KeepKey pregled

Iako nije toliko popularan kao Ledger ili Trezor, KeepKey hardverski novčanik i dalje je izvrstan izbor ako svoje novčiće želite izvan mreže i osigurati u hladnjači.

Hardverski novčanici su daleko najsigurniji način za pohranu vaše kriptovalute. Budući da su ovi novčanici izvan mreže u “hladnjači”, hakeri ili zlonamjerni programi nemoguće ih je doseći. Sigurnost vaših sredstava u potpunosti je vaša odgovornost.

KeepKey odmah se razlikuje svojim elegantnim dizajnom. Novčanik ima veliki zaslon za jednostavno čitanje podataka o računu i potvrđivanje transakcija. Kao poluslijepi dizajner proizvoda koji se povremeno bori s čitanjem sitnog teksta na svom Ledger Nano S, cijenim ovaj fokus na korisničkom iskustvu.

Hardverski novčanik KeepKey

Trenutno možete pohraniti Bitcoin, Litecoin, Dogecoin, Namecoin, Ethereum i Dash na novčaniku KeepKey. Možda ste primijetili da na ovom popisu nedostaju ERC-20 tokeni – kompatibilnost koju su drugi konkurenti već izgradili.

Tehnički, ERC-20 tokeni podržani su na KeepKeyu, ali trenutno izrađuju softver na strani klijenta kako bi mogli pristupiti tim kovanicama. Upravljački tim izjavio je da bi to trebalo učiniti uskoro, ali nije odredio datum.

Što ljudi govore?

Dobro: KeepKey ima fantastičnu reputaciju u zajednici koja se hvali 4,2 zvjezdice od 5 na Amazon i preko 260 recenzija. Većina korisnika pohvali KeepKey zbog seksi dizajna, velikog zaslona i jednostavnosti upotrebe. Mnogi su kupci također izvijestili o brzom vremenu odziva na izdavanje ulaznica i opsežnoj pomoći tima za korisničku podršku.

Loše: Neki su korisnici izvještavali da je njihov KeepKey savršeno funkcionirao sve do račvanja Bitcoin Cash-a. Nakon račvanja, znalo se da su beta softver i firmware bili prislušni, što je uzrokovalo probleme prilikom pokušaja slanja kovanica. Neki su kupci također izvijestili da je KeepKey prejednostavno za njih postavljanjem ograničenja na sjeme za oporabu i automatskim postavljanjem naknada koje se ne mogu promijeniti.

S Cijena 129 dolara, KeepKey je nešto skuplji od ostalih popularnijih konkurenata.

Kako to radi?

Svoj KeepKey možete koristiti s bilo kojim Mac, Windows ili Linux operativni sustavi. Novčanik također ima Dodatak za Google Chrome koja vam je na raspolaganju.

Da biste inicijalizirali svoj KeepKey, trebate ga priključiti na računalo USB pogonom nakon preuzimanja klijentskog softvera iz trgovine aplikacija Chrome. Klijent ima jednostavno, jednostavno sučelje s jasnim uputama kako izvršiti osnovne radnje poput slanja i primanja sredstava, pregledavanja transakcija i dodavanja više računa.

Snimka zaslona KeepKey

Kao što sam već spomenuo, provjera autentičnosti i potvrda transakcija izvode se putem fizičkog novčanika. Veliki zaslon i jasan tekst pomažu u postizanju mira kod izvođenja ovih važnih i ponekad nepovratnih radnji.

KeepKey pribadača

Ranije ove godine KeepKey je kupio Shapeshift, popularna platforma koja se koristi za međusobnu razmjenu kriptovaluta. Zbog ove akvizicije možete prebacivati ​​između kovanica izravno u novčaniku, a da ih ne morate slati na razmjenu.

Mogu li vjerovati tim momcima?

Tehnički direktor KeepKey-a je momak po imenu Kenneth Hodler. Hodler – prezime je zapravo Hodler. Ne mogu izmisliti ove stvari. Ako vam samo to nije dovoljno da vjerujete ovoj tvrtki, ne znam što tražite.

Za one koji su novi u kripto, HODL (Hold on for Dear Life), često je korištena kratica za poticanje investitora da se suzdrže od panične prodaje tijekom neizbježnih padova ovog nestabilnog tržišta.

Sve šale na stranu, KeepKey je renomirana tvrtka koja slijedi najviše sigurnosne standarde kako bi osigurala sigurnost svojih sredstava. Firmware je 100% otvorenog koda, pa bi zajednica otkrila sve rupe ili mogućnost krađe privatnih ključeva.

Svi se ključevi testiraju i pakiraju u foliju za zaštitu od neovlaštenog čuvanja prije slanja vama. Ne postoji način da otvorite kutiju koja sadrži vaš KeepKey bez razbijanja sigurnosne plombe. Odmah po primanju novčanika znat ćete je li neovlašteno podmetnut.

Ako se vaš KeepKey izgubi ili ukrade, možete biti mirni znajući da su vaša sredstva još uvijek na sigurnom. Jedini način da netko pristupi vašem novčaniku je unosom vaše PIN-a. Svakako zapamtite i spremite kaznu oporavka u slučaju da izgubite novčanik. To je jedini način da pristupite svojim sredstvima ako vam novčanik nije postavljen.

Kako podrška?

KeepKey ima solidan tim za podršku i opsežnu službu odjeljak korisničke podrške na njihovoj web stranici. Oni nude hrpu članaka koji će vam pomoći da prijeđete kroz prepreke na koje možete naići dok se udobno služite novčanikom.

Teme u odjeljku za pomoć obuhvaćaju sve, od „Inicijalizacije“ i „Kako dodati račun“ do „Uvoda u Bitcoin“. Web stranica također sadrži opsežan popis često postavljanih pitanja koja će vam pomoći.

Ulaznice za podršku obrađuju se putem e-pošte, a nekoliko recenzenata izjavilo je da su odgovor na njihov problem dobili u roku od 2 radna dana.

Što ja mislim?

Sviđa mi se KeepKey.

Novčanik je lijepo dizajniran s velikim zaslonom koji omogućuje ugodno iskustvo prilikom obavljanja važnih radnji poput potvrde transakcija. U skladu s korisničkim iskustvom novčanika, sučelje na softverskom klijentu je jednostavno i intuitivno.

Jedino što me sprječava u kupnji je ograničeni popis kovanica koje trenutno možete držati u novčaniku. Jednom kada KeepKey implementira podršku za tokene ERC-20, morat ću ozbiljno razmisliti o prelasku sa svog Ledger Nano S.

(Pogledajte naš cjeloviti popis preporuka za Bitcoin novčanice i Ethereum novčanice)