Recenzija Ledger Nano S

Industrija hardverskog novčanika za digitalne valute cvjeta, s velikim brojem uzbudljivih izbora dostupnih onima koji svoje novčiće žele čuvati na sigurnom i dalje od potencijalno rizičnih mrežnih poslužitelja za pohranu.

The Ledger Nano S predstavlja hardverski novčanik za Bitcoin, Ethereum i altcoin koji se sastoji od robusnih sigurnosnih značajki, koje se mogu koristiti i za pohranu digitalne imovine i za plaćanje. Neke karakteristike prepoznatljivosti povezane s ovim hardverskim novčanikom uključuju jednostavnost upotrebe, mogućnost brzog plaćanja, visoku razinu sigurnosti i još mnogo toga.

The Tvrtka Ledger novčanik osnovana je davne 2014. godine u Francuskoj, a od tada je Ledger uspio privući veliku pažnju. Tim Ledgera uspio je brzo postati jedan od najvećih pružatelja hardverskih novčanika na tržištu.

Iako su drugi hardverski novčanici poput TREZOR-a već duže na tržištu, Ledger se smatra vratom u vrat.

U ovom pregledu Ledger Nano S, prenijet ćemo nekoliko različitih aspekata kao što su upotrebljivost, sigurnost i praktičnost.

Sud javnog mnijenja

Čini se da je većina korisnika koji podnose recenzije izvan zadovoljstva s Ledger Nano S-om.

Brojni su ga korisnici nazvali izvrsnom metodom “dobrog spavanja noću”, pogotovo jer hardverske novčanike uglavnom koriste oni koji imaju veći broj kovanica. Javnost također vjeruje da uređaj radi bez problema, a većina nema većih zamjerki s njim.

No, novčanik možda nije najbolji izbor za one koji posjeduju više digitalnih valuta i aktivno ih koriste. To je zbog malog prostora za pohranu koji je dostupan na uređaju.

Kada pohranjuju i koriste digitalnu valutu na novčaniku, korisnici moraju preuzeti određenu aplikaciju za taj token. Trenutno hardver ima dovoljno prostora za pohranu samo dvije ili tri od ovih aplikacija. To znači da ćete, ako želite koristiti drugu valutu, morati deinstalirati aplikaciju i instalirati drugu.

Ovaj je postupak prilično jednostavan, pogotovo ako ste u blizini računala. Međutim, to može postati smetnja za one koji neprestano vrše plaćanja koristeći različite digitalne valute.

Korisničko sučelje

Korisničko sučelje Ledger Nano S dizajnirano je s fluidnim korisničkim iskustvom na umu.

Korištenje novčanika slično je korištenju većine drugih hardverskih novčanika na tržištu, a postupak je prilično jednostavan. Kad se hardverski novčanik prvi put postavi, korisnici će morati odabrati pribadaču. Kasnije će se dati sjeme od 24 riječi koje se može koristiti za stvaranje privatnih ključeva.

Ledger Nano S Pin

Početno postavljanje traje oko tri minute, a većinu vremena trošite na to da svoje sjeme zapišete kako biste ga zadržali na sigurnom mjestu. Nakon postavljanja uređaja, korisnici će morati instalirati aplikacije potrebne za upotrebu uređaja, ovisno o odabranoj digitalnoj valuti. Te se aplikacije koriste za slanje ili primanje valute – nemaju svrhu pomoći novčaniku da spremi vaše novčiće.

Dostupno je i proširenje za Chrome, što stvari čini još lakšima. Njegove su glavne funkcionalnosti pristup detaljima računa, slanje Bitcoina putem hardverskog novčanika, generiranje Bitcoin adresa za primanje sredstava, kao i razne postavke za aplikaciju, uključujući tečajnu listu i jezik upotrebe.

Izvrsna je značajka da Ledger Nano S također radi s postojećim Bitcoin novčanicima. Korisnici nisu dužni postaviti dodatni novčanik za spremanje kovanica. Neki od podržanih internetskih novčanika uključuju, ali nisu ograničeni na Electrum, MyCelium, Copay, MyEtherWallet i Bitgo.

Trenutno Ledger Nano S podržava sljedeće digitalne valute: Bitcoin, Ethereum, LiteCoin, Zcash, Dash i Stratis. Uređaj podržava slanje uplata, primanje uplata, provjeru podataka o računu, kao i upravljanje više adresa.

Ledger Nano S općenito je lako razumjeti ako razumijete kako funkcioniraju digitalne valute i osnove transakcija, a čak i ako ne, prilično je lako pokupiti ih. Hardverskim novčanikom također se upravlja preko dva gumba, tako da je granica za korisničku pogrešku prilično mala.

Sigurnost

Hardverski novčanici predstavljaju daleko najsigurniji način pohrane digitalnih valuta.

Iako i hardverski novčanici imaju i neke sigurnosne nedostatke, većina ih se temelji na korisniku, a ne krivnja tvrtke koja pruža novčanik.

Ako odlučite koristiti Ledger Nano S (ili bilo koji drugi novčanik, što se toga tiče) trebate poduzeti posebne mjere predostrožnosti, poput bilježenja sigurnosnog sjemena na papiru, a ne na računalu, ili izbjegavanje upotrebe novčanika na osobnim računalima koji bi mogli biti zaraženi.

Teoretski, novčanik Ledger Nano S nema poznatu sigurnosnu ranjivost. To je hardverski novčanik, a kad nije povezan s računalom, gotovo je nemoguće hakirati.

Pristupačnost / praktičnost

Pristup kovanicama na Ledger Nano S zahtijeva upotrebu računala. Novčanik treba priključiti na USB. Iako ovo zapravo nije velika neugodnost ako ste kod kuće i imate vremena, pristup kovanicama u pokretu može biti malo težak.

Važno je napomenuti da hardverski novčanici zapravo nisu namijenjeni praktičnosti, već su namijenjeni upotrebi za sigurno skladištenje velikih količina tijekom duljih razdoblja.

Dakle, ako želite prijeći na razinu “Kavu plaćam BTC-om”, najbolje bi bilo da koristite internetski novčanik s digitalnom valutom na svom mobilnom telefonu.

U usporedbi s drugim hardverskim novčanicima, Ledger Nano S jednostavan je za upotrebu. Vašim se kovanicama može lako pristupiti, ali deinstaliranje i instaliranje više aplikacija za različite tokene može postati zamorno.

Konačne misli / preporuke

The Ledger Nano S hardverski novčanik zasigurno će zadovoljiti potrebe većine ljubitelja digitalnih valuta. Nudi sučelje jednostavno za upotrebu, lijepu dostupnost novčića i sjajne sigurnosne značajke.

U konačnici, Ledger Nano S vodeći je na tržištu s razlogom: proizvodi proizvod koji korisnici vjeruju u zaštitu svojih tokena i učinkovito obavlja posao.

Ako ste zainteresirani za kupnju Ledger Nano S, to možete učiniti ovdje.