Pregled novčanika Exodus

Službeno pokrenut 29. srpnja 2016., Novčanik Exodus jedna je od novijih opcija za pohranu vaše kriptovalute. Izlazak je a softverski novčanik koji pruža klijentsko sučelje za pristup i prijenos vašeg kriptovaluta.

Kao programski novčanik povezan s internetom, Exodus je sam po sebi rizičnije za upotrebu od alternativa hardverskog novčanika kao što su Ledger ili Trezor.

U novčanik možete spremiti nekoliko novčića kao što su:

 • Bitcoin
 • Litecoin
 • Ethereum
 • Crtica
 • Golem
 • Augur
 • Proglašeno
 • EOS
 • OmiseGo
 • +Još 10 novčića

Podrška za nove kovanice također se neprestano razvija. Popis kovanica možete pronaći na njihovom putu ovdje.

Sučelje novčanika Exodus je prekrasno – jednostavno i jednostavno. Dizajniran za “ljude koji nikada nisu koristili razmjenu”, novčanik izbjegava korištenje tehničkog žargona, a svaku dostupnu radnju možete izvesti u jednostavnom postupnom postupku. Dizajnerski tim čak je otišao toliko daleko da je osigurao da je svaka ikona piksela savršena da se lako uklopi u ostatak izgleda.

Nadzorna ploča Exodus na Macbooku

Što ljudi govore?

Dobro: Novčanik Exodus primio je ogromnu količinu pozitivnih povratnih informacija od svojih kupaca. Novčanik ima 4,4 od prosjeka s 5 zvjezdica na CryptoCompare s preko 260 osvrta. Korisnici dijele moju ljubav prema dizajnu sučelja, a mnogi su pohvalili tvrtku zbog njih brzi i korisni tim za podršku. U industriji u kojoj je podrška često najniži prioritet, to je sjajno vidjeti.

Loše: Čak i s dobro dizajniranim klijentom i klijentom koji pruža neposrednu pomoć, Exodus ima prostora za poboljšanje. Trenutno ste nije u mogućnosti koristiti dvofaktorsku autentifikaciju za vaš račun. To predstavlja sigurnosni rizik zbog kojeg se na većini ostalih novčanika ne morate brinuti.

Neki su kupci također izrazili nezadovoljstvo nedostatak mobilne aplikacije. Uvjeren sam da će se, kako Exodus raste, oba ova zahtjeva za značajkama razvijati.

Izlazak je besplatno za preuzimanje i koristiti; međutim, tvrtka naplaćuje naknade za razmjenu i slanje valuta kroz novčanik. Neki su kupci izvijestili da su ove naknade mnogo veće od ostalih konkurenata.

Kako to radi?

Klijent Exodus ima tri glavne komponente:

 • Novčanik
 • Portfelj
 • Razmjena

Novčanik vjerojatno ćete tamo provesti većinu svog vremena. Ovdje možete vidjeti stanje svih svojih kovanica, nadzirati svoje transakcije i slati / primati sredstva. Možete čak i filtrirati svoje transakcije prema “poslanom”, “primljenom” i “razmijenjenom” – prikladna značajka koja vam dalje pomaže u organizaciji. Ne mogu naglasiti koliko sam impresioniran predanošću tima da pruži izvanredno korisničko iskustvo.

Novčanik Exodus

Da biste dobili pregled svojih posjeda na visokoj razini, možete pogledati stranica portfelja. Jednostavno dizajniran, ovaj odjeljak prikazuje postotak raščlambe svakog kovanica koje posjedujete i povezanu vrijednost dolara.

Portfelj egzodusa

Izlazak je integriran sa ShapeShift. To znači da kovanice možete zamijeniti izravno u novčaniku, a da ih ne morate slati na razmjenu. Zaslon za razmjenu jasno prikazuje iznos koji ćete dobiti u zamjeni (i u kripto i fiat vrijednostima), kao i trenutni raspon transakcije. Novčanik se uvelike trudi kako ne bi došlo do zabune prilikom obavljanja trgovine.

Razmjena egzodusa

Ako izgubite računalo ili iz nekog razloga trebate vratiti račun, imate nekoliko mogućnosti kako ponovno pristupiti imovini.

Najlakši je put kroz sustav za vraćanje e-pošte jednim klikom. Kada izradite račun, šalje vam se e-pošta s rezervnom vezom za vraćanje računa. Samo kliknite ovu vezu i unesite lozinku da biste dovršili postupak.

Prilikom izrade računa dobit ćete i lozinku od 12 riječi. Nemojte izgubiti ili zaboraviti ovu frazu. Ako ne možete pristupiti svojoj e-pošti ili zaboravite lozinku, morate je unijeti da biste dobili pristup svom računu. Ne postoji drugi način da uđete na svoj račun ako zamijenite lozinku.

Mogu li vjerovati tim momcima?

Nažalost, novčanik Exodus je ne 100% open-source, tako da ćete povjerenje dati programerima i upravljačkom timu koristeći njihov novčanik. Međutim, CTO, JP Richardson, stvorio je više 190 biblioteka otvorenog koda i ima veliko povjerenje unutar razvojne zajednice.

Kao mlada tvrtka, Exodus nije imao vremena primijeniti sigurnosne značajke koje uključuju mnogi drugi novčanici. Vaša sredstva u blockchainu u potpunosti su kriptirana, ali jesu zaštićen samo lozinkom. Ne postoji dvofaktorska provjera autentičnosti koja vas izlaže većem riziku ako nenamjerno preuzmete zlonamjerni softver ili zlonamjerni softver.

Tvrtka zapravo preporučuje upotrebu drugog novčanika s bilo kojim multi-sigom (poput Doplata) ili hardverska komponenta (poput Knjiga) ako planirate pohraniti velike količine blockchain imovine.

Tim Exodusa svjestan je svojih sigurnosnih nedostataka i trenutno razgovara s dobavljačima hardvera kako bi započeo s poboljšanjem tih slabosti.

Kako podrška?

Podrška za egzodus je A+. Njihova web stranica za podršku ima bazu znanja sa preko 100 članaka objašnjavajući različite značajke, strukturu naknada, rješavanje problema i 17 drugih općih tema. Osim opsežnog popisa često postavljanih pitanja, mnogi povezani članci uključuju i videozapise koji vam dodatno pomažu.

Ako ne možete pronaći ono što tražite u području baze znanja, možete kontaktirati tim za podršku putem e-pošte. Bezbrojni recenzenti podijelili su nevjerojatno iskustvo koje su imali tijekom rada s problemima s timom za podršku Exodusa. Na karte za podršku odmah se odgovara, a tvrtka marljivo radi na cjelovitom rješavanju svakog problema.

Što ja mislim?

Ovo je možda moj novi omiljeni novčanik softvera. Štreber sam velikog dizajna i korisničkog iskustva, tako da me pažnja prema detaljima koju Exodus pruža kako bi vam pružio besprijekorno iskustvo zaista osvaja. Uz izvrsnu korisničku podršku, transparentni putokaz i podršku s više kovanica, lako je shvatiti zašto zajednica voli ovaj novčanik.

Uzbuđen sam kad vidim kako ova tvrtka raste kako poboljšava sigurnost novčanika i nastavlja dodavati nove funkcije.

(Pogledajte naš cjeloviti popis preporučenih mogućnosti Bitcoin novčanika i Ethereum novčanika)