnogi su korisnici otkrili da trebaju pričekati do 15 sekundi da se novčanik napuni na mobilnim uređajima i nekoliko sekundi na stolnim računalima. Općenito, vrijeme čekanja prije dobivanja pristupa obično je malo duže u usporedbi s drugim multivalutnim novčanicima dostupnim na tržištu.

(Pogledajte cijeli naš popis preporučenih bitcoin novčanika i Ethereum novčanika)

Korisničko sučelje

Upotrebljivost je jedno od Jaxxovih najjačih odijela.

S obzirom na činjenicu da je dizajniran s jednostavnošću na umu, izgleda sjajno. Više je nego intuitivan u usporedbi s drugim multivalutnim novčanicima što u početku može biti pomalo zbunjujuće.

Kada koristite Jaxx, prebacivanje između valuta, slanje i primanje novca, unošenje adresa, skeniranje QR kodova jednostavno je učiniti. Međutim, kao što je ranije spomenuto, raznolikost bugova čini iskustvo zaostalim i pomalo neugodnim. Iako je angažirani razvojni tim definitivno poboljšao aplikacije, potrebno je malo više posla prije postizanja savršene ravnoteže.

Osoba koja je upravo preuzela novčanik i stvorila račun vjerojatno će biti zadovoljna iskustvom, slično kao i korisnici koji tek započinju s digitalnim valutama. Međutim, iz perspektive naprednijeg korisnika, prijavljeni problemi s izvedbom mogu biti pomalo neugodni.

Bez obzira na to, nije dovoljno osobu u potpunosti odbiti od Jaxx novčanika.

Korisničko sučelje za pregled novčanika Jaxx

Sigurnost

Baš kao i mnogi drugi novčanici s digitalnom valutom, Jaxx također koristi snažne sigurnosne prakse kojima je cilj osigurati da ih se ne hakira i da korisnički novac ostane siguran u svakom trenutku.

Velika prednost povezana s Jaxxom je činjenica da novčanik pohranjuje privatne ključeve izravno na korisničke uređaje, što onemogućava trećoj strani daljinski nadzor nad vašim sredstvima.

Što se tiče stvaranja sigurnosne kopije, novčanik automatski generira mnemotehničko sjeme koje korisnici mogu zapisati i čuvati na sigurnom.

Uz to, novčanik također poštuje privatnost korisnika, jer stvaranje računa ne znači nužno unos adrese e-pošte i drugih privatnih podataka.

U usporedbi s drugim novčanicima koji imaju zbunjujuću sigurnosnu praksu, Jaxx je prilično otvoren, što je sjajna vijest. Naravno, ranjivosti mogu postojati, ali u većini su slučajeva korisnička sredstva sigurna.

Sigurnosni tim koji stoji iza Jaxxa riješio je sigurnosni problem ranije 2017. godine, kada je navodno ukradeno 400 000 USD. Ovo bi mogao biti veliki crveni upitnik za neke korisnike, no eksploat je poduprt s problemom koji tvrtki više nije problem.

Uz to, nije objavljeno puno informacija o okolnostima hakiranja, pa postoje teorije da se to moglo temeljiti na korisničkoj grešci. Kod većine novčanika neophodno je da se pridržavate dobrih sigurnosnih praksi, jer tvrtke koje se bave novčanikom ne mogu biti odgovorne ako korisnik postavi vrlo jednostavnu lozinku koju hakeri provale..

Pristupačnost / praktičnost

Pristup vašim kovanicama putem Jaxx novčanika zasigurno će biti izuzetno jednostavan.

Jednostavno se prijavite i odaberite valutu po želji da biste izvršili ili primili uplatu. I ne samo to, već Jaxx ima jedan od najboljih timova za podršku dostupan na tržištu. Timu je dostupan putem e-pošte, chata, ali i na kanalima društvenih mreža kao što su Twitter ili Reddit.

Uz to, tvrtka se također pokazala vrlo transparentnom i svatko je može kontaktirati za komentare kad se pojave problemi. Izvješća o greškama također se uglavnom obrađuju vrlo brzo, što je veliki plus.

Što se tiče podrške za platformu, važno je napomenuti da je Jaxx dostupan na mnoštvu platformi, uključujući Android, iOS, OS X, Chrome, Windows i Linux, putem aplikacija. Web pristup zasad nije dostupan.

Tim koji stoji iza Jaxxa najavio je da će u budućnosti biti dostupna i hardverska verzija novčanika, što pohranu novčića čini još sigurnijom, jer su hardverski novčanici u osnovi neprobojni na tradicionalni način.

Završne misli / preporuke

Na temelju svega što je do sada izloženo, Jaxx novčanik zauzima prilično visoko mjesto na našoj listi omiljenih novčanika.

Nudi multivalutnu podršku, veliku sigurnost, izvrsnu korisničku podršku, a također je dostupan i besplatno!